Коментари - Ясна е причината за аварията на ”Прогрес” | IT.dir.bg
назад

Ясна е причината за аварията на ”Прогрес”

Държавната комисия за разследването на аварийния старт на ракетата "Союз-2.1а" с товарния кораб "Прогрес М-27М" приключи своята работа.

Обратно в новината

Коментари - Ясна е причината за аварията на ”Прогрес” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не с е правят на шантави ами д а изключат целия GLONAS сразу

Много интересно заключение. Нещо като да си се насрал и да обявиш: в резултат на аварийна дефекация без подготовка на специализирано облекло, сее получил срив при изпълнение на операцията в зоната на аналното отверстие" Сложно и нерабрано. А всъщност просто си се насрал в гащите, защото не си успял да си смъкнеш гащите навреме. Русия е в тежка технологична криза. и няма как да е иначе, когато за 25 години са напуснали над 15 млн руснаци. Емигрирали в САЩ, Зап. Европа, Израел и къде ли още не. Голяма част от тях специалисти в своята област. И процесът продължава с всичка сила. В резултат остават полуграмотни инженери, работници-пияндури и мениджъри от бившата партийна ноенклатура. И резултатът е налице - не само изоставане, но пълен технологичен крах. Космическата технология на Русия е от времето ан СССР - кажи го от преди 30 години. Тия, дето са знаели как се работи с тази техника, вече са пенсионери, тия дето е трябвало да се научат са емигрирали, а тия дето са останали хич не им пука. И резултатът е налице - провал след провал.

"Причината за повредата. . .свръзка с определени честотно-динамични характеристики" Сиреч използваната тел не става за предаване на данни. Да видим следващия път (ако има) какво ще е виновно за падението на кьорфишека :-)))

Причината е, с прости думи казано - там е имало нещо, което не е било разчетено правилно, за да бъде там.

АБЕ ТИЯ ПРОСТАЦИ ЮТИЯ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ КАТО ХОРАТА, ТО Е НАПРАВО ОРЪДИЕ ЗА УБИЙСТВО, А ЗА КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ-НЯМА КАКВО ДА СЕ ЛЪЖЕМЕ-РУСКИ БОКЛУЦИ!! КАТО ВСИЧКО У ТЯХ, КАТО ТЯХ САМИТИ-ИЗМЕТ, НЕГОДНА ЗА НИЩО!!

Айде първо се научи да пишеш грамотно, а после коментирай, че байгън ми стана от интернет-простаци като тебе!

Причината е проста и ясна! Просто е зделано, а не направено!

От тая глупава статия изобщо не става ясно какво е ясно . В други източници пише , че причината е открита и тя е : елементи от конструкцията са били монтирани обратно а ОТК-то не е разрешило препроверка . Явен саботаж . Заради което , са последвали "организационни изводи" (както казват русите) , т.е. нечий гъз ще яде баница . Още повече , че след предишната издънка намериха чужди тела в турбопомпите .

И шефа на ОТК-то вече е на дългосрочна командировка в Сибир :)

Чужди тела в смисъл стъклени!За това е крайно време водката да се произвежда не в стъклени ,а в бутилки от някакви самоунищожаващи се материали!Това трябва да е следващата насока на руската инженерна мисъл!

хаха, саботаж казваш. сигурно са били врагове с партиен билет завербувани от лошите империалисти.

кратко и ясно (като по руски)

Причината е, че са сложили дефектни части, които са скапани, защото в российската космическа индустрия се краде като за последно

Да, прав си, руснаците коментират по техните форуми, че всъщност нищо не се прави и ракетите се взривяват умишлено или се пращат на дъното на океана, за да се прикрият злоупотребите!

Российската космическа индустрия предполага перфектната кражба. Предмета на кражбата или остава да се рее в космическото пространство, или остава на "похоронная орбита" ако е щял да бъде геостационарен спътник, или изгаря напълно в плътните слоеве на атмосферата. А после правят една комисия, дето е от същите крадци и те си изсмукват от пръстите някакво неразбираемо обяснение (няма веществени доказателсва - нали!), никой не е виновен, всичко е ОК само парите са малко - налейте още милиони империалистическа валута.