Коментари - Създадоха бъги с лазерно оръдие | IT.dir.bg
назад

Създадоха бъги с лазерно оръдие

Американската компания Raytheon създаде пясъчно бъги, което е въоръжено с лазерно оръдие.

Обратно в новината

Коментари - Създадоха бъги с лазерно оръдие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не спряха тези да въоръжават ИДИЛ и подобни!

А кога ще се появят дронове-джамбази (работно име TheRat), които крадат по поръчка части от други дронове?

Ракетата на установката Patriot не струва $2 милиона :) Вие я изкарахте по-скъпа от томахавките.

А бъгито е интересно. Каква ли му е съвместимостта с новите радари на КАТ?

Това са задокеанските говеда. Един телевизор не могат да направят, ама железария - имат.

За к'во да го правят, те са го измислили.

кво е тва пльокало ве то ловяло на 5000 м ма на колко фърляло не пишать ....))))и кат го гледм ич не е няколкостотин долара теа да не останат назад ама на бай Владо установката тва че го изпържи преди да се пробва колко е много проходимо гаче ли

най ме кефи като събарят барачки със ракети за по 2 милиона... а и както каза по доло колегата с огледалните покрития тия лазери са булшит... наскоро гледах човек който ползва лазер за рязане на ламарина, беше облечен във огледален текстил нещо като станьол понеже ламарината успяваше да отрази част от лъча....

Тебе те 'кефи' защото мисленето ти е като на руснак. Не е важно колко евтина е ракетата, а каква вреда може да причини, вкл и човешки живот. Но.. както е казал вашия 'класик' - пазете желязото и майната им на хората (бабите нови ще народят).

полуграмотен кретен и за храна на прасета не ставаш дано поне плътта ти даде калории за отопление

Мдааа нали си ги печатат те, къв е проблема.....а човекът е прав ...свалят дрон с ракета за 2 милиона долара....тъй като няма глава която да мисли....пък сега вече и с лазер ще ги свалят...пак недомислие.....ама нали фирмата ще налапа едни пари от Пентагона.

Става ако копрера лети високо. Двадесетина ниско летящи по терена един от коrто е за бъгито и пак евтиното ще пребори скъпото ;)

С коптери като този на снимката хлапетата се справят чудесно и с прашките. Ама друго си е да си на бъги с лазАр, някак по-технологично е.

Интересно какво ще стнане ако дронът има например огледално покритие, дали лазерът ще е ефективен. След кратко проучване с google "laser weapon against mirror" изглежда че лазерът едва ли ще е ефективен, понеже макар и да няма огледала, които да отразяват 100% от светлината, то силата на лазерния лъч ще бъде намалена над 95% което ще го направи неефективен. Сега си представете ракета или дрон с огледално покритие.

Достатъчно е да ослепи камерата и с дрона е свършено. Не мисля че ще успеят да сложат чак толкова отразяващо стъкло пред нея та хем да вижда хем да отразява.

Странно, ние ползваме за бавно движещи се летящи цели зенитни картечници. Евтини са и се монтират лесно на джип.

Хъм, руснаците имат дрон с 4 ядрени двигателя и силово поле, м да, и видео има, мнооог по-напред са от краварите.

И аз го видях зад джуджака на анимацията изглеждаща като от 80-те на миналия век, а сега сме едва 20-те на този. А всеки путлераст знае, че 80 е повече от 20 с поне 60....

Пясъчните Quad мобили от Dune II.