Коментари - Bloomberg: Проблеми с новия US самолетоносач | IT.dir.bg
назад

Bloomberg: Проблеми с новия US самолетоносач

Новият американски самолетоносач струва 13 милиарда долара, но излитането и кацането на самолети на палубата е проблемно.

Обратно в новината

Коментари - Bloomberg: Проблеми с новия US самолетоносач | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нагли, прости, тъпи, алчни кравари !

Ще поискат още 2 милиарда долара и ще нормализират положението. Нито е за първи път, нито ще е за последен. Просто там така се изкарват пари. Да му мислят онези с безаналоговия Кузя, за който има пари само за ремонт на половината парни котли, а извън бойни действия загуби 4 самолета.

почти като димящия кузнечик е

хм ... кузнецов дими точно колкото и всеки един от 9те дизелови самолетоносача на САЩ на въоръжение в момента.

Голем го извадиха янките ама......Мек

Защо цената е станала по висока, елементарно, всичките фирми от ВПК, са собственост на юдеи и по веригата са накацали като лешояди и скубят американският данъкоплатец- затова и самолетите и самолетоносачите, и корабите, и танкове им са в пъти по скъпи и с надути цени!!!!

"F/A-18 с пълно бойно снаряжение и външни танкери за гориво" Език мой, враг мой, журналистите! На български, въпреки че е чужда дума, се казва резервоар, а не танкер, неграмотници! И в Гугъл да го пуснете за превод, ще излезе по-добър от вашия!

То и на английски не е танкер а е "tank", fuel tanks сигурно е бил изразът... творчески подход бе :-).

пак добре че не са танкове

то като нашите магистрали! + парички

Колко "Калибра" му трябват за да потъне?! Един, максимум два, с ядрен заряд. Много скъпа и безполезна американска играчка, за плашене на аборигените ...

Всъщност и 2000 са малко. В Сирия се видя че под един процент стигат до целта +- 5 километра

Пак не си разбрал.. човека за Калибр говореше... не за томахоук.... в Сирия всеки изстрелян Калибр е достигнал целта си с точност 5-10 м.... виж томахоук-а.... те 2/3-ти падат а другите бият в радиус 10-12 км. от целта..... да изстреляш 60 ракети и да удариш столова и 2 самолета на едно летище, а на летището да му няма нищо.. трябва или ти да си много смотан или да си ти много смотани ракетите. Ти си избери.... ама да знаеш че във всички случай ти не си по-малко смотан нито от ракетите, нито от тия дето са стреляли с тях!!!!!

Нека стоят самолетоносачи абдалите. Унищожаваме ги както RAID хлебарките. Малка бомба примерно 1 килотон далеч от самолетоносача и придружаващите го и голямата вълна го потопила. Не е правено, но е сметнато и симулирано. Да ви е честито!

хаха Вие една дръжка за врата не можете да направите без да се счупи, симулирали потапяне на самолетоносач моля ти се. Адски си тъп.

Драги ми смехурко, "умните" българи си поръчват стоки от гаражните производства в Китай за жълти стотинки и съответно получават нужното качество! Малко говорим ама като кажем нещо и кауоите се съобразяват с нас. Справка - консултирахме ги за Корея, за островите ни. Ако искат и космическа станция ще им построим.

Земетресението което вдигна цунамито в Япония беше с мощността на 200 000 такива бомби и едва вдигна 20 метрови вълни. А такива дори не се забелязват от самолетоносачите.

Мислете като пишете! Не смятай мощността на земетресението като цяло и т.н. Има си специалисти да сметната мощността на бомбата-разстоянието, дълбочината ...

Ба ква е таз поцинкована кофа за милиарди ве? Тя кога ще потъва?

При курск ли?

Скорпион и Трешър

Малко математика . Без този кораб САЩ имат 19 самолетоносача, а Русия има 1 и то в ремонт за 4 години след мисията му в Сирия.

И?

Става въпрос, че и един от другите е достатъчен да разпилее татарската орда на москалите.

То,не че 70% от земята са морета и океани, ама нейсе,пък и гроздето май е кисело.

симо

Самолетоносачът е НАПАДАТЕЛНО И АГРЕСИВНО ОРЪЖИЕ....А Русия има ОТБРАНИТЕЛНА стратегия....ТОЧКА.

Аха и затова отбранително нападнаха всичките си съседи, после и съседите на съседите и така докато се отбранят от цял свят.

хахаха ... много си далече от истината преди хилядолетия не му помня името, римски генерал/пълководец. Та питали го "ако на бойното поле можеш да вземеш само меч или само щит. кое ще вземеш?" Той им отговорил "Меч! Колкото и да се пазиш с щита все се намира някой да те заколи накрая!" С военните стратегии на всички е по същия начин. Който мисли само за защита винаги губи, историята го е доказала безброй пъти. Блицкрига на Германците Втората С.В. е блестящ пример за това. САЩ разбира се мислят за атака. Те практически доминират континента си и за тях всички възможни цели за атака са презокеански. Разбира се развиват флот и върха на флота в момента са самолетоносачите. Разбираемо е да строят самолетоносачи. За Русия хич не се залъгва, че е миролюбива. Винаги се е готвела за нашествие, но нейните цели са в Европа и Азия евентуално в Африка. Демек все свързани по земя. Логично Русия има най-мощната танкова армия в света (или поне имаше, днес вече не знам баланса с Китай как точно стои). Затова Русия строи танкове! Самолетоносачи просто не и трябват!

Поне нема да е като оня параход адмирал кузнецов дето като запали печката и температурата на земята се вдига с 2 градуса от парниковите газове.

Самолетоносача е нападателно оръжие! Който строи и има много такива не търси мир! И модератора, не ми трий поста. Това е самата истина.

Мноого проникновена мисъл. Отде ви изравят бе.

Няма как всички да сме еднакво интелигентни. Някой ще сме по!

Това разбира се не е вярно. Самолетоносач е нужен за страни с по-малка територия. С това увеличават обхвата и едновременно разсредоточават прицела на противника.

Форд, модел Т.

Абе това плаващо чудо не трябваше лид а влезе в строй още преди 3 години?! Те какво, вече ги строят по 10 години ли?! И на тройна цена?! Въпреки че по-голяма черна дупка за парите на данъкоплатците от Ф-35 няма! Стойност един и половина трилиона долара..и го строят вече 25 години!!! И тази консерва Ф-35 още не може да лети като хората! Същото е и с това плаващо недоразумение Джералд Форд!

Естествено че тъпият путлераст си и тъп. 1,5 трилиона е ЦЯЛАТА програма включваща 2000 самолета примерно и поддръжката им до 2070 година. Досега са направени 230. Та това не са похарчени пари, а които са похарчени И ЩЕ БЪДАТ похарчени до 2070 г. за всичките самолети

Незнаех,че работиш в Пентагона и знаеш какви пари за какво дават. Да не си завършил УНСС.

за прво дазе никога не е била цената по висока от 1,35 трилиона.. а за друго това е много стара цифра - сега е некаде 0,95-0,975 трилиона.. самолетите ще са 2250 броя.. никои не е казал че ще ги купят всичките за ламби а вав пентагона нети трябва да работиш, това са официлани цифри, които е издала армията и са потврдени от сената, защото данакоплатеца трябва да знаже колко какво струва по закон от 19з3 година.. иначе в него пище че ако си надминал сус 30% парите за разработка, дарзавата има право да купува тази довршена разработка на цени които са договорени - напримерно при ф-35 произведена при лот 8 триябваше автоматично да си понижи цената за броиката според договора подписан преди 5-6 години..

Адмирал Кузнецов няма абсолютно никакви проблеми с катапултите..

:)))) Прав си! Защото на "Адмирал Кузнецов" няма такива :)

дори и в рая има проблеми какво остава в сащ но тва са проблеми които ще бъдат решени ще има 10 такива сега имат много ф35 имаше проблеми но сега вече го продават успешно русофилите се радват на проблемите но не виждат цялото което е доста по-добро от при техните любимци - руснаците където уж все няма проблеми а все са зле

петко петкоооо усран страхливец !

ще ги умориш от смях бе.Ти на с гето с дървени бараки +50 млн.купонници и 95 млн.без здравни осигуровки и достъп до лекар ,РАЙ ли му викаш.Смешник .

Я кажи един който си е купил Ф35... защото до сега се говори само за отказани поръчки, в това число от Австралия, които са отказали над 20 самолета, Великобритания с отказани над 50 машини, Турците също са отказали над 50 бр.... От призведени 230 самолета годни за полети са....10... Уникални са нали?

Ами Израел вече има 10. Че и ги ползват в Сирия, дори в руските сайтове пише, че C 400 само ги гледали безпомощно. Последното, го има само в руските сайтове. Инак, я кажи откъде си чел че са само 10 летящите f-35, че ми стана интересно :) .

$13млрд! Смятайте че същото нещо може да бъде построено и за $3мрлд! Но понеже и в САЩ корпорацийте подкупват и лобират тези дето взимат решния за бюджетите, цената е скочила с $10млрд.

Дай на руснаците 3 млрд и виж какво ще построят: 1 млрд не им стига за СТАДИОН.

Айде построй го! Ще купя два и ако са добри ще ти поръчам още 10 до 2030-та!

начи спреш ли му тока, никакъв самолет не може да метне с катапултите! щото иначе с пара може директно от втори контур на рекатора!

Направил го е американеца!

И после що на американските военни колкото и пари да им дадат все не им стигат... а и сравняването на бюджетът им с парите дадени за отбрана от други държави е кауза пердута ;)

Има снимки от корабостроителницата. Само негри работят. Яка експлоатация на робски труд пада!

А ще си направиш ли труда да сравниш заплатите на 'робите' с тези на 'свободните' им колеги в Мада Раша ?

А каква е покупателната способност на $1 в САЩ и в Русия?

Иновация , викаш, байно!

"цената ѝ нараства от 301 милиона долара на 961 милиона долара. " Типичната американска административна бездънна яма.

Тринадесет милиарда за една лодка и после Тръмп ми разправя, че трябвало да им плащаме, задето ни "пазят". Айде, че не ми се говори повече ...

ново педи 1 месец супер мега проекта есминец ЗУМВАЛТ на два пъти спира хода и го влачиха на буксир .Струва само 4 млрд. на клетите данъкоплатци.Иначе САЩ има уникални саморузрушители-като кравевоза Фицджералд дето осра японско море.Въобше всичко е супер ама в нискобюджетни филми.Гледали сме ги.

От мисли за педита ума си не можете да съберете!

Тая нова магнитна система вместо старата с пара да открият, че не върши добра работа след като са построили целия самолетоносач.... мале мила, някой здраво се е осрал.

Абе едно е на чертеж. Друго е на симулация. Трето е на макет. Четвърто е на полигон. Пето е в реални условия. Шесто в бойни такива :)))) Не си ли инженер?

Именно защото съм изконструирал сума ти неща, някои от които са се оказали невъзможни за конкуренцията ми по света, знам кога и какво трябва да се тества а не само симулира. Такава установка без успешни предварителни тестове да я пуснеш в производство си е осиране - и най-вероятно не е инженер тоя, дето се е осрал а някой от тия с парите.

На кой му дреме за тия работи

Очевидно не на тебе - и какво би правил светът ако не беше го уведомил за този си статус.

И как ще се защити от "Калибр"?? А от "Циркон"? :))) тия корита са за данъкоплатците, че да има с какво да им крадат паричките.

https://link/wiki/RIM-161StandardMissile_3з мах 10 а новия блок мах 15 имат скорост.. обсег блок I 700км, блок II 2500км.. американците имат 88 боини кораба които имат способност да истрелат см-3, и всяка година строят 2 нови.. по план скоро ще имат 100 кораба минимум.. самолетоносачите по принцип немат способност да имат такива ракети, но имат минимум 6-8 кораба до тах вав небоино састуяние които имат тези стрели - нарича се биона група това.. ако са вав воина нормално е да се овеличат до 2 пати присаствието до самолетоносачите им..

петко петкоооо усран страхливец ! FUCK YOU STUPIDO

Darkstyle, ти неграмотен ли си, или си второ поколение задокеански българин.Всъщност, едното не отрича другото.

Ти правиш ли разлика между балистична ракета (като тази за която говориш) и крилата ракета (като Калибр, Оникс и Циркон)???? Преди време излезна една статия защо Китай строи изкуствени острови, а не самолетоносачи "Самолетоносочите имат една конструктивна недомислица- могат да потъват!"

Руснаците няма да могат да ги засекат. Ще кацнат на Червения площад като Михаел Руст и пак няма да разберат, че са им минали през цялата велика ПВО и Ракетно-космическа сила!

Новият самолетоносач има проблеми, ама той не бил довършен още и бил в период на изпитания... Евала - журналистика! Да не говорим за граматическите грешки в статията. :))))

навсякъде по света е едно и също ... да се усвоят едни пари

Усвояването - я измислиха комунягите тая дума, когато разбраха, че има Еврофондове.

Е да де, те.. тиквон и останалата пасмина от БКП.. опс ГЕРБ и реформаторите... все ги бъркам.