17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма жиро,което да реагира на отката на базуката, снаряда ще излети, отката ще извърти дрона на 180 градуса и ако не е управляем ще се забие къдто си иска

tonk11

Първо е управляем и го показаха много пъти на флмчето. Ма що да го видиш, като може да пишеш. Второ си пише, че са решили въпроса с нов боеприпас а не с жироскоп на дрона. Ма що да го четеш, като може да пишеш.

снаряда които излиза от дрона да поразява нещо? не те ли смути факта, че точно там е наснадено видеото. Или просто обичаш да вЕрваш на каквото ти покажат? Недей да гледаш междузвездни войни.

здраве му кажи. Виижте точно на 1 минунта видеото. Светкавица и после палатката разбита. Ама вижте и как се клати докато се движи дрона на 48ма секунда и после как го представят, че се движи от камерата уж.

До по-фейк ..., коментара под моя... Занимавам се с дронове... и наистина това се клати, но камерата е сложена на люлката гимбъла) със стабилизация, която винаги сочи към целта и видеото е истинско... Може да погледнеш моя сайт за дронове,който е създаден с НЕкомерсиална цел. https ://4yx.me Гимбъла е опростен... за YAW се ползва самия дрон - въртене по оста Z, Хозизонтала - не ни трябва, понеже е снаряда е къгъл.., Pich - ъгъл по вертикала -държим на мушка целта...., независимо от наклона на дрона...

освен Жироскоп има и акселерометри - точно те казват при какво ускорения, как да реагира дрона и програмно се задава доверието към жирото или към акселерометъра (ускорението)...

..... става екстра за палатките и джиповете на сирийските джихадисти в Идлиб.

РПГ-то като гръмне и дронът излита с първа космическа. Машала.

къф откат, кфи 5 лева бре, идиот ! РПГто няма никакъв откат, затова има дупка отзад на тръбата...

И аз ще си поискам такава играчка на дядо коледа.

И двете неща създадени, те ги събрали и се явяват изобретатели...качили маймуна на самолет и създали хвъркат шебек!

По-скоро: Върза с тел РПГ за дрон...

гледаме всеки ден с тях стрелят по джихадисти. особенно като му трябва 5 мин да стои у въздуха да се цели и то застанало на 10 метра от целта - виж клипа

чети статията. те са го писали.

това е безоткатно оръжие ако беше ходил войник нямаше да се излагаш сега

Подразделението "Нощни лястовици". На съветска летяща молотвка(военный самолёт) с 4 цилиндров двигатель с въздушно охлаждане и без никакво оръжие и парашути....летят 2 жени: първата пилот а втората отваря дупка на пода и пуска с ръка бомби над фашискими сооружениями. Тези сиамски андрогени летят само нощем, защото нямат никаква друга защита. Обикновенно първият им полет е и последен, летящите кукурузници развиват скорост от няколко стотин км/ч на ниска височина....защото нямат кабина и парашути.

А где секретный алгоритм: Мать твою?

.

И ти не си ходил в казармата.

И ти не си ходил в казармата. Не е снаряд. Ракета е. Има си двигател, който я бута напред по време на полета.

За унищожаване на бронирано бойно средство се изисква по-прецизен изстрел.

Ако говорим за РПГ което беше на въпръжение в българската армия през 80-те...Двигателите са два, не е един. Първо единия изстрелва на около 50 метра, после се включва т.нар маршеви двигател, който закарва снаряда до целта.Понеже няма затворена взривна камера, реално няма откат. Но има изискване пространството отзад да е свободно на определено разстояние и определен ъгъл зад оператора.Освен това снаряда има 4 малки крилца, които се отварят автоматично след излитането от кюнеца, създават завъртащ момент за стабилизация на снаряда.Устройството е много шумно и е препоръчително да имаш предпазни наушници.

Това са правили и българите над Одрин 1913 г. Един пилотира, друг хвърля гранати по турците.

И турците правеха такъв с картечница, пуснато в статия тук. И там коментирах, че искам да видя ефекта от отката. Може да го преобърне или да се изстреля в друга посока.

Незнам за вас но аз реактивен снаряд не Видях да излита от това нещо. Камо ли да поразява каквото и да е. Видях присветване на дрона като светкавица, но снаряд с диря - не. Вие си вЕрвайте. Знаем колко е началната скорост на снаряд от РПГ. Хайде не се лъжете по фейкове. Застанал на 5 метра от палатка. Цели се 2 мин и накрая като светне някой взривява палатката. Като оня дрон с калашника. Там па дори и изстрела не показаха.

80-те години на въоръжение бяха РПР-22 и РПГ-7 . това първото не е двигател ами е една пресовка , която се навива на гранатата (забравил съм как се казва) . наушници са необходими повече на тия около стрелящия . самият той по слабо го усеща . също така интересен момент е че ако вятърът духа от дясно , се прави корекция наляво

Това е толкова гениално , как така не се сетиха руснаци и американци , преди тези смарт белоруси. Аха да - щото е тъпо и самия дрон струва повече от двете РПГ-та за по 5 лева едното. Понеже аз съм бил в казарма и то доста дълго време, ще кажа че с такава хуьовина се стреля от засада , окопан до ушите и с лесен път за бързо изнасяне , защото това на повече от от 200 метра , ще гръмне само жигулата на съседа. Ефективно е срещу БМП-та и тем подобни и много стари танкове, нещо от типа от 100 метра , просто да го спре ( я верига , я да запали гориво смазочни материали , я да дразни танкистите ) и от там да го запукат сериозните батковци. Та тази гениална Хуйовина ,е ужасно шумна , ефективна е на 100 метра и трябва да зависне за да се опита да уцели. От там оня които е целта трябва да застане мирно и да не мърда, за да не се провали упражнението. Беларусите са странна направа ( не мога да кажа народ - щото не са ) , имал съм взимане даване с двама с които сме работили аз и мои чуждестранни колеги- всички им казваха, неофициално -"странни идиоти" Като гледам Лукашенко и той как се напъва, ми проблясва как ще изкарат скоро и летящ танк в който 20 война със стомашни проблеми ще бомбандират , мръсниците които са оцелели от летящото РПГ. Айде лека и благодаря за веселбата :)

ми то е точно така . вижда се за някаква четвърт от секундата и ако не го дебнеш специално - нищо няма да видиш . само по американские филми лети по 3,4 секунди и се вижда . и не оставя бяла следа

Направо гениално. В нета циркулира и едно порно с дрон на който е закачен вибратор - при това доста от преди тази новина. Но какво да се прави - тия там дори в това да крадът идеи не се справят добре.

нaпълнo изгaрящ прaхooбрaзeн РАЗРЯД

Който е чел внимателно е разбрал, че Беларус е създал РПГ ЗА ДРОН(решили са проблема с отката) и е успял да го инсталира на такъв. Дроновете в днешно време не са недостъпна технологията.

що не си правят трактори, въпреки, че и те са боклуци!

да да... руските часовници - най-бързите часовници, а РПГ-тата и диря не оставят след себе си - стелт.

Май ги правеха, където футбол играеше Бате Борисов. ;) Не нашият, а футболният клуб .

Не ми се вярва това да е новост. По скоро са преоткрили топлата вода. Понеже другите страни пазят военна тайна, а тези плямпат, за това се изявяват като откриватели в медиите.

PEYTSCH

А кога ще има с нещо за ядене ? Дрон с блини, с пирожки...Тъпи азиатски военнолюбци...Само идеи за престъпността бълвате....

След един изстрел снаряда не се знае къде е отишъл, а дрона ще го събират на парчета. Скъпо удоволствие. Не е ли по лесно и ефективно да си стрелят направо с РПГ-то?

PEYTSCH

А на президенска бронирана кола ? Тя не е бойна, но носи на бой...

Deus Vult

Като гледам от видеото "създаде" е малко пресилено. Вързването на РПГ с връзки тип "свински опашки" към дрон не може да се нарече "създаване"

Deus Vult

така е. От години се използват безпилотни дронове за ракетни удари

разбирачите имат откав в главата!

Можеше поне видеото да изгледаш, преди да... "коментираш".

Е... айде сега... па и ти... Подробности.

Летели били с няколкостотин км/ч, ама друг път. С включен двигател имали скорост около, а дали не и по-малко от 200 км/ч. Като наближавали германските позиции или отнемали изцяло газта, или пък направо изключвали двигателя и започвали да планират. Тъпа работа и като всяка руска идея - безчовечна!

Голяма гордост! Кой ще е клиента и кой пациента?