Коментари - България се присъединява към Споразуменията "Артемида" на НАСА | IT.dir.bg
назад

България се присъединява към Споразуменията "Артемида" на НАСА

Страната ни се ангажира със спазването на правила за добив на ресурси на Луната

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - България се присъединява към Споразуменията "Артемида" на НАСА | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бре да го еб..., кога луната стана собственост на НАСА та да определят правила? А македонците знаят ли я тая работа?

ние точно затова влизаме - да сме контра на македонците

Айде първо влаковете да си оправим

Мен ма интирисува, с туй споразомение ша може ли да берем свободно на Луната следните полезни матрияли: джилязо, бакър, халумин, пиринч, тугли и др.?

Царят е гол!

ние първо да почнем да си добиваме нашето злато (а не да го даряваме), пък после да мислим как и какво ще добиваме налуната.

След Нигерия и Руанда, но по-добре късно, отколкото никога.

Русия, Китай, Индия, присъединиха ли се? Що делите чужда нива?

Индия - да. Китай си имат собствена програма, но засега няма много желаещи.

Колко NPC-та повярваха на тази глупост?

В това споразумение участват само колониални сателити на САЩ.

Въпросът за добив на минерални ресурси е безсмислен тъй като употребата им на Земята не ги унищожава, тоест подлежат на рециклиране. Което прави добивът от Космоса лишен от смисъл. Най малко защото рециклирането е по-евтино отколкото да капчиш от Космоса на свръхцени

От Луната не може да се добива нищо, което да е полезно на Земята. Има хелий-3, който хипотетично може да се ползва за термоядрен синтез, но изисква много по-голяма температура от деутерий-тритий, но за сметка на това не генерира врдни за реактора неутрони. Има само една компания, която работи за реактор с хелий-3, но тя е доста съмнителна. На Луната има вода (и кислород), която е петролът на космоса. Но за да ти трябва петрол в космоса, трябва да имаш космическа икономика. Такава няма. Другото възможност е добив на материали за лунно селище, планове за каквото няма в момента. Тоест, в момента точно нищо не може да се добива, обаче проучванията на лунните ресурси и методите за добиването им се развиват.

като "заблуждавам" / "да заблудя". На надгробната плоча на създателя на наса има надпис пожелан от него от Библията. - "Псалм 9.1" - "Небесата обявиха величието на Господ и купулът над земята доказва Неговото величие". Хмм...защо създателят на наса би искал на надгробната му плоча да пише, че има купул над земята?!

въпросният създател на наса - Вернер фон Браун е всъщност ракетен инженер-нацист дръпнат в САЩ след 2-рата световна. Той и още двама художници от Дисни създават наса - един нацист и двама рисувачи...звучи ли ви като сериозна агенция или по-скоро като подразделение на Холивуд?

Точният превод е: Небесата възвестяват Божията слава; и небесните пространства показват делото на ръцете Му. Недей да манипулираш...

Наса на иврид означава да пренесеш. Престанете да заблуждавате във всяко изречение.

"Основателят" на НАСА се казва Дуайт Айзенхауер. Сигурно имаш превид фон Браун, който е бил технически директор в НАСА. Проверих Псалма. За никакви купули не говори, но предполагам, че може и да е осъвременена версия. Все пак инквизицията са тормозили Галилео, защото етвърдял, че няма никакви небесни сфери. Но плоскоземците вярвате и в по-щурави неща. Да вярваш в купул около Земята е едно от по-нормалните вярвания в днешно време, респект за което! Липсата на образование дава криле на въображението!

Заглавие: Присъединихани към Артемида. Някой трябва да плаща. Загубеното правителство, ще продаде България за ,,няколко долара повече "

Ние ви изнесохме златото което добиваме при вас какво си мислите че може да добивате на Луната след като собственият си двор не може да прекопаете !!!

Колко ще трябва да платим? Или колко сме дали вече?

1. България никога няма да добива на луната. 2. По простата причина че когато НАСА ни продаде ракета че я получиме другия век(съдейки по сегашните договори. 3. Проекти е глупав шот се прави на важен за международни указания ама се сключва само с държави никой които могат да летят до космоса скачайки на трамплин. 4. Никога няма да действа освен за нас де няма да летят....що не пробват Китай, Индия, Русия....със сигурност че им се подпишат на дупето след като го напълнят.....

Българските безработни миньори 2035та от мариците ще ги уреди ЕС да копаят на Луната...

Големите български кухавелниции те се присъединявят

Все едно да се ангажираме, че близките 10 000 години няма да ходим на Марс. Ами, няма.

Умнокрасивите дебили съвсем превъртяха.... ако искат и за Марс и Меркурий да подпишат.... Гласувайте за Ваня в неделя, че иначе жална майка на София с тия джендъри жълтопаветни.

Идиот!

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

Значи гласуването на лицемерна циганка е по-добро? Интересно схващане, благодаря!

Ха ха ха - абе тези няма ли да свършат нещо полезно?!? Кога започваме да караме газ от Луната?!?

Ама успех пак да не кацнете със 2000км в час

Абе шизофренията....нямаш руснак под леглото....не се бой.