Коментари - "Безкрайно отлагане" за последния полет на европейската ракета "Ариана V" | IT.dir.bg

Коментари - "Безкрайно отлагане" за последния полет на европейската ракета "Ариана V" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

според мен за това е виновен Путин. трябва нови санкции. къде отиде духа на велика Европа......откриватели......май всички откриватели станаха джендъри. вече за да получиш финансиране трябва да си доказан педал или поне черен, иначе не може. Китай и Индия изпращат, а велика Европа се пъне да налага санкции

Верно ли бе тролейчо? Заработи си копейките, а сега къш.

Не моЕ А бъде, как така - супер-свръх-сбръч еврогейската ракета да я отлагат. Отлагат само "мултиките" на Русия. Ето, с такива отложени мултики на колко еврогейска измет и натовска сган им отложиха животите и им удължиха пребиваването на банкета на бандера! Начи, такоА нещо не моЕ се пише, уважаеми редактори. Как ще се спазват еврогейските полюции, дрисни и повърня, когато препечатване "ОЧЕВАДНА ПРОПУТИНСКА ПРОПАГАНДА", пробутана като европейски източник? Веднага да се вземат още пари от бюджета (да няма за пенсионери, да няма за децата, за здравеопазване, да няма за НИКОГО и НИЩО!!!), но да се пребори тази хибридна хибридизация, нали, малоумни кратуни кухи!

E те това е разликата между Арианата и Хевито, докато тези изстрелят една, Мъски ще е пуснал три. А, и другата дребна разлика е че Хевито все някаде ще стигне, а Арианата точно там накъдето е изпратена. И ще дигне обещаното до грам, а не криво-ляво до към една трета от него.

Къде се бе, тъпаци ! Липсвах ли ви ! Педалът Дада много се е разлаял, гледам !

повечето дигитални ракети се заземлиха за постоянно

Еврогейски мизерници. А пък каубоите въобще и кенеф нямат на МКС. Жалкари изожстананли.

Лъжливото тролейче, а? Нито Европа е изостанала, нито САЩ са без американска тоалетна. Ма нали на тролейчето държавата идол затъва - врещи лъжи на умряло, барем се почувства велико. Е как е? Велико тролейче ли си сега, като изврещя глупавите си измишльотини?

_stankow

>>> и няма да може да се използва повторно Скъпи комуникационни спътници, по половин милиард долара не се изстрелват с ракети втора употреба. За тях не се пести, а се гони надеждност на старта. Съвсем друга е икономиката на Starlink, където стартовете са през седмица, но пък загубата на 45 спътника едновременно (и такова се е случвало), почти не влияе на проекта. Но я да загубиш спътник, строен 10 години и нужен точно сега, докато войната още не е свършила !? Проверки, проверки и пак проверки, съответно и отлагания.

Баси тъпотиите. С ракети втора употреба се изстрелват и хора. Те са се доказали с над 150 безаварийни старта. Никога не са губени 45 спътника от ракета втора употреба.

Бе ти на тоя ватник как д аму обясниш че човешки живот е по скъпо от цяла ракето той в мозъка си е руснак ! Там 1000 , 2000 човека нямат значение по голямо и от един болт е верно говорим за руснаци ама все пак ...

_stankow

Предимството да си леко компетентен е че можеш в замяна да си категоричен колкото си искаш ... :) 1 септември 2016 г, 13:07 носител Фалкон-9 стартова площадка Канаверал SL-40 полезен товар геостационарен комуникационен спътник Амос-6 на израелската фирма Spacecom, със маса около 5500 кг. с цена 200 милиона $$, планиран срок на служба 15 години. По време на зареждането с гориво, 8 минути преди пуска на двигателите, избухва взрив в областта на резервоара за течен кислород на втората степен. Последвалият пожар унищожава ракетата носител и полезния товар. Така че много правилно арианците действат бавно и внимателно, когато става дума за уникални товари, а не за наистина масови изделия. Ако се загубят 45 или даже 60 старлинка - нищо не е в сравнение с 4000 ... Но има и по-скъпи изделия.

_stankow

хехе >>> а какво да кажем за безаварийните съюзи, дето изпускат въздух Ами кажете. Само че не под тази статия, тука говорим за Ариана. За Съюз често пускат статии, там се изявете. Но без да обиждате и да лепите етикети. Кажете кога, къде, на кой старт какво е изпуснато, колко отлагания са направени, успешен ли е опитът, къде сте прочели, къде ние да прочетем и така. Щото ако знаете 10-на обиди и свеждате всеки разговор до тях, това не ви прави желан събеседник. И от това не ви четат повече.

Нещата, конструирани от комитети, обикновено са така.

Намирисва ми едни консорциуми да искат от ЕС да извади едни милиарди от джоба на хората ...

Защо? Нали правят коли? Защо не могат да направят една шибана ракета? Тръгнали на руснаците да се подиграват за колите дето вече 60 години летят в космоса! Изтреляйте един пернишки голф :-)

Че да не би руските ракети да са направени от руснаци? Направени са от германци и украинци. Сега, когато се наложи да ги правят руснаци - видяхме ги колко струват.... проблеми, дефекти, провали, ще-та на килограм.... То не бяше Ангара, дето повече от 20 години я правят, то не беше Федерация дето остана само на макет, то не бяха вицовете на Рогозин за роботи покоряващи луната и т.н. А реално? Нищо.

Да бе, Корольов, Ангел и Челомей са немци и украинци. Просто заводите и конструкторските бюра бяха разхвърляни из целия Съветски Съюз Същата история е и с торпедата, корабни двигатели итн

Корольов, Челомей и Глушко са си украинци, родени в Украйна. А Ариана е летяла над 100 пъти и е най-надеждната ракета за разлика от руслямските.