Коментари - Учени замислят биологичен компютър | it.dir.bg
назад

Учени замислят биологичен компютър

Учени се надяват да създадат своеобразен биологичен компютър във вид на йогурт, който да изпълнява определени функции в организма на хората.

Обратно в новината

Коментари - Учени замислят биологичен компютър | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Протеини, на български език са белтъчини.

Добро утро! Страхотн идея. Българите от десетилетия, консервират в бели кофички и буркани, био компютърни системи спомагащи доброто функциониране на чревния тракт. А самата компютърна система идва с Хан Аспарух по нашите земи. :)

А не може ли, протеин на български да е протеин?

Ами дай да си затрием езика, най-добре тогава.

биологичен компютър - v. man

Да го "консервираме" като латинския ли предлагаш? Така съвсем ще го опазиме.

Консервиране ще означава да бе се приемат нови термини, ако липсват в даден език. Когато един език си има дума или термин за нещо е едно. Ако се появи несъществуващо до сега в езика действие, оредмер и т.н. тогава може да се приеме "чуждица".

Ако не се лъжа, в статията пише "във вид на йогурт", а не кисело мляко само по себе си. Смири малко патриотизма.

Какво е йогурт?

Не разбрах от къде е идвал кан (не хан) Аспарух. Или в главата ти са още уроците по история на КПСС, БКП и България.

Два вида бактерии, едните за запек, другите за диария. Програмират се според случая.

Откакто смених киселото мляко с йогурт, мога да изчисля как със 130 лв. да си платя сметките и да ми останат дори за телефонните хакери..

Нещо като компютър. Изобретен от американец с кубратово потекло. Но в Америка.

Разликата между кисело мляко и йогурт е изцяло в технологията на производство. И при двата продукта за заквасяване се използват двата основни вида млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Заквасяването на киселото мляко, спадащо към категорията млечнокисели продукти с твърд коагулум, се извършва във всяка отделна кофичка, т.е. закваската се добавя след разфасоване на продукта в крайната опаковка. Заквасяването на йогурта, спадащ към категорията млечнокисели продукти с разбит коагулум, се извършва в общ силоз, т.е. закваската се добавя в общия заквасовъчен силоз, преди разфасоването в кофичките. В заквасовъчния силоз продуктът се разбърква непрекъснато, за да добие кремообразен вид.

опазим - меееееееее идва от овцете.

Да ама козите казвт мееееее

Лолло "във вид на йогурт" е това което ти се лепва по мустака когато доиш бизона с уста сама за себе си.