Коментари - Android с рекордните 85% от пазара на смартфони | IT.dir.bg
назад

Android с рекордните 85% от пазара на смартфони

Делът на платформата на Google Android е достигнал рекордните 84,6 процента от глобалния пазар.

Обратно в новината

Коментари - Android с рекордните 85% от пазара на смартфони | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Андроида есъздаден за дечица да шляпат игрички а Профешънъла е един и е собственост на Чичо Уйли!

ба, непознати били xiaomi, непознати за глупаците дето вярват на безумните реклами на нашите мобилни оператори (т.е. обирджии)

Преди няколко години направих добри пари от епъл като акция - никога не бих си купил айфон или друга от глупостите им, но беше приятно да правиш пари от глупаците, които ги купуват - само при излизане на някоя новина свързана с нова тяхна глупост и акцията скачаше. Та моя съвет към по -интелигентните тук - не спорете със сноби, а печелете от тях - хем полезно хем приятно

Лошо, едва 10 % от хората знаят какво е добра мобилна ОС, а другите търкалят каквото има, т.е. боклук на еднакви машинки ,но на сена от от 59 до 499 лв, което е престъпление..ква е разликата м/у Дива и Цамцун? Само в цената))

Явно тъпите сноби намаляват и това дразни консерваторите.....все пак не трябва да изтриваме съвсем захапката на Суарес от снобския пазар

Пумиярите си лаят, Apple си печели!!

печели от помияри като теб, които купуват оцет на килограм

андроид е добра операционна - а и е опън сорс. и се подържа от най-иновативната софтуерна компания в момента - така че няма как да се борят платените ос. А те за това съшо андроид телефоните не са по 1-2000 лева - щото не плащате на Бил или на Стийв за ос .не щото са по-скапани самите телефони.

Всички кифли носат епъл:-) ползват го само за фейсбуко ама е много важно да е ябълка нали трябва да си фешън:-)

Ехооо, статията е за Андроид. Явно всички андроидаджии са с тежка Епъл обсесия. Жалка картинка.

Хайде снобарите (избиващи комплекси) млък! Освен ало-ало с тия АйФон,АйФак,АйСитир и селяния. Даже по 5000лв да ги направят още повече ще им налитате(нали трябва да се покажем):-D

Ама статията е за Хандроида, не за ай ала бала. Нещо не си в час май. Явно ти си с комплексите. Ай фак оф!

Статията е за дела на ОС в световен мащаб снобарче но на теб не ти изнася

humfry

Всички жизнено важни компоненти за всяка една модерна електроника се добиват на 97+% от Африка и то буквално за жълти стотинки. Става въпрос за следните елементи: Тантал, Волфрам, Калай и Злато. Без изброените елементи няма да имате нито модерен телевизор, нито телефон, нито компютър, нито модерна кола, нито модерен самолет и т.н.

И какво точно се опита да кажеш?

Като пазари с голям ръст от анализаторската компания посочват преди всичко Африка и Азия. Ето къде расте Андроид. Там където се пласират телефончетата за по 200 лева.

Ами, кат' са толкоз отверни ябълковците нека да пробият и там!

Интересно!!! Андроид с 86% Епъл с 12% Уиндовс с 3% Китайците с 5% До тук станаха 106 % Някой явно продава на извънземни. Сигурно са Самсунг, защото тф правят чного хубави и качественни телефони ;)

11.9+2.7+0.6+84.6=99.8%. Без коментар. Разбираемо е хора с нисък умствен капацитет да не оценят марка като Самсунг

Да не им напомняме, колко от компонентите в телефоните на ония, дето си планираха нова централа като летяща чиния, се произвеждат от същите тия Самсунг. :)

сбогом Ябълко със сбъркан бизнес модел

Сбъркан, сбъркан, ама гледай какви пари правят! Не бизнес моделът, клиентите им са масово сбъркани. Обвързват се с една марка, а в същото време се оплакват от монопола на енергото и топлофикция.

Никой не е сбъркан. Аз ползвам техните продукти от повече от 15 години и от опита и сравнението с останалите компютри и телефони след появата на iPhone, съм установил, че Епъл са на светлинни години като дизайн, качество и най-вече юзър френдлинес. Айде стига с тия митове за зомбита и тем подобни глупости. Просто когато правиш нещата по-добре от другите, клиентите го разбират. Или Епъл имат свръхспособности, зомбиращи хората??? Айде някоя друга компания да се опита да постигне ефекта на зомбирането. Какво им пречи? Недостатъчно добрите продукти - ето какво.

Казваш сбогом на фирма, която за последното тримесечие имаш близо 10 милиарда долара печалба, като е нараснала спрямо миналата година за същото тримесечие?!?! Едновременно печалбата на Гнусмас за това тримесечие е намаляла спрямо същото тримесечие от миналата година!!!

Щом е с такъв процент значи е добра ОС за тутурутки, така както Вин е с най-голям % при PC - също добра ОС. А аз понеже съм селяндур и затова признавам от вече 12 години само Nokia. Та и DOS 4.22 да и турят она па че ми е любима и нема да си я сменим НИВГА! Па нека ми е зле, че немам Google Play а имам вместо туй Windows Store. Дреме ми че немам вграден gMaps (САМО ОНЛАЙН РАБОТИ) а имам Here Maps с ОФЛАЙН навигация ФРЕЕ ОЛ УЪРЛД. Дреме ми че немам Оупън Докс (сорри, вече и МС Офис за Андроид с 20 милиона изтегляния за 11 месеца!!!) а имам MS Office Pro. С една дума - Дреме ми за Нокиа а не за Андроид. Нека съм селяндурин и да ми е зле ... Клоуни

Камерата забрави: Лумиа са с Carl Zeiss Tessar и нито един смартфон не може да ги конкурира. За разлика от Андроид при тях има софт ускорител неработещ поради незнайни причини дори и в ОС7.

ОС7 ?

Какво спорите за тези "смарт"фони? 90% от ползвателите им само джиткат игрички, сурат - тефтер, и снимат с тях! Това го могат 99% от телефоните до 250 лв.! Останалите 1000 лв. за какво са? Ако искаш и навигация, сложи го 400 лв.! Тука се е напълнило със зомбита които само плюят, а не виждат къде си харчат парите! Заведете гаджетата на някое готино място с тези пари!

Точно в десятката но сега зомбитата ще ти начаткат минусите. Това за тях е религия а не въпрос на пари.

Като нямаш пари така ще си мислиш.

Какво пречи да дам 1000 лева за телефон и пак да заведа жената на хубаво място? Защо си мислиш, че всички са с малки доходи?

ти не разбра май :) Човека ти казва, точно с тези, спестени от телефон 1000лв. да го заведеш на готино място, а не ти е казвал, че нямаш други 1000лв. за това

Има! Има! Има! Има! Това означава, че си млад меринджей, дето печели по 2К и харчи с овърдрафта по 3К, хахаха, аз дето взимам по 0.9К съм по-добре, защото с разумно харчене и оптимизация на разходите ми остават по около 0.4-0.5К на месец! Е те това има значение!!!

Ами така мислим , щото такива "изхвърлячи" като тебе са бедняци. И харчат пенсията на майка си :) Богатия човек никога не позира , защото знае ,че както се печелят така могат и да се загубят кинтите :) Айде върви си търси работа поне за 300 лв :)

Някой може ли да ми обясни, така простичко, какво е пазарен дял, т.е. как се пресмята, и каква е разликата между "доставени" и "продадени" телефони. Докато тези понятия не се дефинират, цифричките не значат нищо и не виждам въобще смисъл да се коментира и спори.

Част от доставените телефони се развалят поради изтекъл срок на годност. Останалите са продадени.

Пазарният дял нищо не значи. Телефони с Андроид се произвеждат все повече като модели и от все повече производители. iOS е само на Епъл с един модел на година. Най-продаваният смартфон е iPhone. От там насетне да се сравняват груповите продажби на всички смартфони с Андроид само с тези на iPhone е абсолютно безсмислено. 70% от печалбите от продажба на смартфони са за Епъл. Все си мисля, че Гугъл бихе си заменили пазарния дял с Епъл :)

И аз много се радвам на Епъл. Имат най-добрата реклама, с която продават цялата функционалност на всеки, въпреки че не му трябва, но за сметка на това - на двойна цена. И затова 70% от печалбите идват от техни купувачи. Все си мисля, че феновете на Епъл биха си купили телефона и за по-малко.

Ама разбира се, че не значи. Как ще значи нещо някакъв си пазарен дял там? Ей, не се ли усещаш колко си зомбиран от телефона си? Като някаква секта сте, бе, не се ли усещате? Това е телефон, вие го обърнахте на идол. Усетя ли че имам такова отношение към моя - хвърлям го на момента - без значение каква марка и каква ОС е.

Има доста комплексирани хора които никой не забелязва(особено жените) и какво да направят??Ай-сиктир на масата може да им помогне някой да хвърли някой поглед към тях а ако отвън е и едно BMW.......ех какъв мъж става само тогава......жалка картинка на едни мамини синчета които не могат и връзките на обувките си да вържат

Обяснението е просто всички компании предлагат Андроид, а Епъл си продава тяхната. Това означава, че 12% от парите за смартфони целия свят отиват в една единствена компания. И на това ако му викате лошо, едва ли може да се спори с вас.

"В същото време Samsung е доставила 74.5 милиона смартфонa, осигурявайки си 25% от световния пазар"

Да де, ама предлагайки по 120 модела на година срещу само един от Епъл. Епик фейл според мен;)

Логично - Андроида е ОС с повече възможности, по-стабилна и по-ориентирана към клиента, а не към алчната компания майка, както е при падналата до 11% ios. Цифрата е сериозна и няма друго обяснение, освен, че наистина това е по-добрата ОС за клиентите ! А как се връзва тази новина с вчерашната, при която от епъл са започнали да облъчват големите фирми и да им пробутват насила служебни айфони - защото там убеждават един мениджър, а служителите ползват задължително избраните от мениджъра айфони, без свободно да си ги избират ... зомбирани насила ха ха

Така е! Същото е и за Windows и всички останали - просто Windows се използва най-много щото е най-добрата OS.

То и опел спрямо мерджана е с 80% повече коли ама кво? Андроида е бъгав - това!

''Андроида е бъгав '' - тази глупост колкото и да я повтаряш, все си е глупост :) Пазара ти показва кое е ''бъгавото'', а то е това на което процента му е паднал от 13.4 до 11.9 на сто, от 3.8 на 2.7,или от 2.4 на 0.6 процента - ти си избери кое от тях можеш да наречеш бъгаво :) Което и да избереш - няма да е грешка

Той ти казва, че и опел се продава като Андрид, ама пазара прав ли е или е до пари, а не до качество?!

Повтори го сега за Windows, щото се използва при 85% от PC. Аз го твърдя, че Windows е по-небъгав от който и да е Linux, точно щото се използва от най-много юзъри. А ти мислиш ли така?

коментарът е точно по темата, за под 70 лева си взимаш андроид и вдигаш процентите за догодина :)

те и бюджетните нокии с Уин вече се доближават до тази цена, ама хората си искат по-добрата ОС, дори на бюджетен хардуер

Бюджетните нокии са с фенерче и не са с Уин. Тези с Уин не са бюджетни, даже никак не са. Може да са по-зле от иФон 5ес ама са по-добри откъм софт и хард от Галахи ес5.

Айде след година и 90%! Android rules!

ето това са (добри) новини вече!

което отива към монопол никога не може да бъде добро...дори на пръв поглед да изглежда така....Дано другите да се съвземат...

android е софтуер с отворен код, няма как да е монопол като шитОС.

бъркаш понятието ''монопол''. Да не би хората да нямат избор какво да си купят като влязат в магазина за мобилни телефони и таблети ? Избират най-доброто, това е