Атмосферата на Земята ще стане бедна на кислород

Според учените това ще стане след стотици милиони години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ударихте дъното на клик бейтовете... Поздравления!

Тъкмо ще се отървем от ковида и те ти нов проблем. Няма оправия.

БЕЗАТМОСФЕРНО!

Мисля, че това е много важно откритие и е сериозно основание веднага да се повишат цените на енергоносителите и млечните продукти! Цената на бананите може да си остане същата!

След стотици милиони години на земата ще живеят само тези, които са съумели да убият останалите. Най-вероятно зеленски, байдън, си, путин и може би урсула. Те да му мислят откъде да си намират кислород.

За да поживееш повече, блядь.

Откога разправям че понижаването на СО2 пречи на дърветата да произвеждат кислород. Но тъпите журналя като хванат една грешна теза и дърпат като коне с капаци.

Тезата не е грешна. Въглеродният диоксид въобще не намаля, а напротив - расте. Това води до множество климатични промени, които са голям проблем за живота на Земята.

Добрече има казахте. А знаете ли колко пъти са се повишили нивата на въглероден диоксид в атмосферата за поледните 50 години?

Кот такоа.

А преди 3.8 милиарда години не е имали хич кислород в свободен вид. И азот също не е имало. И желязото е било във вид на хлориди разтворено в огеаните. После цианобактериите обърнали всичко. А пък преди ~300 милиона години кислородът се е покачил до 35%, благодарение на което имало насекоми по метър.

Кои са тез насекоми от по метър?

Meganisoptera – твар, подобна на водно конче, но с размах 70 см на крилете. Добре са си живеели меганисоптерите по онези времена, но като дошли птиците и им се разтурила седянката.

"По-малко въглероден диоксид означава по-малко фотосинтезиращи организми като растения, което би довело до по-малко кислород." === Ще вземат да се сетят, че въглеродният двуокис не е лошо нещо (все пак в някакви граници). В същото време всички зелени екоактивисти искат да слушаме учените. Защо самите те не ги слушат?

Стояне, Стояне, ебала те е пияна гарга!!!

След 1 милиард години... има бая време до тогава... Всичко е възможно да се случи до този период, а може и да възникне нова технология, ново решение на проблема със слънцето.

Тия пак харчат пари за глупости....аз пък 100% гарантирам че такива идиотски учени ще са изчезнали в рамките на тия 100млн.

Като няма кислород, ще дишаме азот.

За вас препоръчвам метан.

''Стотици милиони години'' са предостатъчни за това живота на земята да се приспособи към тези 4% по-малко кислород .

Я пак че не разбрах! Въглеродния диоксид се разпада, въглеродът реагира с водата и става метан, кислородът от водата и въглеродния диоксид къде се дява? (ПС, моля да си спестите стандартния отговор, че е доста добре известен. Проблемът е че не върши работа )

Имаш потребители на кислород, имаш и производители. Когато производителите намалеят, защото суровината им е намаляла/изчезнала, те произвеждат по-малко, но в същото време потребителите продължават да консумират и така докато не изчезнат и едните и другите.

Пак остава въпросът, къде се дяна кислородът?

нормално като Ликвидираш CO2 - Газа на Живота и Храната на Растенията от която те правят О2, то О2 - няма да има! по Същество Зелените и Левите са АнтиЧовека и АнтиЖивота!!

Има една малка подробност! СО2 не се ликвидира, а разгражда. А знаеш ли до какво се разгражда? Не е споменато, но най-вероятно ще е до въглероден оксид и кислород. Кислородът няма да изчезне, той не се превръща в друго.