Бивш шеф в Google: AI може да създаде смъртоносна чума

Мустафа Сюлейман призовава изкуственият интелект да стане по-недостъпен

Обратно в новината

Коментари - Бивш шеф в Google: AI може да създаде смъртоносна чума | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за фон песента на Слави-" Я сега деца кажете,де са му ръцете" !!!

Този се изказва неподготвен. Чумата се разпространява най-вече чрез плъховите бълхи, което днес не е фактор. Другият възможен вектор на разпространение е белодробната чумня пневмония в центровете за масови събирания както например градския транспорт. Ама ще натръшка жертвите си за няколко часа преди да дадат вазможност на йерсинията да се разпространи. По чревен път няма вариант в днешно време

Белидробния вариант е и онзи с най-висока смъртност. А колкото до бълхите - ще се изненадаш колко повече възможни преносители живеят сред нас отколкото през времената на Средновековието.

Изкуствения интелект не може да създаде нищо, което не е предварително планирано от естествения интелект, ако и когато го има. Това е само средство за по-бързо систематизиране, намиране, анализиране и представяне на огромна база данни, събрани до момента в изчислителната мрежа по света. Вирусите се създават от хора, както в медицината, така и в софтуера, а ИИ им помага за по-бърза обработка на резултати и прогнози.

То това и Китай го може. В смисъл не просто да го произведат, ами и да го пуснат в "експлоатация" тоя щам или вирус.

Дори два пъти го направиха.

Това не е изкуствен интелект, а инструмент на корпорациите и САЩ. И да, те имат намерение да създадат смъртоносна чума. Само трябва да измислят как убие 7-те милиарда, които считат за излишни.

Няма страшно, руснаците ще ни спасят.

Ватенка