17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хубавое ама още не е отработено

Нанайсито го гепиха с AI и е аут, сега да видим дали ще хванат перкото dp

Пък нас ни карат да плащаме, щото искаме коли с двг... А на тоя смотльо само една такава простотия бълва купища боклук в атмосферата...дори не е нужна...

Да бе по-нужно е ти да имаш кола да ходиш на село

дето пускат ракета след ракета, опитвайки се да отработят кацането на огромна ракета за многократно използване - защо не вземат да спестят тези пари и да направят нещо много по-потребно? Като например свръхзвукова ракета или неоткриваемо торпедо, което може да плува с месеци в океаните и да взриви каквото си иска, или пък неразрушим танк? Просто им се чудя на акъла на американците ...

по-потребно казваш?

Зрелища за масите и прах в очите. Дори и най-закърнелия песимист трудно ще повярва, че технологията за летене в космоса не е мръднала и на сантиметър през последните 70 години.

ракета по-точно през последните 70 години е кацнала вертикално?

Извади си главата от задника!

Едни руснаци дето странно го хвалеха, накрая се измайтапиха, че е постигнал рекорд за най-бързо повторно излитане. ;)

Кадри секунди от излитане..не е ясно кое. Кадри секунди от взривяване...също така. Достигнал бойлера 10км. Височина и направил бейли денс... п.п. верваме ви!

Алуминиевата шапка, канчето с хапчетата и марш в леглото.

Дупения педал, ще ти се изтъркат клавишите ... Ctrl+C, Ctrl+V ... Смешко!

Не вряскай а прави каквото ти казват по-умните от тебе: гълтай всички хапчета дето са ти дали в канчето и кротувай.

Абе, Ак-47, Постелков от роскомикс кога ще изададе нов албум с песни? Знаеш ли "Факти"?

американците са приземили УСПЕШНО старшип. И да ни внушаваш разни неща, това е голям успех на американците. Не ги разбираш тези работи. Пусни статия за калашника, там ти е силата и кефа!

Типичен успех за америслямците - поредният завършек с експлозия. Или "аномален режим", както го нарекоха.

Стига врещя и се опитай да се научиш да работиш нещо почтено. Не че имаш и бегла представа от смисъла на думата "почтеност", да беше имал нямаше да се цаниш за руски трол. Уличните проститутки са с несравнимо по-почтена професия от твоята. И кого се надяваш да излъжеш с подписа на човек, когото всички тук познават и е очевидно, че пак си се олигавил и врякаш безконтролно.

Цялото това малоумно словоблудство и спекулации, че аз съм откраднал някому подписа, не отменят факта, че на СпейсХъ отново им експлодира корабът.

Научи се да работиш нещо почтено вместо да вряксаш като настъпена жаба всеки път щом ти покажат как върви разработката на поредния модел на Спейс Екс. Разбирам желанието ти да минеш не за когото си - а ти очевидно си все така наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър - но помощта може да дойде само от лекуващия те екип.

То на кадри как излита, бе такова треперене, че ако вътре имаше хора, да са станали на кайма. А при кацането, дето на Марс трябва да подготвят площадка, неясно как, вече си гореше. Гледат на е евтино и се пука по шевовете бидона. И в общи линии, въпросът е кои ще пратят на смърт на мисия до Марс! За което Мъск трябва да бъде спрян. Нормална станция на повърхността на Марс, едва ли някой тук ще доживее.

Триеш ли, триеш ли - еврейски гъзолизец... :)

Завърна се от трета в 4-а стая на клиниката ли бе. Я да си гълташ лекарствата и да кротуваш, стига вряка.

О, dp (дупения педал) ... Заработваш ли? ... акнето как Е? ... вазелина не помага, а?

Цял свят разбра че от тия метанови горелки Craptor чеп за зеле не става. Питайте Локхийд/Боинг откъде се внасят читави ракетни двигатели и не се занимавайте с неща дето не са за вашата главица. Само с печатане и напъване не става, трябва и акъл.

Аха, и с тези метанови горелки, изпратиха Роскосмос в трета глуха... да пеят песни, за да изкарат за заплати.

Като го няма щатният руски трол да им даде акъл и виж ги какви глупости правят, превземат пазар подир паза в космическия трафик. Отде ви изравят бе.

_stankow

И как може да се каже на бялото - черно !? Никакви двигатели не е изключвал, ами са аварирали. Точно както аврираха при тестовете SN8 и SN9. Вижда е как каца наклонен само с един двигател, а другите горят. Същото както на предишните тестове. Не са си мръднали пръста да отстранят проблемите. Изглежда ще я прекратяват тази програма. Иначе защо в такъв бърз темп похарчват прототипи SN9 и SN10 ? За какво събират данни (неустойчивост на режима, утечки на гориво и т.н.), след като не ги използват, за да подобрят конструкцията ? Само за да викат "уа" и "йес" ? За това равни нямат !

Аха, да, добре. Ти знаеш най добре, за какво харчат тестовите модели. Мани ги тия учени и инженери, дето нищо не знаят и не умеят. Направо да отиват и да купуват 100 местни кораби с излитане и кацане от руснаците. Ха... ма то, те нямали такива...

_stankow

Много добре знам за какво са тестовите модели. Все пак съм инженер ! И говоря по специалността си. Да се изказвам за работата на Мъск в инвестициите, маркетинга, корпоративното управление ?

LOL, инженер бил той, ти да видиш какви специалисти имало а те от SpaceX не ги търсят. Първото нещо, което човек научава когато почне реално да прави разработки е да не говори когато не знае за какво говори. За реклама ги били гръмнали, дааа. Баси тъпотията си съчинил. Ето предположение от някого изгубил бройката на разработките зад гърба си: имат такива направени и ги правят лесно, и ги гърмят така доизкусурявайки режима - със завиден успех досега, всеки път с (ако предположим, че е) все същата кутия потигат по-добър резултат. Вероятно няма да минат без механични промени, много вероятно е и да са ги правили и досега, ти врякаш глупостите си гледайки само външната обвивка и то отдалече. Но хората, които работят си знаят работата, направиха кацането на Фалкъните, и това почти са го направили да е използваемо. Ама ти си повряскай, инженер бил той, LOL.

Пази боже от такива инженери. Гледа някакъв корпус от километри разстояние и вече знае, какво има в него, какво са променили и дали изобщо промените работят. Баба Ванга ряпа да яде...

_stankow

Двигателите при тестове SN8 и SN9 бяха следени от камера в двигателния отсек от по-малко от 2 метра разстояние. Предаваха в реално време. Ясно се видя как изскочи огън от тръбопроводите и постепенно обхвана двигателя, докато го изключиха. Ама то трябва да знаеш къде да гледаш и поне малко да разбираш ! Ако не разбираш - за тебе е звуковият съпровод - "уау" и OMG !

_stankow

До dp За какво "доизкусуряване на режима" става дума, след като в три последователни теста през 2-3 седмици по един и същи начин губят 2 от трите двигателя ? А при "приземяването" - и третия ? При това в най-най-лекия режим - най-малко натоварване, с минимум гориво, минимална височина и скорост, минимално маневриране ? Тестът не е за приземяване, това знаем че го могат. Тестът е за излитане. И то завършва с авария - никой не може да излети, ако още на няколко км височина му се запалва двигателя. Въпросът е - защо правят още опити, без да са анализирали първия - SN8 ? Защо изобщо не прекратят полетните изпитания и не се върнат на стендовите, очевидно двигателят им не е готов за полетни изпитания ? Защо залпово изстрелват прототипите си, това са 9 двигателя, защо ги унищожават ? Нито един двигател не оцеля при тези опити, как ще се анализира къде е причината за отказите ? Ако искате отговаряйте, ако не искате - не, само без коментари за моята личност. Аз съм се доказал и то не на форумите, пък и изобщо, ама изобщо, не съм тема на филмчето, че да ме обсъждате !

Напротив тъпако, изключиха ги. Целта е да се приземи с един двигател, заради огромната темпратура от 2 двигателя. Този път включиха 3 двигателя за обръщането, та кой двигател се е повредил. При спирането се получава огнено завихряне, но това не е заради повреда. След обръщането се прави тест и остават най-добре работещите 2 двигателя, а в последствие остава само един за самото кацане. Кацна наклонен защото 2 крака не се закрепиха и се клатеха.

_stankow

Обръщението ви е неуместно, спестете ни го ! Изобщо не добавя убедителност към вашия анализ ! На кадри 0:44 ясно е вижда, че изделието подхожда за кацане със силен крен наляво, около 10 градуса. Работи само един двигател, на кадъра вляво. Вижда се само една реактивна струя. Другите два двигателя не работят. Отдясно, над стабилизатора излиза струя бял дим. След кацането пожарът продължава, докато прогори някой от резервоарите, в които има голям остатък от гориво и окислител, по-голям от разчетния, защото не са работили всичките 3 двигателя. Изминават няколко минути и остатъците се взривяват. Това да го приемем за успешен тест ?

Гледаш финала от една гледна точка и правиш заключения. Гледай тук: youtube.com/watch?v=ODY6JWzS8WU&t=735s След минута 11:45 - и трите двигателя се палят Макета се обръща и след това се гаси едини и после другия двигател. Изглежда наклонен кораба на 30 метра над земята. ама тук се вижда че 3 метра над чемята е прав вече сле 12 минута. А ето тук: youtube.com/watch?v=KNLdDvt6wS0&t=22s се вижда как е трябвало да се държат кракта което става при при теста с SN5 на 4 секунда и после какво става с краката при SN10 след 10-та сек. Ясно се вижда как два от краката се клатят свободно и съответно този между тях не издържа. Затова е наклонен кораба след докосването на Земята. А не защото на 30 метра е наклонен. След това се изправя достатъчно. А двигателите не са проблема. Проблема е пожара възникнал при самото кацане от огромната температура на този един двигател и невъзможността да го загасят, заради този наклон точно към водната струя.

Докарват го полека лека, кацането изглеждаше като от sci-fi филм. За първи път нещо толкова огромно успява да кацне. Има нещо което все още не удържа жегата долу, но то даже имаше време да се евакуират хората преди да гръмне ако ги беше имало вътре. Ако няма изненади след още 2-3 опита ще имат стабилна версия. А умствено изостаналите руски слуги ще има да пикаят газ от злоба и да вряскат нечленоразделния си врякот докато има кой да ги храни.

ти олигофрен или си козяцки дебил и краварска подлога си имало е време да се евакуират хората?! Ти кретен ли си наистина?! да ти е правил впечатление колко време отнема за качването на един екипаж при изстрелва нето на ракета става дума за чувство ве малоумник ама умнико защото те светна нещо дебил на този кораб не се придвижа да има спасителни капсули както на руските съюзи малоумнико демек цялото това нещо се взривя и стана на парчета със се всички хора на борда олигофрени като тебе ни обясняваха как тази краварска шитни като Крю dragon and старшип на Мъск щеяха да отишли вече на луната още преди три години малоумнико и на Марс вече щеше да е кацнала! Е кацнал ли е малоумнико кацнал е само в гъза ти никъде другаде като едно голямо дилдо!

Стига вряка бе загубеняко, гълтай си лекарствата и мирувай. Евакуация не е качване, ползвай речник за думите, които не разбираш.

Да, така е. Лека полека ще го докарат до успех. А троляците, нека си тролят. Нали завалиите и те душа носят. Трябва да си изкарват някак хляба и те, като са не кадърни да работят друго ще тролят, докато има кой да плаща. Те така си тролеха докато гърмяха прототипите и на Дракона, но ей на товарната версия вече лети от 2-3 години, а миналата година литна и пилотирана версия. Ще литне и старшип някой ден, сигурен съм. Лошото е, че в Русия Роскосмос е напълно забатачен от некадърника Рогозин и ми е напълно непонятно поради каква причина Путин все още не го е сменил. Тъжно е да гледаш как се саморазрушава и скапва космическата програма на държавата - пионер в космоса. А когато бяха конкуренти САЩ и СССР в космоса бяха направени големи пробиви в науката. Сега Китай все повече се очертава като основен конкурент на САЩ в космоса, а Русия все повече изостава за съжаление. Би било много добре да живне и тяхната програма някой ден и да има повече конкуренция. Това само ще допринесе за още по-бързото развитие на науката и овладяването на космоса.

В Русия ролята на Роскосмос е изцяло да поддържа някаква илюзия, че Путин поддържа нещо като СССР 2.0. Нито е така нито някой в Кремъл има подобни хрумвания, то и да имаше няма как. Единственото, което ги вълнува феодалите в Кремъл е как да се задържат по кабинетите. Което е ОК, всички служещи са така, а глуповатата част от публиката (85% по мои наблюдения) просто мисли това, което агит машината и е подала предния ден.

Евалата Мъски, имаш напредък! И корабите ти за ЕДНОКРАТНА употреба се взривят все по-добре и правят все по-красив фоерверк! само едно не ми е ясно и за най-простия дебил козият ски стана ясно че проблемът идва от двигателите какъв е смисъла Да помпаш все нови и нови прототипи които струват десетки стотици милиони долари и които се взривят непрекъснато вместо да тестваш само двигателите и да видиш откъде идва проблема или си решил напълно дебилно да блъскаш ракети докато най-после По някакво чудо на чудесата не спрат да се взривят тези бидони за зеле един след друг?! Какъв е смисъла?! Изпея каца мислиш да пращаш хора намаз Та така надеждност не на Марс а до Челопечене не може ги изпратиш без да се опекли като КФС!

Некадърник е Мъск, не го мисли. Докато не взриви ракета и убие 150 човека, нищо не е направил. Рекорда си е все още руски.

ТЕЦ не е рекорда и при кравите в челинджър и Колумбия докато принц идента с маршал Неделин става на стартовата площадка докато зарежат БАЛИСТИЧНА ракета ! И да а не като като при краварите да се взривят космическите им кораби целите на екипажи и то в атмосферата! така че кога ще ги стигнат руснаците рекордьорите американци с техните взривяващи се бидони челинджър и кумбия и точно никога!

Аууу, как се разпени да оправдава изтрепването на 150 човека, срещу взрив на прототип, без една жертва. Тц тц тц... обърши си пяната, че опръска цялата клавиатура :D

Взрив на прототипни моето момче срив на прототип който трябва да носи хора в космоса и един срив на прототип ли моето момче или вече колко станаха 5 ли 10 ли колко? Чете всеки път се взривяват тези прототипи бе моето момче! И с тях щели да пращат хора на Марс?!и ти не оправдаваш взривяването на стартова площадка на балистична ракета с нещо което се взривява всеки път и което уж досега трябваше да е пратило хора на луната и на марс ли бе смешник Господи колко си смешен не е истина!

Здраво уплашиха гаргите.....

_stankow

Чайки са, не са гарги ! :) Виждат се две как се евакуират панически ... :D Изработили са си вече условен рефлекс, зер трети опит, абсолютно един и същ - зададе ли е старшипът, спасявай се, ще има взрив !

че ще има трудности в началото. Само допреди 3-4 години никой не си е помислял, че може да се приземи такова чудо с височината на 14-15 етажна сграда. Но този път "бидонът" кацна успешно. Взриви се няколко минути по-късно явно заради теч на гориво, но сигурно скоро и този проблем ще бъде отстранен. След това правилата на играта ще се променят съществено и пътят на човечеството към изучаването и овладяването на слънчевата система ще стане далеч по-евтин и удобен. А хейтърите нека си джафкат и давят в собствената злоба.

Пентагонът проявява интерес, за пренос на войски във всяка точка на планетата в защита на мира, свободата и правата на човека. Примерно "правата" и "свободите" на циганите в България и изобщо, американските интереси по света и у нас.

Това кой ти го каза е тъпак? Пентагона го иска за пренос на оборудване, а не на хора.

Писаха го в дира. Колко въоръжени командоси щял да пренася. Тъйба в изрода, мръсен и долен. Насран-.

За многократна употреба казват,....

_stankow

Тези са еднократни. Щяло да има и многократни - като се приземи и гърми по 3-4 пъти, един след друг ... :D

Колко прахоляк вдигна при кацането, на бетонна площадка. Пък "на Луната", дето има дебел слой, няма и прашинка върху "аполо" ли е що ли.

на двете, това е огромно като тежест, размери, струя,... И колко е дебел тоя слой на Луната, кой и как го е мерил, виждал и казал, след като хората ходили там имат стъпки и те са 5мм грайфер??

Във всички случаи, слоят е с пъти по-дебел отколкото на тази площадка и не му трябва кой знае каква "тяга" за да вдигне пушилка много по-голяма от тая.

Абе, тоз бидон алпака ли е, или калайдисан бакър?

_stankow

Алумин, бакър - се е джилезо ! :)

Оууу йеее, кооол... ОМГ .... УТФ.... Това ще се чува и за биткойна след като това нещо Муск се намеси и там

Колко ли стотици индийци без паспорти са загинали в имбецилните проекти на тоя еврейски маниак

Проектирай си парцуцата. Не се занимавай с прекалено сложни за теб проблеми.

Невярвам да има такива малоумници да вярват на такива фейкови измишльотини!!!! Евтино и пошло менте е цялата тази история!!!!

по-голямо и по-пошло менте от тебе е само олигавения умствено изостанал трол аполо нанайси. Ти си следващият по ред.

Хляб и зрелища, мъск точи наса като винце от варел Малко ефекти, гърмеж и важното е следващия транш да донде в сметката Хливууд и мъск се сляха, не е много ясно кой кой е Една фалшива реклама на фалшиви обещания

Кин Дза Дза...

Ами не могат да ги проектират камоли изработят. Скоро главния каскет каза че ще започват да мислят тепърва

Красива експлозия беше :) Чакаме с нетърпение теста на SN11. Ще бъде грандиозно, когато този кораб стане сериен, като фалкъните :)

Представям си какво им е на америслямските астронавти, които ще изтеглят късата клечка да летят с новите совалки.

Никой не ги кара насила да влизат в тях и да летят с тях. И със сигурност не се насират от страх от най-малкото нещо като вас - руските троляци.

май по успешен ще е бизнесът да се продават подобни клипове, от разходките с тия бомби...

Това си беше гориво. Защо се връща с такова количество гориво е чудна работа.... Направо си е жива бомба!

Не става всеки път да е успешно.Стъпка по стъпка, ще се стигне до успех - я какво прасе е - 50-70 метра била висока ...

Само дето като гърми всеки трети прототип е доста далеч от "всеки път".

разбирача, китайско-руското менте на ника Дада, ти лично колко космически кораба си разработил, че си наясно какъв процент от прототипите при разработване на космически кораб е нормално да гърмят? Аре да спреш да досаждаш вече, че байгън ми стана от разни неграмотни тролове - специалисти по всичко и нищо, да разводнявате коментарите под всяка тема с нелепиците си!

_stankow

Нормално е прототипи "да гърмят". Но не е нормално три прототипа да аварират по един и същи начин и да не се вземат никакви мерки - просто се изстрелва следващият, и следващият, и следващият ... SN8, SN9, SN10 - при всичките имаше пожар в двигателите заради утечки на гориво. Ми да ги затегнат тези тръбопроводи ?

Вижда се и кацането на ракетата, в пепел, и жупел, и разпрана тенекия на избочен мъскибидон.

А на господарите ти кацат така красиво! А... те не кацат... нищо, Рогозин ще изпее една песен и никой няма да забележи.

Те не са и проектирани да кацат. А на Маск едва ли е проектирана да се взривява редовно, но се случва.