17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъск спечели поръчките на наса и пентагона. Боли го фара за някакви туристи. Защо не питат кога русия ще започне да прави нещо смислено в космоса, ама наистина да го прави както го правят Китайците, а не Рогозин само да говори за някакви бъдещи евентуални и потенциални проекти.

Другаря Рогозин и РосКомикс ще спечелят. Ще пеят песнички, ще продават водка и ще скачкат на батутчето!

А колко ми дреме за "космическия туризъм" на някакви оядени милиардери... А тия тримата (а и не само те) ако се чудят, какво да правят парите си да вземат да помогнат на някоя бананова република, където деца умират от глад!...

не се притеснявай, руснаците са сред първите, които са започнали да се занимават с Космоса и няма да спрат да се занимават... Все пак не забравяй, че първият космонавт е руснак, както и първата орбитална станция е руска!

Не се тревожи другаря Путин ще нахрани всички гладни деца по-света с 200 си милиарда $ откраднати денги.

Да помогнат на бананова република от състрадание, там да се наплодят двойно повече гладуващи все така, после четворно повече и накрая да им са виновни тия, дето са ги захранили, че не ги хранят достатъчно и да започнат да отглеждат терористи. Мнооого умно, това негодните за нищо все чакате някой да ви нахрани ей.

Та и първите космически туристи са техни, до тая въртележка на орбита кого ли не водиха, и двама тукашни в това число.

никой няма да храни диктаторите (може би), даже може да платят на някакви терористи да им направят преврат, и да докарат демокрация на народа.

Те верно ли мислят да печелят от космически туризъм !?

_stankow

Ами да видим. Да го направят, после да публикуват финансовите отчети. Само със статии във вестниците не става !

_stankow

Ами досега само Роскосмос имат космически туризъм. Общо 7 туриста. До МКС. Не суборбитални полети, не подскоци за 5 минути на по 100 км.. А истински орбитални туристи, за по една седмица. Всеки турист си е платил от 20 до 35 милиона долара. Да видим бизнеса на тези от статията. Колко пари ще вземат, какви услуги ще предоставят. После пак ще говорим.

_stankow

Кое е безсмисленото на космическата програма на Русия ? 10 г. от нея зависеше съществуването на МКС. 5 от 15-те модула на МКС са руски. 7 космически туриста има Русия изпратени до МКС. Какво повече ? Каквото им трябва на руснаците от космоса - имат го.

Сите да ги качват на един балон и с еднопосочен билет към луната!

10 години наса им плащаха да го правят....ТОВА ЛИ Е СМИСЛЕНО. Държаха 90 % ОТ ПАЗАРА НА КОМЕРСИАЛНИ СПЪТНИЦИ, А СЕГА ....това ли е смислено... смислено е да пратиш дрон на марс, не е смислено 50 години да стоиш на ниска около земха орбита и да се хвалиш, че ти плащат за това 5 от 15 ....викаш голям смисъл русия вече дори не са в играта. И оае изпратиха сонда, а русия....нищо ....

това им остана на роскомикс туризма никаква наука никакъв напредък, просто туризъм

Тъпаци, още ли точите лиги по Луната, като разгонени котори... Никога няма да ви огрее... :) Временцето изтича...

Да, неравномерното разпределение на благата в действие. Едни гледат как да си нахранят децата, други каква щуротия да измислят с парите, с които могат да се нахранят всички гладуващи деца по света!

Денис Антъни Тито (на английски: Dennis Anthony Tito) е американски мултимилионер, който е известен и с факта, че е първият космически турист, който сам си е платил билета. Тито предпочита да бъде наричан „независим изследовател“, а не „турист“, откакто е изпълнил няколко научни експеримента в космоса. Тито освен, че има висше образование по астронавтика и аеронавтика е и бивш учен работил за НАСА. Затова той винаги е имал интерес към космоса. Става кандидат на проект на пионерската компания МирКорп на Федералната космическа агенция, но космическа станция Мир е свалена от орбита и затова Тито се насочва към компания за космически туризъм Space Adventures, Ltd. Под нейно ръководство лети на космически полет Союз ТМ-32 на 28 април 2001 г. и прекарва почти 8 денонощия в космоса, като прави 128 обиколки на Земята. Заплаща 20 млн. долара за пътуването, но негови близки приятели предполагат, че е платил по-малко, а именно около 12 млн. За какви туристи, за какъв космос? Първия турист в космоса е горепосочения. А тези сега само ще се качат за 10-тина минути на границата между стратосферата и космоса.

А,тези елитни американски милионери авантюристи защо просто не дойдат във България!Тук,след саморапада на БКП,заради фалита на СССР е също като на Луната и Марс,има слънце,хубав климат,плодородни земи минерални извори,няма слъчева радиация,но населението бяга от тази територия,измира,остарява,оглупява!