Коментари - НАСА има планове за АЕЦ на Марс | IT.dir.bg
назад

НАСА има планове за АЕЦ на Марс

НАСА планира да тества малък ядрен реактор, който ще осигурява електричество на марсианските колонисти.

Обратно в новината

Коментари - НАСА има планове за АЕЦ на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не искам никакви реактори до пенсионния си имот на Марс.Купих си имот в некакъв кратер, забравих му името, трябва да видя в наториалния акт.Нарочно избрах да е тъмно мястото, че в пълен мрак минавам за красив.

40kW са достатъчни за 8 човека не за 8 сгради. Мини реакторите пък са с мощност до 10kW, а не до 1. В тази статия само главната идея са уцелили, но не и техническите подробности... Как може да си мислиш, че 40kW стигат за 8 сгради...

Тия "тежка" ракета немат в момента ама за АЕЦ на Марс бълнуват...

Кои са тия? СпейсХ вчера качи 7,7 тона сателит на геостационарна орбита, таман 2 пъти повече от възможностите на ония от Русия

И едните и другите са смешни пред т.н. мисия Марс.

Малки реактори могат да се правят отдавна и биха могли да бъдат много практични и на земята. Един на няколко къщи примерно или на селце. Стига масата двуноги да не беше така отчайващо тъпа и безотговорна, както е сега естествено никому не би и хрумнало да пусне малки реактори комерсиално. Преди 15-ина години се чу за един от Тошиба май беше, с едно зареждане 30 години, към 1 мегават май беше... чу се и дотам. Цената за която се чу също беше доббра, не помня вече числата но се изплащаше за половината от тия 30 години и то при цените на тока по него време в БГ май го смятах...

А урана от къде мислиш ще се вземе? Нали се сещаш, че такъв реактор е мечтата на всеки краварски Джихади Джо!

А аз ще си купя такъв реактор, за да може да се събират всички краварски джихади-та, тъй като съм чувал, че хомосексуализма там е разпространен много, а аз изпитвам трудности при намирането на активни партньори, за задоволяване на хомосексуалните ми анални потребности. Ще се раздвам всякакви луди крави, джихади джота и еврогейове да ми пишат за купони. Льоше, ако четеш това - спомни си за мен, запознахме се на прайда и после много ме похвали, след като минах препуциума ти с език. Обади ми се бе, излъга ме. Поздрави.

Аналогични проекти на атомни реактори за космически апарати създаваше и СССР. Ми те руснаците, още от 67 година досега имат десетки спътника с 30 ядрени реактори на борда..... Прочетете за руските ядрени реактори Топаз, създадени още преди петдесет години...НАСА половин век по-късно създава това, което руснаците отдавна имат, и са го тествали дори на спътници!-The first TOPAZ reactor operated for 1,300 hours and then was shut down for detailed examination. It was capable of delivering 5 kW of power for 35 years from 12 kg (26 lb) of fuel. Reactor mass was 320 kg (710 lb)....Който има интерес да се образова.

Айде пак какво направили руснаците. Абе хора не разрбахте ли, българина не се интересува какви оръжия има Русия, колко е готин Путин. Ние искаме да караме бентлита с моделки, да хвърляме салфетки и да пием скъп алкохол. Никои не го еня за православие и атомни подводници. Ако искате да ви харесваме трябва да кихате.

Абе момче..какви руски оръжия те гонят?! ГОВОРИМ ЗА РЕАКТОРИ КОИТО ОСИГУРЯВАТ ЕНЕРГИЯ НА САТЕЛИТИ, КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ, КОСМИЧЕСКИ БАЗИ......ТА КАКВО ОБЩО ИМАТ ОРЪЖИЯТА С ЧИСТО МИРНИТЕ ЦЕЛИ НЕ РАЗБРАХ?

Ти католик ли си, или с шалвари? Ако не беше това православие отдавна да говориш турски и ника ти да е ТРеец.

Тъпчо, Первым ядерным реактором, применённым на космическом аппарате, стал американский SNAP-10A, созданный в рамках программы SNAP. Он был установлен на борту аппарата Snapshot массой 440 кг, запущенного 3 апреля 1965 года ракетой-носителем Атлас. Та когато НАСА е създала такъв реактор още си ходил прав под масата. Не само това ами Вояджърите вече 50 години работят и са извън Слънчевата система. А Топаз са изстреляни "само" 22 години по-късно през 1987 г.

Дедо, Вояджърите са с RTG, това не е реактор! Хубавите марсоходи и други космически сонди също ги ползват.

Абе мунчо! Руснаците са тези, които развиват технологията, и които използват ядрени генератори на сателитите си, и то от 67г!!!! И това са реакторите BES-5!! КРАВИТЕ ИМАТ САМО ЕДИН И ТО ОПИТЕН, този който ти цитира смешник!! А истински реактори използвани на сателит като руския Топза, кравите никога не са имали !!! Чак сега правят някви опит, 30 години по късно!

лунният кАРтер?

Браво! И нашата семейна фирма "Боримечков, Гороломов, Маляков и сие" има планове за два АЕЦа на третия пръстен на Сатурн. Централите ни ще ползват като източник на енергия високообагатени нанорога и йонокопита, които ще се добиват и преработват на място по собствена технология. Открити сме за сътрудничество и обмен на ноу-хау.

Остава да кажеш кои сте вие. Кой си ти е очевидно по постовете ти но с това първо лице множествено число напираш за групова принадлежност - и от текста ти намирисва, че е група в която ти се ще да си а не можеш.

Първо трябва да изкопаят един гьол, после да построят АЕЦа, след това да затворят няколко реактора, да купят други и да ги държат на склад. Ние ще им кажем как се прави, цената започва от 20млрд. без комисионните.

Хохохохо... Епъл открили ябълката а пък НАСА открили Земята. Руснаците от десетилетия ползват ядрени реактори за нуждите на експедиций,аборатории, кораби, и т.н. ГоУеми откримателе.!

Ползват грънци и самовари. Нямат една работеща сонда по далече от 1000 км от Земята.

Този "експедиций" да не е някой космонавт от римската империя?

Айде айде, те един реактор на самолетоносач не можаха да качат ти ни разправяш тинтири минтири как едва ли не в пазарски торбички ги разнасят.

Малоумието ходи по путинофилите. Ако нямаш какво умно да споделиш, просто не спами.

реактора се казва Топаз 1, руски е и е създаден и изпитан на сателит още преди 30 години!!!

Тихо ! Зелените тикви да не разберат , че ще разкажат играта на НАСА ! Ще осират Марс ! Мръсници !

Какъв е тоя смех 1KW от реактор, който не е и толкова малък. То едно RTG има такава мощност, дето КПД-то му е супер ниско, или е някаква журналистическа грешка... Според мен трябва да е поне 10KW

1kW e тестовият реактор. После ще увеличават мощността до 10kW

ще обаче и сондите и апаратите са съвместнопроизводство с "изостаналите" рашки които още преди 50 години приземиха апарати на марс и венера.Молоумник

Теменужка Петкова да им продаде реакторите. Нали искаше да ги продаде

Тошиба от години разработва микро реактори и пробва да ги вкара на потребителския пазар, за момента без успех. И хич не са единствените.

Няма нужда от прахосване на толкова пари, да го купят от руснаците. Такива малки автономни реактори имат от години и ги ползват както в армията, затворените военни градчета, така и в спътниците

Да, използват ги също така в МиГ 41, МиГ 45, Су 45, новата Армата и скоро очакваме и в Кузмиц.

Смешкооо, смешко..Като не знаеш, не пиши глупости! Руснаците са имали мобилни реактори още от края на 50 и началото на 60 години! ТЭС-3 (транспортируемой электростанции). ПАЭС Памир-630Д Больше информации на link ВОПРОСИК

НАСА имат отдавна готов такъв реактор, сега работят по мащабируемостта му. Портативная АЭС Hyperion поступила в продажу 12 ноября 2008 Недавно американский консорциум федеральных лабораторий для передачи технологий (FLC) вручил премию Notable Technology Development Award компании Hyperion Power Generation из Санта-Фе. Выдающимся достижением признан Hyperion Power Module  почти домашний энергетический ядерный реактор. Hyperion  необычайно компактная установка, питаемая низкообогащённым ураном. Она способна выдавать электрическую мощность 25-27 мегаватт, которых хватит на 20 тысяч среднестатистических домохозяйств или не слишком крупное промышленное предприятие. колкото до руснаците: тяхното недоразумение едва ли ще свърши работа: Плавучая атомная теплоэлектростанция (ПАТЭС)  это, конечно, ещё не домашний реактор (всё-таки это судно-АЭС будет весить более 20 тысяч тонн), но электрическая выходная мощность в 70 мегаватт позволяет записать российский проект (развивающийся не первый год) в упомянутую выше категорию. Та за какво и е на НАСА 20 ХИЛЯДИ ТОНЕН руски реактор, като целта им е не повече от 2 тона.

НАСА СЕГА създава такъв реактор........А руснаците го имат още преди 30 години...Казва се Топаз 1, и дори е изпробван на орбита, където е използван в два сателита......