Коментари - "Българската следа в Космоса" е темата на априлския брой на списание ЛИК | IT.dir.bg
назад

"Българската следа в Космоса" е темата на априлския брой на списание ЛИК

В исторически план България е една от страните пионери в космическите изследвания

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - "Българската следа в Космоса" е темата на априлския брой на списание ЛИК | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Троли оти си не ЕЕЕТЕ.....П...ТКАТА....МАЙ4ИНА...СДУХАНА НАРКОМАНСКА

Казвал се е Георги Иванов Какалов, но не звучи добре на руски Какалов, та затова по бащино. При повреда в единият двигател и връщане и екстремни събития, Георги Иванов го счита за уникален в това, че му мерят пулса постоянно, а той от 70 се бил повишил на 72 - 2 пункта разлика максимум.

Да - тогава руснаците ни повозиха на тяхната капсула. И понеже се изложиха - (капсулата се оказа дефектна) и не направи скачване със Салют 6 - за компенсация ни повозиха още веднъж. Що се касае прехваления ни космонавт - другарят Какалов, неговата кариера като доносник на Държавна Сигурност е добре известна. И тъй като за рукото ухо фамилията му звучи като Наакалов - решиха да го преименуват. С което доказаха, че всъщност цялата програма Интеркосмос е предназначена именно за руснаците. Ние както обикновено сме колонизиран народ - да не кажа поробен народ, който пак лиже ботуша на господарите си...

Ако бяхме само "лизгари " , щяха ли да ни качат в космоса за милиони рубли или лева или долари по онова време? Ти си един долен тапак който въобще няма представа кава наука сме имали тогава и коло научно изследователски центъра имало. Относно дефектия кораб - по това време всичко е било "дефектно" , тогава са се правили първите крачки в космоса и първите технологии за космоса се разработват тогава. Не че сега няма изненади. Личи си, че нямаш никаква представа от наука и си прост ланкаджия. Тогава двете големи сили в космоса - САЩ и СССР са била в началото на космическите технологии и е имало много проби-грешки. Ама ако не си на 60+ , вземи малко поучи.

Драгий ми космонавте! Рукавишников и Какалов летяха на Союз 33 - тоест на 33 сериен кораб! Това вече не е нито екпериментален, нито "пионерски" полет! А що се касае стотиците милиони рубли, за "съветската показуха" - всъщност става дума за милиарди рубли за пропаганда! Даваха ги тогава - дават ги и сега! Единствения качествен и уникален продукт както на СССР, така и на Россия е именно пропагандата! И затова в България е пълно с такива измамени душици като тебе! И СССР, и РФ се държат на фалшивата гордост - когато я отнемем - всичко рухва! Навремето гласността беше причината съветките хора да разберат, че живеят в кочина! - и СССР се разпадна! Съвсем скоро същото ще се случи и в РФ...

"Показуха" ли беше МИР , или руския част на МС ? А раходките на САЩ до луната за милиарди и те ли бяха показност ? Ти си бил много промит бре ?

България имаше космическа наука, бяхме водещи в някои направления като изследване на радиационно въздействие на орбита, оранжерии в орбита, космически храни. И днес в чужбина се ползват много от някогашните резултати. Отделно от това - двама космонавти, вторият с продължителен престой в орбита и подготвен трети. Сравнете с днешното състояние - седругите ликвидираха и разрушиха всичко.