Коментари - 64-битовият чип на Apple бил маркетингов трик | IT.dir.bg
назад

64-битовият чип на Apple бил маркетингов трик

Apple стана първата компания, която пусна в продажба смартфон с 64-битов процесор - iPhone 5S. Появиха се мнения, че ползата от него не е особено голяма в момента, макар че след време ще се увеличи.

Обратно в новината

Коментари - 64-битовият чип на Apple бил маркетингов трик | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На всички писачи срещу iPhone, Попитайте във всички наши фирми които предлагат миболни телефони и мрежи. Кой е най продаваният телефон и ще получите един отговор iphone.

Упс, огризката червива.

Пишман разбирачи тука. Образовайте са за битовете и пишете тогаз. Вин 7 64 бит използвате ли ги?! Ама това не пречи да е стабилна и бърза ОС.

Епъл като цяло са си рекламен трик Да продаваш баналното като "иновация" на комлексирани балъци си е маркетингов героизъм

А вчера Anandtech . com изловиха Гнусмас и ХТЦ, че мамят в бенчмарковете... Единсвено Гугъл с Нексусите не лъжат, което ги прави още по-удачен избор.

има един афоризъм, че днес процесорната производителност на един телефон, е колкото на всички процесори през 60-те, но тогава изтрелваха хора на луната, а сега се изтрелват птици

"а сега изстрелват птици по прасета"

Само си забравил да напишеш че Windowsphone е OS с най-много вградени анимации от всички мобилни OS, заради live tiles иконките. И въпреки това върви иного мазно и стабилно. Така че не се учудвам за бързината на Lumiata.

Абе не е важно дали ти върши работа, не е важно даже дали го ползваш, не е важно даже дали е 8 bit или 64 bit важното е да е Apple! Това е мотото на потребителите на iСиктирите! Ла.но да е но да е iЛ.но!

Не винаги е така. Може за мен ти да си хейтър, а аз за тебе - заблуден ай-Льоьо, но все още не съм видял на андроид да се свири като на акордеон. За сметка на това, тубата е пълна с изпълнения на ай-пад. Нищо лошо не казвам за андроида, но заради лага на интерфейса все още не може да се свири на него. Това показва само едно - че смартфоните два вида - ябълки, и всички останали. Да нападаш всички гъзари с айфони е като да нападаш всички гъзари с мерцедеси. Е да, ама не всички са ги купили за да се гъзареят. Някои си вършим работата с айфони и точно заради това си я вършим добре.

Тест с Лумия 800, иПхоне 5 и Галакси С. Резултат: Нокиата печели по бързина на стартиране на едно и също приложение-уикипедия. Печели при сърфиране с ВиФи. И при двата теста Галакси е по-бързо от иПхона. Лумията печели и при "студен" пуск. Втори тук е иФона. Вижте какви са процесорите им и РАМА! На Лумията са най-зле но е НАЙ-БЪРЗ. Теста може да си го направи всеки за да се убеди, че и софтуера е от значение а не само хардуера. Чисто и просто Винфона не му требе ядра и други глупости, просто мачка шаренииките та дрънка. Евала Нокия евала Уйли.

... и после се събуди ...

човече,пиши на български или на латиница.кашата,която си написал е много трудно да се чете.интересно ми е,но трябваше време да го прочета.не го приемай лично!!!:))))

Тоя явно и в главата му е пълна каша.

то да беше само тоз трик на огризката сда я позлатиш ама нищо - никой не е избягал от "лаком гъз - кръв сере" та и те уверено гълтата вода)))))

И са кво? Всички лузъри ще се изредят да плюят по новия АйФон колко е тъп и нефункционален и как на никой не му трябва такова нещо. А в същото време си признават, че разработват същите неща.

кое на нагризаната ябълка всъщност не е маркетингов трик, а полезна иновация? На това се крепи цялата им печалба...

1. Apple A7 е двуядрен процесор и работи на 1.3GHz. 2. GalaxyNote 3 е с четириядрен, 2.3GHz процесор. 3. 32-битовите тестове не се възползват от допълнителната дължина на регистрите, нито от допълнителните такива на 64-битовите процесори, т.е. съвсем нищо не печелят от това, че работят на 64-битова архитекура. 4. синтетичните тестове са написани да скалират изключително добре, т.е. 2 пъти повече ядра на процесора означават почти два пъти по-добри резултати (при еднакви ядра в двата процесора). Note 3 постига забележителните 3% по-високо бързодействие от iPhone 5s, при положение, че процесорът е на 77% по-висока честота, и е с два пъти повече ядра. Това са резултати, при които са заобиколени хаковете на Samsung за вдигане на честотата и термалните допуски, и изключване на idle режима на CPUизцяло, когато засекат тестове. Според статия на Anandtech, Apple и Motorola са единствените компании, които не прибягват до "хитрости" в устройствата си, за да вдигат резултатите на устройствата си. Интересно как г-н Чандра-сиктир би анализирал маркетинговия трик Apple A7 в тази ситуация? Всъщност, интересно как има статия за малоумното изказване на недоклатен меринджей, но няма нищо на темата за това как Samsung, HTC, и прочее лъжат, за да изглеждат устройствата им по-добри от на конкуренцията?

Kъде да прочетем тези "резултати"? Нали не са само в твоята глава

Човекът е написал, че резултатите са на Anandtech. Google->Anandtech, примерно.

Като няма файда да си отстояват позицията тогава какво са тръгнали да копират отново и обещават че и те ще пуснат 64 битов.

Така, де. Не четеш внимателно какво съм написал май :) Казвам, че Snapdragon 800 яде близо 5 пъти повече енергия от Apple A7 за да извади същите резултати.

Като няма нужда, защо се увеличават битовете и защо и другите работят по въпроса! В звука битовете непрекъснато се увеличават и който е слушал може да сравни е ще чуе разликата! Има такава! Първо трябва да имаш хардуердна и софтуерна възможност и след това постепенно да използваш пълните и възможности!

Битовете се увеличават, за да могат да прибират парите на тузарите. С изключение на студийната техника където смисъла е в намаляване грешките при миксиране на многоканални записи, увеличаване на битовете в крайни портебителски устройства е изследвано, че е безсмислено и 16 битовия звук е съответно завишен, за да гарантира вярна репродукция на първоначалния сигнал.

Ако слушаш едно и също нещо в 24 битов вариант и после го конвертираш в 16 битов ще чуеш, че има разлика! Разбира се ако правиш сравнението например в студио!

Процесорът обработва двоични числа. 32-битовият обработва наведнъж 32-разредни двоични числа, а 64-битовият - 64-разредни. Това означава, че адресният регистър на процесора може да адресира по-голямо адресно пространство и да прави изчисления с по-големи целочислени стойности. За една 64-битова операция 64-битовият процесор ще употреби примерно един такт, а на 32-битовият ще му трябва специално написана процедура, която ще отнеме поне 50-100 такта. Архтектурното различие е толкова голямо, че софтуер, писан за 64-битова архитектура не може да работи на 32, а обратното се прави с проста емулация. Изобщо не става въпрос за кодировката на звук. Тя може да бъде всякаква и да се пресметне с всякаква архитектура.

Само ако може маркЕтинговото меринджейче на Qualcomm да сподели защо и те работят над 64-битов "маркетингов трик"?

Защото те са производител на процесори, които се ползват във всякакви устройства включително и сървъри с ARM архитектура. Там има смисъл от 64 битови архитектури. Моля да гледате по-широко на нещата :-)

AArch64 е представена Октомври 2011 година.Сега, ако не знаете, сме Октомври 2013 година. Qualcomm НЕ произвежда процесори за сървъри. В началото на тази година обявиха плановете си за създаване на такива, базирани на ARMv8 (които са AArch64 архитектура). Все още нямат дори представен прототип. Проверявай си "фактите" преди да пишеш общи глупости.

Към момента няма масов 64 битов процесор - тове което се води 64 битово е 32 битов с 64 битови екстеншъни (измислено от AMD за интел съвместимите и после копиранот от самите Интел). На чист 64 битов чип 32 битова операционна система няма как да тръгне. Само Itanium е наистина 64 битов. Едниствената полза от 64 битовата архитектура е адресацията на паметта, скоростта даже може и да е по-ниска ако се мери както трябва.

Има как да няма още DEC 1992 пускат първите прототипи. После IBM, Nintendo, Sony, Arm и чак след това се появява екстеншъна на AMD.

Прав си но тези процесори не са масови в смисъла да са на всяко едно работно място

Абе, г-н Nascimento (редактора) вземете си оправете малко английския и пишете по-правилен български. Каква е тая дума "релевантно"?! Такава дума в българския няма. Вместо това да бяхте я превели като "актуално", "адекватно", "уместно", "приложимо" или нещо подобно, което отговаря на смисъла на информацията. Престанете да ни учите на развален български език. Вие сте отговорни за това!

Той името не си е написал на български ти искаш на граматика да ни учи.

А добър ден :-)

Глупости на търкалета. 64 битов процесор със съответната ОС и приложения работи наистина доста по-бързо. Ифон 5 може да снима високоскоростни клипове с 60 кадъра в секунда а 5s с 120 кадъра в секунда а останалите модели с 30 кадъра в секунда с един и същи софтуер

Аз пък чух, че в новия iPhone като му ъпгрейднеш софтуера процесора му става 128 битов и самият телефон става водоустойчив...Аз съм най-големия iPhone фен!

Баси къв си умен и как ръсиш мозък, БРАВО ;)

тестваи го де :) в кофа сас вода

Бъдете милостиви към iFan-ите. Ще се намерят идиоти, които да пробват наистина...

Не съдете телефона по РАМ-паметта-iOS е супер оптимизирана-стигат й 1-2 гигабайта рам.64-битовия процесор определено е една иновация,колкото и неефективна да е в началото.

Именно. Iphone 4s върви в пъти по-гладко от Галакси С3 ( тези съм ги пробвал), нищо че Галаксито е с многоядрен процесор и двойно повече РАМ. Ако софтуера е скапано написан и без всякака оптимизация трябва да компенсираш с в пъти по-мощен хардуер и пак не се получава.

и във колко "пъти" по-гладко върви? Скапан, скапан, колко да е скапан. Освен това, чак пък да не се получава...

До къде стигна конкурентната надпревара. Да се влага ненужен хардуер с маркетингова цел. Да му мислят потребителите, които си плащат за това ненужно удоволствие.

А колко години ползвахме 64 битови PC-та с 32-битови операционни системи. Понякога и с повече RAM, от колкото операционната система може да използва. А и сега процентът на такива системи е доста висок. Но маркетингът не се интересува от здравия разум.

Като всичко в което е замесена Огризката :)