Българите са последни в ЕС по употреба на умни джаджи

Само 30% от населението на страната ни ползва свързана с интернет телевизия

Обратно в новината

Коментари - Българите са последни в ЕС по употреба на умни джаджи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото имаме повече мозък и образование от западно зомби. Тези "джаджи" не са умни, не са и практични. Просто скъпи стъкълца, които носят повече неудобства и проблеми, отколкото улесняват. Единствено следенето им е добре, но това е приоритет и проблем на Посолството от записа на ППДБ събранието

С тия китайски ментаци, яма как да си напред

Аз даже съм горд от това! Тия "джаджи" основно пречат, следят те и те стресират.

Е, не съм толкова смотан, че да ми трябват патерици.

Защото на повечето от нас на са ни необходими.

Това си е епидемия в наше време, колкото е по-базова е джаджата, толкова по-добре. На мен телефона ми е от старите, колата с ръчни скорости, телевизора с кинескоп, прахосмукачката стара и изпадам в тих ужас ако се влага да взема нещо с процесор с интернет връзка, което на всичкото отгоре има собствена философия по функциите, които изпълнява, че и те докладва ако се отклониш от нея

И аз доскоро ползвах от старите телефони. Но ми подариха от по-новите, смарт и за да не обидя човека, го ползвам. Дори не ползвам мобилни данни.

"Българите са последни в ЕС по употреба на умни джаджи" Че какво му е лошото на това?!?

"Туа внесох едни джаджи, ама никой не ги купува. Е, сложих яка надценка, разбира се, ама... Пуснете една статия да се засрамят хората и да купят, че догодина ще са остарели и ще ми дадат фира"

Стига ганьовски лакардии. В БГ цените са ниски. Просто не изкарваш достатъчно. Работи повече. Работи по-умно. Работи.

Много от тези устройства не са използваеми за нашия регион. Преди време ми подариха "Алекса" на Амазон. Няма български език. При настройка не можеш да въведеш регион България. Отделно преди време ги бяха хванали как служители на Амазон слушат записи на клиентски устройства и се забавляват. Не благодаря. Само вижте колко дела има за шпиониране на клиенти срещу тях: Потърсете в гугъл "amazon listening lawsuit"

Това е защото сме умни по природа и знаем, че тези джаджи изобщо не са умни. хахах :-)

Ти си иключението от правилото ...

Това се дължи до голяма степен на факта че повечето умни джаджи не говорят български.

Затова пък са първи по расисъм. По-големи расисти от българите не бях виждал. Всеки с малко по-тъмен отенък се гледа на криво. Съвсем нормали са им изказвания от типа "да се чувстваш като бял човек". Децата в немския градски транспорт често се пулят на майките си, когато видят чернокожи и с пълен глас ги наричат "негри". Българинът търпи само богатия бял чужденец, всеки друг е смятан за нищожество. Златен медал заслужавате, скапани българи!

Има държави Нигер и Нигерия, а негър си беше нормално название преди разни аналниподатливи блм смукачи, чужденци, да го опорочат. На когото не му харесва, ПНХ!

Тц по скоро благодарение на братушките остатък Сърбия за тебе е било само некврман и тублерон. Негър си е обидно за тия дето са имали негри за собственост за нас в по скоро обидно черен. Но разни хора разни идеали. ... Сега живота е лесен белите са европейци останалите не са рашките не са.

Да се чудиш тогава защо в немският език съществува хубавата дума Untermensch

ахахаха, някой не знае история. Някой не знае, че докато западните "цивилизации" са гонили и преследвали евреи и цигани, ние сме ги приели по нашите земи. За това тук и в Румъния живеят толкова много роми. Защото българите /в Румъния са говорили на български до преди 100 години, демек, са си чисти българи/ не са ги преследвали и убивали като животни. Да ама, умнокрасивите сте закърмени с лъжи още от малки!

Ние сме достатъчно умни и не ни трябват джаджи. Онези на запад ги мързи да мислят и да се движат.

Ако си умен знаеш, че "умните джаджи" не работят само за теб и постепенно те избутват от планетата.

Нямам нищо против да сме последни в тази класация. "Умните джаджи" блокират мозъчната функция. За мен е по-важно човечествето да се научи да използва по-голям процент от мозък си, отколкото да борави с "джаджи" - не се иска много мисловна дейност.

Отново и отново и отново, и отново. Заглавие, имащо малко общо с публикацията под него. В новината се говори за населението на България, а в заглавието се говори за българите. За никого не е тайна, че повечето от умните, образовани и можещи българи всъщност не са част от населението на България, а се развиват в чужбина. Също така, ако не беше политически некоректно, то можеше да се направи дисекция по етнос, образование и възраст. Това щеше да покаже, че огромна част от българите в дееспособна възраст използват технологиите ежедневно и пълноценно. В тази група изключение правят някои особняци, които не са кой знае колко много. От друга страна имаме цели етнически групи, които не ползват вътрешни тоалетни, какво да говорим за технологии. Имаме не малко пенсионери, за които съвременните технологии са дразнещи, не представляват интерес или просто не ги разбират. Не на последно място имаме поне милион българи, не живеещи постоянно у нас, които в огромния си процент боравят добре с технологиите - този факт също драстично може да промени калкулациите. Всички трябва да сме наясно, че между "българите" и "населението на България" има сериозна разлика и такива публикации не трябва да пренебрегват този факт.

Кога миячите, чистачите, боклукчиите и гледачите на старци станаха умни и образовани?

Нямам телевизор от 10 години - нито през интернет, нито отнякъде другаде. ;) Счупи ми се стария телефон без интернет, ама сега видях, че пак са пуснали Нокии, та ще си купя .. Предпочитам като излизам, да имам тоя телефон...не се изкушавам да браузвам, докато ходя. Естествено - като тръгна на път, си ползвам смартфона за навигация...и други такива неща.

Правилно , вземи си телефон .... само не нокиа. Това не са старите Нокии...

глупавите използват "умни" джаджи значи това е хубава новина

Аха, сега явно има някаква надпревара и за ползване на умни джаджи. А задължително ли е? Ползва този, който иска. Само 30% ползвали телевизия през интернет. И какво от това? Колко голямо е значението дали телевизията ти е през интернет или не, щом гледаш телевизия? А интересува ли те изобщо дали идва през интернет или не? Що за простотии?