Коментари - Мистериозен космически US дрон с нова мисия | IT.dir.bg
назад

Мистериозен космически US дрон с нова мисия

Безпилотният космически самолет Х-37В на военновъздушните сили на САЩ ще започне следващата си тайнствена експедиция следващия месец.

Обратно в новината

Коментари - Мистериозен космически US дрон с нова мисия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само малко разяснение-Буран излетя и кацна в автоматичен,безпилотен режим.За програмата бе създаден доста мощен двигател, който не е използуван от тогава.Летейки като безпилотник може да бъде наречен дрон.От 1988 г.Иначе, самата совалка физически я няма, но ви е ясно, че цялата научно-техническа документация и резултатите от проведените експерименти е налице.Останалото са локуми за разтягане от драскачи като нас.

Рисия сигурно ще прави Боран -2 и съдбата ще му бъде като боран !

Драги "^3Dattack" има една много точна българска поговорка: "Да спориш с простак само ще се изпотиш". И моето хоби са аеро космическите технологии виждам солидните познания, които имате и поради това съм учуден, че имате сили да спорите с путлерасти!? Предполагам знаете, че путлераст е синоним на простак...

Нека преброяването на дивите зайци започне сега! Имам предвид индивидите, даващи "най-милото" си не за България а за "Големия брат" ... то колко да е брат де ... по скоро е голяма тромава мечка :)

ми Смехурко...(така започваше едно старо стихотворение)... Но ти си малък маймун и няма как да знаеш...:) Като попораснеш ще научиш, че за да се появи (дори и на снимка) някакъв нов летателен апарат, то той вече е остарял за тези, на които е работа да знаят за какво иде реч, нали ? Така, че обери слюнките "хамерикански" и успокой топката. Тук има и нормално мислещи умни хора :))

Репликата започваше със "Драги ми Смехурко"...

Русия сега е една изостанала феодална държава, бензиностанция маскирана като държава, там всичките им технологии са от ерата на СССР. СССР беше силен технологично, сегашна Русия - НЕ. Някакви частни компании от САЩ като СпейсЕкс и Върджин Галактик са много по-напреднали от сегашния роскосмос. Руснаците имат някакви савецки носители на 50 години и само с тях си карат. Същото важи и за РосАтом. Всичко в РосАтом е стара савецка технология. Пиша умишлено "савецка" от уважение към правешкия кратун. Голям беше. Видя сметката на цяла нация.

Виж какви двигатели използва споменатата в статията ракета Атлас 5 и току-виж нещо ти присветнало. Ама шансовете не са много големи, от сега те предупреждавам.

RL10 и RD180, както и RL10A-4-2 - производство на Lockheed Martin - Boeing. И какво за двигателите ?

"Секретният космически самолет на САЩ X-37B"- снимка Ха ха ха, то много секретен бе, щом и аз съм го видял...на снимка де.

снимката сама по себе си не дава информация .. за технологиите които са приложени в малката совалка ..нито пък носи информация за мисиите които тя ще провежда.. фактите говорят .. руснаците още нямат подобен хардуер .. а прехваления им ГЛОНАС аварира през седмица :) .. а в момента търпи бедствие товарен кораб прогрес .. който е много вероятно да бъде загубен .. :) както се казва .. когато фактите говорят .. някой хора трябва да замълчат

На тебе какви факти ти говорят? На мен ми говорят: - Ракетата на Спейс Хъ, която миналия август се пръсна като закъснял четвъртоюлски фойерверк - Потрошилият се Шпейш Шип Уан със загинал пилот - Ракетата Антарес, която избухна и разруши стартовата си площадка. Всичко това - преди по-малко от година! Всичко това - в САЩ!

Интересно как подобна / каквато и да е новина за дрончето през последния месец излиза само от рускоезични, псевдоновинарски сайтове, от които нашенци явно преписват

Американците не го намрат за толкова важно. Толкова е обикнопвено за тях че даже не го и коментират, ама руснаците нали си нямат нищо такова.....само могат да гледат и да коментират чуждото.

Добре де, какво точно си нямат Руснаците? Безпилотен кораб, който да обикаля около земята и да се върне по някое време.. че това го правят и с пилотирани кораби.. Или може би думичката "дрон" го прави този кораб по-специален..... най обикновена смалена версия на совалка, защото не е необходимо да подържа живот на борда и да качава товари (освен себе си), летяла в автоматичен режим.... Какво толкова върхово виждате не знам.... единственото интересно в случая, е че това копие на совалка все още лети, за разлика от оригиналните такива....

Няма нищо сложно толкова в един ракетен двигател. Франция, Индия, Китай и дори Иран също произвеждат. Просто руските са евтинки. Като всичко руско ;)

Франция си построи спецялна площадка за ракетите съюз, иран, китай и индия знаем от кой се учат. Кои се учи от американците? никой.руснаците споделят опит и знания,защо американците не ва споделили с никой от съюзниците си

Да бе така е, лесна работа е т'ва, всеки го може. За т'ва 90-те години американците купиха цялата документация за РД-180. За т'ва се водят съдебни дела за правото да го закупуват. Щатите не произвеждат двигателите защото им е скъпо да прескочат технологичната и инженерна дупка, която стой между техните разроботки и руските в областта.

пълни глупости си написал .... САЩ няма как да го произвеждат защото патента е на руснаците.. дори и да имат частична документация.. и това се отнася само за ULA в САЩ има достатъчно частни комапнии които има свои двигатели .. SpaceX на Фалкон 9 .. между другото руснаците още нямат тежка ракета и преди няколко дни се отказаха от разработката и защото заради санкциите им свършиха парите а рублите не вършат работа :) а за технологичните дупки .. говори много в САЩ колко космически апарата в момента са почти готови .. колко са иновативни .. и какво са позлвали последно Руснаците така и нестигнаха до използване на совалка и разчитат само на технологии от 60 те .. докато в САЩ частните космически компании направиха революция ..SpaceX - Dragon V2 , SNC - Dream Chaser , Boeing CST100 ... US AirForce с X37 (между другото боинг им предложи и пилотируем вариант) .. а компании като Bigelow Aerospace правят ревоюция в космическите станции с огромни модулни конструкции а AdastraRocket .. са почти готови с с плазмения си двигател с какво може да се похвали Русия ? освен с поредния загубен товарен кораб

Я вземи прочети за технологията му, която според НАСА навремето е била невъзможна.

"Руския" йотафон с американски процесор, чипсет и екран и американски софтуер, сглобен в чайна. Мурзилките за някакъв евтин савецки двигател модел 1960та год взели да се перчат. САЩ купуваха руските двигатели защото им идваха супер евтино.

Е то пък чиповете не се правят от руски, китайски и български учени, и в майкрософт не бачакат едно 10 000руснака, и собственика на гугъл не се казва сергей, то на запад чиповете може да са произведени баш само от българи, но ще се продадат като американски

Точно в това е въпросът - руснаците не са по-глупави от останалите хора по света, но държавата им се ръководи от шайка назадничави и безскрупулни хора, които потискат прогреса. Затова и се налага да работят извън Русия, ако искат да се занимават с модерни технологии.

Ако е супер-евтино и им върши работа в космоса значи са по-добри от американските.

Медведев откога се мъчи да прилъже Путкин да се качи в пустия му дрон, че да го изстреля на майната си, ама жужето хитро - не ще!

Ама сте забавни всички. " а моя татко ще набие твоя татко" и къде сме ние в това мерене на пишки, а? Помислете за това.

С - 500 Прометей може да свали този дрон, така както руса блондинка сваля тъп хамериканец! Американците няма да имат такава технология дори и след 30 години! Ама глупавите русофоби и идея си нямат какво е С-500 и какво може да прави!

Е това ви е дефекта на вас, промитите русофилистчни мозъци. Че приемате мечтите и фантазиите за реалност, докато американците реализират с действителност своите проекти. Този комплекс C-500 за който пишеш все още е в процес "ЩЕ го направим", типичен за путлераската азиатска кочина. Мечтаят си за нещо, ама как точно ще го направят не се знае. И АКО го направят изобщо, този C-500 се очаква да влезе на въоръжение едва 2018 година, А дотогава може вече Путлеристан да не съществува, зависи болният аутист докъде ще стигне в наглостта си да дразни по-силния

Хайде да не си говорим глупости! Първо С500 е напълно готов комплекс-разработен, тестван и одобрен за приемане на въоръжение.. тук няма "ще".. готов е! Вярно няма стотици бройки от него, но пък то не са и нужни.... както е видно от статията, САЩ имат два дрона.... руснаците все са произвели 2 ракети за комплекса (все пак са правени изпитания с него). Отделно въпроса е че С400 също е способен да порази тази цел, а повярвай ми , Руснаците достатчно С400... Тук въпроса е друг, заслужава ли си да се прави подобно нещо. САЩ са напълно наясно че тези цели могат да бъдат поразени и не биха рискували да се ... нека кажем изложат...На фона на обтегнатите отношения в момента не мисля, че дори биха се опитали да предизвикат реакция... По скоро наистина е някакъв тип експериментален полет... Не мога да си обесня защо трябва всяко летящо нещо да се свали... :)

"Прометей" е предназначен за балистични ракети с макс. височна на балистиката до 200км. Дрона (минисовалката) лети на 300 до 500км височина. Как точно я виждаш тази ракета да свали нещо на такава височина, би ли обяснил, или просто си прочел някъде нещо и си решил, че става и с това ?

Както винаги алкохолизираната азиатска сган е дале-е-е-е-е-е-ч назад зад Щатите. Но няма да пропуснат да споменат, че 2 пъти (представете си колко много, боже господи) САЩ са използвали тъпите им морално остарели ракети като такси да си качат нещо си в космоса. А колко пъти е било обратното деликатно ще премълчат, както и грандиозните успехи в момента на САЩ

Не се безпокой за "алкохолизираната сган". По-добре се виж в огледалото, щото май имаш сериозни проблеми.

Колко са напред???? Ти четеш ли какво пише? С какво ще бъде изведен в орбита? Прочете ли хубаво? Атлас V.... Ех мама му стара... май точно това беше ракетата дето ползваше ... аааа.. кой и беше основния двигател на тази ракетааа..... кой, кой... ааа да сетих се РД180...

еи тоа дрон ша го изстреват хамериканците с руска ракета, штот си ниамат. тя тая Atlas V лично Вожда Путинка я измисли

За къде ли е планирано следващото голямо земетресение за "борба с тероризма" с тази мисия.

В Космодрума Байконур се подготвя прихващач на дрона, за да бъде ескортиран извън Руското въздушно пространство.

Ех, мечти, мечти. Докато стигнете да изстрелвате дрон в космоса ще минат поне 50 години, а американците през това време ще са измислили звездолет

мисля другаря беше саркастичен :)

Това не е нищо по-малко от системата за удари от космоса или т.н. STAR WARS

джуджето веднага да каже какво ЩЕ произведе по-голямо и тайнственно от X-37B??

нова ракета или танк, смени консервата отвън и айде нова технология, скоро и нов технологичен калашник

Да и нова свръх високотехнологична лада на която единствената и екстра, ще е ръчния смукач ахаха

Това ще се взриви на старта, ще се разпадне във въздуха, или ще се капичне при приземяването?

само дето е тествано вече и работи

Явно си гледал как оная руска ракета им падна на руските тикви.....едно време като деца така и ние вдигахме кутии в "космоса":)))))

уж немали ракети, а те даже и космически кораби имали, мухаххах, не ги е срам, хем фалирали, хем такива технологии да развиват

Я ЗАГНИВАЩИЯ капитализъм, който всъщност беше изпреварен по Загниване от СоциалиЗЪМА, какви ги върши

Най-вероятно ще изследва Земята, а в бъдеще и космоса, за все още недемократизирани територии.