17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наблюдаваха молец върху червей в черепчето на нашенски журналисти.

ako e истинско това на клипа що не го пуснат 24/7 да се гледа а някакви секунди тука нарисували..

Какво смяташ да гледаш 24/7? Слънцето ли?

Интересно, а и скоростта на придвижване е доста висока, това бяха някакви си 300-400 хил км за 1-2 секунди:)

Освен ако не е забързано видеото. Иначе няма как това да е с по-висока скорост от тази на светлината.

_stankow

Може. Ако не е свързано с пренасяне на маса или енергия. Например точката, в която гледате, може да се премества по повърхността на Луната със свръхсветлинна скорост. Достатъчно е да преместите бързо поглед. Но тази "точка на гледане" не е материална. Същото е и с "точките" от видеото. Едновременно, със забавяне от 1 секунда излизат на повърхността някакви ерупции. Линията, по която излизат е по-дълга от 300,000 км. И видимо някаква "точка" пробягва по пъвърхността със "свръхсветлинна" скорост.

Не пропускаш да се изложиш. Пренасяне на енергия със скорост по-бърза от (фотоните) на светлината...

_stankow

До Браво Пак не внимавате. Точно това казах - няма пренасяне на енергия. И няма пренасяне на маса. Има издигане на плазма към повърхността с крайна скорост. От много места, не от единия край на "змията" към другия край. И се премества само геометричното място, не материя. Отдавна е известен този ефект. Вземате мощен лазер, фокусирате го на 100 км и завъртате (само отражателя му, не цялата установка) със скорост 1000 об/с. С каква скорост се движи петното ? 314,000 km/s. Малко, но над скоростта на светлината. :D

Скорост над тази на светлината е само в математически уравнения. Реално няма. Все пак клипа е направен с техника засичаща светнина. Сега виж таймфрейма и виж ИСТИНАТА В ОЧИТЕ, и стигаси лъгал за да се извтртиш като....к... на магистрала. Голям философ бе.

_stankow

Ех Този пример, който ви дадох го имаше в книжките за тинейджъри (тогава юноши) от моето детство. Но вие не сте ги чели. Вероятно сте от друго поколение ...

Se taia

Ппав си всъщност, ако имаме последователно изригване по линията, може да се случи с такава скорост, въпреки, че е много малко вероятно да се случи с такава точност, че да изглежда като непрекъснато движение.

Примерът с въртящият се лазерен излъчвател е манипулативен и абсолютно неверен! Ботът с акаунт "-stankov" работи с познания, характерни за лаик със слаба теоретична подготовка в областта на физиката :) Правилният отговор на задачката-закачка е, че при достатъчно голяма скорост на въртене, лъчът на лазера ще опише спирала. Примерно, като когато завъртите около себе си градински маркуч по време на поливане ливадата пред вилата :) А може да се експериментира и върху сняг, от всеки индивид от мъжки пол :) ПП: Интересно, защо ли е много трудно да се репликира ботът "-stankov"? Почти никога капчата не работи както трябва :)

Разбира се че е time lapse. Ясно се вижда часовника в долната част на видеото - изглежда, че е около един час, цялото "представление".

Добре че уточниха, че змията не е истинска!!! :)))

За ушплашен смок и надрвен хй, тясна дупка няма.