Коментари - Българският сателит вече е в Кейп Канаверал | IT.dir.bg
назад

Българският сателит вече е в Кейп Канаверал

Българският сателит BulgariaSat-1 пристигна във военновъздушната база в Кейп Канаверал.

Обратно в новината

Коментари - Българският сателит вече е в Кейп Канаверал | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До миналата година нищо лошо за Булсатком , но като всяка Бг работа,от тогава гаф след гаф. Първо лъжите с HBO(в стил 'тука има-тука нема) и накрая НЕМА. После махнаха обявените тенис сериите за мъже 1000. Без обяснения. Освен това Булсатком пое и интернет доставчика link.и ако имаш проблем - жална ти майка докато се свържеш с Техническа служба . Минаваш с хиляди мъки през операторки ЦЕРБЕРКИ и недай Боже да трябва да се свържеш втори път ти се разказва ИГРАТА....... Да им е честит СПУТНИКА.......

браво, дано не гръмне фалкона...

Те миналата година щяха да го изстрелват. Остана за тази година. Дано не се проточи за следващата! Както и да е дано всичко е наред! В цялата тая работа обаче ще страдат сънародниците в чужбина. До сега покритието беше почти над цяла Европа, а в момента е концентрирано над Балканите. Булсат се гледа точно от българите назапад, а не толкова у нас където има доста други алтернативи. Та на Скандинавските държави, Русия, Испания, Италия и др. места НЯМА да има покритие, което ще е много, много жалко. Уж да направим нещо по-добро, а се окажва голямо дърво. Аз съм в Германия и тук нещата няма да са добре, както са били до сега. Все пак ще има някакво покритие, но по-слабо. За да гледам добре явно ще трябва да слагам чиния 1,5 м. +. Съседите ще ме гледат, като извънземно. По принцип над Германия са повечето сателити и се хваща всичко с 45-60 см паничка.

Испания и Италия са покрити. За Германия - зависи, дали южна или северна, като в северна ще се хваща с по-голяма антена. Вече зависи и на кой лъч какви канали ще са качени.

от википедия измъкнах това: Total broadcast power ranges from 5 to 25 kW, and the platform can accommodate from 12 to 150 transponders. Аве тез сателити по 5-25 кв ... не ни ли лъчат каските отгоре ..?

Много е далече. За 36000км сигналът намалява толкова много, че ти трябва цяла паница, за да събере колкото може повече с площта си и да го фокусира в конвертора (приемната антена).

Другари, според източник от компанията на др. Мъск, за първият спътник изведен с първа степен, втора употреба е получена отстъпка от 7,2 милиона долара или вместо обичайните 62 милиона долара са платени 54,8. Да си признат нашите, с колко са им намалили...

Другари ! Нека сдържаме злобата и негативизма си за след евентуално неуспешното изстрелване на краварската ракета със скапания ни сателит. Другаря Путин ще ни даде и той едно рамо от родния ушанкостан за да усмеем Българо-Американската дружба. Ние сме на всеки километър !

Чета коминтари и се чудя на прототията и злобата на някои от авторите им. Според тези чугунени глави излиза че устриство за милиони ще се идстреля в космоса само за кеф и няма да работи..??? Капацитети...??

Едва ли има друго такова племе по света.

Поздравления за екипа! Стискам палци всичко да мине безпроблемно.

Втори в света сателит изстрелян с Фалкон втора ръка!

Браво !

До muhata: Личи си, че не си виждал сателит отблизо (а и отдалече). Викаш, никога няма да проработи, защото ти така смяташ? Това е ССЛ1300 - има много такива работещи сателити. А за облъчвателите и панелите не се притеснявай - първите нямаш техническия капацитет да ги видиш къде са, а вторите са в сгънато положение.

Ако имаш парабола офсет, за какво ти е тази обемна форма ако няма нищо във фокуса ? как при сниманата конструкция ще правиш насочването на двете антени, М/у приемна - тази която прима от дата центъра и тази която излъчва със широка диаграма на насоченост (да покрие половината континент) Виж най вероятно някой малоумен журналист е сложил снимка от гугъл, която никога не би полетяла, за да прави интрига м/нас

Не е "снимка от гугъл", това е реалният сателит. Първо "парабола офсет" няма - или едното, или другото. Второ - пак ти казвам - не знаеш къде да гледаш. И трето - отново - спътникът на снимката е в конфигурация за транспортиране, а не в работна.

Снимката като гледам е от sslmda . com :) Спри с тая словесна диария, че се излагаш. Това, че си поработил в някоя кабеларка, или си научил два термина от интернет не те прави специалист по комуникации.

кога ще го изстрелят ?

Kато гледам колко цветни кабелни обувки (пластмасови) има по устройството силно се съмнявам да може да работи в открития космос! поне ония от space-x ще си тестват ракетата, а този "спътник" никога няма да проработи.... Ще поживеем и ще видим !

Забравих да кажа че параболична или офсетова антена без облъчватели където да фокусира приемната или излъчвана енергия е безмислина ! от друга страна положението на соларните панели не оптимално за максимална енергийна ефективност. Осевото разположение на антените на "сателита" е неприложимо за орбитална ретранслация.... Това няма никога да излезе в орбита ! а ако излезе няма да работи !

сега след това изстрелване, като гледам българска телевизия по интернет от американска територия, по-добре ли ще гледам?

с американците?

Ако ракетата гръмне - раздавам 40 кашона Боярышник безплатно пред Руското пасольсво! И ще обявим 3 дни всенародни празници!

защото СпейсХикс имат такава традиция...е, ама сигурно има някакви осигуровки.

Над 47 Протона са гръмнали от 412 старта. Те каква традиция имат тогава в гърменето с 1 гръм на 9 полета, щом тука при един единствен случай от 33 полета има традиция на взривяване при излитането?

Успех на СпейсХ и Булсат. Едно не ми е ясно. Имаме три големи чуждестранни телекома, в които се наливат пари отвън и които изливат пари навън. Защо досега никой от тях не направи нещо подобно, а една българска фирма имаше куража за всички кредити, рискове и трудности..?

Трите телекома са за пране на пари! Дреме им за клиентите... Успех на нашите!

За всеки е ясно, че световният лидер във високите технолгии е САЩ. Само за българските рубладжийски мурзилки това не е така:) Те смятат, че азиатската орда Русия прави високи технологии:)))) Да чакаш от Русия висока технология е като да чакаш черен хайвер от коза:)

А твоята страна в какво е лидер, освен в цвиленето ?

А моята страна различна ли е от твоята, комуноиден шизофренико?

На 15 юни ще е.

Space Systems Loral (SSL),

Сега кат го изстрелят спутника и булсаткома с консервна кутия ще го фаним!

спътникът ще бъде изстрелян от същата стартова площадка откъдето преди ч8 години излетя аполо 11. ракетата с която ще бъде изстрелян булсат вече летя на 15 януари с 10 спътника от серията "iridium". изстреляха е от базата ванденберг на западния бряг, а сега ще лети и от историческата стартова площадка в кейп канверал.

И дано тестовия полет с първата степен на ракета, летяла и преди, да излезе успешен!

теста вече се състоя, и беше успешен.

От Каваръл трудно се излиза. 50/50 шансовете

А? От къде?

на мурзи от БайноКур ще му е по лесно :)

Ти гледам си излязул и ти трудно, че такива като теб не го итавят свободно да се разхождат.

Светофарът на моста държи дълго.

И що не го изстреляха от Байконур бе?Я руснаците кви хубави ракети имат!с 300 с 400 всичко имат,но само водката им става за консумация.

Чакаме да падне, за да се убедят нашите продажници , че от руската техника по-добра няма. С Русия напред към прогреса.

Офффффффффффф

Много се радвам на подобни писания:) Продължавайте така - затвърждавайте мнението на хората за вас, че сте малоумни дебили с мозък на зелена еуглена:)

Официалната дата на изстрелването е 15-ти юни. Стискайте палци всичко да е наред, че няколкостотин милиона са инвестирани в сателита.

Сигурно в цената влиза и застраховката.

Браво! Успех на начинанието! П.П. Завистниците и мрънкачите ДГД.

Трети месец чакам фюжън приемник и нямали... Сателитна промишленост!!! Мейд ин БГ...

Булсатком вече десети ден не могат да подкарат сриналата се интернет мрежата в Банкя, а тръгнали сателит да изтрелват. По-добре първо да се научат как се свързват кабели :)

Дано сателита не е с качеството на интернет услугите на Булсатком, че далеч няма да стигне :))))

Застрахован е, нали? Че тия фалкони....

Тия Фалкони пич имат много по-малък % паднали при излитане от съветските таралясници. Фобос-Грунт още го търсят по дъното на океана. Провери статистиката преди да дрънкаш глупости.

Кажи го това смешник, на гърмящите краварски консерви фалкон на Спейс Х и останалите бараки Антарес, Спейс Шип 2, Челинджър,Колумбия и още много други.