Коментари - Кои държави оставят най-много космически боклук | IT.dir.bg
назад

Кои държави оставят най-много космически боклук

Русия уверено заема първото място по замърсяване на околоземното пространство с космически боклук.

Обратно в новината

Коментари - Кои държави оставят най-много космически боклук | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На накой направи ли му впечетление ОГРОМНАТА разлика в числата от статията? От "1300 са действащи космически апарати" извадете 427 на САЩ, 129 на Русия, 123 на Китай и евентуално още 100 на други държави се запитайте какво "действат" останалите 521 апарата около Земята!

Сори амиго, схванах какво имаш предвид, но на пръв прочит впечатлението беше друго.

Ти пък кога си бил на 1-ви Май на училище, като това си беше официален празник и не се учеше и работеше!

Хем изостанали, хем най-много боклук оставили :) Какво искат да ми кажат с това? Че руснаците дават милиарди за да качват боклук в Космоса? Или, че американци и китайци си "чистят" космическите отпадъци? Те още Киото не са подписали, представям си в Космоса какво правят :)

ами USA имат по малkо разбираемо те повечето си грамват при излитането и стават земен буклук

Нормално за руснаците да са номер едно в боклука, след като огрома част от сателитите им често се превръщат в обикновен боклук. За американците, че си чистиха си прав, често прибираха по нещо със совалките, но това е твърде висока технология са руснаците. Пробваха да я копират, чрез буран ама толкова и успяха, колкото успяха да копират ладата.

Русия е водеща космическа сила и това не може да се отрече. Призовавам нормалните хора да бъдат обективни и да не изпадат на нивото на русофилистичната сган, отричаща всичко несъветско и обвиняваща за каквото и да е целият останал свят.

Гнусните руски тролчета вече и новините в IT налазиха. Линкват коментари към техните форуми и скайп групи за бригадно гласуване. Отврат. Обаче когато цифрите говорят и троловете трябва да мълчат! Русофобска била статията леле вече всяка една лоша статистика спрямо Русия ли е русофобия бе, пендели? Станахте и вие като евреите - като им се каже нещо, те крещят АНТИСЕМИТИ, та така и вие с вашата русофобия. Пу да ви...и мурзилките.

Да, вие определено предпочитате родните статийки. Явно сте си преценили дотам нивото.

Виждам, че пак сте го обърнали на про и анти Русия. Обаче, когато този боклук излезне от орбита в която се движи и бъде привлечен от гравитацията на земята ще се случи най-простото - ще започне да пада на произволни места на земята. Включително и в населените места!!!

Споко, въпросните буклуци ще изгорят във високите атмосферни слоеве, ако тръгнат да падат. Те са потенциално опасни за обектите, които се намират на орбита.

За кое по-точно - опорната точка или диетологията?

Момчета, не се карайте! Дайте да помислим кой прави най-много боклук в космоса, кой прави най-много космически боклук на Земята? Гледайки няколкото последни "успешни" старта на американски ракети - май са те. Абсолютни кьорфишеци. Толкова барут и боклук за нищо!

Нека позная! Русия. Миналата година взривиха Протон "едва" 34 взрив на ракетата, През 2011 три ракети взривиха, включително и "сигурния" Прогрес при това с корабчета около 10 пъти по-малки от Совалка примерно. Верно няма за како да се карат момчетата. Всичко е ясно.

набират се роми за събирането на космическия боклук ...

направо да ги пращат в Русия да го ловят преди да са го изстреляли :)).

шегата настрана това са си милиони пари скрап, като се има напредвид материалите..

Ако знаеш западните модели по това време по колко кила вървяха. Тежки години бяха, ама и по-тежки се задават. Не за телевизорите. За хората.

Ами нормалное да е така. Все пак СССР навремето, а и сега Русия са първи космически сили. Първи човек в космоса, първи сателит , най-много исзтреляни ракети и така. Така е като са първа сила в космоса. Това да не е хамерика, с нейните взривяващи се като фоерверки за 4 юли ,под път и над път совалки. А да не говорим и за ракетата и космическия краб дето гръмнаха по миналата седмица...Каза им Рогозин& Използвайте трамплини! Ма те янките, не! Ще строят ракети! Янки, ракетата е високотехнологичен продукт! А не фасфуд или хамбургер!!! Стройте трамплин а не ракети! И оставете руднаците да ви возят до МКС докатос а на кеф! Че после да няма пак Челинджър и Колумбия!!!

мале мале, още един болен и промит от партията майка откъснал се от релността човек. Направо политкомисар :)). Толкова лъжи в един пост не бях чел от как четох предизборната програма на бсп.

Естествено един нищожен простак като Вас, друго не може да измисли...Като всички педи-крати в България не давате смислено опровержение на мойте думи. Затова не е ли по-добре, като няма какво сислено да кажете, просто да мълчите ? Задържете простотията за себе си, отива Ви.

Боклуци да създават боклуци.

я слагаш а?! Това че жълтурите си траят не значи че и сега не бълва тонове радиоактивна вода в океана...Ама нали Япония е демократична страна, та всички вестници и телевизии си трайкат а?! За радост на педикратите по света!!!

Абе да сравняваш фукошима с чернобил е доста малоумно, дори за пиян руски бляд какъвто очеизвадно си :). Едното гръмна при природно бедствие, а другото при смяната на пичн руски бляд в опита му да се подмаже на партията майка. Такива са фактите колкото и руските дупеблизковци да ги отричате.

Руснаците или по точно СССР, винаги са имали по различен технологичен дизайн. Руснаците строят мощни ракети и тежки сателити, затова повече боклук. Американците, по принцип не са толкова добри с ракетните двигатели, особено тези от пурвите степени, затова са се научили да правят леки сателити, и т.н. Например Спутник 86кг, експлорър/5 кг Восток 4700кг, Меркюри 1355 Восxод 5682кг, Союз 5350, Джемини 3851кг

Не знам на кой не му харесват фактите.

А дали са факти? Примерно тези дето не можели да правят двигатели качваха по 150 тона и пратиха хора на Луната, докато можещите на 10 тона се задъхват. И пнеже са ти наговорили само глупости, само ще спомена, че двигателите на Совалките са със затворен цикъл, въпреки че те не били и чували за такива двигатели, според русофилистичната сган. А това със спътниците 100 % е истина, но то не е за хвалене.

Извинете ама по каква гадост не са на челните места.По алкохолизъм ли ,по мърсотия ли по безобразно шофиране по мърлящина по какво не са?Имам съседи които са с претенции за руски корени-няма такива диви селяни.Сметки не плащат,крадът тропат та си майката ебало изобщо много напомнят цигани.И никога не са те.Друг си хвърля боклуците друг не си плаща сметките и така.А когато са те казват:Ми ние сме си такива.Разбирам защо де що има нормални цивилизовани хора като чуят руснаци и им се додрайфва.Харесват ги основно негри,и некви подобни.А да между другото.Голяма част от тия лайна дето са ги заебали в орбита са със аварирали или остарели ядрени реактори и батерии.Ще бъде готино когато почнат да падат дори не се знае и къде щото май и те не си знаят нито имат контрол над лайната дето са ги пращали грохнали от старост но за сметка на това с ядрен реактор или батерий в орбита.Просто като не им се отдава нещо по добре да не го правят.Щото последствията са трагични за много хора.

България!

Ем то фина фигура с тъпкане на Макдоналдс не става така или иначе...

по-добре космически боклук отколкото боклучави статийки

жалка русофобска статийка, но добре прикрита все пак по-добре космически боклук отколкото фекалии и промишлени замърсявания, които Щатите и Западът генерират в много пъти повече от останалия свят. Щатите са шампиони по разходване на ресурси на глава от населението, но тия цифри нещо се замълчават?

рисия има много неуспешни изтрелвания през изминалите години, но за тях нищо не се саобщава, има много примери, като буран например, но човек трябва да поразгледа статистиката разликата между запада и русия е че едните като се провалят го обявяват и се надяват следващя пат да се справят по добре докато при русия провалите е забранено да се дискутират

ДРусофобската статийка е цитат на ИТАР-ТАСС цитиращи Цнимаш, бе нещастен боклук

ТАКАВА ИМ Е ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА, УРИНАТА С НЕНУЖНИ ФАБРИКИ,ЗАВОДИ, РЪЖДА И СКРАБ. АКО ОТИДЕТЕ В УРАЛМАШ, ЩЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ГЛАВАТА. ДАНО СИБИР ОЦЕЛЕЕ ПОНЕ, НО СЕ СЪМНЯВАМ!!!

Наборе, опасявам се, че живееш с твърде стари спомени.

Дедо, ти да не пишеш от гроба а ? Или от бунищетоа? Че инфото ти е не от 1941 а от 1841 година а? Маи нещо не гледаш напоследък какви заводи открива Путин ? Това да не ти е КРАВАРНИКА И Детройт където заводите вече са едни руини с банди негра които ги плячкосват, точно като целия Крварника а?

Интересна новина, хем се мъчи да плюе по Русия, хем обаче излиза, че най-много сателити са изкарали руснаците. Излиза, че не са толкова изостанали в космоса ;)

Най-много са българските сателите! Я ги виж тук как пишат про-западни глупости и еврогейски ценности.

Най много боклук са изкарали руснаците, а не най много сателити. Сателитите им са три пъти по малко от тия на сащ. Да не говорим колко руски сателити просто се превърнаха в боклук, щото пияния мужик не можел да прави електроника и софтуер. Няма митова, това са си реални факти.

наи много неработещи ни пак не си прочел цялата статия явно или просто не познаваш цифрите =)

Тъпунгер, Американците си сваляха сателитите със Совалките, както и самите ракети им бяха Совалките, които се връщаха, за разлика от руските, които си висят по небето. останалата част на американците пък са изстреляни из цялата Слънчева система.

Аз пък си помислих, че България води класацията по космически боклук.

На първо място сме, ама по ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУК.

"Русия уверено заема първото място по замърсяване на околоземното пространство с космически боклук" Нищо чудно, при ноухау от корольово време, МКС-таксиджиите ползват и Космоса за сметище повече от всички други. Евразийска му работа. . .

Краварите замърсяват по-малко, щото техните боклуци падат най-често във фаза на полета преди да достигнат орбита и по тази причина си остават на Земята. Е, това не ги прави по-малко вредни от екологична гледна точка.

Според теб кравешките лайна са вредни от екологична гледна точка? А аз предпочитам да ям продукти, торени с кравешки лайна, отколкото тези торени с пестициди.

Добра практика, макар че не разбрах връзката. Проблема е, че точно краварите правят най-вредните изкуственяци по отношение на храните. За това са и толкова тлъсти.

Гледам , отново от помощните училища са пуснали днес интернета на възпитаниците си. Да напишеш че Русия била в средновековието говори единствено, че в главата няма никой и нищо! Държавата , която е водеща в извеждането на космически товари , нейни ракети или двигатели използват АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ останали държави - САЩ, ЕКА, Ю.Корея, С.Корея, Китай, Индия, Япония и т.н. Държавата която проектира МКС и построи голяма част от нея. Държавата, която покани всички на своята станция МИР, за да видят какво означава истинска работа в космоса. Средновековие?!?!?!Хапчета , пичове, хапчета ви трябват и се надявам при обедната визитация да ви дадат!

Просълзих се...

Отбелязах си! Като се насереш пак се обади!

В момента Русия е най-големия враг на "братята"..Нормално е да се води тотална война,чрез медиите..А медиите са "наши хора" - пишат това което чичко Сам им каже. /нали все пак той печата кайметата с които ги е зарибил?!?!/

Да те ползват за бакшиш не е голяма гордост. Когато единственото ти поснижение е това да извеждаш товари, а другите изследват сосмоса, кацат на комети, на марс и пращат апарати работещи.десетилетия,със сигурност си около средновековието.

3евзек

Бакшишите са от другите изброени държави. Руски е само Мерцедесът, с който возят.

Другите нека си хвърлят Кюриосита насам-натам, мене ако питаш много по-целесъобразно е овладяването на дългия престой в космоса (или тоест, точно това, което руснаците правят). Хиляда сонди на Марс не е голяма работа, а излишно хабене на средства. П. С. Само да отбележа, че съм друг "нерегистриран", не пишещият по-горе.

То хубаво водят, ама защо акат там където работят? Или това е руска традиция??

водеща компаня моментално е спасе х.. ека - неползва вав своите кораби руски двигатели.. а преди два месеца заради това че за 2-3 пут немогат руснаците да им изведат галилео сателитите се отказаха от ползването изцяло на руска техника за изкачване на стока.. китаи си има своя собствена технологя /макар открадната от руснаците през 70-те/ която вече нема много общо сус руското.. америка ползва 3 двигатела, от които само вав един има руска технологя /само вав првя степен на двигатела/ както видахме проекта цъгнус го ползва - и те ще се отказват от руското.. както и дарзавата в америка.. просто докато руснаците слушаха - последните 20 години, частично се ползваше руското.. ама сега хептем има по евтино от тахното, хем неслушат - ами тогава ариведерчи руся..

Първи клас ти липсва.

Научи се на правилен български.Иначе за простотиите,които си написал-поздравление.Дерзай.

БГ не замърсява космическото пространство! Гордейте се Българи! Също така българската ракета никога не пада!

Не им се "връзвайте" на изнесените "факти". На този етап на развитие на човечеството ,няма цивилизация,която да публикува данни истинни,или близки до истината. Вие вярвате ли им? Всичко това е в графата "държавна тайна" и дори националните разузнавателни служби не разполагат с данни за това. Няма как,просто.НЯМА КАК !

джелезо, бате!

Мдааа... Когато числата говорят и Путин мълчи... Едно е да се хвалиш колко си велик, друго е да се види черно на бяло. Интересно тези 129 защо също не са в графата "боклук" - преполагам, че повечето от тях са били неразличими от боклук още като са излезнали от завода ;)

Да не забравяме, че имат огромен актив от сателити които изследват дъното на океана :)). Само от системата глонас са доста :)). Иначе, сега ще те налазят родните руски пияни блядове, да ти обясняват, че САЩ им ползвали ракетите ахах.

Господине. В статията ясно е записано - "космически боклук" - нека не злоупотребяваме. За океана е ясно, а ако надникнем в заводите им за космическа продукция сигурно ще се разкрият смайващи и за най-скептичните прогнози числа за отношението брак/продукция, ако нещо, сделано в Русия, може да се нарече въобще "продукция".

Я виж колко си умен - сам се сети. Огромна част от действащите "американски" спътници са изведени с руски ракети. А последните степени на тези руски ракети са част от "боклука".

Хах: "С най-много действащи космически апарати разполагат САЩ - 427. На второ място е Русия със 129, а на трето е Китай със 123 космически апарата, се твърди в отчета.".Това е доста показателно за нивото на руската космическа програма..някъде около средновековието. То не е лесно да си на първо място по боклук и да си на нивото на Китай по брой апарати.

Ако Русия е "някъде около средновековието" с космическата си програма, къде са тогава страните зад нея!? За, България, няма да отварям дума, в този случай. Сигурно не е лесно да си зомби - постоянно да се мъчиш да напъхаш реалността в примитивните си, уродливи, жалки представи.

Ми страните зад нея нали гледаш 129 на 123, Китай другия месец може да ги настигне и тогава ... Индия пълзи и тя може да ги задмине :), за европейската агенция дори не споменавам :)..Та е малко смешно, да ръсиш малоумщини, след като Такива са реалностите, такива са фактите, такива са числата.

USA-рите, кой? Който цапа най-много Земята, той цапа най-много и небето. Демек - хич не му пука! Давайте да консумирам на мах, а след мен и потоп...

Еххх аман от промити от водка бай ганьовци :). Най големия замърсител на земята е Китай. Това го знаят и децата, но истинските деца, ане децата на бай ганьовци.

Д'е е България сега, д'е е? Чистоооо, като момина сълза. И гладко, кат' съчма - всеки се бори само за насъщния, никакви космоси ...