Коментари - Първите данни от българския уред в ExoMars | IT.dir.bg
назад

Първите данни от българския уред в ExoMars

Пристигнаха първите данни от българския космически апарат „Люлин“, който е част от мисията ExoMars.

Обратно в новината

Коментари - Първите данни от българския уред в ExoMars | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Конекторите (фишки) са като тези използвани в авиацията и до ден днешен. В целия свят, не само Русия. Вероятно има защо...

Правят се "измервания", а не "замервания"

Макар и несравнимо по-скромно отколкото преди десетилетия (какво развитие само smile emoticon ) , макар и базирано на стари лаври и достижения БАН, България продължават да създават добре работещи уреди за космически експедиции. Иронично е ,че поредното постижение е благодарение на сътрудничеството на БАН с с РАН smile emoticon Руската академия на науките , а не на ползотворно сътрудничество с ЕКА (европейската космическа агенция) или НАСА. ГЕРБ вероятно ни излъга ,че е платен входния билет за ЕКА - 1 млн евро. Иначе теглим милиарди заеми, за да обслужваме чужди интереси!

Ееее това е една наистина добра новина! Най-после и ние да създадеме нещо..Както едно време преди 25 години педокрация, когато имахме истинска индустрия, машиностроене и селско стопанство! Дори тази новина трябва да е добра и за евроепдалите!

От 1988 година досега нищо ново. То с истинските работи не се правят с подлагане на брюкселските зелки.

Замерват се котки с камъни. Радиацията се измерва. Журналисти, моля ви!

"Замерва" е на руски. Нашите учЕни обичат да вземат руски думи, руски девушки, абе руско да е.

Добра новина! Дошла в най-точния ден!

Днес на тази дата празнуваме първата космическа стъпка на човечеството! Адмирации за всичко което прави науката за пътя ни към звездите. Адмирации за всички нации тръгнали по този път! Ние бяхме сред водещите, благодарение на руснаците. Надявам се скоро от САЩ да излети третия ни космонавт с НАСА. Те със сигурност помнят кой е основният им инженер на спускаемия апарат на Луната. Тези които искат, ще научат. Тези които знаят, не забравят. Тези които могат, ще го направят. Нито едни трол, обаче, няма да разбере, какво всъщност казвам. За останалите, честит празник!