Коментари - САЩ се въоръжават с мини дронове | IT.dir.bg
назад

САЩ се въоръжават с мини дронове

Американската армия ще приеме на въоръжение през 2018 г. сравнително евтини миниатюрни дронове, които да подпомагат сухопътните сили.

Обратно в новината

Коментари - САЩ се въоръжават с мини дронове | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не зная, какво е заданието, но трудно ще бъде изпълнено съобразно превода! Задачата е с трудност за втори клас и е невъзможна за изпълнение от който й да е , освен ако не владее телепортацията! За 25 мин. този дрон при тази скорост може да долети най-много до 10,25 км.! Пита се в задачата, кога ще достигне 25-тия км.? Абе, тъпотии!

Грешка! Стършела е доста по-скромен около 1км. ефективно и то в сравнително открита зона. Възможностите му за автономност пък са доста скромни. Цената е под 30к вече! Но какво да се прави - "панамски схеми" ала Norway&UK

За конвенционални сражения с нискотехнологични противници става. При едно радиолокационно заглушаване на периметара, всички дрончета ще изкапят по земята, като зрели круши. При сканиране на честотния диапазон на предаване могат да бъдат отвлечени от противника, който да почне да им предава на същата честота.

сники от папараците,как звездите си пудрят нослетата с бело

Я съм им цера на дрончетата.

Дронот е македонско изобретение, ке плащате лицензни такси до откат.

ШЕ ги свалям с флоберката тия дронове, ей.

A aз с РПГ-то, хахаха.

Руснаците накичиха близкия космос със сателити за военни цели, щатите вече минават на мини дронове, за по-евтино, щото големите им ги окрадоха в Украйна и Сирия...познайте кой?

'Руснаците накичиха близкия космос' забрави - и дъното на Океана.

Значи, лети с 18км/ч, до 25 минути и отива на 25 километра... Е как става тая работа? При 18км/ч ще отиде на 18 километра за един час. При 25 минути полет ще отиде максимално на 7.5км...

Заеби , тя и цената от 180000 за брой изглежда съмнителна .

Дроновете са много хубаво нещо ама срещу ИДИЛ и други западни порождения, а срещу такива които имат добре развити средства за радио-електронна борба /разбирай руснаците/ това е поредния голям блъф за прилив на свежи пари към ВПК.

'имат добре развити средства' не, по-скоро имат добре развито самомнение..

Добре де, ако числата, които са изписани са верни, то тогава американците искат 10 пъти по-тежко и 10 пъти по-недъгаво нещо от това, което британците имат на въоръжение от 10 години.... нещо не е както трябва....

Може би искат да сложат повече сензори и камери и не им е нужно да оперира дълго време на големи разстояния. Все пак като цифри само по тегло, летателно време и разстояние може да се сравнят с британските. Със сигурност готовия продукт ще е по-добър от предходните.

чудя се това не е ли скъпичко ? Иначе е ясно че войните скоро няма да се водят от войници ....Те ще са само жертвите....Едно такова малко по-голямо дронче ако почне и да стреля ще е забавно ой къде ще се крие...И какъв е шанса да уцелиш нещо бързо движещо се във въздуха с размера на футболна топка..., а 200 такива нападащи те ?

Ето защо развивали бейзбола американците. Отдавна подготвят опитни бойци срещу дронове.

Дано ги изработят добре, че вероятно нашата армия ще ги закупи втора ръка след 15-20 години.