Apple купува Mira, производител на очила с добавена реалност за военните

Все още не са ясни плановете на компанията, след като тази седмица представи Vision Pro

Обратно в новината

Коментари - Apple купува Mira, производител на очила с добавена реалност за военните | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия почнаха като Майкрософт -ако не могат да победят конкурент го купуват...

Всъщност това е дългогодишна практика при ВСИЧКИ технологични гиганти Не само "като Майкрософт"

Отговор: Прототип за 5000 патента. Изкупуване на конкуренция в евентуална ниша. И пак нищо няма да стане. ВИАР е твърде малка ниша за да стане масова. ЕЙАР (добавена реалност) докато няма минимизиране до степен на нормални очила, пак нищо няма да стане. Апъл са смешни. Но имат култ опръскани идиоти като потребители. Едно време ни наричаха така, но истината беше, че хардуера и софртуера на Апъл компютрите бяха в пъти по-качествени от конкуренцията. От както излезе айфоня и Джобс почина, нещата са всичко, което той мразеше. Дизайн и продукт ръководен от маркетинг отдели и счетоводители. Така иновация не се прави. Виж паричка може да се изцеди с монополни практики и баламурници. Устройството е насочено към премиум консюмър таргет. Пълна глупост. Хололенс на Майкрософт изглежда в пъти по удобно и натурално и се ползва отдавна в индустриален дизайн и асембли. Даже ватниците го ползват да си сглобяват СУ57. Това прилича на стормтрупър водолазна маска. Да не говорим, че сензорите, сканирането на ретини и тоталният сървейлънс са превалентни.

сам

Очила добре, шнорхела кога ?

Ей това ни чака с тия иноватори: https://www.youtube.com/watch?v=1AvyUWUKCw8&t=76s

Светът се изразява само с екселски таблици. Неща като закони, граждански права, държави, човешки права са просто пречка, която ако не могат да заобиколят с лобизъм ще заобиколят с техно-фетишизъм и медийна манипулация. Давос вече показва заострените си зъби. За съжаелние масите са обуначени, технологично неграмотни, липсва им критично мислене и връзка с реалността. Системата наречена капитализъм се съвокупли с остатъците от комунизма и фашизма и пътува към трансхуманистична дистопия със скоростта на светлината. Надявам се диджитал нейтив поколенията поради насищане да се осъзнаят и да започнат форма на съпротива. На крачка сме колективно да приемем, че чипирането и свързването с псевдо ИИ ще е единствената ни алтернатива за оцеляване. Корпоративният Фашизъм е факт. Всички процеси от Ковид насам работят за легализирането му. Украйна вече е обезлюдена и продадена достатъчно на Блек Рок, Вангард и Давос за да започне началната фаза на проекта Ukraine is YOU. Потърсете за какво става дума. Никой не крие информация. Сами не искаме да видим реалностите. Достатъчно е да погледнете API продуктите на Апъл и ще ви стане ясно, че устройствата, които фетишизирате вече ви командват.

Компания водена от счетоводител, който прави врътки с кабелчета и периферия, явно са минали на следващото ниво. Дизайн ръководен от патентни адвокати. Сериозна инвестиция в бъдещето. Като сме загубили перспектива какъв продукт да създадем. взимаме ниша от пазара, инвестираме да купим нужните компании и забиваме 5000 патента. Жалко, че другата част от света е на път тотално да отхвърли законовите ни монополни практики пък и за лош късмет има огромни фабрики и ресурси. Няма да мое ги осъдим. Ще ни крадат като едно време, но поне на нашата си "лгбткю трансхуманистична планета" ще сме си ок. Стив Джобс се врътка в гроба като пумпал. Апъл станаха по-чудовищен монопол от АЙБИЕМ. Щях да повърна на презентацията. Крег Федерихи излезе да бичи Блек Сабат с китарка с три грифа и ЛГБТКЮ дъгата. Само лелки и старци презентираха. Но като изкараха тоя на Дисни, дето не е ясно колко пластични операции си е направил го спрях. Успех с тая тенджера. Мета ще извадят сет за 500 долара, и малката ниша на ВИАР онанисти ще си купи тяхното решение. Тва обаче на Апъл нямам търпение да го видя в действие. Тъпите патки и капути дето се изживяват като CEO ше ходят в офисите с него гаранирано.:)

Тая добавена реалност изяде главата на гуугъл, на мета, а сега е наред Апъл В тия глупави vR цайси нама хляб, освен за шепа пъпчиви геймърчета Апъл ще гризне дръвцето тука

Нема шанс да гризне дръвцето, поради факта, че тва няма нищо общо с ВР очила. Тва е мощен компютър с М2 процесор, работещ автономно, напълно интегриран в екосистемата на Апъл. Например с един поглед към екрана на макбука прехвърляш работната среда във ВР, ай-контрола е напълно откачен, контрола със жестове е тотална загатка колко добър е всъщност и как точно работи толкова добре. Секюритито е на мега топ ниво…