17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижда се и кацането на ракетата, в пепел, и жупел, и разпрана тенекия на избочен мъскибидон.

Не става всеки път да е успешно.Стъпка по стъпка, ще се стигне до успех - я какво прасе е - 50-70 метра била висока ...

Това си беше гориво. Защо се връща с такова количество гориво е чудна работа.... Направо си е жива бомба!

май по успешен ще е бизнесът да се продават подобни клипове, от разходките с тия бомби...

Красива експлозия беше :) Чакаме с нетърпение теста на SN11. Ще бъде грандиозно, когато този кораб стане сериен, като фалкъните :)

А на господарите ти кацат така красиво! А... те не кацат... нищо, Рогозин ще изпее една песен и никой няма да забележи.

Само дето като гърми всеки трети прототип е доста далеч от "всеки път".

Те не са и проектирани да кацат. А на Маск едва ли е проектирана да се взривява редовно, но се случва.

Представям си какво им е на америслямските астронавти, които ще изтеглят късата клечка да летят с новите совалки.

Ами не могат да ги проектират камоли изработят. Скоро главния каскет каза че ще започват да мислят тепърва

Кин Дза Дза...

Хляб и зрелища, мъск точи наса като винце от варел Малко ефекти, гърмеж и важното е следващия транш да донде в сметката Хливууд и мъск се сляха, не е много ясно кой кой е Една фалшива реклама на фалшиви обещания

Невярвам да има такива малоумници да вярват на такива фейкови измишльотини!!!! Евтино и пошло менте е цялата тази история!!!!

по-голямо и по-пошло менте от тебе е само олигавения умствено изостанал трол аполо нанайси. Ти си следващият по ред.

Никой не ги кара насила да влизат в тях и да летят с тях. И със сигурност не се насират от страх от най-малкото нещо като вас - руските троляци.

разбирача, китайско-руското менте на ника Дада, ти лично колко космически кораба си разработил, че си наясно какъв процент от прототипите при разработване на космически кораб е нормално да гърмят? Аре да спреш да досаждаш вече, че байгън ми стана от разни неграмотни тролове - специалисти по всичко и нищо, да разводнявате коментарите под всяка тема с нелепиците си!

Колко ли стотици индийци без паспорти са загинали в имбецилните проекти на тоя еврейски маниак

Оууу йеее, кооол... ОМГ .... УТФ.... Това ще се чува и за биткойна след като това нещо Муск се намеси и там

Проектирай си парцуцата. Не се занимавай с прекалено сложни за теб проблеми.

Това си е единствено твой проблем.

Абе, тоз бидон алпака ли е, или калайдисан бакър?

Колко прахоляк вдигна при кацането, на бетонна площадка. Пък "на Луната", дето има дебел слой, няма и прашинка върху "аполо" ли е що ли.

За многократна употреба казват,....

на двете, това е огромно като тежест, размери, струя,... И колко е дебел тоя слой на Луната, кой и как го е мерил, виждал и казал, след като хората ходили там имат стъпки и те са 5мм грайфер??

че ще има трудности в началото. Само допреди 3-4 години никой не си е помислял, че може да се приземи такова чудо с височината на 14-15 етажна сграда. Но този път "бидонът" кацна успешно. Взриви се няколко минути по-късно явно заради теч на гориво, но сигурно скоро и този проблем ще бъде отстранен. След това правилата на играта ще се променят съществено и пътят на човечеството към изучаването и овладяването на слънчевата система ще стане далеч по-евтин и удобен. А хейтърите нека си джафкат и давят в собствената злоба.

Здраво уплашиха гаргите.....

Пентагонът проявява интерес, за пренос на войски във всяка точка на планетата в защита на мира, свободата и правата на човека. Примерно "правата" и "свободите" на циганите в България и изобщо, американските интереси по света и у нас.

Във всички случаи, слоят е с пъти по-дебел отколкото на тази площадка и не му трябва кой знае каква "тяга" за да вдигне пушилка много по-голяма от тая.

Евалата Мъски, имаш напредък! И корабите ти за ЕДНОКРАТНА употреба се взривят все по-добре и правят все по-красив фоерверк! само едно не ми е ясно и за най-простия дебил козият ски стана ясно че проблемът идва от двигателите какъв е смисъла Да помпаш все нови и нови прототипи които струват десетки стотици милиони долари и които се взривят непрекъснато вместо да тестваш само двигателите и да видиш откъде идва проблема или си решил напълно дебилно да блъскаш ракети докато най-после По някакво чудо на чудесата не спрат да се взривят тези бидони за зеле един след друг?! Какъв е смисъла?! Изпея каца мислиш да пращаш хора намаз Та така надеждност не на Марс а до Челопечене не може ги изпратиш без да се опекли като КФС!

Некадърник е Мъск, не го мисли. Докато не взриви ракета и убие 150 човека, нищо не е направил. Рекорда си е все още руски.

ТЕЦ не е рекорда и при кравите в челинджър и Колумбия докато принц идента с маршал Неделин става на стартовата площадка докато зарежат БАЛИСТИЧНА ракета ! И да а не като като при краварите да се взривят космическите им кораби целите на екипажи и то в атмосферата! така че кога ще ги стигнат руснаците рекордьорите американци с техните взривяващи се бидони челинджър и кумбия и точно никога!

Докарват го полека лека, кацането изглеждаше като от sci-fi филм. За първи път нещо толкова огромно успява да кацне. Има нещо което все още не удържа жегата долу, но то даже имаше време да се евакуират хората преди да гръмне ако ги беше имало вътре. Ако няма изненади след още 2-3 опита ще имат стабилна версия. А умствено изостаналите руски слуги ще има да пикаят газ от злоба и да вряскат нечленоразделния си врякот докато има кой да ги храни.

Аууу, как се разпени да оправдава изтрепването на 150 човека, срещу взрив на прототип, без една жертва. Тц тц тц... обърши си пяната, че опръска цялата клавиатура :D

Взрив на прототипни моето момче срив на прототип който трябва да носи хора в космоса и един срив на прототип ли моето момче или вече колко станаха 5 ли 10 ли колко? Чете всеки път се взривяват тези прототипи бе моето момче! И с тях щели да пращат хора на Марс?!и ти не оправдаваш взривяването на стартова площадка на балистична ракета с нещо което се взривява всеки път и което уж досега трябваше да е пратило хора на луната и на марс ли бе смешник Господи колко си смешен не е истина!

ти олигофрен или си козяцки дебил и краварска подлога си имало е време да се евакуират хората?! Ти кретен ли си наистина?! да ти е правил впечатление колко време отнема за качването на един екипаж при изстрелва нето на ракета става дума за чувство ве малоумник ама умнико защото те светна нещо дебил на този кораб не се придвижа да има спасителни капсули както на руските съюзи малоумнико демек цялото това нещо се взривя и стана на парчета със се всички хора на борда олигофрени като тебе ни обясняваха как тази краварска шитни като Крю dragon and старшип на Мъск щеяха да отишли вече на луната още преди три години малоумнико и на Марс вече щеше да е кацнала! Е кацнал ли е малоумнико кацнал е само в гъза ти никъде другаде като едно голямо дилдо!

Да, така е. Лека полека ще го докарат до успех. А троляците, нека си тролят. Нали завалиите и те душа носят. Трябва да си изкарват някак хляба и те, като са не кадърни да работят друго ще тролят, докато има кой да плаща. Те така си тролеха докато гърмяха прототипите и на Дракона, но ей на товарната версия вече лети от 2-3 години, а миналата година литна и пилотирана версия. Ще литне и старшип някой ден, сигурен съм. Лошото е, че в Русия Роскосмос е напълно забатачен от некадърника Рогозин и ми е напълно непонятно поради каква причина Путин все още не го е сменил. Тъжно е да гледаш как се саморазрушава и скапва космическата програма на държавата - пионер в космоса. А когато бяха конкуренти САЩ и СССР в космоса бяха направени големи пробиви в науката. Сега Китай все повече се очертава като основен конкурент на САЩ в космоса, а Русия все повече изостава за съжаление. Би било много добре да живне и тяхната програма някой ден и да има повече конкуренция. Това само ще допринесе за още по-бързото развитие на науката и овладяването на космоса.

Стига вряка бе загубеняко, гълтай си лекарствата и мирувай. Евакуация не е качване, ползвай речник за думите, които не разбираш.

В Русия ролята на Роскосмос е изцяло да поддържа някаква илюзия, че Путин поддържа нещо като СССР 2.0. Нито е така нито някой в Кремъл има подобни хрумвания, то и да имаше няма как. Единственото, което ги вълнува феодалите в Кремъл е как да се задържат по кабинетите. Което е ОК, всички служещи са така, а глуповатата част от публиката (85% по мои наблюдения) просто мисли това, което агит машината и е подала предния ден.

_stankow

И как може да се каже на бялото - черно !? Никакви двигатели не е изключвал, ами са аварирали. Точно както аврираха при тестовете SN8 и SN9. Вижда е как каца наклонен само с един двигател, а другите горят. Същото както на предишните тестове. Не са си мръднали пръста да отстранят проблемите. Изглежда ще я прекратяват тази програма. Иначе защо в такъв бърз темп похарчват прототипи SN9 и SN10 ? За какво събират данни (неустойчивост на режима, утечки на гориво и т.н.), след като не ги използват, за да подобрят конструкцията ? Само за да викат "уа" и "йес" ? За това равни нямат !

_stankow

Чайки са, не са гарги ! :) Виждат се две как се евакуират панически ... :D Изработили са си вече условен рефлекс, зер трети опит, абсолютно един и същ - зададе ли е старшипът, спасявай се, ще има взрив !

Цял свят разбра че от тия метанови горелки Craptor чеп за зеле не става. Питайте Локхийд/Боинг откъде се внасят читави ракетни двигатели и не се занимавайте с неща дето не са за вашата главица. Само с печатане и напъване не става, трябва и акъл.

_stankow

Тези са еднократни. Щяло да има и многократни - като се приземи и гърми по 3-4 пъти, един след друг ... :D

_stankow

Алумин, бакър - се е джилезо ! :)

_stankow

Нормално е прототипи "да гърмят". Но не е нормално три прототипа да аварират по един и същи начин и да не се вземат никакви мерки - просто се изстрелва следващият, и следващият, и следващият ... SN8, SN9, SN10 - при всичките имаше пожар в двигателите заради утечки на гориво. Ми да ги затегнат тези тръбопроводи ?

Аха, и с тези метанови горелки, изпратиха Роскосмос в трета глуха... да пеят песни, за да изкарат за заплати.

Аха, да, добре. Ти знаеш най добре, за какво харчат тестовите модели. Мани ги тия учени и инженери, дето нищо не знаят и не умеят. Направо да отиват и да купуват 100 местни кораби с излитане и кацане от руснаците. Ха... ма то, те нямали такива...

Триеш ли, триеш ли - еврейски гъзолизец... :)

Завърна се от трета в 4-а стая на клиниката ли бе. Я да си гълташ лекарствата и да кротуваш, стига вряка.

Като го няма щатният руски трол да им даде акъл и виж ги какви глупости правят, превземат пазар подир паза в космическия трафик. Отде ви изравят бе.

_stankow

Много добре знам за какво са тестовите модели. Все пак съм инженер ! И говоря по специалността си. Да се изказвам за работата на Мъск в инвестициите, маркетинга, корпоративното управление ?