АК-47 и М-16, смесени в едно (снимки)

SR-47 е странен мутант, който дори е на въоръжение в България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дай му на пРост посТ, и му гледай сеира

"Като сме толкова велики, защо сме толкова бедни?" - Неточен цитат от "Търговска къща" на Клавел. Познайте коя ватенка го е казала :) Та до тук с мита за руските "изобретения". Хора, огледайте се - колко руски неща ползвате? Добре ,че имат суровини, защото там банани не растат ....

А защо цялото ракетостроене на САЩ е бъкано с фашисти ???

Ми гледат от руснаците, че руско ракетостроене е бъкано от фашисти и САЩ решили да побъкат фашисти и при тях.

Може ли за мен един АК 47....Моля!

Schilo

Няма оръжие, което да стреля само, няма автомобил, който да се движи сам. Като стар пехотинец ще ви кажа едно, па ако искайте се съграсявайте. Всеки хвали това, което познава и, с което е свикнал. Не бих заменил добрия, стар АК-47 за М 16. Причините са много, но най-важната е, че с АК 47 се чувствам сигурен. Познавам го, със затворени очи мога да изпълня непълното разглобяване и сглобяване. Познавам му отката, особеностите при различните разстояния, балистиката. Някой, който е свикнал с М 16 ще каже същото. Но, най-важното предимство на АК 47 е издръжливостта му. Това просто устройство може да издържи на практика всичко, с изключение на това, влак да мине през него. Докато при М 16 нещата не са такива. Прекалено капризен е. А за това, което се използват, капризите пречат.

Виждал съм, как сапьори след учение, целият в кал, как го мият на чешмата ...

Прав си. И аз тъй се чувствам с моята Зазка. Познавом я много добре - колко пъти вече си я разглобявам... И ламарината дебела. На градушка издържа. А комшията се мъчи с един три годишен SL класа - не знае как радиото да си пусне.

СКОРО ХАМЕРИТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ кАЛАШНИК НА КОЙТО ПИШЕ ...............произведен в ФАЩ и готово, всичко ще е наред:))))))

Ми всичко е наред. Отдавна има калашници произвеждани в САЩ и на тях пише произведено в САЩ, както на другите пише произведено в Педерусия.

Че то в САЩ прави АК47.

Това е един от най-неграмотните преводи, на които съм се натъквал напоследък. Считам, че уважаваща себе си медия не трябва да разчита само на гугъл-преводача и на завчера завършили кратък курс по английски девойки, тъй като по този начин обижда аудиторията си.

Стоян Гогов - редактор е достатъчно. Има стара медийна поговорка: "КАЖИ МУ СТОЯН ГОГОВ И НЕ ГО ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ"!

ориентирай се към статии за туризма. ама то и там разбиращи хора, та не знам...а иначе темата е много дълга, а отдаваната от куршума енергия зависи не само от неговия диаметър, но и от скоростта му..и да знаеш, че не куршумът или патронът, а гилзите са дълги 39 и 45 мм.

Тук се поведе много разгорещен спор кой и как е конструирал АК-47. А аз имам един много прост въпрос. Каакво е правил инж. Хуго Шмайзер от 1945 до 1953 г във военния завод в Ижевск. Заедно с целия си екип от над 100 вискоквалифицирани инженери и техници - доказани оръжейни майстори. Заедно с цялото технологично оборудване на фабриката си. Да, мебду МП-44 и АК-47 има разлики. И това е съвсем естествено - немскитъе конструктори правят две неща. от една страна усъвършенстват оръжието, от друга - пригаждат го към ниските технологични възможности на СССР и ниската подготвеност на хората там. Има подобен прецедент с ракетите Фау-2. Руснаците пленяват офромни количества, заедно с технологичната документация, производствената линия, пускови установки, системи за зареждане и т.н. Плюс част от конструкторския и изпитателен екип. Още през февруари 1945. И до 1949 г. те мнемогат да осъществят успешен пуск на ракета Фау-2. Защо? След като немците имат над 1800 успешни пуска ( т.е това се е превърнало в рутинна дейност). Обяснението е просто - руснаците са гледали ракетите като индианци пишеща машина. Още повече че освен Фау-2 е имало и ракети земя-въздух. А до този момент под "ракети" руснаците са разбирали реактивните снаряди за "катюши"-те. Калка работа. Що с еотнася до полуграмотния пияндурник Калашников, то и самите руснаци не вярват в баснята че той е измислил АК-47. Но тогава трябваше да се пропагандира авангардната роля на работническата класа.

Може би истината се крие тук: www.extremecentrepoint.com/archives/5312

Какво става на 12 април 1961 година ???

Нищо не е станало, а да Има един Юри Гагарин, който с парашут под ръка се приближил към някаква селянка и казал "Току що летях в Космоса, трябва да се обадя по телефона". После руските власти обявиха, че наистина бил летял, ама нямали нито една снимка, нито от старта , нито от полета, нито от приземяването му, но пък свидетелства за това член на политбюро пред цял свят, като каза лично го намерил в бесъзнание в капсулата, после казаха че не бил в безсъзнание, а се усмихвал като го извадили, ама там свидетеля не бил, няколко десетки години по-късно, казаха че бил се приземил с парашут след катапултиране и посрещачи нямало, но имало селянка наблизо, но за по чисто убиха Гагарин преди това.

,,..Забрави ,,Ото...,,??? Подробности...!!!

Руснаците са най-големите крадци на планетата. Автомата е немския STG-44 - щурмово оръжие, които те нагло копират и представят за свой. Как руснаците откраднаха "Калашников" от германците. Руснаците открадват 50 бр, STG-44 - щурмово оръжие прието на въоръжение от 44 год. и е проектирано през 42 и 43 год., (по руски) МП-44 . И отвличат Хюго Шмайзер в плен в Ижевск – СССР. Да, всички знаят, че всички оръжейници са германци. Валтер. Mauser. Шмайзер. Beretta. Браунинг. Remington. Оръжейниците не са от едно и също поколение. М. Калашников е неграмотен колхозник със седмо-класно образование, той с трудност е писал дори името си. Миша Калашников в 1947 е бил 27 год. бивш ранен танкист, алкохолик и е работилв бюрото на пленения немец Хюго Шмайзер в Ижевск. Когато през 1952 год. се разбира че Хюго ще умре от рак , ватенките за да не се изложат че немец им е изобретил новият модернизиран немски автомат STG-44 набеждават Миша за конструктор. След това през целият си живот Миша калашников нищо повече не е изобрети, а само е давал интервюта и е рекламирал любимата си водка. Митът за Миша е същата раздута фалшива история както и на Стаханов, Александър Матросов, Зоя Космодемянская…и др. подобни. За времето си е бил необходим обикновен съветски гражданин, по който да се равнява останалите крепостни ватенки в зомбираната държава.За съжаление на паметника на калашника в Москва е поставена и схема на оръжието, от което се вижда истината за немското оръжие АК-47. И тъпите съветски патриоти са искали да бъде премахната плочата със схемата от паметника, за да не се вижда истината. Така и пистолета Макарое е копие от Валтер ППК – „изобретен“ в 1948 год. Нищо ново в ватното блато, всичко е старо. Кражба - това е "уникалността" на Русия.

Все едно в САЩ всичко направено е само по техни идеи...

Преди време писах, че всички тролове се познават освен по глупостта си, също и по еднотипния жаргон, който ползват. В случая дали си попрочел нещо или са ти го написали, няма значение. Между двата автомата има обаче съществени разлики. Иначе като цяло промишления шпионаж не е само руски патент. Да си чувал за Вернер фон Браун например? Или за Опенхаймер? Да не говорим, че почти всичко, създадено отвъд океана, е от натурализирани чужденци. А краденето на "мозъци" там открай време е държавна политика, на която се основава целия им технологичен бум. Така че кой е по-голям крадец, е най-меко казано, спорно.

явно познанията ти по стрелково оръжие са повърхностни и се поддаваш на абсурдни митове жалкото е, че макар да нямам никъкъв проблем да докажа почти всичко написано от теб като изопачена до крайност историйка мисля няма смисъл. ще ме заклеймиш като руски пропаганден агент и надали ще прочетеш и ред е няма лошо, мир да е, вярвай си в заблудите колкото си искаш просто недей да разводняваш форуми ненужно. темата на статията не е "произход, мистерии, конспирации, легенди ... относно АК47", а както самото заглавие подстазва "смесването на АК-47 и М-16". Като се имаш за толкова знаещ/разбиращ оръжейник дай един смислен коментар по темата.

Статията е за дебили да спамят и да създават трафик.90% от статиите за Русия са такива.

Господиии още един малоумен олигофрен Козяк! Абе Деби, ти изобщо знаеш ли устройството на Ак-47 и какво е на щурмгевето?! Бил ли си в казарма изобщо Кончи?! А Деби като теб знае ли Б че швабите най-нагло копират руските СВТ-38 и АВС-36, включително и Шмайзер! А Деби като теб знае ли , че преди Ак-47 Калашников създава една камара прототипи на картечни пистолети?! Малоумните Козяците кат теб дори не знаят, че Калашников е изобретател и иноватор, и създава различни прибори за съветските танкове, за което е и награден! Човека е истински талант, а вие сте просто тъпи платени козяци!

си хапчетатааааа

Абе истината е всичко направено в Казанлък. Не че е българско, просто е най-доброто. Има видеа в тубата, правени от американци.