Бил Гейтс се подигра на феновете на криптото

По думите му виртуалните валути са "100% базирани на теорията за големия глупак"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако някой не вярва да гледа руския филм Пирамммидата,Пирамидата, Мавроди в гл роля.Може и някое негово интервю да видите. А иначе питайте криптокралицата Р Игнатова защо изчезва с рускоговорящи в неизвестна посока

Какво общо има това с биткойн, в момента има хиляди крипто-валути като доста от тях са измама. Биткойн е имал много често сривове с 80%-90% от стойността си , а след това винаги изкачва нови върхове,това че някой чак сега вижда срив и се изказва експертно е смешно

Ако някой не вярва да гледа руския филм Пирамммидата,Пирамидата, Мавроди в гл роля.Може и някое негово интервю да видите. А иначе питайте криптокралицата Р Игнатова защо изчезва с рускоговорящи в неизвестна посока

Всичкото крипто е тристепенна схема на Понци,те ф пирамида.Зад всички схеми стоят руснаците ,в опитите си да измамят света.В Русия схемата е реализирана от С Мавроди МММ който обра 20 млн руснаци. Единственото ново е че цената на криптака се помпа чрез формална търговия между участниците в пирамидата да не се бъркат с клиентите те балъците инвеститори,които горят с кинтажа.

Не беше ли казал че 640К са достатъчни... ? Простено му е...

Не че се хваля, ама преди година си казах мнението, че криптото си е изкуствено създаден елемент на паричната политика от ФЕд. Сега, не зная кой точно стои зад него, но 100% е САЩ чрез някоя от институциите. Преди година казах, че когато инфлацията скочи, тук ще зануляват нули, чрез спихване на койните. Ето как се вадят милиарди от богатството за часове. Ето как реалните фиатни пари на милиони хора изчезнаха и ще намалят търсенето. Преди 15-16 години бях "играч" на БФБ. Знаете ли какво е един голобрад младеж да си гледа портфейла от акции за 100 хил.лв., докато баща му, среден шеф получава на месец по 400-500 лева? Светът е твой, купуваш каквото си искаш, защото си мислиш, че утре ще си още по-богат. Не да се хваля, но излязах от пазара почти навреме. От тогава съм страничен наблюдател. Изтървах много движения, но не съжалявам.

При стагфлация и земи да купуваш си е все загуба. Ако имаш търпението да дочакаш добри години може и да си на печалба.

земята винаги има стойност. висока - ниска въпрос на конкретната ситуация, но никога няма да падне до 0. за жалост е малко ефективна като инвестиционен инструмент носещ печалба. евентуално ако купиш земя която в последствие да стане част от град и по-конкретно скъпата част от град ... за да печелиш от земя трябва ти да инвестираш в експлоатацията и. от ренти никой не е забогатял, ако един земеделец може да работи да е на печалба и да ти плати рента, представи си какво би спечелил ако ти си земеделеца. губиш земя само ако твоята държава или някоя друга държава решат така.

Бил Гейтс обяснява нещо съвършено очевидно. Пример. Ако милион човека инвестират пари в строеж на атомна централа, то накрая всеки от тях ще спечели пари. Ще спечелят даже и други хора, защото ще имат евтина енергия. Ако милион човека купуват биткойни, то накрая ще спечелят само еденици от тях, а повечето ще загубят. Няма просто как да е иначе, защото участниците купуват билетчета(цифрови) за реални пари.

няма кво да им обяснява грозника, щото той прави абсолютно същото

Само дето примера ти е неуместен, няма как милион човека да направят атомна електоцентрала, но биткойн може да го притежава всеки и е цифров актив с определена стойност.Това вече колко му е стойността се определя от пазарите, но за разлика от долара се знае емисията и правилата,не може да бъде конфискуван в блокчейна,а и може да го прехвърлиш във всяка една точка на света за няколко минути.Предимствата спрямо конвенционалните валути са много и е въпрос на време да стане това ,което е предвидено за него.

Тя щото стоковата борса не се срина?

Ей тоя очилатия дефакто е (все още) най-богатият човек на света. Той е най-големият частен собственик на земя в САЩ, освен това има огромни инвестиции в канадски компании за петрол и дървен материал. Само твърди активи, стоковия пазар не го касае особено. Хитро човече е Билито, нищо че има мания за световен контрол.

Абе не е безсмъртен и няма как да ги занесе на оня свят. Там кво ти трябва, 2 метра и един костюм. И да не те псува целия свят.

Друго си е да си фен на ваксините, особено ако купуването им е задължително, а плащането е в аванс и с истински пари :)

Не го слушай недей, досега все си на загуба с пирамидите в които се навираш само защото още не ти е излясъл късметът, дерзай.

Еми прав си

Тоз рептил каквото ви говори да знаете, че истината е точно обратната.

Купувай биткойн! Сега докато е нисък!! ДАвай, може и рубли да набереш докато си там. :))))

И що изчака за тоя коментар след като биткойна се срина? :) Щото при високите цени щеше да изглежда на глупак. Много народ забогатя в реални пари покрай "Теорията на големия глупак". Всъшност теорията трябва да е "Теория на твърде алчния". P.S. Изкарах от въздуха около 3000 евра с инвестиция от 10 евра. Изтеглих ги почти на максимума на биткойна - без особена причина, просто шесто чувство.

Това дето си изкарал 3000 от 10 евро са приказки за деца... Продал си биткойн на максимума от 69 000 долара и понеже разликата ти е 300 пъти означава, че си купил когато е бил 230 долара биткойна...Това знаеш ли коя година беше? И знаеш ли, че после имаше движения до +25 000 и пак обратно до 3000 и т.н....обаче ти с твоето 6-то чувство си останал с години, години на тази позиция и си продал на 69 000...Жалко, че такъв ясновидец е имал само 10 ев

Абсолютно е прав чичо Били! Стотици станаха милионери от крипто, милиони си загубиха парите. Има ли балъци, ще има и акули.

та колко от тях познаваш?

що питаш? хората дето не ги познаваш, да не би да не съществуват!

да не стане като с Уорън Бъфт дето и той разтягаше подобни локуми, а като се срина цената от 20 хиляди на 3000 тихомълком купи за 800 млн долара 2018г

Тоя как не се е гътнал при скока в цената на биткойн миналата година не знам, сега се е зарадвал ама не е зле да проучи как работят цените при криптовалутите и дали тоя спад е сефте, щото става за смях освен с уинбозата дето е сътворил, а и също с подобни изказвания..

Заменям биткойни за рубли. Изгодно.

Той щото Windows-а струва нещо. И той е дигитален продукт.

Да инвестираш в крипто си е риск. Гледайте какво правят този, Мъск, Безос, Бъфет и разни други. Всички купуват земя като за последно, но тихичко без да се шуми много много, но като правят инвестиция с цел бърза печалба яко се раздува работота, за да се набълбукат възможно най много хора. Гейтс е най-големия собственик на земя в САЩ след федералното правителство и това на отделните щати. Затова им се присмива - щото не е тъп.

Че да не би да не е прав?

Бай Ганьовците не харесват това. Искат да минават за умни и успешни криптоинвеститори. Накупили са електронни активи, чакат да станат милиардери като гейтс.

Всъщност бай Ганьо много обича да коментира инвестициите на околните, докато чака на опашката за социални помощи. Тия дето инвестират не ги мисли Ганьо, те разполагат с пари и са си преценили рисковете, мога да спечелят, могат и да изгубят, ти обаче със сигурност няма да спечелиш нищо, напротив, дори да имаш пари (нещо в което се съмнявам) те ще бъдат изядени от инфлацията. И не, не съм инвестирал в крипто валути (щото знам колко елементарно ти протича мисловната дейност).

Най-сигурни са инвестициите в отрова и антидот. Тровиш някого (създаваш търсене на бизнес език), а после му искаш пари за антидота. Цената на собствения живот е винаги голяма. Който губи живота си, губи всичко.

Както казват руснаците: "Без лоха и жизнь плоха." (Без глупаците, животът е скучен).

_stankow

А на български казваме - "Умори баламите, тарикатите сами ще умрат !" :)

си беше поредното изклецване на мат'ряла.. :) Нещо като пенсионерите дето ги лъжат да си хвърлят парите през балкона..

Световните фондови борси са базирани на теорията за големия глупак. Цялото предприемачество е базирано на теорията за големия глупак. Пенсионната система е базирана на теорията за големия глупак. Всяко младо семейство, решило да жертва следващите две десетилетия от своя живот за да си роди и отгледа дете, е пример за приложение на теорията за големия глупак. Самият Бил Гейтс е направил състояние от теорията за големия глупак — че ще има място за компютър на всяко бюро. И докато си говорим за глупаци — такива са и дописниците на Дир, които влагат в устата на Гейтс думи, които той не е казал, и оценки, които той не е правил. Гейтс не се "подиграва на феновете на криптото", а изразява наблюдението си, че пазарът разчита на тази известна теория, и споделя какви са неговите собствени предпочитания за инвестиции. Толкоз Източник: https://thehill.com/policy/technology/3525036-bill-gates-says-nfts-and-crypto-currency-based-on-greater-fool-theory/

Факта, че най-важната инвестиция, в децата, я приравняваш с една временна мания...

Тук пак е пълно с поклонници на рускте шамани, чиито филмови продукции целяха нарастващо недоверие в институиите на ЕС и САЩ.. Е, м-р Путин, не успяхте да победите Запада отвътре, не успяхте да подготвите почвата за завладяването на Украйна, няма умиращи от ваксините нито в ЕС, нито в САЩ. Компроментирането на личности като Гейтс не успя

Сума народ пострада от ваксините мухльо.

А, ти като не си ваксинар, що си толкова зле?

И какво общо имат руските филми с изказване на милиардер за криптопазара? Как се казва , чукча писател, не читател. Първо руското кино не бълва толкова много филми, че да има за гледане, а тези за войната са вече скучни до втръсване! За това зор е да облъчиш накой. Второ, ако погледаш хубавото западно кино, в последно време всички бели герои се заменят с черни, сякаш Магбет и Крал Артур са били негри!?! Винаги в модерен филм един поне от главните персонажи е гей или лезбийка. Преди, във военен филм имаше сюжет, интрига, ... сега е кръв насилие и пеераси. Та с какво като цяло амер. кино подобрява нещата спрямо руското, френското или немското кино? И пак - какво е общото между гейтс, криптопазара и руското кино?!

тук си е прав чичко Бил.. А коментаторите отдолу да не са се набутали и те с крипто?

Рептилът изглежда щастлив, защото е заложил на ваксините, вместо на крипто технологиите. Той мисли за парите под формата на бройка (числа с много нули), а не под формата на технология (блокчейн), което е остаряло мислене... Истинската свобода идва не от количеството, а от усещането да правиш нещо без да си зависим от никого, да се доближаваш до всеки директно без посредници и комисионни - ето това е криптото.

Gugnelid

Баце, ти със сигурност правиш поне едно нещо, без да си зависим от някого и това е дрискането. "Правиш" какво с тъпите койни - натискаш копчето на копмютъра и "копаш" спейки?

Ела ми прекопай лозето.Оставям те да копаеш свободно:)))

хаха "технологиите".....

Я да видим в какво се изразява богатството на най-богатия в света Илон Мъск? В оценка на акции и виртуално съдтояние. Ве.оятно има кеш и биткойни но не това се смята. Какво означава независим? Ако се съгласи някой да ти продаде нещо като си размените виртуално няколко койна добре, но я върви купи кило домати на пазара в Илиенци с биткойни? Като е толкова без такси, защо реално наградата на койн копачите е процент от транзакцията? Защо имаш крипто борса за да си смениш виртуалките срещу фиатни пари при което цената на услугата в проценти хич не е малка.. Ти спомняш ли си някой в историята да е ял пица за 120 000$? Защото в началото на койна в едно кафене, едни купиха пица за два биткойна, при пика му от 60 000... И какво значи "сигурен" щом три борси изгърмяха, и момевтално феновете зареваха, че някой им дължал пари и искат обещетение и защита от регулатори и държави... А като отворихме дума, ако не бе договорката за разпределяне на "басейните" за добив на валута, азиатският можеше да мине 51% и от там да доминират, и да правят кавото искат с пазара. И да, идеята за крипто не е лоша. Въпреки това, в момента се ползва да се правят бързи пари не да промени нещо в положителна насока

Той инвестира в ваксини. Правилно - шараните пак ще купят

Рептила-ельоменат е прав, ще го издОхат много "инвеститори" в скоро време. Много повече, отколкото го издОхаха досега.

Били Гея тоя път е прав - крипто-шараните изгореха :)))