Астронавтите на Марс ще получат ужасяваща доза радиация

Марс няма магнитосфера, която да пази планетата от заредените частици на Слънцето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А на луната няма радиация и американците са стъпвали там - малко по малко ще си кажат всичко тия лъжци С бидона на мъск хвръкна - хаха

Тъпак, правиш ли разлика между 1000 дни и 7 дни

50 години по късно пак не могат Добри са само в лъжите - форекс морекс, стокс, хедж, крипто, мижа да те лъжа и други думички

Тях незнам обаче ако продължи горе войната с Украйна и Русия още картината е ясна здраво ще се облъчваме ние!

Известно е, ч първите пътници до Марс няма да бъдат астронавти, а доброволци с терминална прогноза, тъй че това не е никакъв проблем поне в началото. Също първите мисии ще бъдат еднопосочни, тъй като няма технология да ги връщат. Това е за по-далечно бъдеще. Аз ако знам, че ми остава година живот, с кеф ще се запиша за разходка до Марс.

Да не говорим, че ще се намерят купища напълно прави и здрави доброволци, дори и при еднопосочен билет. Стига да го разрешат законно.

ще са запишеш у..я. ми....за там трябват здрави психически и физически хора...ще се налеят милиарди за да се пратят инвалиди които ще еват майката на мисията...все още няма технология която да прати човек на Марс....няма да преживеят пътя до Марс...мъскито си плямпа глупостите

Аааа, тези стоплиха, че имало радиация. Ама тя не е приоритет и вероятно е непозната на консуматорското лапаческо общество. То и на луната има радиация, ама те краварите вече индианци бият там.

Какъв ти е проблема на тебе?

Ако имаш предвид ДИР-а, така е. Претоплените манджи им са им редовния номер, да не говорим за техническата и научна компетентност и то на ниво обща култура. За Марс първоначалните идеи за станции е да са под земята, т.е. под марсовата повърхност точно по тази причина. Та тази радиация е отдавна известна на уче'ните вкл. и на такива като мен, които не четат само ДИР.

На луната радиациятя е по слаба защото е по-далече от слънцето :)

Тези дали са чели приказката за неродения Петко ?

И ще им пораснат опашки.

Ще станат някакви мекотели от слабата гравитация - 38% от земната. Ще им се развалят кости и зъби. Родено дете там толкова ще е мутирало и ще е напълно непригодно за Земята. Докарат ли го, ще е като размазано от гравитацията. Все едно постоянно да носиш над 200кг щанга. Ако изобщо оживее да стигна земната повърхност, не е ясно дали ще може да се изправи и дали органите му няма да са размазани. Космонавтите, въпреки че всеки ден имали специални тренировки в космоса, като се върнат не могат да ходят.

Така ли бе, тъпак? Ама след 15 минути стават и ходят след като са били 1 година в нулева гравитация.

Колко пъти съм коментирал, че е безсмислено и престъпно начинание да пратиш хора на Марс, да умрат там. Както каза Мъск, полета ще е еднопосочен. И че сигурно в затвор, условията за живот ще са стотици пъти по-добри, от това което ги чака. Как ще тръгнат мутации и трябва да бъдат кастрирани, че да не се появят мутирали деца. Нещо което човечеството не може да си позволи.

То пък може точно в мутант да се крие бъдещето спасение на човечеството.

Спасение от какво? От кога има хора и предци и не е трябвало да бъдем спасявани. Най-много от себе си. Дали изобщо е ценност, да остане човечеството на всяка цена.

Мдааа много пъти си доказвал че си тъпак. Тея на МКС по добре ли са от затворниците?

От Земята тръгват яки здрави американски астронавти, герои на САЩ и пристигат на Марс във формата на печено пуешко.

И на тебе ти е кеф, нали

Кой ги превежда тези статии? Деца от 9-ти клас?

Разбирам възмущението ти, но защо обиждащ 9-то класниците - сред тях има умни младежи.

Добро утро! Това се знае от десетилетия

По-скоро "биха получили" /ако отидат/.

Поредният неграмотен превод. Много грешки като за третокласник. Който е писал, не разбира значението на някой от думите.

Някои

А добър ден. То не е като по филмите - една голяма палатка и вътре Мат Деймън пържи картофи.

..."астронавтите, които СА пътували до Червената планета"... WTF? Кога пък СА пътували вече, а аз не съм разбрал?! Все си мисля, че те ЩЕ пътуват... евентуално, някой ден... ДИР-а, айде четете, това което публикувате!

Очевидно преводачът не познава добре глаголните времена и наклонения в българския език. Но ми се струва, че вече е късно за учене. Един преводач учи цял живот, но етапът за научаване на глаголните времена е ранната детска възраст още преди тръгване на училище.

Искал е да каже "биха пътували", но не е знаел как.

@Панчо, хахаха! Като нищо

Астронавтите на Марс ще получат ужасяваща доза радиация - за да получатдоза радиация би трябвало да стигнат до Марс, а това скоро няма как да се случи, освен в рекламите на Мъск !!!

Ами те и по пътя ще си получават радиацията

Още след като минат покрай радиационния пояс на Ван Алън ще имат сериозни проблеми.