Коментари - 5 пъти по-бърз WiFi с нова технология на Samsung | IT.dir.bg
назад

5 пъти по-бърз WiFi с нова технология на Samsung

Нова технология на Samsung увеличава пет пъти скоростта на предаване на данни по безжичния стандарт WiFi в смартфони, таблети и рутери.

Обратно в новината

Коментари - 5 пъти по-бърз WiFi с нова технология на Samsung | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еййй, отново ГнусМас отвяха ХуяВей! Сега и пералнята и хладилника ще включа в Интернет! Да си проверявам от работата дали гащите са ми изпрани или да се появявам по чаршаф пред любовницата!

val55

....Супер стабилно приемане и предаване на сигнала, но като пуснат, и смартфон, с който да се гледа, какво прави някой зад стената....не че сега я няма технологията, но си е по хард да виждаш /даже и на тъмно/, а не само да те слушат, както е в момента. Тогава стайте тип "бяла стая"/от нея ни звук ни образ/, ще са на мода. Това е бъдещето, не че сега прозорците на някои блокове са на една ръка разстояние, ама тогава.....

Нея са я открили македонците

Apple трябва веднага да ги осъдят. Какви са тези глупости? Епъл са открили wifi-то, мрежите, електромагнитната вълна и луната. Айдеее

Виждам, че доайените и пионерите са се развихрили отново тук...

Любопитно ми е какво мислят феновете на ябълката. Дали това е иновация и дали ще се появи наготово в следващи устройства?

Разбира се няма да е наготово. Ще бъде с дизайн на Епъл, а корейците ще са само изпълнители.

Просто е коментираме готови продукти. Засега такъв няма и не коментираме нищо. Иначе в процес на разработка има милиони неща по света, като ги внедрят в телефон ги коментираме.

3евзек

Като коментираш готови продукти, тогава ще те замоля следващия път да не коментираш кой детайл от продукта бил откраднат. Като оберат магазин на Епъл, чак тогава.

за повече инфо проверете в википедя напишете "вирелесс гигабит аллянце" в гоогле и прочетете *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Недейте писа за неща дето не разбирате. Няма особен смисъл от тази по голяма пропусквателна способност на картата. 1. Никоя карта не може да достигне 100% от тази скорост 2. Никой доставчик не може да ти предложи скорост от 500MB/s 3. Хард диска на компютъра ти, ако не е от най бързите SSD не може да пише с такава скорост. Най масовият 200-300GB хапд диск пише със скорост 80MB/s 4. За такава скорост е необходимо и сървъра, на които е файла също да поддържа Та викаш 1GB филм за 3 секунди е свален?!?

Някой да беше казвал че 640 КВ са достатъчни за всяко приложение???

Кбайтите са 64, но за другото си абсолютно прав!

Значи, според тебе Самсунг са се прецакали яко с тая технология? Тя си е напълно неприложима, бе! Ако новината беше, че някой е направил диск, който чете и пише със скорост 10 GB/s ти щеше да напишеш: "че за какво му е, като никой не може да му доставя данни с такава скорост?". Ако някой мрежов доставчик предостави скорост по мрежата си 10 GB/s - тогава: "за какво му е - няма такива бързи карти". И т.н. Помня преди време една новина пак тука за ново поколение процесори за настолни компютри. Един беше коментирал: "за какво ми е по-бърз процесор, като и със сегашния си обработвам видео и си играя 3D игрите".

Мда, глупаци като теб с лопата да ги ринеш. Нещата винаги се мислят с перспектива. Някога, когато излизаха памети по 16МБ глупаци като теб се чудеха къде ще имат приложение, като няма дъна за тях. Сега има модули по 4 и 8ГБ и дъна. Същото беше и с процесорите. И тогава имаше глупаци, които викаха "за какво ми е 64-битов процесор, като няма 64-битови операционни системи. Е, сега вече никой не произвежда 32-битови процесори. Схващаш ли накъде бия или трябва още да ти се обяснява?

Всъщност един от първите компютри е бил 60 битов, но са го отхвърлили, като ненужно много.

И аз смятам, че за момента това е неприложимо и не мога да разбера какво му скачате на момчето. Вие като сте мераклии като излезне си го купете и го ползвайте. Докато не се развие цялостно технологията практически крайният потребител няма нужда от това.

ще се радвам и на нормално 3G, че работата хич не е добре иначе само се говори 99% покритие, но в стаята си зависи къде сам има 3G ту нямам явно това 99% е само рекламен трик за шарани като мене

Супер, ще можеш в реално време и с ХД качество да си закупиш лепило, с което да си залепиш падащите зъби. А анй-добре да вдигнат още малко честотата, с нея и скоростта, и тогава няма да се налага да се мъкнем до болницата за рентгенова снимка.

Обикновената слънчева светлина е с честота от порядъка на един милион гигахерца. Колко ли вредна ще да е за живите организми според познавачите тука???

да, 430 до 750 трилиона херца

Без претенции че съм спец по темата, но като се замисля слънчевите лъчи СА вредни. За справка без озона се замисли какво ще стане с живота на земята...

Озоновият слой предпазва от ултравиолетовото лъчение - то е вредно. А тези, които свързват пряко честотата на лъчението с неговата евентуална вреда за организма - те са учили физика от форума на ДИР-а! Вредността на дадено електромагнитно лъчение за организма се определя от два фактора: 1. Колко силно се поглъща от белтъчните молекули, ензимите и ДНК. НЕ Е вярно, че колкото по-високочестотно е лъчението - толкова по-силно се поглъща 2. Интензитета на лъчението. WIFI мрежите работят на такива мощности, че организмите ни доста трудно ги засичат. От друга страна, преди години радиото и телевизията се излъчваха на дълги, средни, къси и ултракъси вълни. Те са в килохерцовия и мегахерцовия диапазон (10 до 1000 пъти под 1 гигахерц). Но за да се покрие цялата страна се излъчваха с такива мощности, че на служителите от станциите им плащаха вредни.

Човешкия организъм е свикнал с ЕСТЕСТВЕНОТО лъчение от Слънцето, звездите и самата Земя. Не е свикнал с дисхармоничните изкуствени източници на електромагнитно лъчение. Честотата е само един от параметрите на дадено лъчение, какво бързаш да правиш манджа с грозде? Да ти припомня за микровълните - навремето (заедно с микровълновите печки) са били открити от германци (още през втората световна), англичани и руснаци, като всичките са изследвали ефекта от тях в секретните си лаборатории и са ги ЗАБРАНИЛИ. Съвременния човек обаче масово произвежда и ползва микровълнови фурни и яде умъртвена храна. Но понеже не умира веднага я смята за безвредна, както химията навсякъде и ГМО-тата, дето са си биологично оръжие, предназначено за скрит контрол на числеността на населението. Проблема на средностатистическия слепец е, че се оставя да бъде заблуден от потока дезинформация и реклама, изсипана от медиите - властта. А номера е да мислиш самостоятелно и да се информираш КАКВО КРИЯТ от тебе. В конкретния случай - много случаи на проблеми със здравето в резултат от използване на дадени източници на електромагнитно излъчване за информационни и енергийни цели. То е защото НЯМА достатъчни И НЕЗАВИСИМИ изследвания на ефекта от тези лъчения, а извършените още навремето от германци, руснаци и англичани са заметени някъде да събират прах по сейфовете, вместо да са в ръцете на инженерите, които проектират електрониката ни.

Чудя се защо тогава средната продължителност на живота расте в страните, които използват тези неща най-много? И не просто продължителността на живота, ами продължителността на АКТИВНИЯ живот. Излъчвания, ГМО-та, лекарства, пестициди, стрес... и пак живеят повече, защо така?

Apple отдавна имат рарзрабитана технология 10 пъти по-бърз wifi, но чакат подходящ момент да го забият на корейците.

Apple те чакат тебе да им кажеш кога е подходящо да го пуснат. Имаче защо да споделят с тебе точно тази си голяма тайна...

Саше....

Много е неграмотно да се пише, че Samsung е автор на новия стандарт 802.11ad (WiGig). Трябва да се поясни, че новия IEEE Wi-Fi standard 802.11ad (WiGig) който ползва 60GHz честота и достига скорост до 7 Gbps беше утвърден в началото на 2013. Очаква се най-рано следващата година да видим първите устройства ползващи този стандарт, но нека се знае, че WiGig има подкрепата на Atheros, Broadcom и Intel и едва ли само Samsung устройства по новия стандарт.

"безжичния стандарт WiFi", съгласно статията. Ха честито на всички :)

Самсунг създали по-бърз WiFi. А пък за Apple върховна иновация е новият им дизайн (според главният им дизайнер Айв). Чудя се коя е по креативната компания? :-)

Всеки инженер може да направи по-бързо нещо - овърклокваш го и толкоз! А за нов дизайн се иска интелигентност, креативност, иновативност, визионерство, все такива възвишени работи! Това са високоинтелигентни дейности, не е като да измислиш бърза мрежа или да проектираш процесорен чип по 14nm технология. Те за туй в Самсунг търсят инженери, а в Apple - дизайнери и маркетолози. :):):)

Това ми оправи настроението за целия ден! Благодаря!

Сложих ти минус, но то в твоя случай минусите са плюсове реално :)))) Take care!

Те не бяха ли преди повече от 10 години на 9nm и дори се говореше за 6? Може би не тези за мобилните, а такива бяха Интел-ските.

Хубаво обаче какъв е потенциала на това електромагнитно замърсяване за генетичните мутации? известно е че с качване на честотата на електромагнитните вълни тяхната енергия расте. Расте и вредното им влияние върху живите организми. Самсунг ако ще налагат тази технология да си намерят и независима комисия която след дълги изпитания ще заключи че няма опасност.

Видимата светлина е с доста по-висока честота от 60GHz, т.е. по твоята логика енергията и е по-голяма. Какво ли е вредното и влияние върху живите организми?

Каква комисия? Тия, дето вземат решения, както можеш да видиш от последните развития не им пука, колкото повече увредени хора, толкова по-добре за тях. Пази се най-добре сам, така ще ограничиш щетите. Изключвай каквото не ползваш в момента (WIFI, GPS) , дръж го в кожен калъф(най-добре естествена кожа) и в някоя миничантичка за документи, за да е по-далече от жизнените ти органи и от малките ти бели опашати войници :) , че ги пържи.

След 2 години Apple ще го откраднат, ще му сложат едно тарикатско именце от сорта на iConnect и ще се хвалят с "иновацията".

Това кой знае колко е вредно и опасно за здравето. 60 гигахерца това ще ти изпръжи мозъка!

Обратно в пещерата талибан, 'щото явно училището не ти се е отдавало. Аман от австралопитеци.

Хайде стига неграмотни глупости. Човека никога не е обитавал пещери. Модерният човек има толкова афинитет към пещерите, колкото и неговите прародители.

Пърженето на мозък и други телеса става с честоти, които са близки до собствената честота на водата. Т.е. около 1,4 ГХц. Поправете ме ако се лъжа за точната стойност. А с 60 гигахерца някой ще види доста зор докато свари чай в микровълнова.

Честотата на водата.. добре ама тялото съвсем не е само вода.. другите компоненти на човека/ тази сложна система няма ли честота просто се зачудих

Микровълновата работи, точно като загрява водата. Предизвиква движение на частиците на водата и при сблъсък се отделя топлина. Затова не се загряват в нея неща, които нямат вода в себе си.