Коментари - Най-добрите американски автомати | IT.dir.bg
назад

Най-добрите американски автомати

САЩ имат може би най-големите традиции в производството на оръжие. Именно затова ще се опитаме да видим кои са най-добрите американски автомати.

Обратно в новината

Коментари - Най-добрите американски автомати | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стига с тея про-западни агитации! мен не моете ме манипулира...

За теб само водка и сельодка!

какъв калашник всичко що е руско не става. Който е държал модерна м16ка не ще и да пипне калашник, това е умопомрачителен автомат, лек, точен и най-важното,че можеш да вземеш маса муниции за него, щото са леки, няма как да се натовариш като животно с руските тежести и с малко патрони. По добре да имаш 500 патрона, а не 200 щото не можеш да ги носиш, камо ли да тичаш и да пуцаш. Дебили.

ти какво си държал многознайко?

Много джаджи съм "държал" и с всичките съм стрелял. М16 ката във модерните и разновидности и брутално точно и надежно оръжие, ако ме питаш какво искам за съжаление ще те разочаровам, защото няма да е Калашникът, ако простреляш и гониш резултат несъмнено ще заложа на М16, възможността да бъдеш лек, бърз, точен и да имаш муниции просто е животоспасяваща. Ти какво ще избереш? 20 кила патрони за калашник или 20 кила патрони за М16, разликата е около 200 патрона повече, като прибавим точноста и , теглото и размера изборът на професионалиста е ясен. Всичко опира до това колко муниции имаш и колко ще си натоварен, шото носиш целия свят по себе си. няма как така стоят нещата. За точност въобще не говорим, там калашника е много назад, много неточно оръжие след 100 те метра, огромна разсейка, шумен е което издава позицията ти и те прави автоматично мишена, а това повярвай ми е много опасно. То затова никой професионален войник не го ще. За Пуцане по стрелбища става, ама на терен ше плачеш да имаш М ката, с надеждата оптика и ергонометричните и показатели. Но всичко си има цена. А Мката въобще не евтино оръжие.Поздрави от Афганистанския ни контингент

ама и до днес американците си носат капути да ги пазят ... ама иначе били добри автомати.....по нежни от *утки!

...престанете с глyпустите !!!...кои е наи -продаванiят и наи -известня автомат в света ????!!!...дано ви плащат добре за глупустите ,които пишете ?!?!!

Тъжно е, че един толкова неграмотен индивид като теб се натиска напред да изрази мнение. Предполагам, че скрипта за проверка на правописа отдавна сам се е деинсталирал от компютъра ти...

Пълни глупости на търкалета.Това са различни оръжия нямащи нищо общо с М-16 нито като конструкция, нито като модел.Например MPAR-556 е модификация на АР-18 (АР-180) , а не на М-15 (АР-15).Всички модели обаче на М-16 страдат от един и същи дефект. Не понасят нито вода ,нито прах.Другото са си рекламни пръдни.Даже силите за специални операции ССО предпочетоха HK-417 пред която и да е от изброените карикатури на оръжия.А последнара SCAR e по скоро модификация на АК .от колкото на М-16.Консултирайте се със специалисти преди да пишете глупости.

до тук се разбира, че АК-47 има сериозни проблеми с нервите, тайно лъска на Кончи и нещо мноооого лошо се е случило с него в казармата ...

Абе нищо му няма на човека, просто заплащането на пост е много ниско и той е принуден да надхвърля нормата, за да осигури хляба насъщен. Не го ли виждаш, че пише едни и същи неща? Живота на троловете е труден и несигурен...

се продава дори в щатите и изрода дето изби толкова хора е имал и от него в колекцията си. АК-47 от 1949 г. до днес - 100 милиона М-16 от 1959 до днес - 8 милиона МП40 от 1939 до 1945 над 1 милион.... статистиката ясно казва реално какво предпочитат хората когато воюват

Дрънкаш пълни глупости. Калашника има нема 200 долара, М-ките над 2000. Как мислиш циганите дето се избиват за щяло и нещяло какво ще купят 10 м-ки за 20000 или 100 калашника, които все пак стрелят и улучват чат пат на близко стига боеприпасите им да не са много стари, че засичат на всеки 10 изстрела.

Като имат толкова големи традиции питайте ги защо специалните им служби използват оръжие от Германия!?Става въпрос за автомати "Хеклер и Кох" МП5 и модификации!Между другото и пистолетите в същите служби са на същата фирма!

По-правилно е да се пише за най-добрите американски перални машини. Американец и оръжие - това е някакво недоразумение, ако не пародия.

Абе Гогов. Чуда се ти глупак ли си, супер арогантен ли си, страдаш от някакво състояние на забавено развитие или нещо друго. Чудя се. Откачалник избива 59 души и ранява стотици в Лас Вегас, ти 3 дни след това пишеш за американските пушки. И кой го интересуват американските пушки. Някакво чувство за уважение към загинали хора, някакво чувство за такт изобщо? Не гледаш ли информационния поток? Няма ли други вашни технологични открития, статии, които да се напишат?! Създавате поколение от някакви ядосани, войнствени, пълни с тестостерон мъжленца, които в умствена безпомощност и при невъзможност да извадят аргументи или да спорят с думи са готови да се бият или да стрелят, дори ако им падне люспа от боята на предната броня. Къде ще отиде света с това?! Къде отива България с това? Всеки е готов да скочи на бой на всеки. Ролята на медиите и Интернет е огромна в тази насока.

Добре казваш, но е безсмислено. Гогов го интересува да си прибере стотинките за статията от шефа, а неговия шеф - да си прибере стотинките от кликовете по рекламите. На никой от тях не му дреме за "ролята на медиите".

Кви пушкала бре. Хамериканците имат 20-то поколение бластери и 30-то поколение деатомизатори джобен размер. Туй другото е отживелица, музейни експонати.

На джедай оръжия не са му нужни :) Само разконцентрират силата на мисълта.

Доста се смях - пушкалата на говедата били по- точни от автоматите на БРАТЧЕТАТА :))) Вземате един олигофрен, давате му две оръжия - и с едното е точен, а с другото - не :))) Глупости на търкалета. Всеки СТРЕЛЕЦ, който има опит в стрелбата и познава оръжието си, може да е точен, останалите - НЕ, независимо от гърмящото желязо.

Големи майстори сте все това руските слуги ей, много ги разбирате. Аз нищо не разбирам от пушки но и така знам, че има и параметър като далекобойност. С няколко цъкания всеки може да намери кое колко далекобойно е. От 5 метра наистина всички са еднакво точни.

И да се смееш,и да плачеш,все ми е през оня в гащите - ФАКТ е,защото лесно се измерва,че руското "пушкало " няма нищо общо с точност. Самата стратегия на използване е да се пуца яко на автоматичен огън и да се създаде "дъжд от олово" върху неприятеля. За какво ти е точност тогава??? Докато на М16 даже няма автоматичен огън ,има единичен и по тройки. А само за да не се запениш - ето и малко "голи цифри " - АК47 на 300 м събира 10 изстрела в 45 см кръг, а М16 в 30 см. На 800 м става още по-зле ! И това е когато се призвеждат т.нар. тестови изстрели- автомата е закрепен статично в нещо като голямо менгеме и изобщо не мърда ! В реален бой е бая по-зле . Така че какъвто и да е твоя гениален стрелец с АК47,ако аз съм насреща му с М16 и сме на 500-600-800 м - познай кой ще вечеря,а кого ще го ровят...

В реален бой ще се целиш, ама друг път. Печели КОЛИЧЕСТВОТО. Руснаците знаят от опит!!

Глупостта е най-великото достояние на този форум.

А къде са Хеклер и Кох?

Ми то педерестани като >>> и останалите анали, дори не знаят, че близо 90% от огнестрелните оръжия на лудите крави, дори не са техни! Ко да е прави анални колизи са тия като >>> :)

АК47 Анална Колизия 47 цола има само една анална колизия и това си ти! толкова си бездарна че знаеш само да крадеш като руски инженер си!

Супер полезна статия, следващия психопат-стрелец може да се поучи от нея, може и по-добър резултат да постигне от Падок!

след 50 статии за калашников трябваше да напишат и тази статия имитация на баланс

колт създава първият револвер хенри създава първата полу-автоматична пушка гатлинг създава първата картечница стивънс максим създава първата картечница с възвръщане на газовете всички останали копират

Селташко изказване на анален олигофрен и педал! Китайците създават барута, и първите огнестрелни оръжия.......Кравите, западняците и останалите..просто копират! Факти!

аналната колизия 47 цола се изказа сигурно е придружено с доста мирис статията е за автоматичните оръжия бе психопат! иначе сащ измислиха и персоналния комп и интернет айде ся бягай да вариш чай на самовара щото в русия само това е измислено

Барута за първи път се полза някъде по Китай през 9-ти век и там са първите такива оръжия. Това е много преди да съществува САЩ.

А Джон Моузес Браунинг защо го забравяте?

Иначе изглежда добра идеята за режим на три изтрела. Повече едва ли теоритично трябват. А дава по-добра гаранция.

Поредната слагаческа статия, ко да праиш :).Едно от най-важните неща за оръжието на войника е неговата простота и надежност.Нещо с което, американски оръжия не се славят.

Автора масово смесва автоматична пушка със автомат. Явно и голяма част от писачите не правят разлика. АК47 е автомат, а М-16 е автоматична пушка. Две съвсем различни неща базирани на две различни принципа и предназначени за две различни начина на действие на бойното поле. АК-47 е направен за близък бой без нужда от точен прицел. Там се разчита на масово използване от цялата рота и стрелба в автоматичен режим. От 100 куршума трябва да уцелят десет. Затова и куршумите са с по-голям калибър за повече поражения. При М-16 патрона е с по-малък калибър. Идеята е с един изстрел да се свали противника. Затова там се стреля с единични изстрели, или откоси по 3 патрона. разчита се на точност - с един или два изстрела да се свали врага, а не на масова стрелба с надежда един от 10 патрона да се уцели. С две думи: М-16 е предназначен за атака или отбрана със малък брой войници които стрелят точно, докато АК-47 е за масова атака от много на брой войници които стрелят с големи откоси. Това са двата начина на воюване - кой е добър и кой лош зависи от много неща.

м16 и ак47 са едн клас оръжия просто м16 е по-точен и лек и удобен като цяло по-добър стига сте си смукали от пръстите глупости

Иван Петров

глупостите пишеш ти. нито една пушка не стреля сама и не цели сама, за да кажеш, че е по-точна от друга. точността е от стрелеца и условията около него

с АК се тренира и стрелба с един и тройка. Така и точността на стрелящия се подобрява. А, точността на всяко оръжие е почти идеална - казва се калибровка и се прави от производителя. Бойната точност зависи само от стрелеца и до колко му влияят външните условия - стрес, време, светлина и други...

тренира се стрелба с два патрона

FN SCAR e много добър автомат,само че е белгийски не американски :D.

Белгийската фирма почва да произвежда модификацията 2008-ма. А разработката в американската фирма е от 2004-та. Източник en wikipedia org wiki FN_SCAR

Коя фирма прави разработката през 2004?

преписана статия с грешките... поне редакция да правят на текста след копи пейст... а, оръжията се сравняват и по някой други важни показатели освен точност и скорострелност - надеждност /честота на засичане/ - поддръжка /само по филмите стрелят с дни без да чистят оръжие/ - цена на оръжие и муниции /накрая всичко опира до пари/

А, точността на всяко оръжие е почти идеална - казва се калибровка и се прави от производителя. Бойната точност зависи само от стрелеца и до колко му влияят външните условия - стрес, време, вятър, светлина и други...

СКАР е белгийска разработка която печели армейския конкурс за замяна на М4;)

Белгийска е модификацията, 4 години по-късно от оригинала в САЩ. От нея обратно са внасяли в САЩ, но доработена отново, по американските стандарти. Ако твърдиш нещо друго дай източник. Иначе си е обикновено бръщолевене.

Ти 'щото едни проверени и надеждни източници даде... ум да ти зайде.

През 1990 година Пентагона решава че М16 е изпяла песента си и обявява конкурс Objective Individual Combat Weapon за да си изберат Advanced Combat Rifle... програма която не довършват поради липса на пари. През 2000 година отново се сещат че им трябва нова пушка в който белгийската Fabrique Nationale d'Herstal участвува с Fabrique Nationale SOF Combat Assault Rifle. През 2004 година пушката е одобрена за използване от американските специални части и за тях се произвежда от Herstal Group, които купуват U.S. Repeating Arms Company (Winchester) и Browning Arms Company.

Какви традиции при пиндосите ??? Когато на времетоо са правели оръжие в Руската империя ,Германия , Испания , Франция ..Ехееееееееееее !!!! Запомнете : НАЙ-ДОБРОТО ОРЪЖИЕ Е РУСКОТО и НЕМСКОТО !!!!!

какво са правили в русия? брадви за викингите и коси за славяните??? първите полу и автоматични оръжия се правят в щатите револверите уинчестерите гатлинга картечницата на максим земи прочети нещо преди да плямпаш!

Ти чети !!!! Чети как Петър Първи е обикалял из Европа, как е канил майсторите и е създавал оръжейната индустрия !!!!

Ей сега вече тъпънарите и "от изток" и "от запад" ще се разцепят от писане. Отивам за пуканките... :)

Брей имало и тъпанари с пуканки.

За мен лично ти си една от класиките в Дир.бг... Не спирай да пишеш! :)

Не знаех, че FN са американски. От списъка само той става за нещо.

"най добрият американски" автомат е онзи с който един пореден луд застреля поредните клетници в САЩ онзи ден.За съжаление

И предлагаш да спрат едностранно да се въоръжават и да се обърнат към Кремъл да поемат управлението има, аха. Това орките от руската тролеферма ако не се изграчите по все едно какъв повод не ви бива ей, отде ви изравят бе.

проблемите във виетнам са били с м14

Аз съм, олигофренска анална колизия! И знам всичко за анала, защото съм жив педал:) Но бъкел не разбирам от оръжия! Защото съм си прост педал:)

По принцип си прав за всичко което написа. Ама ...измисли си поне собствен ник и недей да крадеш чуждите, скапаняко.

Абе олигофрена! Във Ветнам, точно М-14 са били най-надеждните американски оръжия! Тежки, но здрави и с надежден газов механизъм. А М-16 не са ставали за чеп за зеле във Виетнам, не че и сега стават за нещо де! Но там самите американски войници са захвърляли М-16, и са взимали всеки АК-47 до който успеят да се доберат.

анална колизио 47 цола проблеми е имало само при въвеждането на новите м16 което е нормално а м14 са били прекалено тежки и не са били удобни след като са направили корекциите м16 е станало по-добро оръжие от ак47 както е и днес

като са грабели калашниците, с какви патрони са ги зараждали? Или и тях са грабели?

Нещо ми липсва CAR-15 в тази група.

Е колко да са били "малки"..и колко "отдавна" да са били проблемите на М-16? като преди 2-3 години, един отряд морски ТЮЛЕНИ бе избит до крак от муджахидините в Афганистан. Ще попитате защо ли?! Ами защото техните уж модерни М 4, са засекли по време на боя! Прегряването и пясъка са привели М 4 в пълна негодност, след което муджахидините са избили краварите със свойте стари но надеждни Калашници....Да светна автора за още нещо....Немците обявиха нов конкурс за нов автомат..Защото техния уж модерен Г 36 направен от композитни материали, засича при висока температура на околната среда, и два-три пълнителя на автоматична стрелба..... Тогава за каква модерност и надеждност говорим? Читави са само старите ФН ФАЛ...

Айде спри се малко с фантастико-пропагандата, това с американските тюлени да не ти е филма девета рота където загиват полк руснаци заради проблеми с комуникациите. Много малко тюлени са загинали в бойни действия и то от предимно минохвъргачен или снайперистки обстрел, това със старите калашници е както казах фантастико-пропаганда!!!

Специално за смешник като тебе, който сере на сайта БЕЗ ДА ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ,намерих статийката! На чети, и се образовай глупи! In 2008 Afghan firefight, U.S. weapons failed: M4 rifle criticized as jam prone ...Ровеи се в нета, и се образовай

голяма глупост на един празен човек ...тъпия режисьор. Реално от цялата 9 рота загиват 5 човека и тя изпълнява задачата, за която е оставена на височина 3234 и се прибира! А тюлените са се проваляли във всичките си мисии до сега.

Само статии за оръжия и насилие... кой бил по-добър в убиването и разрушението. От всякъде информация само за това. Защо?

Оръжията са единственото нещо с което мамашараша се "гордее" по света, съответно сайта за да може да споменава бащицата постоянно дори и тук в технологии (където колхозниците нямат място по принцип), му трябва някаква подобна темичка да измисли. Ако не са автомати, ще са танкове, самолети или ракети, това е цялата работа. Иначе кво да кажат за останалите теми, нобелови награди, наука, открития, смартфони, суперкомпютри, ел. автомобили и т.н. просто няма къде да се спомене официалния спонсор.

Това че твоя ограничен ум не ги знае..Не значи че ги няма..Та колко страни могат да строят самолети, въртолети, ракети, камиони, кораби,коли, влакове, сателити и т.н? А за Сухой Суперджет, за МС-21 за Ми-38 и Ка-62 пак не знаеш а?

От "изложението" в Лас Вегас ли черпите информация?

Мен най-много ме кефят израелските автомати. И не, не са вече известните Узи-та. Един от най-новите израелски автомати, това е Тавор.

SCAR-a е най-якия райфъл/снайпер на контратерористите в играта CounterStrike :))).

ПОСЛЕДНОТО Е БЕЛГИЙСКИ АВТОМАТ FN Herstal Е БЕЛГИЙСКА ФИРМА :)

Белгийската фирма почва да произвежда модификацията 2008-ма. А разработката в американската фирма е от 2004-та. Верно си един от най-простите руски тролове във форума, а защо не и планетата.