Boeing показа учебен изтребител от ново поколение

ВВС на САЩ ще приеме самолета в редиците си през 2027 година

Обратно в новината

Коментари - Boeing показа учебен изтребител от ново поколение | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"че те са летели "до шест полета на ден". Това е довело до повече от 7000 данни и тестови точки" Гогов пак е дошъл пиян на работа!

Защо не пишат всичко, че Boeing–Saab T-7 Red Hawk е разработен заедно със СААБ, дето ни продаваше Грипени и нашите избраха поне 1.4 милиарда лева по-неизгодната оферта за Ф-16. Нали били несъвместими с НАТО-вските стандарти. Дето тук директор на Локхийд Мартин като го питаха първият път и каза, че не знае какво визират под това. А Ф-22 не може да лети заедно с Ф-35, докато Грипени си летят заедно с Ф-16 над Балтийско море редовно.

Значи САЩ, Англия и други могат да ползват продукция на СААБ, но нашите не. Ама така са казали от посолството.

защото това че СААБ участват в разработката на самолета е напълно без никакво значение за която и да е НАТО държава. СААБ няма нито лиценз нито техническа възможност да произвежда самолети за нуждите на НАТОвска държава. Унгария е единствената НАТОвска държава която има СААБски Грипен и техните самолети преди да долетят в Унгария направиха една отбивка в САЩ за доработка по стандартите на НАТО и се ускъпиха почти двойно преди да влязат на въоръжение. За всяка НАТОвска държава която поиска този самолет ще го получи от Бойнг не от СААБ. Е с влизането на Швеция в НАТО това може да се промени идните 5-6 години, но за сега това е положението. не разбирам какво според теб означава "Ф22 не може да лети заедно с Ф35". Ето ти видео от изложение 2016 г във Великобритания, където си летят крило до крило без никакъв проблем. youtube.com/watch?v=9n2q8C5BWm4

Ф-22 бил със стари радари и несъвместим с Ф-35 като комуникация. Чудеха се как да оправят и подменят радарите. Самите американци си говореха, че не летят заедно и не ги пускат заедно на мисии. Това за НАТО-вски стандарти, е измишльотина на такива като Ц.Ц., обслужващи интересите на САЩ. Тук имаше статия на дошлият директор на Локхийд Мартин, в която онзи се зачуди, какво имат в предвид под това. После нашите вече го бяха научили и той почна да говори за тях. Намерих статията но патя е прекалено дълъг и ще се счупи как изглежда. Ако през търсачката тук пуснеш: "Джеймс Робинсън от Локхийд Мартин пред Dir.bg" Ще си я намериш. Освен стандартните хвалби като на производител. Там има цитат: - Съобразно стандартите на НАТО на какво ниво е? - Не мога да коментирам какво точно имате предвид под стандарти на НАТО, но фактът, че над 700 самолета Ф-16 летят в държави, членки на НАТО, е достатъчен за неговата надеждност. Ф-16 Блок 70 ще е абсолютно съвместим с всичко, което е нужно, за да изпълни задача в НАТО. Та директора на Локхийд Мартин, не знае какво са това НАТО-вски стандарти! После вече се бяха договорили явно как да се изказва.

"НЕ МОГА ДА КОМЕНТИРАМ!" не значи "НЕ ЗНАМ!" какъв е стандартният шаблонен отговор, който американско официално лице дава на въпрос, който касае класифицирана конфеденциална информация която няма право да разкрива? - НЕ МОГА ДА КОМЕНТИРАМ! или ако трябва да бъдем точни на английски звучат като - просто "No coment", понякога "I can not comment this topic" или "I am not authorized to answer this question." чували сме този отговор на безброй теми от оръжия, до пожари и земетресения, за тема НЛО и каквото още ти хрумне. НЕ МОГА ДА КОМЕНТИРАМ - означава, не давам никакъв отговор на въпроса ви - нито да, нито не, нито каквото и да е! перефразирано отговора на директора означава - не давам никакъв отговор на въпроса ви - нито да нито не нито каквото и да е, но самолета е много готин щом 700 самолета Ф16 летят в държави членки на НАТО ... не че директора не знае, просто няма намерение да отговаря. този така наречен НАТО стандарт, касае на първо място системата за опознаване "приятел-враг" система на споделяне на информация и комуникация. Системи които ако бъдат компрометирани на практика всички останали характеристики на самолета ти вече са абсолютно без значение.

Стига глупости. Какво конфиденциално има, ако каже просто "ДА"? Това че казва, че са 700, може да е по-конфиденциално. Както и където говори да си хвали стоката. Като на реклами, жена да вади от чантичката си 20 литра перилен препарат и да вика, че е супер. Това горе-долу изпълняваше и този. А отговора дали отговаря на НАТО-вските стандарти, сигурно е най-неконфидденциалното в цялото му изказване. Сигурно се е чудил, тези пък какво имат в предвид под това? Все едно няма Еврофайтери, Рафал, Тайфун, та дори Грипени (например Англия) в НАТО-вски държави. И едва ли някой ще гони да прави различен. Предшественика на Грипен почват да развиват, след като навремето Ф-16 им се е сторил твърде скъп на шведите. Предните варианти са правени точно като алтернатива на Ф-16. И половината ракети на Ф-16 се закачат на тях, освен много други европески. А сигурно това може да се прави с адаптери. Така че ракети, разпознаване и работи на НАТО, сигурно може да се сложат и на Калинин К-7. ;)

Сърбия ?! Вие добре ли сте ?! Да прави бизнес с врага който ги бомбардира ?!

За бизнес не знам, ама на долари се радват... На рубли - как да ти кажа...

дайте на байдън да го покара

Тези наливат от пусто в празно..само и само да има движение на парите..

Русия отдавна има такъв изтребител.Нарича се Як 130.Модерен и високотехнологичен.Наричат го ,,летящ компютър".

То не били компютри, а компоти. Летящи компоти.

Копейкин ти ли си?

така е....Як-130 , правен в колаборация със италианците (Аугуста). Освен това такива образци има бразилско,корейско и май пакистанско производство.Турците и те скочиха наскоро в този сегмент - учебно-тренировъчен/лек щурмови (light multirole) междувпрочем,за оръфляци като нас - такъв би бил идеален , евтин и практичен , вместо да скачаме на скъпите (Грипен и Ф-16) , вярно те са съвсем друго ниво , но на бедняци , не подобава Майбах......по-добре с Пунто или Голф

Точно F-16 и Грипен като изтребители са екривалентна на Голф. Майбах ти е F-35, F-15, Rafale или Eurofighter. Един лек учебен самолет като T-7 или корейския T-50 е по-скоро екривалента на голф количка или мотопед.

и тоя ще литне, като 737 МАХ

Всичко ще. И новата хиперзвукова ракета и тя ще. И новият бомбардировач и той ще излезе от гаража некой ден. Въобще щетата са американски специалитет вече. А едно време СССР ги щекаше нещата. Гледам по поръчка на ПОСОЛСТВАТА редовно блъскате реклама на краварската военна техника. Тва от както се разбра, че Пейтриъта е пълен ташак, медиите не спират да се опитват да дигнат акциите на Рейтеона и краварският военен комплекс. Въпроса обаче е кога ще гледаме падащи ФКИ и горящи Абрамси. Нещо много се забавиха с доставките на бойно поле Укрофашистан. Дано да влязат и да се пробват да дигнат но флай зона. Тогава ще е още по-забавно. Да видим най-накрая ще му стане ли на света ясно как се е прецакал да инвестира в най-скъпото и малоумно оръжие някога правено - прехваленият метавърс фръчколет Ф35. Явно дизайнерите му са пропуснали няколко факта. Първо за сериозни радари не е невидим. Такива като на застарелият рекордьор МИГ 31, който ще го гледа и отстрелва отгоре. После за идеята, че отдолу няма да има козари с прашки а многослойно ПВО. И трето и не маловажно, трябва да се внимава да не лети в буря, че ако го ковне гръмотевичка нещата блокират.

Оооо Пропагандалф, как си бе? Ко прай джуджанко?

Да разбрахме че от даденият един Пейтриът на Украйна, Путлер е унищожил 5. И пак всички кинджали биват свалени и не могат да стигнат до Киев.

Жест на добра воля. Нищо не разбираш. Изстрелват ги и след това ги спират преда да ударят Зеленски и Залужни. Защото са добри и защото могат. :))))

съветски самолети и ПВО системи бяха попиляни от американски самолети във две войни в Ирак и Сърбия , както и от израелското ВВС срещу сирийски и египетски "мъченици" ( в долината Бекаа и над Синай). Резултатът е толкова смазващ , че няма смисъл да ви се налива акъл в кухите дървени чутури. А и в Украйна за 15 месеца бая руски самальоти и хеликоптери ядоха хурката. Американците като правят СВО отсреща ВВС и ПВО приключват до 2-3 дни , а самата СВО - до 1-2 седмици. Руската СВО - както винаги безаналогова , върви "по план" от "Киев за 3 дни" до "продължава да изпълнява поставените задачи" и така вече година и половина.

Руската специална операция е най "специалната" операция в света, понеже руснаците са много "специални" хора.

В тоя случай да припомним и Корея и Виетнам!! За няколко дена повече от 15 бомбардировача са гътнати в Корея! Страхът във вас е в следствие несигурноста ви в качеството на западното и по-точно на САЩ оръжие. А примери колкото щете. Пример както онзи ден взеха тук да хвалят някакъв израелски танк, който бил яко бит от някакви стари ПТУРове от времето на студената война. По същия начин и ревът на САЩ срещу закупуването на С400 от Турция, а и да припомня че Гърция също купиха руско ПВО или щяха да купуват и тогава се нададе такъв рев че и тук го чухме. Само човек дето не е бил в казармата - армията незнае че най-важно е колко е подготвен войника!

_stankow

Като стана дума за Виетнам ... По американски данни от от 1962 до 1973 година ВВС (военно-въздушни сили), ВМС (военно-морски сили) и КМП (корпус на морската пехота) на САЩ са загубили в Юго-Източна Азия 3339 самолета от всички типове. В това число 2430 по бойни и 909 по небойни причини. С отчитане на загубите на Армейската авиация, САЩ признават загубата на 3744 самолети от всички типове. Загубите на БПЛА (безпилотни летателни апарати) по американски данни са 578 единици. Загубите на вертолети по американски данни от 3 февруари 2018 г. са 5607 машини от 11827 задействани. Загинали са 4867 пилоти, членове на екипажа и пасажери, без да се броят южновиетнамските пасажери. По този начин, по американски данни, САЩ са загубили във Виетнам почти 10,000 самолети, вертолети и БПЛА . Освен това китайските прехващачи са свалили повече от 300 американски разузнавателни дрейфуващи аеростати. Ето тука, английскоезичен източник. По дати, модели, номера, имена на летците. Всичко си пише: https://en.wikipedia.org/wiki/ListofaircraftlossesoftheVietnam_War Страшно е руското оръжие, който го е подценил, после с кървави сълзи е плакал ! А най-страшно е руското ПВО. Питайте Джон Маккейн, бог да го прости !

Разликата знаеш ли къде е? Когато американците ЩЕ-кат, изделието вече съществува като функциониращ прототип и се коментират логистичните необходимости за вземане на въоръжение (оперативна и сервизна поддръжка, обучение на достатъчно персонал, специфично оборудване и т.н.). Не се обсъждат колко са "по-добри" от еди кое си друго изделие. А междувременно от съществуващите изделия има по много и произвеждат още повече. Справка: производството на F35 е над 150 самолета годишно и вече са произведени близо 900 бройки; за F15EX и F16 нямам информация, но нужно ли е, за да разбереш какво ти обяснявам? Когато ватниците ЩЕ-кат, ти показват една картинка и ти обясняват колко тяхната картинка е по-добра от всички останали изделия в света. Справка: Су-75 "Шахмат". А изделията от предишни картинки (Су-57) с лупа да ги търсиш: десет самолета произведени до момента и по 10 самолета годишно оттук насетне (ако има достатъчно боярщник за персонала, иначе отказват да работят). Американците могат да си позволят да послъгват със сроковете, понеже не им се пече яйце на гъза. Със сигурност има и корупционен елемент (генералите не се сърдят прекалено на забавянията и поскъпванията, понеже знаят, че след като се уволнят от Пентагона, ще печелят доволно като консултанти на производителите...) На Абрахам Линкълн се приписва цитатът, че част от хората могат да бъдат държани в заблуда постоянно, и че всички хора могат да бъдат държани в заблуда известно време, но че е невъзможно всички хора да бъдат държани в заблуда през цялото време. Ватниците лъжат, понеже си мислят, че с лъжа може да се управлява всичко, всякога. И резултатите ги виждаш - втората по сила армия в света се оказа втората по сила армия в Украйна.

_stankow

Точно обратното е. Западняците започват рекламна комания още като се чуе, че има търг за нещо си. И с красиви картинки убеждават, че изделието едва ли не вече е в производство, а то дотогава има още 15 години, средно, така е в авиацията. За разлика от руснаците - Як-130 (аналог на описвания в статията) се произвежда от 2009-та година, произведени са вече 160 броя, но дори вие, все пак интересуващ се по темата, не сте го и чували ... Така е - един е силен в PR-a, друг мълчаливо си работи. И после, ау, ама Леопардите горят, Патриотите горят, Бредли гори, що така ? Щото има оръжие за продажба, и има оръжие, с което пращаш сина си да воюва ! И разликата е много голяма !

Станков , с тия приказки не ставаш да убедиш и пенсионерите пред хоремага......би бил прав ако приказваш за руските "гении" ама......точно с първия абзац на поста си описа руските "мултики" и направо потвърди това което човека е дал като пример - Су-75 Шахмат.....макет по изложения със афиширан първи полет през 2024 или 2025 год. , производство - евентуално ако някоя страна от Третият Свят се излъже да си поръча. Знам,знам....сега ще ме контриш със нашите Ф-16 ама там е точно обратното - дълъг срок на доставка,забавен допълнително и заради пандемията , и всичко това заради многото поръчки , чакаме на опашката Второ , дотам ли изпадна да ми пробутваш Як-130 , произведени 160 бр за 14 години , евтин самолет за банановите републики. Човека ти приказва за свръхтехнологичният Ф-35 (струващ 10 пъти повече) с темп на производство 150 броя годишно и се увеличава , произведени почти 1000 броя и пак не смогват със поръчките (има за поне 500-600 бр. спазарени и още толкова планирани от чужди държави , от САЩ - още повече ). Схващаш ли ? единият бил силен в PR , другия - мълчаливо си работел....ГЛУПОСТИ , ТОЧНО ОБРАТНОТО Е..... САЩ си произвеждат и продават , другите се фръцкат по Авиошоута за да си пробутат недоносчето Су-57,от които даже Индия навреме се отказаха и с малко се набутаха. И като ги няма индийците да финансират производството , темпа как е - 2-3 самолета годишно. И аууу-баууу , някой се вайка че Леопарди,Брадлита и Патриоти горели , ама само във мокрите ви русоробски фантазии. Никой не е изненадан че ракета като удари машина - тя гори. На руските направо им заминава купола , това що не го споменеш ? Кат ти думна кухата кратуна със СТАР чук по-малко ли ще те боли отколкото да те ударя със чука на ТОР. Резултата е един , тънката разлика - само давам пример , израелска операция , накрая 40 танка Меркава са дали фира , със 15 танкиста загинали. А сети се накъде бия.......на "фронте видяхме руски орки със "бронежилетки" за софтбол"

и от цена 19,5 милиона го свалиха до 9 милиона долара на бройка ...

Оригиналния проект беше на шведите от Сааб

Сърбите пък къде се бутат между шамарите за американски самолети. Да си сърбат парцуцата и да летят на съветски таралясници. Достъпа до американска техника трябва да се заслужи.

Олександар си, свиньо!

Ванка, не се газирай. :) Ще спукаш някой капиляр, а не са ти останали много здрави. :)