Коментари - “ExoMars” излетя с българско участие | IT.dir.bg
назад

“ExoMars” излетя с българско участие

Съвместната руско-европейска марсианска мисия - "ExoMars 2016" бе изстреляна с ракета-носител "Протон-М" от космодрума Байконур.

Обратно в новината

Коментари - “ExoMars” излетя с българско участие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората не ги е грижа ис съсипват супер сложен и интелигентен живот под формата на аборти, войни и какви ли не престъпления но на учените им станало интересно за хипотетични прости организми на светлинни години от нас!!! Доста умно!!! Кога ли ще спре поклонението и пред този измислен идол?

Модераторчето педерас пуска само мнения против България. Да се обеси!

да се чете ....независимо от бългаското участие...(бел. ред.)

българската апаратура Люлин-МО... Доказано люлин е най-големия квартал в БГ и продължава да се разраства......на марс :)

Тука има точно толкова българско участие, колкото и в създаването на първия компютър - някой си, който имал дядо българин и обърска прахта от масата на която са били направени основните чертежи...

Аз-ът, след такъв коментар не ми остава нищо друго, освен да се сетя за на майка ти някои части.И да те пратя на май..а си, т.е. много,много далеч.

за някои части на маика ти е правилното граматическо съставяне на изречението.за на маика ти някои части,съставянето в обратен словоред е преоритет на цигани ,турци и непоравими закоравели селяндури.докато не се ограмотиш нямаш право на изказване,стои си до полата на маика ти ,ако не ме разбираш (до на маика ти полата )кухар и мълчи.

Нихилизъм ли проповядвате от някое вмирисано на леш НПО.

Добра новина!

Всеки път като прочета нещо за Марс, всеки път пиша нещо от рода "какво са го заръчкали тоя Марс" и всеки път събирам минуси. Не съм против да търсим живот на друга планета, даже ужасно искам да го намерим, ама силно се съмнявам че сме на етап да го намерим. Вчера в ЦЕРН направили откритие, дето щяло да преобърне представите за физиката. Първо да развием повече науката си тука на Земята, че после може по-добре да търсим нещо. Нещо спешно ли има да се преселваме, та само глупости чета, картофи ще отглеждаме на Марс, не знам си какво. Още не е ясно как би се отразило едно пътуване на човека до там. Сигурно самите ние сме от Марс и сега ни друса носталгията нещо. Чакам минусите.

"Още не е ясно как би се отразило едно пътуване на човека до там." Прочете ли внимателно статията? Нали точно това трябва да установи поне отчасти "българското участие". Хора бъдете малко по-позитивни

Парите дето се дават годишно за изследване на космоса (и в частност Марс), са колкото ДНЕВНИЯ военен бюджет на САЩ, Русия, Китай и още десетина държави взети заедно. Годишен военен бюджет на САЩ - 650-700 милиарда. Китайците отдавна надхвърлиха 100 милиарда годишно за армията. Бюджет на НАСА - 20 милиарда. При останалите е подобно съотношението, но с далеч по-малки числа. И никой не говори за "спешно" преселване. Първите хора ще бъдат изпратени дотам евентуално след 20 години. За колонии (нещо по-голямо от изследователска база за 5-6 души) може да се говори реално след 50-60 години. За "преселване" ... все още е в сферата на научната фантастика.

"българско учстие"??? Баба Пенка чистачката?

интересно и похвално има нема 4 години следващ проект моля

И там няма живот!

Браво и успех.