Учени замислят биологичен компютър
Учени се надяват да създадат своеобразен биологичен компютър във вид на йогурт, който да изпълнява определени функции в организма на хората.
Обратно в новинатаКоментари - Учени замислят биологичен компютър | IT.dir.bg
Коментари
Добро утро! Страхотн идея. Българите от десетилетия, консервират в бели кофички и буркани, био компютърни системи спомагащи доброто функциониране на чревния тракт. А самата компютърна система идва с Хан Аспарух по нашите земи. :)
Консервиране ще означава да бе се приемат нови термини, ако липсват в даден език. Когато един език си има дума или термин за нещо е едно. Ако се появи несъществуващо до сега в езика действие, оредмер и т.н. тогава може да се приеме "чуждица".
Ако не се лъжа, в статията пише "във вид на йогурт", а не кисело мляко само по себе си. Смири малко патриотизма.
Не разбрах от къде е идвал кан (не хан) Аспарух. Или в главата ти са още уроците по история на КПСС, БКП и България.
Откакто смених киселото мляко с йогурт, мога да изчисля как със 130 лв. да си платя сметките и да ми останат дори за телефонните хакери..
Разликата между кисело мляко и йогурт е изцяло в технологията на производство. И при двата продукта за заквасяване се използват двата основни вида млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Заквасяването на киселото мляко, спадащо към категорията млечнокисели продукти с твърд коагулум, се извършва във всяка отделна кофичка, т.е. закваската се добавя след разфасоване на продукта в крайната опаковка. Заквасяването на йогурта, спадащ към категорията млечнокисели продукти с разбит коагулум, се извършва в общ силоз, т.е. закваската се добавя в общия заквасовъчен силоз, преди разфасоването в кофичките. В заквасовъчния силоз продуктът се разбърква непрекъснато, за да добие кремообразен вид.