Коментари - Бъдещите космонавти - генномодифицирани | IT.dir.bg
назад

Бъдещите космонавти - генномодифицирани

Космическата радиация е най-опасният проблем за космонавтите, но учените вече знаят как да се справят с нея - чрез генетично модифициране.

Обратно в новината

Коментари - Бъдещите космонавти - генномодифицирани | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уж ривахте против ГМО-тата ама като са наши ГМО-та викате браво. Сега космонавти, астронавти и тайконавти ко да правят, да протестират в открития космос ли?

Тия са луди. То и хлебарките оцеляват на радиация. Това означава ли, че трябва да правят кръстоска на хора и хлебарки и да ги пускат в космоса. А и каква е гаранцията, че тези мутанти няма да решат да избият човешкия род?

ше пукясям от смех бе! вселената ти крещи куууууууууууууууур за органичниа живот. А тъпите хора си мислат, че нещо отгледано в пашкул кат земята МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ И ПОКОРИ КОСМОСЪ! Аз викам "учените" да суедват суедната схемес: трапанациа на мозъка, пълномащабна ядрена война, МАХАНЕ НА СТРАТОСФЕРАТА, РАСТЕНИАТА И ИЗУИТАНЕ НА ВОДАТА У КОСМОСЪ! УРА! НАЙ-НАКРАЯ, ЗЕМЯТА Е СТАНАЛА КАТ СИЧКИ ОСТАНАЛИ ПЛАНЕТИ И ОБЕКТИ У ВСЕЛЕНАТА. Сега, да, само тогава, нещо дет се е пръкнало на земята ше е пригодено да се разселва из вселената. Ако изкуствениа интелект мърда при тез условиа - да заповеда. ИДЕАТА, ЧЕ ОРГАНИЧНО СЪЩЕСТВО, ЧОВЕК, МОЖ ДА ТИ НАСЕЛИ КОСМОСЪ Е НЕСЪСТОЯТЕЛНА ОТКРАЙ ДОКРАЙ И САМО УСВОЯВА ПАРИ ПО РАЗНИ КОСМИЧЕСКИ ПРОГРАМИ. ПАРАЗИТИ!

Брех какви гении имало да постеат тук.

Като ситъп, по добре си трай.... не рекламирай тъпотата си., многи са като теб, не е някво екзотично качестяо

Очевидно е стандартен агит трол напъващ се да заработи нещо, колко умен очакваш да е човек който не може да си намери по-свястна работа.

Създайте ми работници, които няма да ми мрънкат за заплата всеки месец. А, и да не искат да си ходят у дома, за да си почиват...

има, вика му се поточна лния с роботи...

Сега ако намери и роботи клиенти да му купуват стоката... ...въпросът тогава ще стане - за кво им е на роботите шеф човек!

Идеята за дизайнерските деца ми харесва. Искам да си поръчам руса, слаба, сини, ама да не ми е дете, обезателно.

Ето как ще се появят мутанти, подобни на персаняжите от "Междузвездни войни". След което правозащитни организации ще защитават правата им като на хора.

Ха яко! Ще стане като във филма мухата

Това и Митьо Пищова не го е обещавал!

Може би тези спецове по човешките гени, които имат голям мерак да заемат мястото на Твореца, ще ни обяснят как сложните многоклетъчни организми са се разделили на два пола в рамките на едно поколение за да е възможно да оставят следващо поколение. Интересно е да разберем как тяхната еволюционна теория на случайните мутации и естественият подбор обяснява този феномен, който е свързан със стотици гени и техните управляващи механизми. Разделянето на два е пола е фундаментален скок във функционалността на сложните многоклетъчни организми, трябва да е в пълна хармония между двата пола и със съществуващата функционалност и забавя в значителна степен натрупването и предаването на мутации на следващите поколения. На мен ми е любопитно как благодарени е на случайността и селекцията може да се появи в рамките на едно поколение комплексната функционалност жената да износва бебето в утробата си девет месеца, след което да подготви организма и за раждане и последващо кърмене, което е свързано със големи физиологични промени в нейният организъм. Тези промени не мога да протичат на малки стъпки, защото тази функционалност работи само когато е напълно завършена.

Що пък в рамките на едно поколение трябва да стане това, ти л итака си решил!? Дрънкаш глупости! Ако не греша, има многоклетъчни организми при които пола се проявява само при размножаване и всеки път може да е различен и през 99% от съществуването си те са "никаквополови".

Трябва да е за едно поколение, защото не е възможно да оставят следващо поколение ако нямат напълно развитата фукционалността на половото диференциране. По същата причина функционалността на тези много клетъчни организми за които говорите, не може да се формира постепенно на малки стъпки, защото няма какво да избира естественият подбор, докато тя не е напълно развита и работеща, която изисква едновременна поява на стотици гени и техните управляващи механизми. Фундаменталното изискване към един въображаем еволюционен процес базиран едиствено на случайни промени и естествен подбор, е да предизивиква повече положителни отколкото отрицателни промени в организмите. Ако предизвиква повече отрицателни промени, това е дефиниция за дегенерация, а не за еволюция. И това виждаме в днешният свят. Всичко старее и губи своята стуктура и функционалност с течение на времето. На тази тенденция може да противодейства само интелекта, познанията и техническите възможности на интелигентни същества, които използват контролирано материя и енергия за да въстановятват нарушения порядък или да създават нов съгласно техните морални принципи. На науката са известни само отрицателни дегенеративни промени предизивкани от мутациите, които винаги са свързани със загуба на информация в ДНК. И нито една положителна промяна свързана с поява на нова информация и фунционалност съвместима със наличната информация и функционалност. Това е причината в живите организми да има няколко нива на защита срещу случайните мутации и тяното предаване в следващите поколения.

Toва, че не си много умен е очевидно. Да твърдиш тъпотиите си с такава убеденост е признак на логическа неграмотност. Диференцирането не е нужно да става за едно поколение, а за много. Очевадно е, че смесването на гени води до редица предимства. Двуполовите организми могат да се сношават помежду си, въпреки че могат да го правят и сами. Тези сношения водят до по-устойчиви организми, съответно бавно еволюцията се насочва в тази по успешна насока. След като сношенията стават вече между различни организми, което води до по добри резултати, е било въпрос на време да се диференцират половете и това естествено не е станало от раз.

Имаш неправилен подход към науката. С обиди не става, но показва единствено нервността ти пред научните факти , които не ти пасват на душевните нагласи и които не си в стояние да обориш с научни аргументи, поради това че ти липсват основни познания в тази област от науката. Затова не се опитваш да мислиш по темата, а само демонстрираш фанатично емоционално отричане на научните факти. А би трябвало да се радваш на истината и да цениш тези които ти я откриват, защото те прави свободен човек. Стига да не си безсмислено горд и суетен човек. Случайните промени в изключително сложната организация на живите организми, където всички градивни блокове са взаимозависими и взаимообусловени, и фунционират синхронизирано момежду си, не могат да доведат до никакви предимства, а само до недостатъци. Докато една нова микробиологична подсистема не е напълно завършена, съвместима със същестуващите подсистеми и не функционира, тя е бреме за клетката или организма. Защото не допринася никаква полза, а изразходва жизненоважни ограничени ресурси. Тя предизвиква единствено болестотворни състояния. Всички подсистеми в живите организми притежават качеството нередуцируема комплексност, което означава че не могат да бъдат опростени и да продължат да изпълнява своите специфични комплексни фукнции в клетката в синхрон с другите подсистеми. Внасянето на нова функционалност в такава сложно организирана биологична система изиксва да се правят промени във всички нейни подсистеми, за да са адаптирани към новата фунционалност. И тази нова фунцконалност да е съемвстима със съществуващата функционалност. В противен случай се нарушава хармоничната им съвместна работа и се придивикват болетотворни състояния, някой от които са несвъместими със живота. Неслучайно има няколко нива на защита срещу случайни промени в ДНК на живите организми и ограничаване на възмобноста за предаване в следващите поколения.

Човек никога няма да пътешества в дълбокия космос освен ако не открият някакъв начин за придвижване непознат за сега дори теоретично. Проблемите са безброй, и радиацията е един от най-малките. Бъдещето в космоса е на изкуствения интелект. За него няма нужда от въздух, храна, вода, отопление. Кораба може да е много по-малък.На практика двигател и научна апаратура плюс един суперкомпютър с изкуствен интелект способен не по зле от човек да решава всякакви сложни ситуации. За него не е проблем да пътува хиляда години в състояние на хибернация, и да бъде активиран когато сондата достигне целта. Да си изпълни мисията и да изпрати данните обратно на Земята със скоростта на светлината. Какъв е смисъла човек да пътува стотици години когато робот може да свърши същата работа не по зле от него.

Бактериите също не е имало смисъл да напускат океана, ама ей на вече са се организирали в сложни организми, завладяли са сушата, бяха на Луната и искат да ходят на Марс!

Вие сте свидетел как бактериите са напуснали океана? Разкажете ни повече за тези древни времена да се посмеем заедно?

Средно статистически здрав човек може за един ден да изкопае два, три кубика пръст. Ако вземем и го генно модифицираме така че да е не 40 %, а десет пъти по-силен той ще изкопае трийсет кубика. Какъв е смисъла когато има машини / създадени от човека / които могат без проблем да свършат хиляда пъти повече работа. Каква е идеята за пътуване в далечния космос? Приключения и емоции ? За съжаление не. Причината да пътуваме е желанието за придобиване на информация, и на по-късен етап суровини и ресурси. Ако тази работа може да бъде свършена по-бързо, по-лесно и най-вече по-евтино от машина какъв е смисъла да рискуваме човешки живот. А има и една друга малко по-фантастична гледна точка. Защо да не предположим че ние / биологичните хора / сме само етап в развитието на вселенския разум. Дето се вика направихме каквото трябва. Създадохме / или в скоро време ще създадем / саморазвиващ се изкуствен интелект невъобразимо по- мощен от биологичния си предшественик и с това нашата роля е изчерпана.

Ами това е много хубаво. Какво лошо има в това не само астронавтите, а и останалите хора да се променим генетично като си вкараме такъв ген? Ами този ген, след като ни защитава от радиация, логично е да ни предпазва и от болести като рак например. Голяма част от онкологичните заболявания се дължат именно на излагането на радиация, която не липсва и на Земята, нищо че е в пъти по-малка от тази в космоса. Вземете например рака на кожата. Той се дължи на слънчевата радиация и прекомерно печене на плажа на морето. Ако го имаме този ген можем спокойно да си се печем на плажа без да ни е страх че можем да хванем рак на кожата. Както всяко друго нещо, и тази космическа технология ще намери приложение сред гражданското население на Земята. Например велкро се е използвало първо за закопчаване на частите от космическите скафандри, сега малките деца които не са се научили да си връзват връзки по този начин си залепват с тях маратонките. P.S.: Щях да забравя да добавя, че тази новина не е нова а мнооого стара. Претоплена новина.

В живите организми нещата не стават така простичко както ти си го представяш, поради това че не познаваш добре комплексното устройство и жизнени функции на живите клетки. Структурата и функциите на отделните градивни елементи на живите клетки и организми са взаимозависими едни с други и тяхното съществуване има смисъл само в контекста на общото цяло в сглобен и работещ вид. Не става да променяш на едно място и да очакваш чудеса защото функциите на един ген са свързани с функциите на други гени и техните управляващи механизми. Това е същото като да искаш промениш вида и функциите на някой от органите в човешкото тяло без да променяш никъде другаде, което ще доведе до нарушаване на хармоничната работа на всички органи и и системи. Ако искаш към старата функционалност да добавиш нова, трябва да променяш едновременно навсякъде - в много органи и системи едновременно, така че те да бъдат адаптирани към тази нова функционалност, която да е съвместима със старата функционалност. Иначе ще се появяват проблеми и нефункциониращи правилно органи и системи, които всъщност са болестни състояния и които обикновено са несъвместими със живота.

Рибите очи имат ли? Черва имат ли? Гъз имат ли? Хората очи имат ли? Черва имат ли? Гъз имат ли? Ай да не филосфостваме неща дет не ги разбираме, а?

К`во не и харесват на земята тия хора че са се засилили към Марс..........ей на, и бавноходки си имаме тука!

Е не е само проблема в радиацията. Голям проблем е и микрогравитацията. За нея пък друга мутация ще требва и така накрая излиза, че в космоса отива не човек а друг вид. Що за решение на проблема е това?

Ако следвахме тази твоя логика, ние хората все още щяхме да имаме опашки и да се катерим по клоните на дърветата. Най-много да се заселим в пещерите.

Щяхме да плуваме по дъното на окена и да се наричаме "чехълчета", ама някои щяха да са си чисти "амеби"! ;)

Един Пич, българино! Ако си се натимбирил към космоса, да те светна, че не е требвало преждевременно да се отказваш от опашката и да се изправяш на долни крайници. В космоса крака не ти трябват, поради микрогравитацията там, а ти требва втори чифт ръце и хватателна опашка. Те ще са ти много по-необходими! Бегай обратно по дърветата да мутираш по този начин ако искаш да живееш след време в космоса!

И няма да имат крака. Сериозно - това е съвсем сериозен елемент от идеята за бъдещите астронавти. Ще са генномодифицирани и на тях няма да им трябват крака в безтегловност - втори чифт ръце са далеч по-полезни. И след хилядолетия ще ги докараме като Навигаторите от Дюн. И тия "хора" обаче никога няма да могат да дойдат на Земята. Дори първите дето ще ги пращат на далечни мисии и ги създадат (родят се) на Земята, дори да отидат на мисия в далечния космос с технолочична възможност да се върнат - няма да могат, ще са прекалено отслабнали най-малкото от липсата на тукашна гравитация и просто ще са торби с кокали. Те здрави и прави хора след половин година в космоса трябва да ги вадят от капсулите като се приземят и прекарват няколко седмици във възстановяване.

Космическата радиации ще до модифицира генно космическите пътешественици така че и те няма да могат да се познаят. Друг е въпросът че генно модифициращи инженери всъщност са алхимици и не знаят какъв хаос внасят в хармоничният порядък в живите организми със своето твърде ограничено знание. Какво да се прави, когато космоса е толкова негостоприемен за тленното човешко тяло. Човек никога не е създаван с идеята да напуска Земята в това смъртно тяло. За целта то трябва да се облече в нетление и безсмъртие и тогава гордите космически кораби няма да са ни нужни.

Това е абсурд - да изродиш човечеството, вместо да построиш качествени космически кораби и ракети. Това не са учени, а изверги.

ВЪВ АЕЦ ФУКУШИМА- С РЕАКТОРИ ДЖЕНЕРЪЛ ЕЛЕКТРИК ВЕЧЕ ОТГЛЕЖДАТ ГОДЗИЛА - САМУРАИ ... ЗАТОВА Е АКТУАЛЕН ПРОЕКТА:))) .... А ИНАЧЕ ДРУГ НАЧИН Е ДА СЕ СЪЗДАДЕ ЕЛЕКТРОМАГНИТНО ПОЛЕ ОКОЛО СПЕЙС-ШИП-А :)))

Проблемът е същия като с тъпата идея за оловен екран....огромни машини за мощни електромагнитни полета....вместо да се занимават с глупости с генно модифициране трябва да се измисли нова технология.Още се излита с допотопни реактивни двигатели седнали за щита да мислят.

Целото Американско ГМО Човечество АСТРОНАФТИ. ИЛОН МЪСК: Ще ви закарам отвъд МАРС. Айде и по-бързо, че затрихте Земята

По добре натам отколкото да те модифицират мюслитата :)

ТУК ИМА ПОВЕЧЕ РАЗБИРАЧИ И ОТ ФУТБОЛНИТЕ

Отново алхимиците са на мода като през тъмното средновековие. И не само те, но врачките, баячките, естрасенсите, ексорсистете, шаманите и обикновенни професионални спекулатори. Не случайно наричат 21 век века на измамата.

и нас некромансерите

Нямах идея да съм изчерпателен, а да посоча тенденцията.

Ти явно си от гледачките, щом вече знаеш как ще се нарича 21 век, който едва е започнал. :)))

Ако се вдига оловен щит теглото е голямо. Трика обаче е че слънчевата радиация е от заредени частици, така че една обикновена магнитна намотка около корпуса на кораба може да я отклони и пренасочи към полюсите на полето, където ще са необходими 2 много по леки щита да я погълнат. Горе долу същото става и на Земята, само че в доста по голям мащаб.

Абе не е баш тъй. В магнитно поле частиците се въртят в кръг с радис на Дебай. Ако имат начална скорост описват спирала по посока на движението(пружина за да си го представиш). На земята това върши работа защото удължава многократно пътя на частицата през въздуха и тя губи енергия. Точно затова светят полюсите на земята, така наречените северни и южни сияния. В КОСМОСА обаче не върши работа, защото няма въздух. Ако насочиш повече частици към едно място ще ти трябва и по дебел щит. Така че няма печалба от тази намотка.

spored men parwata ideq ima rezon do tolkowa che towa bi namalilo masata na neobhodimoto olowo srawneno s takowa neobhodimo za oblichowane na cheliat korab wtorata spord men sashto e wqrna cne debelinata na olownote na dwata polusa trqbwa da e po golqma/debela ot tazi na ewentualna obshiwka no wapreki towa tozi ideq bi namalila neobhodimoto kolichestwo olowo. eto kak zwuchat za men tezi idei imam edna malka ribarska lodka koqto iskam da sloja po golemi platna za da stigna nos dobra nadejda prez okeana. tuk spored men mislime ogranicheno na niwo choweshko tqlo. ako mislime che choweshkoto tqlo e uslownao kazano edna riza oblechena na dushata togawa patesheswiq do mars shte sa kato hodene do supermarketa a pateshestwiq do pleqdite nqma da se narichat ludost ili nauchna fantastika a "injenerna " realnost - prostete me ako dumite mi zwuchat kago glupost ili sa obidili nqkogo towa e edno samo i izchqlo moe personalno mnenie- wsichko dobro - Hadjikarapenchev

Алооо, що не може да се рекламира в гнусната реклама за Айфоня, бря?

Да модифицират клетките на нашите 240 депутати и да ги изтрелят в Космоса - хем ще са далече, хем няма да могат да се възпроизвеждат, за да освободят властта. Условията за Икономика и бизнес в България са като условията за живот на Марс. :) Таман там нашите депутати ще осъзнаят какво е да провиш Икономика в България.

Eто гледайте: Elon Musk comments on Falcon 9 explosion Huge Blow for SpaceX 2015 Руснак пита Elon Musk как се прави успешен бизнес с ракети :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ХА ХА АХ! Странно, тая космическа радиация преди я нямаше и не бяха нужни сложни, скъпи и тежки щитове и Н.Армстронг се развяваше във скафандър с 1 мм алуминий на Луната, но се сега, днес, вече трябват щитове за пътуване в космоса. Аз, предлагам , да изчакаме отново някоя друга година радиацията да спре както беше през 70-те на миналия век! Ще си покоряваме космоса в Холивуд!

През 1960-та са знаели за генетиката и космическите лъчи, малко повече, отколкото ти знаеш за аритметиката от Първи клас.

Тъй, тъй. Например Нийл Армстронг е бил генно модифициран, па и другите там велики астронавти. Те между другото един модул за кацане не са могли да направят който да работи, но на луната са отишли. Вервайте им.

Магнитното поле на земята се разпростира отвъд Луната пич.Имаше някакъв радиус на името на някакъв учен отвъд който радиацияъа е много силна.Ако летят в космоса дълго време без щит им е спукана работата.

Магнитния щит на земята покрива луната и всички кораби и спътници в околоземна орбита.Радияцията в фактор само за далечни пътувания.

Не знам къде си го чел. Магнитното поле на Земята има ограничен обхват, който защитава само станциите на околоземна орбита в момента. То не защитава пространството чак до Луната. Няма такъв голям обхват.

ВакУУМ, неграмотници...

ей тия от НАСА са голяма работа..

ще създадат генномодифицирани изроди за да покорят космоса...изглежда на олигархията и трябват издръжливи прислужници за та може да напусне вече напълно промитата генномодифицирана колония на земята:))

...и така, до като станем извънземни...

Ами напускайки Земята какви други ще бъдем?

Иван Петров

ако билета е еднопосочен, все тая

Гмо идиотизъм,а гмо акъл ша имат ли?

Gattaca

Ако поне беше написал Heavy Metal 2000 - щях да ти повярвам!

Грешка - само Heavy Metal е! Heavy Metal 2000 e друг филм.

"Новозавладените звезди", Джеймс Блиш :-)

Вярно бе. Толкова отдавна беше, че не се сетих.... и сега едвам ми се промъква споменът, оная история в локвата с повърхностното напрежение... ако въобще е била от там и не съм се съвсем уплел нещо.

те ще бъдат стъпкани, като мравки.

ГЛУПОСТИ БЕЗКРАЙ!

Кукленото шоу представя: ГМО в космоса

Какво не ви харесва, товарищи? :)))))))))))))))

Ако си смениш името няма да пляскат минуси. Сега действат импулсивно - тоя е "соросоид" по техните критерии и дори без да четат поставят минус. Просто са малоумни путлерасти.