Коментари - Русия и САЩ - заедно на Венера | IT.dir.bg
назад

Русия и САЩ - заедно на Венера

Русия и САЩ планират да изпратят към Венера обща мисия, която да проучи в безпрецедентни детайли „планетата-сестра на Земята“.

Обратно в новината

Коментари - Русия и САЩ - заедно на Венера | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей те утре друг ден ши фанат да се изплющат ве!

И те заедно !

Разгеле. Да отиват и да се не връщат. Земята ще стане едно по-хубаво място за живот.

нека ходят, в евразия ще започне да се диша по-свободно ..

Не е лошо "Русия и САЩ - заедно на Венера" ... Но би било прекрасно "Русия и САЩ - заедно на Земята"!

Ако знаеш, колко руснаци има в САЩ :))))

Колонизация на Марс - 3999 година

След Китай и руснаците днес обявиха подготовка на хора за Луната. Започва да става интересно....

Да качим Лъчезар Филипов на сондата, барем да хване някой венериански гущер...

Най-добре всички американци и руснаци да се изнесат на Венера и да оставят нормалните хора на мира.

Те хубаво искат да ходят на Венера ама първо обадиха ли се на прото молекулата... да не им изяде сондите :D

Руснаците, за да изглежда всичко достоверно ли ги включват?

Не бе! Опитват се да ги накарат да помечтаят за нещо друго освен война

А дали ще открият цветя и насекоми на Венера? Лъчезар Филипов беше заявил, че на планетата има живот.

на руснаците им куца надеждността и нямат пари. имат обаче експертиза от това какво се изисква за оцеляване на апарат на венера и явно там са допирните им точки. апаратите кацали на венера бяха правени от титан и оцеляваха за не повече от 1 час. поне на две от сондите не им се отвориха капачките на камерите. обработката на информацията беше отвратителна и за капак бяха загубили лентите с информацията. снимката към статията е обработена от американец които успя да издири лентите завряни по руските научни учреждения.

Венера може да бъде бъдещ дом на човечеството. Марс е загуба на време и ресурси, колкото и Луната. НАСА си прави реклама там, просто защото може с настоящата си техника и персонал. Никога Марс не може да бъде тераформиран, там може да се живее само под земята и в купули. Венера, от друга страна може и да е с прекалено агресивни условия сега и за това НАСА не може да припари. Но има потенциал за тераформиране, изчистване на атмосферата с въглеродният окис и киселините. Това може да създаде условия, не по лоши от пустинята Сахара, примерно. Ако се намери начин да се създаде електромагнитен щит като на Земята, може и по добри. Няма нищо по подходящо в Сл. с-ма. Не случайно руснаците се бяха насочили натам, но перестройката сложи край. Сега разбирам и нивото на западната пропаганда от онези времена - Холивуд, срещу истинското изследване на космосът. В една, популярна книга някъде от 80-те, от италиански демагог, пишеше и за Венера. Как руснаците само се били проваляли там, а великите американски апарати Викинг, били кацали и удържали, забележете - цели няколко секунди, преди да се разпаднат. А излиза, че руските апарати са оцелявали и часове и от тях са най качествените снимки, звуци и дори видео. Краварите дори и до съвместни мисии не бива да бъдат допускани. Там всичко е комерсиално, пошло и със скрити, задни намерения. Спъват науката и прогресът за дребните си завистливи и подли игрички.

какво да я чистиш тая атмосфера? налягането е като на дъното на океан, а температурата е от порядъка на 500 градуса. за чеп не става. то е все едно да искаш да гасиш слънцето вечер.

И температурата и налягането са такива заради CO2 в атмосферата. Парников ефект. Ако се намали съдържанието и се направи подобно на Земята - азот и кислород, ще има области с подходящи условия за живот като земният. Венера е обърната с единият полюс към слънцето и се върти бавно в обратна посока на Земата (единственото такова, познато тяло). Което значи, че почти няма да има аномалии с климата и сезони. Но наистина си трябва четене, не само соросоидстване. НАСА играе театър и само спъва изследването на космосът. Тук се иска авантюризъм, идеология, а не просто сухи сметки и Холивуд да печелим надпревари и после да закриваме.

Там преди са очаквали на места температура от 45 градуса. Било е много изненадващо огромната температура и в началото пращаните апарати са изгаряли (или разяждали заради сярната киселина). Но това е както ти обяснява другият човек, заради атмосферата и парниковият ефект, който връща освобождаваната от планетата топлина обратно. Атмосферата води до това и че при падане на апарат, то е все едно във вода и пада меко, поради гъстотата на атмосферата - нещо като водна пара. Едно от най-важните предимства на Венера е гравитацията (90% от земната, Марс - 38%), която сигурно много трудно може да се симулира. От нея зависят кости, зъби и мускули. Другото е симулируемо, като въздух и вода може да се вземе от самата Венера и не зависиш от Земята. За Марс искат да ги закопат под земята там в пещери. Енергия също ще имат на Венера предостатъчно. Въпроса е с как ще се справят с радиацията. Проблема на Венера е, че почти не се върти, но пак имала метално ядро, което може да направи магнитно поле, но за това трябваше да се върти.

ти защо не отидеш на някои саит на наса за да прочетеш малко и да се ограмотиш, а не да ни вадиш пожълтяли бележки от профсъюзни срещи с политработници.

да отиват! че ше са избиим тука зарад тях.

абе вярно ли е, че на Маркс открили съществителни или са само вестникарски хипотенузи.

аман от неграмотни- едно изричение с 5 грешки.

Аман от грамотни - "изричение". А човекът разказва един виц за блондинки.

Може и да отидат. Ама ще е след Китай.

дано естествените науки успеят да извадят човечеството от безумието наречено социални науки..

Венера - дето онова недоразумение Лъчо Филипов разправяше че руснаците уж били открили там гущери, цветя, гъсеници, пеперуди и др. подобни.

Ние тук знаем че на Венера има гущери.

Има стари холивудски филми, как там има джунгла и динозаври и как хората ходят там.

Тия луди ли са да отиват там? Ще се превърнат на ордьовър.

Нали според американците руснаците са лоши? Защо са се обръщат към тях?

Според форумните тролове е така - руснаците са лошите. Едва ли нормално мислещ човек ще приеме написаното от тях за чиста монета. Всичко е политика и много човекоподобни опитват да извлекат изгода за себе си от политиката. противопоставянето е най-лесно осъществимо. Колко му е да заклеймиш някой че е лош. Лъжата се превърна в професия.

Говориш за тия тролове дето пишат "кравари" и "еврогеюве", нали? Те смятат, че руснаците са лоши. Предполагам, че се дължи на ниското заплащане, което получават от тях. :)))

Едно разумно решение за сътрудничество. Руснаците ги бива в пращането на сонди на Венера. Първите сонди се смачкват и разтапят от огромното налягане и горещина, но после руснаците се научават да ги правят здрави и издържливи и имат успехи. Не така стоят нещата с Марс, където руските програми са почти пълен провал, там американците са водещи.

Венера я наричат двойник на Земята. Има близъки размери, диаметър и гравитация. Но се описва като Ада. Изключителни температури от примерно 465 градуса. Атмосфера от въглероден двуокис, примесен и със сярна киселина. Голямо налягане. Точно поради атмосферата там ги е толкова страх от парниковият ефект тук и че точно той води до тази висока температура, която не са очаквали. Че някак атмосферата връща отпусканата от планетата топлина навън, като идващата от Слънцето си преминава. Гледано от повърхноста "въздухът" е някакви нюанси на жълто, оранжевото, червено.