Коментари - Магията на ядрените взривове (снимки + видео) | IT.dir.bg
назад

Магията на ядрените взривове (снимки + видео)

Интересен проект се стреми да публикува множество клипове от ядрени експлозии в YouTube.

Обратно в новината

Коментари - Магията на ядрените взривове (снимки + видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега ства ли ви ясно защо всичко живо се изражда - храната боклук, хората болни, въздуха отровен. Това тъпака не можеш го надмина в тъпотиите които може да извърши дори спрямо самия себе си. Човечеството не заслужава шанс да продължи да съществува!

Ооо.. то било красиво! Защо не поискаме да ни го представят по-отблизо! Така може да се популяризира проституцията , наркоманията и ред други красиви неща!!!

има и друг известен проект.АПОЛОН.От него светът видя как се поставя знаме на Луната-между другото още се спори дали не го е подухвал вятър.Безгрижно подскачащи астроновти оставиха един отпечатък от обувка-тъпо.Покараха усъвършенствана голф количка.Даже няколко дрифта направиха за любителите на по високи скорости.загадка остава как я закараха ратовариха и зглобиха на Луната предвид размерите на лунните модули. Събраха малко камъни-300кг образци-гениален план.Никой след това не ги видя.Има още парадокси. А ние да не забравяме да вярваме на това което ни показват.

Всички снимки и видео са фалшиви.Всички ние обаче трябва да им повярваме.И не забравяйте много да се уплашите.

симо

Сега виждате ли какви естети са Северна Корея!!!!!!Като ЗНАЯТ какъв прелестен подарък може да им пратят...пък и СПОМЕНИ имат/неядрени/.

1К и повече опити за УСА и СССР и да не можаха да намерят една бомбичка да я метнат над Сирия, Ирак, Афганистан или Турция?!!! Метайте атома и да се свършва с орките.

колко трябва да си прост, за да напишеш такъв коментар? Най-вероятно не...щото нямаш капацитет дори за това. Няма нищо красиво в смъртта за нормалните хора. Виж извратените умове могат да виждат красота навсякъде.

симо

Каква сметка???То трябва и акъл ,за да разбере колко е ПОСТ...Безнадеждна работа...като образованието сега.

От какво да се страхува човек, когато живее според Божият воля и закон?

Те и тези, които пускат атомните бомби си мислят, че им е право дадено от Господа, ама...

Тази новина стои втори ден защото е от по-специалните на строителите на богохулен вавилон. Иска да ни подскаже страх, който да експлоатират за да ни се внуши, че ако света не се обедини под патронажа на римокатилическа антихристиянска богохулна църква, го чака такъв резултат.

Много "интересен проект" и голяма красота, няма що. Защо естетите, които се наслаждават на подобни гледки не си пуснат видеозаписи на последствията от Хирошима, защо не погледат осакатените и изгорени хора, болните от левкемия деца, новородените с малформации, повръщащите нещастници в болниците, защо не се порадват на опустошените селища и райони след Чернобил? Нали това е същата "впечатляваща гледка". Само патологична и извратена психика може да вижда красота в смъртта и да се занимава със създаване и разпространение на видеоклипове.

Имате известно право и Ви сложих плюс! Но има хора, които харесват смъртоносни отровни змии?! Колите също убиват милиони хора, но пак ги караме!? Змийската отрова убива, но и лекува?! Има много такива примери и аз не се наемам да ги деля!!! Лошо е когато някои красиви и полезни неща се използват против Човека и природата!!!

даи пример за красива и полезна атомна бомба...

симо

Еее да де,ама не било ДЕМОКРАТИЧНО!!!!!

После озоновата дупка била от флаконите на дезедоранти, дрън дрън

"Магията на ядрените взривове" "...ядрените гъби са колкото смъртоносни, толкова и красиви. " === Тази статия е типичен пример за това как някой казва глупост, а журналист я цитира с ентусиазъм. Няма нищо красиво или магическо в едно оръжие за масово унищожение и смърт. Проектът е пълна идиотщина. Могат да отидат в Хирошима и Нагасаки и да попитат колко красиви или магически са били гъбите на ядрените взривове, ако все още има живи оцелели от това време. Могат да отидат и в атола Бикини или в пустинята Невада и да се насладят на последиците от ядрените опити. Само ще ги помоля да останат там за около месец-два.

симо

Напълно в духът на НЕОЛИБЕРАЛИЗМА....Новите ВЪЗМОЖНОСТИ идват след РАЗРУХАТА--шоковете на военните операции,терора,икономиката,хунтата,мъченията,унищожаване на постигнатото,природни бедствия,приватизиране на ОБЩОТО БЛАГО.

Стара българска мъдрост : Трудното идва, когато хората се радват не на това какво, а на това как е написано ....

ето как ще си заминем от този красив луна парк Зема! жега е...

Множество клипове не са необходими. Два са достатъчни. В съответните градове. И кадри на последствията.

както е казал един колега по-долу...И красиво...и ужасно! Атомната бомба не е нищо повече, или по-малко от едно миниатюрно слънце, създадено от човешките ръце. Все едно да кажеш, че да се наслаждаваш на изгрева на слънцето или залеза е отвратително...Гледката е зашеметяващо привлекателна и величествена, едновременно с това и ужасяваща..Въпроса е не в самата гледка, а за какво се използва атомното оръжие. Това е истината.

Да те таковам в поета!! Имал си нежна, поетична душа на Кончита!

Фаги като тебе, си пада по Кончитите...или по резаните дюнери, на мюслитата в Кьолн.Нали така бре евробидло:)

"Атомната бомба не е нищо повече, или по-малко от едно миниатюрно слънце" По-голяма глупост не бях чел днес. Между nuclear fission (атомните бомби) и nuclear fusion (звезди) има много голяма разлика, моето момче. Пообразовай се малко, за да не се излагаш другия път.

Глупости на търкалета, мойто момче. Това което става при атомна експлозия, е същото което става и в една звезда. Температура, налягане, светлина. Образовай се.

Страхотен проект! Наистина, ядрените взривове са едни от най-красивите и могъщи неща сътворявани от човечеството. Гледал съм ги с часове в youtube и бих дал пари да видя един такъв на живо. Ако можех да избера как да умра, без да се замислям бих избрал да съм в изпаряващият радиус на ядрен взрив - най-чистия и ефикасен начин да си тръгнеш от този свят.

Ти си ненормален. Няма какво друго да се каже.

Аз обичам атомните бомби само в StarCraft.

nuclear launch detected... :)

После защо хората боледували от рак.....ами натрупаната радиация от толкова взривове трябва да избие някъде...

Хората се радват на изгревите и залезите, а ти - на ядрените взривове! Браво, браво... Аферим, машалла, ашкулсун!...

о боже за автора ядрените взривове са "магия", трябва да е социопат, който редовно яде ГМО храни за да държи мозъка си във форма!

симо

Далеч по-тривиално/и подло/---НЕОЛИБЕРАЛ.

Иначе страните с ядрени ракети са, ако ги редя правиилно по брой ядрени глави и предположения: Русия САЩ (следващите над 20 пъти по-малко бойни глави) Пакистан Индия Китай Франция Великобритания Северна Корея Израел

вероятно има и в германия, италия, турция и редица други големи държави в това число япония, южна корея, австралия и т.н. Това са глупости, че еди си коя голяма нация ще се остави да я "пази" друга таква, ма.галите от пакистан ще имат пък да речем тия от иран няма ... друг път

Там са на американците на самолети. Не са техни! То и за тук съм виждал твърдение, че може да е имало по комунизма. На 13 снимка към статията пише, че 9 страни притежават атомно оръжие и аз съм изредил 9. Така че вероятността да съм забравил някоя е малка. Явно не си толкова информиран. По ядрени глави Пакистан са редени на трето място в класации. Но горе-долу някъде Пакистан, Индия и Китай вървят заедно с по около 200-350 ядрени бойни глави. Дори да са неверини данните са по-мощна ядрена държава от Франция и Великобритания. Огромна част от ядрените оръжия на тези от тройката Пакистан, Индия и Китай имитират Топол-М на камионите. За Китай се знае и за Донгфенг.

Под едната снимка пише: "Най-разрушителната водородна бомба от СССР е с мощност от 50 мегатона." Реално измерено е 58 мегатона тротилов еквивалент, макар да е предвиждана за 50. Нарича се Цар Бомба. Като са имали двойно по-мощна. На други места казват, че са махнали урановата обвивка преди това, за по-малка радиация с което са намалили моща и. Според измервания и на американци, радиацията от водородната бомба е била много малка, което значи много чист взрив. Отчетено с уреди тип земетресения, ударната вълна е обиколила 3 пъти Земята. Бомбата е взривена на височина 4 км. над остров Нова Земя през 1961г. Скандинавците придобили тен. ;)

Няма такова нещо, като "чиста водородна бомба". Всички съществуващи термоядрени боеприпаси се правят по т.нар. дизайн на Тейълър-Улман. Основата на бомбата е плутоний и основната част от енергията е от верижния разпад на плутония, както е и при "обикновената" ядрена бомба. Обвивката от литиев деутерит в която се извършва реакцията на термоядрен синтез (от където идва името "термоядрена" бомба) има за главна цел да усили неутронния поток необходим за по-пълно разпадане на плутония, а няма за основна цел да осигури пряко енергия от синтеза.

Да не си чел Вики ? Литиев деутерид се ползва, защото от него се получават деутерия и трития, които са и в основата на водородната бомба. Чукча писател а ?

При атомните бомби в началото ефективността е била много малка. Цитат от Уикипедия: "Атомната бомба, пусната над Хирошима (65 кг уран) е изгорила около 1% от горивото си, а тази над Нагасаки около 16% като и за двете това е била очакваната ефективност." Май точно колкото повече изгори от горивото, толкова по-чист е взрива. Вероятно другия реакивен материал се изхвърля. Освен това водородните май нямат такава радиация, но са по-мощни. Гледам сега в Уикипедия: "Бомбата е пусната с парашут от височина 10 500 m и взривена чрез барометричен способ на 4 000 m от повърхността на земята. При взрива се е създало налягане от 1 милион атмосфери, а температурата е била около 10 милиона градуса. Огненото кълбо по време на взрива е с радиус 4,6 km, ядрената гъба е с височина от 67 km, а върхът на "шапката" ѝ е с диаметър от 95 km. Светлинно лъчение е могло да причини изгаряния трета степен в диаметър от 100 km. Ударната взривна вълна обикаля земното кълбо три пъти, а йонизация на атмосферата причинила радиосмущения на стотици километри от мястото на взрива в продължение на 40 минути"

Мдаа добре че имало наколко здравомислещи физици които препоръчали моността да се редуцира наполовина тъйкато имало опасност от верижна ядрена реакция на атмосферата....идиотите можели да подпалят цялата атмосфера.

Отвратително-каква магия -това е лицето на смъртта за невинни и красива картинка за войнолюбци

Абе много интересно, остави! Пълна отврат! На един от тия филми се вижда как летяща птица се подпалва във въздуха!

Пожелавам си никога да не го видя на живо :/

красиво и ужасно.