Коментари - Нови батерии издържат милиони цикли на зареждане | IT.dir.bg
назад

Нови батерии издържат милиони цикли на зареждане

Американски учени от унивеситета "Вандербилт" в гр. Нашвил, щата Тенеси, са разработили принципно нова технология за направата на акумулаторни батерии.

Обратно в новината

Коментари - Нови батерии издържат милиони цикли на зареждане | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В отговор учените от Магаданския научен институт изобретиха самозареждаща се бутилка със самогон....

Когаааааааааа?

Сега, ще вземем стотина квадрата от този материал и ще покрием всичките си годни изтребители и те ще летят без проблем, защото керосин няма да им трябва.

Че кой ти говори за обикновенни кондензатори.Чети и тогава се изказвай.Те не въвели технологията в употреба той вече я разбира и коментира

Аве джурналиста. Ти разлика между акумулатор и кондензатор правиш ли? Кондензатори има от много отдавна но там проблема не са циклите а гъстотата на енергията която съхраняват в единица обем. Освен това кондензаторите са относително опасни постоянно докато акумулатора само при бързо разреждане и зареждане. Оловните акумулатори също издържат няколко хиляди цикъла, но гъстотта на енергията е много ниска и самата конструкция тежи, затова и никой не ги ползва, но пък са стабилни. Кондензаторите имат навика да се саморазреждат за доста кратко време.

Това ако е реално, т.е. ако може да влезе в производство на смислена цена, ще промени драматично много неща.

нова технология за направата на акумулаторни батерии. Te са използвали суперкондензатори, - ма шъ умра от смях от таз "нова" технология значи....э

Това е хубаво, ама я си представете какво ще стане например след 5ч.следобед като всички си включат колите да се зареждат? Какъв гигантски ток ще трябва да зареди за кратко такъв кондензатор? И колко ще струва тока тогава?

Да ти имам проблема. Все едно да ми обясняваш че като потеглят няколко електрически влака едновременно мрежата няма да издържи товара. Проблем ще има за производителите на двигатели с вътрешно горене и на държавите издържащи се от петрол и газ.

е аз още преди сто години бях умен ...))))) тяи ако не са ... много "демократично" ще ги сублимират...

Няма да си включват колите да се зареждат, т.к. същите ще имат по една фотосоларка на покрива, която ще ги зарежда цял ден...

Върху суперкондензаторите се работи отдавна, има открития, просто сега му дойде времето.

абе то хубаво, но дано не ни се налага да ходим към онкологията...

Ей това руските учени са голяма работа. Сега и такива модерни батерии са измислили. ВЕЧНИ. Браво братушки

хахаха :)

Много тъпо - все пак е само един кондензатор а не акумулатор....Кондензаторите могат и милиард цикли да направят но каква енергия съхраняват ?

Тези позволяват да се полагат върху голяма площ, която така или иначе съществува. А иначе можеш да заредиш един кондензатор на скромните 1000 uF на 400V и после да се хванеш за крайчетата му и ще видиш колко енергия съхраняват.

Ал

Направо ще му светне :)

А колко струват?

Няма значение колко струва в момента, защото когато го пуснат в масово производство ще стигне цената на днешните и дори ще е по-евтино. Така е с всяка нова технология. И преди 30 години мобилните телефони са били некви тухли за хиляди долари, а ся можеш да си ги намериш за жълти стотинки.

Велика новина!!! Вече сме в нов свят. Светът на ел.автомобилността!

Ускорения от порядъка на 60 G? Къде пък ще се използва пък туй чудо?

Самолети, управляеми ракети

Едно свободно падане на на твърдо тяло на твърда повърхност от няколко метра според зависи може и по-голямо претоварване да създаде при удара.

В Руските ракети Топол-М и Искандерите ;)))

те "великите" кравари отдавна работят за тях ..не знаят ама кво от това...))))

А питахте ли Шеврон и Тексако какво мислят? А арабите?

Добре де ама най-важната информация липсва - колко им е капацитета?

В сайта Research News на университета Вандербилт има дописка от октомври 2013 г. с графика. Слабички са, 0.2-0.5 Wh/kg специфична енергия. Специфичната мощност е нормална за кондензатор: 100-1000 W/kg. В дописката се посочва възможно приложение - система за съхранение на енергия от спиране. Не е батерия за мобилно устройство това. Ето цялата информация, дано линкът излезе (ще трябва да махнете шпациите между наклонените черти). хттп :// news.vanderbilt.edu / 2013 / 10 / device-electricity-silicon-chips/ Ако дир-а омаже линка, можете да потърсите в Google за "New device stores electricity on silicon chips + David Salisbury"

В цитираната от теб статия има една графика, и според нея енергийната плътност отива докъм 5 Wh/kg

Алооооооу, вандербилдовци ли сте, какви сте не знам, ама Епъл има патент за това, ей!

Те пък за какво ли нямат?

Защото батериите са правоъгълна форма;)

имат друг път!