Астероид прелетя на 3600 км над Южна Америка

Това е най-близкия преход на небесно тяло покрай Земята

Обратно в новината

Коментари - Астероид прелетя на 3600 км над Южна Америка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са парчета от астероидния пояс. Постоянно се блъскат и губят енергия, след което излитат в неопределена посока. Въпрос на време е когато ще ни сполети нещо по-голямо.

Как прецениха, че дължината му е по-малка от ширината?

Хвърчат си камъни из Космоса. Колко необичайно.

Това са камъни от руините на разбитата древна вселенска северномакедонска империя!

от firefox като напишеш 'метеорит' в гугъл има Easter Egg . в Edge не става

Колко щеше да е хубаво ако беше паднал върху кремъл.

Кога успяха да преместят Кремъл в Южна Америка?!

Кремъл е навсякъде, най вече в главите всички рублажии и мурзилки. Всички останали се майтапим с това. За съжаление тоя астероид е твърде малък за да стигне до повърхността на земята. Трябва да е поне десетина пъти по голям за да има някаква полза от него.

Ако mъnaкът Гогов, беше се поразровил щеше да разбере и да съобщи, че откривателят на въпросния (безобиден според размерите си - 3.5 метра на 8.5 метра) астероид е открит на 21 Януари от руснака Генадий Борисов, който живее и работи в Крим. Работи като инженер по поддръжката на телескопите в Кримската обсерватория в селището Научньiй. Самата обсерватория е част от руския Държавен астрономически институт "Павел Карлович Щернберг". Същият Генадий Борисов е любител астроном и е открил първата доказано междузвездна комета - 2I/Borisov. За който се интересува - Jet Propulsion Lab (NASA): https://www.jpl.nasa.gov/news/nasa-system-predicts-small-asteroid-to-pass-close-by-earth-this-week

ако си беше направил труда да прочетеш статията щеше да стигнеш до 3тия и абзац в който пише: "Открит в събота, астероидът беше забелязан за първи път от Генадий Борисов - същия астроном аматьор в Крим, който откри междузвездна комета през 2019 г."

3600 км е доста близко, според планетарните ни размери направо ни е одраскал.

ба тва много близо бе ! и не е от най малките ! някой , който е в час да каже дали е вярно

Сигурно такива минават през няколко дни, но остават незабелязами.

Ако се обединят умовете и мощните икономики от изток и запад ще сучат чудеса! ... вярвам че някой ден може и са стане, но определено няма да е скоро .... за съжаление

За какво говориш?

Колко е глупаво човечеството, загиват хиляди хора за глупостта на политици, от глад и болести, вместо да насочим всички умове, технологии и усилия за защита от болести и такива скали като тази, открита случайно преди няколко дни от любител астроном.

Важното е да се дават милиарди за да унищожат Русия,вместо да нахранят гладните.

Да ги нахрани твоят путлер бе. Нали е велик? Руските безаналогови оръжия безплатни ли са? Аман от зомбирани русофили. България дава 2% от своя БВП за въоръжение, русия сигурно 20.

В предвоенните времена Русия харчеше около 4% от БВП за отбрана. Украйна между другото също около 4%. Това не е особено важно! За жалост аргумента що запада харчи милиарди за войната срещу Русия вместо да се хранят гладните е еднакво валиден и в обратна посока. Що Русия харчи милиарди за войната в Украйна вместо да се хранят гладните?... Войната е пълна загуба на време, енергия, ресурси за всички страни в конфликта. Тя е време в което просто изхвърляме икономическата логика през прозореца и оставяме имперски амбиции и сляп исторически национализъм да командват парада.

Важното е да се дават милиарди за да унищожат орките на каПуткин Украйна и украинския народ вместо да нахранят гладните. Слава Украини! Жыве Беларус! Смърт на фюрерчето от бункера!

Човечеството - глупаво. Форумният астроном - умен. Сигурно е така.