Коментари - Apple се срива при смарт часовниците | IT.dir.bg
назад

Apple се срива при смарт часовниците

Доставките на умни часовници Apple Watch са намалели с 55% през второто тримесечие на 2016 г., докато Samsung бележи ръст от 51% за същия период

Обратно в новината

Коментари - Apple се срива при смарт часовниците | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

епъл си е сринат по рождение.Хартиен гигант.Когато на шанхайската борса кихнат, на уолстрийт се насират и ненадейно всички балонни индекси се изстриват.

Тръгнали м$ уин фенките да ми дрънкат за стабилност! За Епъл ОС Екс и Линукс има написани няколко вируса общо! За м$ уиндоус са МИЛИОНИ вирусите! Уиндоус и сигурност са несъвместими думи в едно изречение! ФАКТ!

Едно време като питахме системния защо ползва SCO UNIX той отговаряше, че никой друг освен нас не го ползва и съответно никой не си играе да го хаква. Та така за вирусите под iOS и Linux

Смарт часовниците са едни излишни дрънкулки (не визирам марки) .Аз лично не нося дори и обикновен часовник ....

Абсолютно съм съгласен! Въобще на кой болен мозък му хрумна на 3-4 кв. сантиметра екран да развива смарт изцепки?

Ябълка могат да правят едно нещо и то въобще не е смарт.

JsT

Сега вероятно Apple феновете ще кажат, че не се купуват защото са бесмислени смартчасовниците, докато за ръста на Самсунг, ще кажат, че андроистите са идиоти. А истината е, че Apple направи рядко смотан продукт, който не може да убеди дори заклетите айфонисти, че си струва.

Да беше прочел поне изнесените данни, да не пишеш глупости и да наливаш злоба в нищото :D При все срива, Apple държат 47% от пазара. Сравнено със Samsung, които първи пуснаха смарт часовници (далеч преди Apple), а и чак сега успяха да вземат 16% от пазара :) Интересно как ще изглежда статистиката по компании? Какъв процент от потребителите на Apple устройства имат умни часовници, сравнено с тези на Samsung? Още по-интересно е как IDC са убедени в изнесените данни, след като производителите не обявяват официални данни за продажбите. Apple не обявяват продажби на часовници, а най-много продават през собствените си магазини. Samsung също нямат официално публикувани данни. Всъщност, те никога не публикуват официални данни, включително и за смартфоните. Но, поне ползват разпространителска мрежа, през която излиза информация.

А и моя коментар беше за дивелопърите и дизайнерите! Не за "корпорацийте" като била, лидл и макдоналдс! Ако не знаеш кво е дивелопър или дизайнер се осведоми и не пиши глупости! Единствените дивелопъри на уиндоус са тези, където пишат на м$ технологийте! Но те са около 1/5 от всички! Всички други на са линукс или Мак ОС Екс!

И да се пениш, и да не се пениш, по-малък лузър няма да станеш. Смешен си също колкото любимата си нагризана компания.

"ПО-малък лузър няма да станеш"А какво ще кажеш за думичката "неудачник",а?Звучи по-добре и по българско.Даааа.Оставете Apple да си прави парите,само се джавкаме,а керванът си върви ли,върви!Керванът на живота!!!!

Научи български: девелопър а не дивелопър корпорациите а не корпорацийте какво а не кво технологиите а не технологийте А ти си виждал Линукс и си писал програми за него толкова колкото баба ми. Като ти гледам българския, ако въобще си писал някакъв софтуер въобще не искам да го използвам...ще е неграмотен колкото теб.

Двете най-големи ХайТек корпорации в света са Епъл и Гугъл! И двете компании са в топ 4 на най-богатите компании в света въобще! 1ва и 3та! Нито една от двете не използва м$ уин! Така, че не знам оня по-долу там от кви корпорации са му впечатленията! Сигурно от разни български "корпорации"! Сигурно е виждал човечеца, как разни секретарки, касиерки и счетоводителки в БГ ползват уин м$ и си мисли, че по цел свят е така!

в момента в който се осъзнаеш, че за да върви компанията ти напред, имаш нужда от контрол и автоматизация при работните станции, както и се нуждаеш от надежден, лесен, удобен и т.н. метод за бързо и сигурно споделяне на информацията между служителите ти в компанията, както и ако евентуално попаднеш на читав консултант по този въпрос, ще разбереш и грозната истина. Майкрософт са най-евтиния и ефективен вариант, за да постигнеш всичко това.

Пич, за какво си даваш труд? Не го ли виждаш, че тоя е толкоз тъп и комплексиран, че не може да разсъждава на елементарно ниво? Освен ако не е някой трол, щото продължавам да си мисля, че не може да има чак толкова големи неудачници.

хаха искрено ме разсмя. я кажи сега от куде знаеш че служителите в гоогле не зукат на виндовс?

ХаХа е то оставаше и в ЕПЪЛ да ползват Уиндоус това е супер аргумент, направо счупи тъпомера с него. А дали служебните автомобили в Мерцедес са БМВ?

Уффф.. аман от "писачи". Всяка година е едно и също - продажбите намаляват преди да пуснат новите модели. Гледам че долу нещо са се запенили някои много кое било по-добро. Само ми е интересно колко от тия всъщност ползват (или са ползвали за определено време) платформата срещу която реват? А за тия дето много знаят как са работите из САЩ - ако не сте в САЩ значи не знаете!

Ползвали сме я тази т.нар. платформа. Първия път от употреба ме вкара с язва в болницата, щото всичко се случва без ядове там, нали... Тъпанрски интерфейс за тъпанари, като ти се наложи да излезеш извън пътечката, която са ти начертали Apple и направо ти иде да си теглиш ножа. Имам колеги, iOS developer-и, които докато не опряха до 3D анимации твърдяха, че iOS е най-доброто. Като установиха, че leak-ва повече от Android в този режим, вече не са толкова убедени за iOS-а... Няма идеална платформа, всеки си ползва това, което харесва и му е удобно. Аз имам всичко - Linux на сървър, Windows на ежедневните машини, Windows Phone на телефон, Android Marshmallow на телефоните, които ползвам ежедневно, iOS на телефон и таблет за тестови цели, само Mac не съм си купил още, защото не виждам особен смисъл. Всяко от тях (с изключение на Windows Phone) е добро в нещо и не толкова добро в друго. Windows Phone е единствената гарантирана пръчка от изброените. Майкрософт бая има да учат за мобилни устройства и най-вече как се синхронизират данни между телефон и сървър, без да създават дупликати, защото до сега поне 5-6 пъти съм си чистил контакт листата от дублажи...

"Тъпанарската система" ми свали разходите за поддръжка с близо 70%. И това на екип от близо 200 човека. Началната инвестиция е не по-скъпа от 20-на процента максимум, но се връща в пъти през "живота" на употреба. За пример: Поне едно 40% от хардуера които се ползва от служителите в отдела е все още модел 2013 година. Работи перфектно без загуба на производителност със последната версия на операционната система и т.н. Няма никакъв проблем да се ползват и Windows базирани приложения В ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ под OS X (чрез Parallels). Преди това беше ядове всяка седмица с какви ли не глупости. За пояснение: бизнеса е FDA-approved софтуерни продукти и ако поне малко имаш идея за какво става дума би се сетил колко е по-рисково и трудно.

колега, не знам за каква листа с контакти споделяш, но ще ти кажа, че дублажи стават на всички телефони. Варианта да не се получават, е да не пускаш 5 вида Cloud услуги, да ти синхронизират контактите, а само една единствена.

Целият пазар на такива часовници се срива, просто в тоя му вид такъв продукт няма да го бъде - безполезен е.

JsT

Да, бе сигурно. Имаш точно 0(нула) (цифром и словом) часовници и естествено са тъпи. Гроздето високо и кисело. Супер полезен аксесоар, безценен. Просто нямаш, не си се поинтересувал, как може да ти е полезен и съответно не го ползваш. Ти вероятно си от онези хора, които по цял ден чакат да изгледат целия блок от реклами за да ги научат какво да харесват и от къде да си го купят! Ако проявиш малко личен интерес и се разровиш може и да разбереш. Най-малкото няма да пишеш обобщаващи глупости от вида на "това са безполезни неща", а ще кажеш: "Супер много и полезни неща може да прави и да ти помага, НО В МОЯ случай нямам такива нужди".

Всъщност имам един и единствената му фунция е да стои до мене на масата на която работя та през блутут да е вързан към телефона който е оттатък до леглото ми. Обикновено заббравям, че го има и не го ползвам - толкова е файдата от него. Отде ви изравят такива гении бе, колко жалък трябва да си да си мислиш, че купувайки си някаква евтинка джуджавка за няколкостотин лева и хвалейки се с нея демострира нещо за тебе различно от това, че си свикнал на мизерия.

рекламира ябълката. Или се прави на голямата надувка. Бас държа, че е задръстен пъпчив младеж, безработен. По цял ден тролещ по форуми, защото разчита на подаяния от социалното или от мама и тате. И няма кинти да заведе някое момиче на сладкарница дори. Вместо да се хване да учи/работи той с глупости се занимава.

В голяма грешка си! Майора е горд собственик на две IT фирми, живеещ в Париж и предлагащ облачни услуги на половин Европа, докато другата половина от континента работи за него! Според друга, неофициална информация е от Якоруда и живее под мостовете на Сена, като доказателсто за това се изтъква факта, че кълне повече от дърта циганка.

Ареее.. Tъпспорта налази и Дир-а.. ;)

И точно заради клетвите му беше разжалван от форума на топспорт, та сега се опитва да се "интергира" в дир-а... P.S.: Мейджър, да си чувал нещо от Вясо Сома?

Както винаги дир-а е пристрастен. Продажбите на Апъл не са се сринали а просто потребителите използват мозъците си и изчакват Септември за новият часовник.. Същотото се случва и с телефоните... Що се отнася до останалите марки - вижда се какъв дял имат от световният пазар..

Гошко, коя е тази корпорация дето е на уиндоус бе, кокиче! Аз освен държавните администрации друг на м$ уин не съм виждал!

Абе го'син майор - слаби са ти очите или имаш перде ... Смешно се изказваш!

Пич, иди в която и да е фирма в Европа или Щатите и питай коя ОС ползвате. Резултата е 93% - MS Windows. Това са фактите. Ако ти е далеко, влез в който и да е магазин за втора употреба компове в БГ-то (продаваните стоки там са от Германия и Скандинавието) и погледни колко процента от комповете имат COA стикер със сериен номер за инсталация на Windows... ще е близо до 100%.

Иначе българската "средна" класа като тебе я знаем! С компютър сглобка и пиратски уин! Софта също пиратски! Таблет взет като подарък към пакетче зрънчо и смартофон без марка изобретен в китайски колхоз купен на примоция за 50лв! И колко "работа" върши "средната" класа като тебе също знаем!

а какъв да е компа .. те всички компове са сглобка ;) 10 г съм поправял компове и продавал в Варна фирмите поръчват частите и ги събираме :) то и на вън е така

брат не зна колко хора познаваш със поръчково сглобени компове. аз си правя машинка за 3 бона. и ще знам че и след 5 години ще е по добра от масовото по магазинте... но тва друга тема. понеже работя поддръжка в една голяма фирма и средно посещавам двайсетина адреса на ден мога да т икажа че 95% от комповете по хората са лаптопи с уиндоус. тук таме по някой ябълка или някой заблуден с линукс. като в общия случай тия с линукс нямат хабер кво е това - но техен приятел им казал че това е най доброто.

А бе малоумно фенче... Ти "всичко" знаеш бе ... защо не се кандидатираш за топ световен многознаек? Между другото, търговски парньор, шеф на фирма с над 200 служителя използва за говорене старата си нокия N95. И е предоволен. Само сменя батерия през 2 години.

Значи трябва да си представим, че си купуваш Apple или Lenovo/DELL/HP чисто нов, защото си гъзар. И после си слагаш Линукс, за да не е пиратски и да не даваш парици. Така ли? За хардуера си играч, аз софтуера икономисваш. Сигурно имаш Голф 3 за 2500лв с MP3 плеър за 500 и нови джанти с ниски гуми за 1500лв? Всичко ти е в тон - костюм и джапанки.

Забрави чипа за петстин коня и АГУ. Италианска, втора употреба - на 10 години, почти нова, рециклирана, малко ползвана.

Не бе, вие МАЙОРА не го знаете... Той има две фирми във Франция и докато няма какво да прави седи на брега на Сена и философства в dir.bg.... За протокола, имам приятели с фирми във Франция и си скъсват дупетата от сутрин до здрач, защото там не вървят мутренските номера, които тук вървят...

Хаххахах уникален кретен, развесели ме.

Линус Торвалдс бил богат безделник! ХА ХА ХА Господи, какви глупости се пишат от разни "ентелегенти" под новините в дира!

Колко требе да си жалък, че да си мислиш, че м$ уиндоус е върха на сладоледа! Само ще ви кажа, че Линус Торвалдc ползва МакБук Еър! А Марк Зукърбърг и Лари Пейдж - МакБук про ретина! Поне половината дивелопъри и 100 процента от дизайнерите в западните АйТи компании също са с МакБук или АйМак! А вие в БГ си джъткайте с бъгавия уин м$ и си мислете, че сте големата работа!

Аз пък ползвам това, което ми върши работа. И понеже нямам време да "фенствам", използвам продукти с добър показател "цена-потребителски качества". PC-то - за работа. Таблетът за губене на време. Телефонът за говорене. Ако ябълките извадят продукт с добър показател "цена-потребителски качества", може да го купя. Относно фенщината - тя е характеристика на млади хора (което е нормално), на богати безделници (което е разбираемо). Работещата средна класа предпочита устройства, които за разумна цена и дават максимум качества.

половината от девелоперите били използували аппле. как става тая като 99% от корпорациите са на виндовс?

Глей сега ... има отвертки по 90 лева бройката, има и такива по 2 лева. В повечето случаи съм забелязал, че тия първите стоят за украса в сервиза (за познавачи), а реално парите се изкарват с евтините :)

последните мак-бук-нещо си са с интелски процесор, и доста хора слагат уимндоус на тях. ползват ги заради хардуер и дизайн, не заради мак ос...

да се чете уиндоус, не мога да пиша добре с един пръст на таблет, извинявайте

Няма Джобс - няма Апъл. Това са фактите. Имат 1-2 години инерция и загиват.

1-2 години е твърде малък срок, понеже имат много пари в брой и ликвидни активи, които ще ги държат отгоре още дълго време, но докато най-иновативното нещо в продуктовия им цикъл е махането на жака за слушалки и пускането на различен цвят каишки, нищо добро не ги очаква...

съгласен, тим кук унищожава епъл. те спряха с иновациите като компенсират с изкупуване на други компании имам предвид бийтс, пускат недоправени и недоизмислени продукти като часовника, та даже и взеха да заимстват дизайни от самсунг - 6цата прилича на самсунг, а не на айфон.

на тях им стигат парите от лицензите. всичко друго може да върви по дяволите.. но да умрат за година 2? само ако някак си бъде заличени щатите то не че е невъзожно в контекста на всичко дет става в момента...

Те затова "иновациите" дето са измислени още под контрола на Джобс и държани в тайна, сега ги пускат през 1-2 поколения, та да вървят продажбите.

ceляka

Айде стига с тия смарт часовници, смарт хладилници, телевизори, телефони и т.н....вместо да ти улеснят и опростят ежедневието те фактически ти го усложняват!

Зависи как подходиш към тези смарт джаджи. Ако си ги купуваш с ясната представа как ще ти улеснят живота има файда. Но ако си ги купуваш просто защото ги продават и рекламират няма как да стане.

Съгласен съм с това което си написал, но не ти ли се струва малко странно съществуването на хладилник с интернет... или кецове с блутут. Представи си да имаш десетина IOT устройства в дома... ХМ? Не мислиш ли, че класиката е за предпочитане...? :)

Изненадани има ли?

Не, просто хората започнаха да разбират, какви боклуци всъщност им пробутва Ейпъл, при това на баснословни цени... Продуктите на Ейпъл вече се ползват предимно от хора и от сноби, които нищо не разбират от тези технологии, но охолно хвърлят пари на вятъра за да гъзареят... Да си се набутват на воля. Докато има балъци, ще има и измамници...

Все попзнати приказки на хора, които никога не са ползвали и един техен продукт. Това със снобарството и неразбирането на технологиите го обясни на всеки фотограф, графичен дизайнер и музикант, който работи единствено и само на Мак. Епъл не е само iPhone и Apple Watch.