Коментари - Създателят на Alibaba: Идват десетилетия болка | IT.dir.bg
назад

Създателят на Alibaba: Идват десетилетия болка

Създателят на Alibaba Джак Ма смята, че изкуственият интелект ще донесе десетилетия болка на човечеството.

Обратно в новината

Коментари - Създателят на Alibaba: Идват десетилетия болка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безработните нямат пари да пазарят така че създайте роботи -клиенти и си затворете цикъла на алчно малоумие ...................

Грешиш, Джак. В никой случай няма повече хора да се борят за по-малко работни места. Тенденцията ясно се вижда. Все повече хора ще търсят начин да не работят. Та нали ако технитака напредне още, всички хора останат без работа, а производтнвото се поеме от машини - дори да печелят само шепа монополисти - държавата ще промени законите по своя преценка, потребности и вкус. Ще въведе данък печалба както се полага. Може да им дерат кожите и с 95%, така е справедливо. И събраните пари ще отиват за социални помощи /или някой по-правилен термин - например режийни/ на всички живи неработещи хора, които, естествено ще си живеят живота, и ще дават голяма част от тези пари, за да пазаруват от алчните монополисти, и да поддържат икономиката. Иначе представете си - без солидни помощи как хората до един нямат пари и ония тотално ще фалират. Мухахахахахаххахааа

И ТОЙ ВИЖДА БЪДЕЩЕТО КАТО НАС ХРИСТИЯН КОМУНИСТИТЕ :)))

Разбрал китаец от бъдеще...Г-н Ма ли си Ба ли си.....ако технологиите напреднат чак толкова много и всичко се автоматизира....за какво им е на хората да работят бе чукчи.....ааааа разбрах защото за такива като теб няма как да богатеят...Разбрал китаец от технологии....Ако имаш чиста и почти неограничена енергия (както говорят че може да има) и всичко е автоматизирано....за какво е на хората да работят!!!Я си представи че нямаш да плащаш ток и парно просто защото енергията е безплатна....а я си представи гусин Ма колко ще падне себестойносста на храната и стоките когато те се произвеждат с безплатна енергия....така че май болката ще е за такива като теб и боклучавата ти платформа за търговия

То хубаво, ама и енергията и роботите са собственост на корпорациите, а не на хората....и всичките ти думи се оказват без стойност...

Аз досега не съм чувал за робот, който да има нужда от заплата. Не съм чул и за бедняк, който може да си позволи да купува стоки и услуги.

роботи ще са шефовете ,с роботи ще си говорим по телефона , роботи ще ни правят деца , ако и тъща идиот-робот ми влезе в къщата , тогава направо като ромите тръгвам и къде видя захранващ кабел -бой със секирата

И този ли поде песента... Цялата тази бутафория започва да прилича на положението през Индустриалната революция - тогава работодателите най-безогледно са плашели работниците си, че машините ще ги пратят на боклука. Е, до ден днешен нуждата от работници не е изчерпана. Даже обратното, покрай развитието на технологиите се появяват нови професии и съответно нови работни места. Алабалистиките за ИИ няма смисъл дори да ги коментирам - през седмица вече се постват едни и същи неграмотни лъжи, а "страховитата" дисциплина на практика не мърда в развитието си. Медиите (не само у нас, тук даже са по-ненатрапчиви) работят точно като под диктатура; набиват яростно, неуморно една и съща мантра, докато хората не започнат да я повтарят безропотно... Ще се съглася обаче за едно нещо с китаеца. Наистина предстои грандиозна цивилизационна буря и именно тя ще отбележи прехода към новото. (За протокола; нашумялото предсказание на маите всъщност гласеше подобна концепция - ето, че журналистите изкривиха и него.)

Ментака създал менте-сайта от страната на ментетаците се загрижил за човечеството ... Па помисли малко и разсъждавай върху "менте vs. Оригинал". Смешник!

"Роботът не може да замени човека". Поговорка на човекоядците

Отново вавилонски мантри за изкуственият интелект, какъвто никакъв го няма и никога няма да го има, защото човек не може да създаде съзнателно живо съшество. Но мантрите и "орггромната " опастност от изкусвеният интелект ще продължават защото мераклиите за глобален контрол обичат да продуцурат реални и имагинерни глобални проблеми, за да оправдават неговата необходимост.

Извини ме, но говориш глупости. Все едно да кажеш, че човек не може да вдигне 1оо кила! Нормалният човек не може да ги вдигне, но може да създаде кран, който ще вдигне не 100 кила а повече от 400 тона наведнъж! Човек е създал много мощни компютри, с чиято помощ искуственият интелект вече не е нещо от фантаскитака, а много близка реалност! Всъщност, мисля, че вече има истинско ИИ издържащо на тюринговия тест, затова вече опипват почвата за да го преподнесат на масите. Даже още да няма, въпрос на много малко време е - до 50 догини максимум.

Точно в това е въпросът. ИИ не е технологичен, а теоретичен проблем; не е количествен, а качествен. Всякакви прогнози от този тип не са коректни. Иначе, последния път, когато "минаха" теста на Тюринг, беше комично. Поне да не бяха изтепосвали въпросния чат-бот в мрежата.

Най-мощният комптютър създаван от човека, като изчислителна мощ е крайно незначителен в сравнение с човешкият мозък. И колосално енергийно неефективен в сравнение с него. Само един неврон извършва за единица време в порядъци повече операции от най-мощният микропроцесор създаван от човека. Всяка една клетка от човешкият мозък е по-ложна от мегаполис със всичките му комуникации взети заедно.Тя може да се свъзва динамично с други клетки с до 10 000 синапса. Мозъкът е организиран в свръх ефективна 3D структура и работи масивно паралелно с аналогови сигнали, което е крайно непостижимо за каквато и да дигитална технология. И това все още не е съзнание и мисъл. Тази високоорганизирана и оптимизирана органична структура трябва да се задвижва от жизнено дихание от Бога. Тогава се появява съзнанието. Едно съзнателно същество притежава свободна воля, въображение и творчески подход при решаване на проблемите. Колкото и да е мощен един компютър, никога няма да може да мисли и да получи съзнание. Той само ще изпълнява алгоритмнмите вложени в него от илещият човек, който е създаден по образ и подобие на Нашият Създател Примерите които давате нямат връзка с проблема който се обсъжда тука. На фундаментално ниво един създател няма капацитет да разбере и опознае напълно себе си, понеже част от вложената в него информация не е свързана с когнитивните му възможности. Той не може да продуцира по-сложно организирана информация от тази, която го прави милещо същество. Той може да бъде разюрбан единствено от по-висше същество с вложена в него по-сложно орагнизирана информация. Информация произлиза само от информация.

Хахахахахахахаха....пич това не е изкуствен интелект а просто мноооооооого добър алгоритъм качен на суперкомпютър.... когато ИИ осъзнае собсвтеното си съществуване тогава може да говорим за ИИ...за сега те не са разбрали как работи човешкият мозък камо ли да седнат да правят ИИ.....за сега има една теория че човешкият мозък е свръхсложен билогичен квантов компютър ....но това е все още трудно да се докаже.....все още съвремения квантов компютър е допотопен и голям колкото ЕНИАК. ИИ е все още недостижима цел.....но квантовия компютър ...ето това е революцията на близкото бъдеще.

Джак, чуй сега!: Тридневна работна седмица Реално заплащане на труда Милиардерите могат да живеят добре и като мултимилионери Просто, нали Ма?!!!

Докато ми говориш на "ма" не те слушам въобще!

Нужен е "рестарт на с/мата" и връщане към нормални времена на човешко съществуване и изконни човешки ценности. Не, това не са худ. измислици и утопии. Човечеството е стигнало предел в своята история, който Св. писание не случайно нарича метафорично "Страшен съд", отвъд който предел не ни чака нищо хубаво, ако не върнем "педала" и не се осъзнаем. От "научна" гледна точка стващото в днешния свят може да се определи като разпадане на настоящата виртуална реалност, без т.нар. елите и глобалисти да знаят какво да предложат като изход от положението. Затова като отлагане на неизбежния край на тази реалност с всички последствия от това, е умишлено насажданото консуматорско безумие, което тресе днешната човешка популация, с цел продължаване на статуквото! Но това средство е на път да изчерпи потенциала си. А после какво?!

Тъжната истина е, че няма в човешката история пример за коренна промяна, без това да е свързано с фатални катаклизми и смърт, или поне проливане на много кръв. Т.е. човек е обречен по начало да стига предела като път, който му е отредено да извърви, след което да започне ново начало, без памет за миналото (за да не се възпротиви и да откаже живота като такъв! ). Основният проблем на нашето съвремие, обаче, е , че управникът/управниците на света натрупаха огромно богатство, което им осигурява контрол на населението, и поради това те правят всичко възможно това положение да не се промени. Оттук идват всички проблеми и беди на днешното човечество.

Наистина ще има рестарт на системата, но тогава Божият Син ще управлява като Цар на царете и Господ на Господарите в новото небе и Новата Земя, които нашият свят Създател ще сътвори когато приключи Божият Съд. Но преди това ще настанат такива тежки времена каквито никога не са били.

Фокушима е намек !... Голяма част от елитите са стигнали далеч в приготовленията си да оцелеят след "после", и са уверени че ще успеят. За обикновения човек остава утехата, че казаното в Откровението от Йоан ще се изпълни. Накрая всички може да се окажат изненадани...

Капитализмът и глобализацията като цяло нямат бъдеще. Всичко може да приключи много тихо и спокойно, но едва ли алчните кланове ще го допуснат. Ще се леят не реки, а океани от кръв!

Не е проблемът у роботите, а у ония, при които отиват всичките кинти! Единствената причина да имаш парадокс като евтина роботизирана сила, която произвежда материални блага и БВП, а в същото време хората да се чудят къде да си намерят работа, за да се наядат, е, че някой заграбва за себе си всичко произведено от машините!

Не е нужно роботи да стават изпълнителни директори. Въобще робота като машина е излишна. Може програми да предлагат решения. Но е по-добре да е цялостна такава. Най-добре е, те просто да предлагат, но решнията винаги да се взимат от хора. Макар да се твърди отдавна, че на борсата реално се бият програми и повечето компании са базирани около интернет цетър в САЩ, къде е презокеански кабел. Че програми правят оценки и купуват и продават.

Честно казано, и аз си мисля, че е така; нелепото виртуално монополи, което се вихри в момента, няма как да е плод на реално действащ интелект.

За съжаление е прав! Но си мисля, че това с минималния доход е едно решение което в последствие ще доведе до още по-големи проблеми! Но е едно добро начало! Инак АИ комбинирано с глобално затопляне и преселение на народите, ще доведе до голямо колене при това в близките години!

Ако в компютърните мрежи се внедри и 1% интелект, спукана ни е работата. Като гледам световната политика, май вече сме изпуснали духа от бутилката.

Нема да се пуашиш копеуе. Нема да ти е тегаво бъдещето, вие немате бъдеще.

Болката идва не от машините, а от загубата на СЪВЕСТ у човеците. Тези, които убиват хората с палмово масло и ГМО, поради същите причини ще ги заменят с роботи. Нищо няма да ги спре, защото алчността и жаждата им за пари надвиват всеки разум.

баце, тебе ясно ли ти е , че ако не беше памовото масло и ГМОто 50% от човечеството щеше да е изпукало от глад. То хубаво добрите пожелания, ама ресурсите са ограничени. Не стигат за 7 милиарда.

Начи 7 милиарда са много и бройката трябва да се намали. просто точно и ясно.

"Машините трябва да правят само това което ние не можем". Е това е голяма глупост, защото ако спазвахме този принцип още щяхме да сме със сърповете на полето вместо да ползваме комбайни ... Примерите са далеч повече ... това е един от многото

Пътят на киборга- Всеки човек,мъж,жена,дете,старец или ученик да прави по 100 лицеви опори на ден,дори и Кубрат няма да може да го победи

ДОКЪТО НЕ Е КЪСНО ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРОИЗВОДСТВОТО И РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ, СЪЗДАТЕЛИТЕ МУ ТИКНАТИ В ЗАТВОР ДО ЖИВОТ, РОБОТИ-САМО НА ОПАСНИ МЕСТА ЗА ХОРАТА!!

докЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪто?!

какво точно е изкуствен интелект? елката има ли изкуствен интелект? щото разликата между нея и суперкомпютъра е главно в скоростта на изпълнение. Практически всичко което и двете правят може да се сведе до прости математически и логически формули.

За добро или зло, ВСИЧКО от научно-фантастичните филми от преди 30тина+ години си се сбъдва постепенно и придобива реален образ и картина. И темповете, с които се развива технологиите се ускоряват в геометрична прогресия, все по-бързо. Всичко ще се случи. И съжалявам, че няма да доживея. По отношение на физичните закони и за Създателя... Хора, навлизаме в период, в който досегашните ни представи и знания за физиката ще се трансформират. Като съвременици на момента сега, в който си пишем и съдим еволюцията и прогреса, повечето от вас не си дават сметка каква нищожна част е нашия живот от цялата предходна и най-вече предстояща човешка история и каква песъчинка от историята и бъдещето на Вселената сме.

Рано или късно ,сценария от ,,Терминатор'',ще се случи.Изкуствения интелект ще достигне до такава степен съвършенство,че да може да се самовъзпроизвежда.Освен това не всички хора на света са добри и добронамерени.

Много вероятно е действително да си вярва на глупостите. Можеби, това е едно от симпатичните неща в системата. И да не са били идиоти, тя ги превръща всичките в точно такива: "..СМЯТАМ, че след 30 години..."+страх, че...+още страх, че...+страх, от...! Във всеки случай, ако не друго, точно така се промива плитката мисъл на масите. Разбира се, че системата всячески ще им осигурява контролираните "успехи".

Забавно как се доближаваме до сюжета от разказа "Битката" на Шекли :)

ЗНАЕШ ЛИ ГО ОНЗИ ПРИНЦИП: "ОБИКНОВЕНО С СЛУЧВА НЕ ОНОВА, КОЕТО ИЗГЛЕЖДА ЗАКОНОМЕРНО И ЛОГИЧНО, А ОНОВА, КОЕТО ВСИЧКИ НАЙ-МАЛКО ОЧАКВАТ". И онова: Колко малко му е нужно на човек и колко много, за да разбере това!". Всички тези апокалиптични картини могат да станат реалност, ако продължаваме да създаваме излишни, т.е. ненужни, потребности и да произвеждаме напълно ненужни стоки и услуги. Започнетe с колите, минете през ел. техника, и стигнете до развлекателната индустрия и туризма. С други думи, ако човек не промени начина си на живот (тук се подразбира и контрол на раждаемостта), всичко това, с което ни плашиш, в един момент ще се сбъдне.

"произвеждаме напълно ненужни стоки и услуги. Започнетe с колите, минете през ел. техника" Ти в ред ли си? Кое от изброените от теб неща е НАПЪЛНО НЕНУЖНО? Искаш да кажеш, че ти самият не шофираш кола, не се качваш никога на автобус, не летиш със самолет, не си переш дрехите в перална машина, не ползваш готварска печка и т.н.? Напълно си изперкал. Тези технологии правят живота ни по-добър. Аз ги харесвам. Като са ти излишни, какво правиш в този сайт? Изнеси се в пещера. Там няма интернет и няма да можеш да дращиш глупости в дира.

Празни мисли на празни същества.

Много болка ми причинаха тези жълти мошеници от алиекспрес, явно мисли правилно Джак.

Да, но ако роботите правят повечето неща, хората няма да изкарват пари. И в резултат няма да има с какво да купуват произведеното от роботите. Не виждам как може да проработи такъв икономически модел.

Парите са само конвенция, ако и толкова очевидно нещо да се забравя постоянно от почти всеки. Роботите едва ли ще са особено заинтересовани от тях, просто ще се намерят нови начини за разпределяне на парите между хората - не срещу труд както е сега след като труда няма да е нужен никому а инак някак.

за ко са им на роботите пари?

Роботите ще ги произвеждат и командват пак хората, а продажбата на увеличеното производство ще дава средствата, с които да живеят. Сигурно тогава всичко ще е за еднократна употреба и ще се реализира все по-голяма продукция. Виж, къде ще си дяват отпадъците, които няма как да преработват, това е проблем, но те ще си го решават.

Ще станем като оная планета, затрупана с обувки. От "Галактическия стопаджия" май беше.

Тези факти да ги втълпят в главите на онези европейски политици, които вкарват прииждащите икономически имигранти с аргумента, че Европа застарявала и ще има нужда от работници. Е, няма да има, защото роботите ще заменят човешката работна ръка. Няма да плащат осигуровки и няма да пълнят социалните системи, за да има за хора, които не работят, но увеличават населението с голямата си раждаемост. Тогава ще дойдат социалните конфликти. Това ли искаме да оставим на бъдещите поколения?

Те социалните конфликти вече са налице, но се тушират изкуствено с помощите за безработни и разните допълнителни помощи, като тези за циганите у нас. Социалния проблем тепърва ще се изостря, защото тенденцията ще е да се изхвърлят всички за да има максимални печалби. ... но хората искат да живеят и да консумират! На първо време решението е в "универсалната заплата", нещо което искаше да наложи прогресивно френския кандидат за президент Беноа Хамон, но избирателите не го взеха на сериозно и Франция пропусна шанса си да бъде фаворит и пример за подражание в тая насока. Явно нещата няма да станат по мирния и лесен начин, а със насилие и социални конфликти и революции! Щ е поживеем и ще видим!

Само че както казваш ти 'ще' за сега обаче им трябва работна ръка за да си плащат пенсийте.

е хората какво ще правим? Ще висим по кафенета и ресторанти, ще обикаляме света? С една дума, бездействие! Ще станем мързеливи и мрънкащи сигурно, това не е добра перспектива

Или ще намерим какво да правим или ще изчезнем като вид, толкова просто е. Досега сме се справяли доста успешно през хилядолетията та навярно ще му намерим цаката пак някак.

Това е реалния комунизъм. Всички го искат, а всички грачат срещу него. Е, не всички, тези които си мислят че са повече от другите, не го искат.

Това не е реалният комунизъм!

Защо? Пречи ли ти да правиш точно това, което ти се иска и ти харесва и да намериш реализация на мечтите ти, ако изобщо ги имаш? А ако ти се виси по кафетата и ти се тъпее, то и днес никой не ти пречи да го правиш!

реализацията на мечтите според статията ще е бърза и после? Не знам, не мога да си го представя, камо ли да го проумея! То в България сме назад в доста неща, та при нас сигурно последно ще влезне...ха-ха

Каква огромна разлика между най-успешния китаец и, може би, най-успешния американец. Китаецът мисли като човек, а американецът се смята за бог.

Баси глупостта си съчинил.

"китаецът мислел"? - абе ти идиот ли си или да? Бил Гейтс знаеш ли колко тира с пари е дарил досега за благотворителност, за лечение и помощ на бедни деца в Африка и т.н.? Знаеш ли още колко американски богаташи непрекъснато наливат пари за благотворителност? Я посочи някой китаец да е дал пари, не само да говорят като тоя от снимката? А руските олигарси пък нито говорият, нито дават.

Преди 30-40 години, при навлизането на първите компютри и текстообработващи програми, производителите на хартия са смятали, че ще фалират много скоро. Познайте какво се е случило всъщност с пазара на хартия?

Ориентирали са се към производство на тоалетна такава?

Консумацията на хартия за принтерите е увеличила потреблението на хартия стотици пъти. Във всеки офис днес има стотици килограми хартия, което е точно обратното на това, което са предвиждали.

Машините ще работят, а човек ще яде, ще сере, ще ебе и други такива приятни занимания.

Никой не иска да се eбе с теб, нито мъж, нито жена.

Сваляш ли ме? не значи да ли?

Фетишист си. Фетишист - копрофил

Еми... всеки с таланта си.

това че машините заменят и намаляват работни места не е новост в световната история. преди 100 години средно 45-50% от населението се е занимавало със земеделие и животновъдство, днес предвид всичката налична техника в повечето развити държави процента е между 6-7%. С други думи за последните 100 години близо 40-45% от населението е сменило иначе традиционното за тях от хилядолетия занимание. Просто благодарение на технологичният прогрес хората работят все по-малко, а получават все повече. Няма как хората да останат абсолютно без доходи. Икономическата схема няма как да работи без купувачи. Дори това да означава, че в един краен момент вече никой няма да работи, а всичко в живота ще се дава на готово.

Значи на теория си прав! Но практиката показва съсвсем друго! За какво говоря, ами в момента в Африка Южна, че и Северна Америка и Азия, стотици милиони "живеят" с доста по-малко от долар цента на месец доход! После това, че машините ще работят а хората ще живеят по-добре го е имало още преди 200 години като управдание! А и да речем, че е така, тогава ще се получи свръх население на земята което ще доведе до още по-големи кризи и проблеми!

Че алибаба ще страдат се вижда, всеки ден по няколко спама ми пращат от година насам в напън да ми продадат "golden membership", това след като ме намериха по телефона и им обясних, че няма да я бъде. Докато има живот ще има и болка, това е положението. Решението с безполезността на хората благодарение на AI е очевидно - след като ще има машини да произвеждат достатъчно трябва просто да се раздава някак, базов доход или както щат да го нарекат - но наред с ограничаване на раждаемостта в мммм а бе "sustainable" граници.

Алибабов, ква е тази сминка, бе?! Хайде, разбрахме, че майка ти е китайка, ама баща ти кой е - И-ТИ ли?

Главата му очевидно е несравнимо по-качествена от тази на загубеняк способен да съчини такъв коментар.

Този е милиардер станал от нищото, а ти си кръгла нула. В тоя контекст бих казал, че твоята глава е с неправилната форма.