Коментари - САЩ срещу Иран: Каква е военната мощ и кои са скритите козове на двете армии | IT.dir.bg
назад

САЩ срещу Иран: Каква е военната мощ и кои са скритите козове на двете армии

Америка има тотално технологично и числено превъзходство, но Техеран би бил горчива хапка за Вашингтон

Обратно в новината
| Автор : Стоян Гогов

Коментари - САЩ срещу Иран: Каква е военната мощ и кои са скритите козове на двете армии | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Армията на Иран си е в Иран, или съседен Ирак и Сирия, които сащ разсипаха с помощта и на проксито си ИД, армията на сащ е по света и у нас. Пази "демокрацията", нефта, златото...

знае се от целия сят че когато краварите сами водят война до къде стигат въпреки численото и технологично предимство,а и иран е на такова място че краварите ги е панически страх да не се затвори омурзкия проток откъдето идва повечето нефт за тях,щото това ако стане пиши ги бегали зад локавата да си печатат зелените ненужни хартишки,а и иран имат със какво да потопят самолетоносащите на сащ ако те навлязат във персийския залив,така че не сравнявайте

Сериозно :))

Яко си анализатор братче, евалла

за армията на израел,щото там е разковничето на краварските мъки за иранския нефт

аналлизатор

Гледам картата и се чудя това с хамериканските байряци територия на хамерика ли е или се бъркам. Ако не се бъркам какво правят краварите там.........и май е крайно време да им се стъпи на врата, защото ако един викне Бог е велик, всички тези " държавици" ще изръгнат като вулкан. Но тогава не само краварите ще го отнесат , ами и ЕС ще яде горещата попара.

Много добър материал. Поздравления за автора.

Подобни сравнения са неуместни. Най-вече за численото превъзходство. САЩ имат 1,2 милиона войници, но реално в театъра на бойните действия в рамките на дни могат да разположат около 64 000, главно от Афганистан, Кувейт, ОАЕ и Саудитска Арабия. Ако война избухне днес, ще им отнеме поне още седмица да докарат най-много 50 000 души с всичката техника, и поне месец да докарат още 100 000. Иран имат 520 000 редовни и готови за бой, но всички те ще се бият на своя територия. Дори от кампанията срещу ИД в Сирия се видя, че въздушното превъзходство не може да доведе до особени резултати, ако нямаш войски на земята. А Иран просто има много, ама много повече войски...

друго е да си технологичен глупак загубен в пустиня

Някой ще ми обясни ли значението на: - "способни бомбардировачи" - "способни дронове" ?

Искаш да кажеш нещо, ама не знаеш какво!?

Ема, сащ ще ги перат с Б 52, отвисоко. Като как праха Ирак. Дето пък имаха един милион армия. Ако Китай не ги защити...

по снн ли,дето даваха едни гумени танкове,а през 2003а подкупиха с пари генералите,това са великите кравари с мекия

Че то и във Виетнам превъзходството на краварите беше огромно, а после едвам избягаха от покрива на посолството си.

сега добавете на графиката моща на Русия към тази на Иран и готово

А на тебе на врат ти е стъпила жена ти и затова тайно разтоварваш напрежението тук

Неподкрепени пенсии от 123 лв месечно (нерегистриран) Защо трябва БФС да го крепи ? Какво е това крепене? Болници бол навсякъде, верно прехвалените" кадърни" бг медицински специалисти не стават за чеп за зеле. Братя цигани ,само така, лекарска грешка -бой по канчето. Защо педали те от дира трият ? Защо има огромни доживотни пенсии за спортисти и артисти? Незабавно спиране и връщане на парите със задна дата. Братя 3000000 емигранти не пращайте валута в територията, крадат я душманите... Нека да изгният отвътре . Къде са самолети те ? Къде е водата?

Русия както винаги ще победи. С анимации разбира се.

Защо трябва БФС да го крепи ? Какво е това крепене? Болници бол навсякъде, верно прехвалените" кадърни" бг медицински специалисти не стават за чеп за зеле. Братя цигани ,само така, лекарска грешка -бой по канчето. Защо педали те от дира трият ? Защо има огромни доживотни пенсии за спортисти и артисти? Незабавно спиране и връщане на парите със задна дата. Братя 3000000 емигранти не пращайте валута в територията, крадат я душманите... Нека да изгният отвътре . Къде са самолети те ? Къде е водата?

Очакваше се сравнението с Ирак, което само профан може да направи. Ирак никога не е имал милион войници, това е американска пропаганда. И в двете войни иракчаните имаха не повече от 150-200 000 души войска, повечето по гуменки и с СКС, танковете им бяха ментета, стреляха с учебни снаряди и нямаха ПВО. Защото всичката им техника замина във войната срещу...Иран.

по света има ли толкова олово за милион и половина ковчези

Е, аз не съм бил като вас там, на терен. Каквото съм чул по медиите и каквото мога да свържа от безспорните факти. А, те са, че след една седмица влязоха в Багдад, след още една хванаха Садам. Като преди всичко бомбардираха една седмица с Б 52.

бефесето е в отдел спорт,а не в отдел кравари

гледахме анимация на нъсковия силоз за марс

След разменените удари равносметката е следната - САЩ загубиха една прашасала барака недалеч от базата си, Иран загуби генерал и самолет, пълен основно с ирански граждани.

Че то и в Афганистан мощта на мурзилките-блядюхи беше огромна (много по-голяма от сегашната), но накрая издухаха супата, както винаги.

Ами прочетете малко повече и ще ви се изясни защо фактите са такива. И защо подобни обстоятелствавъобще не са на лице днес в Иран, и в случай на война фактите ще са съвсем други...

Да дадат и статистика, колко българи живеят в Америка и колко в Иран. Пожелавам на всички които симпатизират на Иран, да изпратят децата си да учат и живеят в тази страна.

Ей така на хартия превъзходството на САЩ безапелационно, но тук не се вземат впредвид бойния дух и жертвоготовност на войниците...а той е безценен за водене на военни действия. Например ако сравним талибаните със САЩ разликата е още по-внушителна, но ето американците си тръгват от Афганистан с подвити опашки и огромни финансови загуби.

Щатите са с много по-силна армия, но ще понесат огромни жертви, ако се захванат с Иран. Ще падат самолети и дронове, а ако влязат с армия ще е касапница. Естествено, ще победят, но не могат да си позволят цената. Тръмпи е селски тарикат и знае, че една война с Иран ще му отвее шансовете за втори мандат. Те и без това са малки.

дали наистина иранците горят от желание да умрат заради някаква чалма? :)

както понесоха от Ирак, нали? :)

Обаче, некои хора натрупаха милиарди от мак. Което е целта на занятието. Освен това разсипаха страната и подгониха ислямистите към Европа.

То така и за Ирак говорехте хахах

Там на практика воюваха с Виетнам, Китай и Русия. Не знаеше ли?!

познавам иранци, за разлика от тебе - никой няма намерение да умре заради някаква брадясала маймуна

гълъбите от ирак понеже са парапитни

Чудесна карта сте сложили. Веднага личи кой е агресора...

селски тарикат си ти, Тръмп е милиардер, много си малък за да го обсъждаш.

потока от оловни ковчези не спира към говедария

Къде сравняваш Иран и Ирак, бе мен? Това е просто смешно! Все едно да сравняваш Сърбия и Русия :)

Да бе, пък американците са джихадисти на "демокрацията". Сън не спят да се жертват за Мелания. Щото за Тръмп е ясно, че...

Мурзилка, беж да пиеш Бояришник. :P

Най-много да паднат 2-3 хиляди американски ракети. И валяците може да влизат.

Не бъркайте Иран с Ирак...разликата е огромна!

Вчера един русофил злорадстваше, ако Турция забрани на САЩ да ползват базата им от къде щели да обстрелват. Заради него пуснаха тази снимка.

щом във сащ е велико,или там такива катотебе тулупи спят в кашони понеже никой не иска мърди

Абе, "не са възможни", докато не станат факт.

Сърбия и Русия са сравними - икономиките им са еднакво изсипани.