Коментари - Новият iMac: Мощен процесор и по-добра графика | IT.dir.bg
назад

Новият iMac: Мощен процесор и по-добра графика

Apple съобщи, че е обновила линията настолни компютри iMac с четвърто поколение процесори на Intel, по-добри графични характеристики, с безжична мрежа Wi-Fi от най-ново поколение и възможности за по-бърза флаш памет.

Обратно в новината

Коментари - Новият iMac: Мощен процесор и по-добра графика | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези модели са със залепено към корпуса стъкло. Ако недай си боже се наложи да се отваря трябва да се отлепи дисплея, да се почисти и да се залепи наново. Моят модел който е по-старата генерация стъклото се задържа с магнити и се сваля "само" с помощта на вендузи. Като цяло Епъл почнаха много да ползват лепило в продуктите си, което никак не ме радва.

Имам iMac 27" и го ползвам за работа. Прекрасна машина с един съществен недостатък. Ако изгори дъно/захранване/видео карта - просто не ми се мисли ... Собственическото SSD на тези новите ме притеснява още повече. На модела който имам поне може да му бодна какъвто си искам хард или SSD. Иначе като цяло това е нишов продукт и не очаквам масовият потребител да се вълнува от него. За фотография и видеообработка обаче е най-доброто на пазара.

Много огледални са :-( изтекоха ми очите при графична обработка. Иначе не са лоши като за орязани маркови системи с ограничено приложение, съгласен съм.

Какво им е орязаното не знам:) Всичко си има което ми трябва.

1. Епъл са в дъното на таблицата при марковите настолни машини. Мисля, че имат 8 процента дял. 2 процента са линукс машините и останалите около 90 са Windows. Това, че във всеки щатски филм лирическия герой цъка на Мак е просто платено съобщение :) 2. Маковете, които съм ползвал не са от най-качествените машини, които съм виждал. G5 бучаха като фуражомелки, G6 бяха малко по-добре, но пак не бяха на нивото на високия клас DELL, HP, Fujitsu. После окончателно се отказах от Епъл и не знам. Иначе ОС е много мазна и работи добре, но това е защото е направена да работи на няколко модела машини, а не на ВСЯКО PC съвместима машина както е с Linux и Windows. 3. Windows след 7 е перфектен. Работя с над 10 компа със 7-мици и нямам нито едно забиване или BSOD за последните 2-3 години. Една малка подробност - машините са маркови и нямат 100000 ненужни програмки и 10-20 вируса в тях :) Тези, които "им е забавя" могат да бъдат сигурни, че причината за това е В ТЯХ.

С Windows всичко е тип топ и работи като пушка ... разбира се иска редовно преинсталиране :)

То и площада пред кметството като го осереш иска почистване (т.е. преинсталиране). Но къде къде е по-добре да внимаваш къде си изостявяш боклуцие и да няма нужда от основно почистване (т.е. преинсталиране)

1) Епъл не са дъното на марковите настолни машини... има къде къде по-трагични случаи с масовка за офис ползване - просто погледни евтините серии на "големите" марки. 2) G6 никога не е имало! Е може би в някоя лаборатория на Епъл да има някакви тестови бройки. След фиаското с G5, Епъл преминават към ползването на Интелски процесори. А иначе IBM си продължават с Power процесорите и сега са на Power7+. 3) Прав си за Win7, но "разбирачите" няма да разберат за какво им говориш.

Предлагам Стиви да го канонизират за светенц, че i-Mac-аците да се кротнат.

Яко:):):)

Общо взето нормален процесор и нормална графика. Силата на ябълката идва от много добрите софтуер и дизайн. А цената не е висока като за маркова техника от ТАКЪВ КЛАС. Просто в България стандарта е много нисък, а задачите могат да бъдат решени по-различни начини. Нека хората да имаха пари, пък да видим дали щеше да има "направи си сам". Всичко щеше да е маркови машини, с преобладващa ябълка в масовия сегмент. Само за някои специфични работни станции и най-вече сървъри щеше да има други ОС.

Вместо "по-различни" да се чете "по различни".:(

Много си се объркал нещо. Масовият потребител в САЩ и Германия ще предпочете различни продукти за компютър/лаптоп в домът си. И мога да те уверя, че в Германия ще са 1% хората, които ще си купят компютър на Apple. В България вече с тези криви представи не знам какво би се случило, ако имаха нормални доходи хората, но не мисля, че нормалните потребители ще скочат на Mac просто така.

забележка, да се чете: "че в Германия за ралика от САЩ ще са 1%"

Хм... странна статистика, окол омен всички девелопъри са с макове и останалите дето още не са го очакват с нетърпение ... незнам от къде ти е информацията ама нещо stimmt nicht

За марковите машини си прав. Нямат нищо общо с боклуците, които се продават за 400-500 лева в България (захранване бомба със закъснител, скапано дъно и евтина памет, дрънчаща кутия за 5 лева и вентилатори куча марка...трагедия) . Но за това, че хората щели да ползват само епълски машини - не си. 1/ Хората са свикнали с Windows 2/ За Windows има много повече софт.

Идеята му е, че ако Мак бяха по-достъпни, щяха да са предпочитани и поради тази причина и софтуера щеше да е повече. Аз съм с Мак от 5 години и досега не съм срещнал приложение, което да го няма за него (говория за графична, аудио и видеообработка), за разни изчислителни и тем подобни специализирани софтуери - не знам, но и Маковете са насочени предимно към графичната и музикална индустрия. Ако не беше достъпността на устройствата, работещи с Уиндоус, той никога нямаше да бъде толкова популярен, твърде бъгав, нестабилен и без никаква защита, за оптимизация към хардуера също не може да се говори, няма и как да се постигне при този начин на дистрибуция.

Не им се сърдете, защото продуктите на Apple адресират мишата на "ПЛОСКОДЪННИТЕ" мозъце.

Ехххх ако цените наистина бяха такива щях от години да съм с мак и нямаше никога да се занимавам да сглобявам конфигурации със скапания уиндоус. Имам настолно ПЦ със супер добри процесор (I7),видео, рам и всичко и след година работа под Уиндос системата ми цикли и бави. Винаги забозва тази скапана операционна система. При Мак-а това нещо го няма върви винаги сякаш току що е инсталиран.

Обикновено проблема в такива случаи не е Уиндоуса, а е зад калавиатурата. ;-) :-)

Поработи поне един ден на ос х и пак ще приказваме :-)

Определено това е коментар от човек, който не е работил на Mac OS X!

Ако обичате публикувайте новините за Apple секция "Лайф" до Николетките. Не ми зацапвайте Технологичното пространство с чалга!

А хандроида и хуйвиндовса не са чалга, а? те са чист порно саундтрак

Отново бедните, злобни и прости вулгари подскачат като лисицата под лозницата и пищят: Гроздето е кисело, гроздето е кисело

само с това ли ви хранят от аплето? с кисело грозде? Язък за толкоз пари поне зряло грозде да ви дават.

брей, язък - ти си турски циганин, нали?

Това са евтини компютри тип - "ширпотреба". Не се излагай така -- скъп компютър за 1299 долара. Май ти е нисичка скалата?

Вулгара живее 1 година с 1299долара. кво го направи ти беее

Хайде бе хора, оставете шморцовете да си се радват на ябълчицата, че толкова пари са потрошили. Друго не им остава. Ако и това им отнемете ще почнат масово да се самоубиват.

ти си карай на бъгавия виндоус не не се обяснявай много. уиндоус ви е любим, защото върви на всяка щайга за 300лв и го има свободно откраднат по торент сайтовете. е ползвайте си го и не си врете гагите под тая новина да осмърдявате на мизерия

Шморки ела да ти купя една баничка, че много си се озлобил от глад. Не е много разумно да купуваш на изплащане в тази криза. Не е срамно и бозичка ще ти взема.

ДО НЕГРАМОТНИТЕ АВТОРИ НА СТАТИЯТА ОТ ДИР-А. ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА Е: Apple обнови Intel процесорите в iMAC.

Колко много необразовани хора има и за пореден път се убеждавам, че Епъл се плюе най-вече от хора, които никога не са ги ползвали и изобщо не са в час за какво иде реч. По-долу гледам няколко коментара във връзка с това, че Епъл обновяват интел базираните iMac-ове и някакви хорица се изцепват как само логото щяли да си произвеждат щом като вече и процесорите са интелски, без да знаят, че Мак са с процесори от 2005 г. насам. За вас явно това е нещо ново, ама как иначе - за 90% от хората Епъл са само iPhone и iPad, то другото си е скъпичко, затова директно се плюе, така и така няма да се купи ;)

Хайде сега и да ни обясниш, защо през 2004 година Apple замениха СОБСТВЕНИЯ СИ ПРОЦЕСОР - PowerPC s Intel и СОБСТВЕНАТА СИ ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА MACOS9 със UNIX BSD (MACOS x).

Айде скрий се с тези тъпи изказвания. Как пък един не каза нещо разумно, а всички сте се хванали за някаква цена... Някакви други аргументи?

Тук няма нищо от Apple, освен кутията в стил "Плод-зеленчук". Не се занимавайте с производители на кутии, направени в Китай!

Поредната скрита реклама на епъл в дира. Заливат ни всеки ден, предполагам от епъл финансират под масата такива кампании.

1500$ и без батълфиелд- ноу, тенк ю ;-) следващия път ще си купя, обещавам. ;-) ;-)

Няма ли да го патентоват?

Той отдавна е патентован, тъпа ти беше шегата ;) То и патентован HP го изкопираха почти едно към едно, представям си какво щеше да стане, ако не беше.

КРАЙ!!!! Считано от днес Епъл измисли Интел Да живей

Считано от днес си тъпак на годината !!!! Да живей.

Дразни те истината,нали?

Уникални машини. Веднъж минеш ли на Мак, няма връщане. Всичко друго ти се вижда грозновато, грубо изработено, а за софтуера, който в 90% от другите компютри е Уиндоус - мизерия. За жалост човек разбира това едва, когато може да ги сравни и съжалява защо е чакал толкова дълго да си вземе Мак.

точно така минеш ли веднъж на Apple няма връщане. ама ходи го обясняваи на тъпаците които щом не могат да си го позволят трябва да хеитват link/review/apple-iphone-5s

link

Дa, връщaне нaзaд нямa, но нaпред може. След мaкa мaлко по мaлко мигрирaх целия офис нa дебиaн, кaто остaвих по еднa ос х и едно пс зa новодошлите.

Линукс е стабилен като ядро. Но, всичките му GUI-та (KDE, Gnome, Unity и прочее) са изключително зле - шарена циганийка дублираща малоумията на Windows като функционалност и потребителски взаимодействия. Но, това щеше да го знаеш, ако наистина си ги мигрирал от OS X. Явно си ги мигрирал от Windows, което си е стабилен upgrade, няма две мнения.

Опреш ли обаче до комерсиален софтуер и почват драмите. Линукс е страхотен стига да не работиш в сфера където господства някой затворен файлов формат. WINE върши чудеса за някои неща, но не за всичко. Ако трябва пък да пускаш виртуалки, то нещата се обезсмислят.

Е чак пък да няма връщане. Ползавам и MAC i PC и Линукс. Всяко си има предимства недей така крайно.

Е, пич... личи си, че не само не си пипал, ами дори не си виждал Мас. А да не говорим и за друго, че най-добрия компютър за Windows е Mac-a...

Те тук повечето дето критикуват продукти на Епъл не са ползвали нищо от тази марка - дори айфон, а какво остава за Мак. Основният недостатък, заради който продуктите на Епъл са особено непопулярни в България е, че не може да се краде на поразия софтуеър и приложения, а и за музика, филми и т.н. трябва да се плаща. Като свикне човек да краде, много трудно се отказва - дори да може да си позволи да купува легално това, което му трябва.

Повечето, но не всички. И ти залиташ по крайни изказвания. Имам и iMac и не един iPad-i и Airbook, но тъпия iphone ще си остане дори и след iOS7 резервен телефон. Може и да си мислиш, че Apple са нещо повече, но това е промивка на мозъка. Има предимства има и недостатъци - въпрос на вкус и избор!

Как да не може да се краде, май ти не си запознат. Първо, в Маковете можеш да си сваляш торенти като в Уиндоус. Второ, в иОС го джейлбрейкваш за няколко минути и след това можеш да си качваш каквото искаш.

Абе кат са тръгнали да се обновяват с Интел, да вземат да се дообновят малко и с Уиндоус, хаха.

Тия съвсем скоро ще почнат сами да си произвеждат само емблемата.

То точно така се правят пари. Веднъж като се направи име и после десетилетия храни. Доказвано е и е правено неведнъж със всякаква техника.

Епъл е новаторска компания. Жалко, че са скъпи. Достъпната алтернатива и то надежна си остава Майкрософт. Двете корпорации са БМВ и Мерцедес съответно. Останалите ОС с отворен код въобще и няма да коментирам.

И кое му е достъпното на Microsoft? С това, че искат 200 $ за Windows ли? Или по-скоро с това, че можем да го краднем лесно? Работя с iMac от 5 години и зная какво удобство е. Не бих се върнал на компютър с Windows, повярвай!

Селски ако немаш 300лв за виндолс тури си линукс бе и ще ти подаря моя стария 233ММХ Пентиум да си го инсталираш. Кво ми се правиш на закъсал за достъпна цена с тоя скапан Мак.

Някои ОС с отворен код вършат същата работа, даже и повече от Вин и Мак взети заедно. Ама баба едно знае.

Да ама "не хващат окото" в чалготеката Некакъв си "интеуектоауец" с Федора

Същото каквото казва "А". Майкрософт не е алтернатива на нищо, освен на възможността за крадене. А в света освен Мерцедес и БМВ съществуват много други автомобили и то от много по-висока класа. Но българинът е егоцентрист и мери целия свят по себе си. Няма да се учудя ако се окаже, че има хора, които си мислят, че земята е плоска, имам предвид планетата "Земя".

Затова ли всеки мак юзър слага виртуална машина с уиндоус на 2рия ден? ;-) ако съм майкрософт ще ви тарифирам 3х за лиценза, ако ще върви на Мак! ;-)

Прав си да. Бъркаш се 300лв за Уиндолс и 200 за офис, но в следващите 2 години получаваш безплатни поддръжки и си връщаш вложенията. А с Линукса подучаваш ТОПКИ.

Аман от умници чешещи се с българина. Другите народи да не са без такива прояви? Ти впрочем какъв си - алеут, киргиз или ескимос :) ? Аман от нихилизъм.