Адаптация, нови върхове и сделки за милиарди. В какъв етап от развиетето на криптосвета сме?

Специален гост в епизод 7 на "Crypto" e влогърът-експерт и криптоинвеститор Пламен Андонов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шибата и Догето са си класически пирамиди,но все пак е забавно да правиш кинти с тях. Миньорите на дога копаят по 10 000 на минута и това до безкрай(в момента 132 милиарда циркулират), а Шибата 549 трилиона пуснати в обръщение хахахах.Не знам кой нормален би си сложил спестяванията при такава инфлация.Иначе 1000% + за месец си е добра печалба при трейдване. За биткойн също имам резерви,защото замисъла му беше цифрови пари ,но там се провали поради бавните и скъпи транзакции и измислиха да е дигитално злато.Лейър 2 не е решение,защото ще има валути ,които правят това на лейър 1. Моята прогноза е , че след време,когато масово хората навлезнат в света на криптовалутите , ще стане както Нокия на времето, после Айфон, сега Самсунг и Хуавей....

Тука е пълно с малоумници, вземете прочетете някоя книга преди да коментирате...

Хора, докато се плашите от технологиите и не разбирате какво е Биткойн и как работи няма да се оправят нещата за вас. Образовайте се, информация в Интернет има колкото искаш, отговорете си на неясните за вас въпроси, защо не може да се хакне мрежата на Биткойн, защо е ограничена бройка от само 21 милиона, как се добива, как намалява добива наполовина на всеки 4 години, защо големите инвеститори го смятат за много по-добро средство за съхраниени от злато, акции и т.н. пък после плямпайте глупости в коментарите.

Ами да ти кажа, гледал съм доста информация. Разбрах, че потвърждаването на трансакция, т.е. плащане с биткойн, се удостоверява, когато някой изкопае нов койн. Като при това потвърждението не е надеждно в началото. Колкото повече койни се изкопават, които съдържат потвърждението на сделката, толкова по-надеждно е това потвърждение. Мисля, че разбрах принципа, обаче така и не ми станаха ясни няколко неща. Първо, на продавача му е необходимо потвърждение веднага. Как става тази работа, след като трябва да се чака да се накопаят нови койни? А това напоследък става все по-бавно. И след като койните са само краен брой, това означава ли, че веднъж изкопани всичките, сделките с койни спират, понеже няма кой да ги потвърждава? Или пък ако няма кой да копа, то няма и кой да потвърждава сделките. Нещо мътна ми се струва цялата работа.

Тук е трудно да се отговори с няколко думи. Изгледай клиповете на Пламен Андонов(госта във видеото), който е обяснил всичко това на много достъпно ниво. Какво е Биткойн? - на български език се казва плейлиста.

Благодаря за насоките. При следваща възможност ще ги потърся. Предполагам са в тубата?

на приблизително 10 минути се създава нов блок, който съдържа/потвърждава извършени транзакции. блокчейн е поредица от блокове. всеки блок съдържа криптографическа верификация на всички предишни блокове. затова и колкото повече нови блокове са "изкопани", толкова по-сигурни са транзакциите в предишните блокове. ако някой иска да фалшифицира транзакциите, ще му трябва невъобразима изчислителна мощ, за да изчисли правилните "хешове". затова и биткойн е най-сигурната криптовалута във света. след има-няма 100 години, когато блоковете няма да създават нови биткойни, единствената мотивация за "миньорите" ще са всичките такси от транзакции в текущия блок. до тогава, ако зелените талибани не са унищожили земята, броят на транзакциите ще се е увеличил достатъчно, така че мрежата да е подсигурена и миньорите да печелят достатъчно.

Зад обикновената валута стои държавата. Когато държавата фалира. Валутата се изпарява. В много случаи стойността и става по малка от материала от който е направена. От монетите е изгодно да се правят шайби. А книжните пари да се връщат като стара хартия. Срещу друга валута разбира се. Примери много. Зад криптовалутата стои само лакомията и глупостта на хората. Историята показва че това е неизчерпаем резерв. Много надеждна инвестиция.

Когато видиш човек да си купи къща и я отремонтира, и обзаведе от продажбата на 3 биткойна, малко се замисляш как би могъл и ти да заработваш на пазара на крипто ...

милиарди какво?

Криптовалутите са си чиста проба шарлатанство. Но не са особено по-различни от нормалните валути, които също вече са обезпечени с вятър. Колкото повече криптовалути, толкова по слаб е вятъра, който им издува платната.

Не знам дали ви прави впечатление, но критповалутите, въпреки името си, се коментират повече като стока, отколкото като валута: нещо, което има някаква стойност, която може да се изрази в "реални" пари. Понякога тази стойност се използва, за да се обмени за нещо друго, което също има стойност в "реални" пари, но не и директна стойност в криптовалута. Когато започне да се говори, че цената на доматите се е покачила от 400 Етериума на 420, тогава криптовалутите ще започнат да се приемат наистина за валута. Дотогава са просто друга форма на ценни книжа или акции от стоковата борса. Не мога да ги сравня дори с благородни метали като форма на инвестиция, понеже за металите има търсене, обусловено от приложението им, което им гарантира винаги някаква стойност. Докато акциите и ценните книжа днес струват нещо, утре - нищо, вдругиден може пак да поскъпнат или пък не, в зависимост кой какво бил казал. Звучи познато, нали?

Една магнитна буря от клас G5 и всичките ви виртуални спекулации ще идат в кенефа. Бегом всички на къра да си изкарвате реалната прехрана

Чак пък буря. Един по голям метеорит е достатъчен.

Освен ако не успееш да яхнеш една спейсХ ракета. Зад Маск.

" ЕТЪР " ??? едно време беше комунистическа газирана напитка и името на отбора по футбол на Велико Търново , кога стана крипто ???. Ако говорите за "Етера " това е друга бира ...

Трудничко се живее от хазарт за цял живот ма щом си рекъл . Обикновено и най-често ставаш аутсайдер .

Защо не пробваш да кажеш "Ийтъреум" ! Май не ти се отдава нали, не е за твоята уста.

Плахо навлизаме в ерата на тотална дигитализация. И не само.... Вече масово хората по света "залагат" на печалба от NFT игри вместо на това до ходят по 8-12 часа на работа и да се занимават с малоумни шефове и клиенти

Не знам какво е това което нито виждаш, нито може да го пипнеш нито знаеш откъде идва. Но знам че света много се изоглави през последнитегодини и има още много да страда докато хептен се свърши.

Ти и интернета няма как да пипнеш, нито го ядеш, нито го пиеш, ама пишеш коментари тука.

Ама има една малка подробност. За интернет плащаш месечно по 20-30 лева. За биткоин $66000 и не знаеш какво ще стане утре. Сещаш ли се къде е разликата

Като незнаеш какво защо коментираш ? Настрани тогава Парад си левчетата и си ги бройкай даже…

Да го вдигат бития. С 1 2 бтц апартамент и кола. Кво да искам повече.

В горещата фаза на балона сме. После ще се срине някоя голяма койн касичка (хакерска атака и т.н....) и сите ще глътнат водица. И сащисаните ще предложат своят правителствен, "гарантиран" от правителството койн, който така или иначе вече съществува. На печелившите, честито.

2018, 2019, 2020, 21,22,25,40... Кога?

Чак като КТБ няма да е …

Мислех, че сле индивиди, но щом дир твърди, че сме индивидуалности, кой съм аз да споря.

И аз смятах, че е Shiba Inu, а то се оказа Ето!?!