Коментари - Илон Мъск: AI-то е по-опасно от Северна Корея | IT.dir.bg
назад

Илон Мъск: AI-то е по-опасно от Северна Корея

Илон Мъск заяви, че изкуственият интелект крие много по-голяма опасност за света от Северна Корея.

Обратно в новината

Коментари - Илон Мъск: AI-то е по-опасно от Северна Корея | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хич не е сигурно кое е по-страшно - присъствието на изкуствен интелект или отсъствието на естествен такъв у повечето хора...

НА ТОЯ ЗАПАДНАЛ НАРКОМАН КАКВИ КОРЕИ МУ СЕ ВИЖДАТ?

дкми

Зукърбърг е неук и не разбира от нищо. Той просто е имал късмет точно фейсшита да попадне в интересите на службите, и да му наливат пари. За разлика от него Мъск създава нещо, което е полезно за човечеството, и прави неща, които носят някакви ползи. Мъск е човек, който е постигнал много и има много зад гърба си - има производство на нещо реално. Докато Зукърбърг има един кух сайт, който не произвежда нищо. За сравнение между двамата и дума не може да става.

Да напомним за изкуственият интелект на Майкрософт Тау. Който ковмуникираше през Туитър и се учеше от хората. За 1 ден стана нацист. С изказвания от тип: - Всички феминистки да горят в Ада. ;) Та след един ден се наложи да го спрат и да се извиняват от Майкрософт. Иначе като опасност се счита не само логически компютъра да изпревари човека и като скорост на действие. Ако направят възпроизвеждащи се роботчета, които със средства от околната среда възпроизвеждат нови, то могат да покрият континет с геометрична прогресия.

Прави ли ви впечатление, че когато има статия за Мъск коментарите гъмжат от соросоиди и опорни точки. Доста странно е соросоиди да се опитват да разсъждават в раздел наука, защото те са тъпи същества, с промит мозък и изпълняват единствено команди на елементарно ниво като копи- пейст. Единственото обяснение е, че любимият им Илон Мъск е също като тях марионетка на господарите - глобалисти, но разбира се на много по- високо интелектуално ниво. И по заповед дребните марионетки вият от възторг и поддържат неистово голямата марионетка.

Прав е човека. По-голяма заплаха са GOOGLE и FACEBOOK и BOSTON DINAMICS. Те ще се опитат да превземат планетата Земя с роботи-терминатори и дронове с цел превръщането в богове на техните собственици. Това ще е война срещу човечеството.

Дабе да ,най-малкото първа да създадат напълно функциониращ изкуствен интелект и после да обесняват.Северна корея може на пусне атомни бомби а той говори за нещо ,което не съществува

Дори тези в Северна Корея имат глави. За програми хората са нищо. Дори без "зъл умисъл" може да удари нещо. Опасността е да излезне извън контрол. Основният контрол и управление трява да остане винаги в човека. Да няма безконтролно самообучение. Самоанализиращи се програми са прости и там е ясно какво правят, но не правят повече от това.

Уплаши се Илона че няма да има пари. Илончеее, тия дето ти дават парите разбират много повече от бомби отколкото от наука. То не че твоето е наука де.

Мъск е напълно прав: на 2 комуникиращи бота им отне 20мин за да измислят нов език помежду си, той като комуникацията на английски им се сторила бавна и архаична: напълно нормално. представете си какво би направил един напълно осъзнат интелект притежаващ и свободна воля...или по точно, за колко наносекунди ще стигне до извода че човека е ненужен и враг на себе си и планетата, която обитава? Същата планета на AI-то....при това размножаващ се безконтролно

Въпросът е как изкуственият интелект, който за момента не съществува, за да оправдание шумно рекламираните страхове на Мъск и Хокинг, ще притежава свободна воля и съзнание без жизненото дихание от Господа?

дкми

Ми щото "свободна воля" може да се изразява в това да думне нещо, да спре тока, да предизвика катастрофа. За това не ти трябва "воля", достатъчен е "самообучаващ се" софтуер, който да се обърка.

Който създаде ИИ ще управлява света и всъщност ИИ ще е на върха на технологиите това значи че ще ни управляват машини :)

Боже колко филми! По-полека, не е полезно.

sulio@mailinator.com

ами филми, по скоро чикии

много е прав мъск-руснаците вече го разработиха в роботи за убиване с лазерно оръжие -стрелят по теб роботи и се изпаряваш и нищо не остава от теб -навремето така победиха китайците но с живи войници по време на китайско съветската война през 70 те години -спомням си го много добре

Важното е да се спечелят парички от кал върху Русия, нали? Самите руски автори споменават с ирония тази фантасмагория - българско производство за изпарени с лазер китайци, когато описват историята на китайско-съветския пограничен конфликт на остров Дамански (за справка виж български текст - "Как руснаците "изпариха" 1000 китайци"). А островът сега е китайски и се нарича Джънбао.

Всъщност китайците с много или малко жертви спечелиха пограничната война, а "мощният и непобедим" СССР отстъпи окупирания остров. Но как българският болшевик да повярва на това!? За това беше измислена идеологемата за изпарените китайци.

Много правилно го казва,ама не му обръщат внимание,а трябва....не пишете глупости.Не знам кое е по-опасно,но много учени трябва да се замислят.ИИ не е за подценяване,бъде ли изпуснат от контрол, може много научно-фантастични филми да станат истина.

Прекалено много филми си гледал. ИИ днес и тези във филмите имат разлика , като между човек и пералня. Изкуствения интелект все още е просто една програма , която имитира неудачно реалния интелект и изобщо няма алчността на реалния интелект поради простата причина, че няма изкушения. По-нататък, когато се понапредне с нещата може да има опасност , но днес е просто смешка това.

Ключовата дума в поста Ви е"все още".

Най-много ме е страх от "НЕ БОЙ СЕ" ... Някой някога някъде го беше написал по друг конкретен повод ...

Не всеки с биполярно разстройство е милионер, но този си е като по учебник. Добре, че има съвет на акционерите, който да го озаптява.

А един с триполярно разстройство е избран за руски президент, ти си се загрижил за някакъв само с биполярно.

Май единствената надежда е хората да бъдат третирани от ИИ като домашни любимци с повърхностен интелект

а бе нали и мъск иска машините да сменят хората,що се прави на загрижен за изкуствения интелект,всички са един дол дренки,ако може да не плащат на хора,само да печелят,акълия е но парата рано или късно ебава мамата на фукарата