Братята Безос, тийнейджър и 82-годишна жена са на часове от Космоса. Вижте всичко за полета

Dir.bg ще излъчва на живо изстрелването на ракетата New Shepard с Джеф Безос, брат му, 18-годишен студент и 82-годишна жена

Обратно в новината

Коментари - Братята Безос, тийнейджър и 82-годишна жена са на часове от Космоса. Вижте всичко за полета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв е въглеродния отпечатък на този кеф?

Ватник да се загрижи за нечии 'въглероден отпечатък' е все едно просяк да коментира фитнес или здравословно хранене. Не че не меже, ама..

Коментара ти е доста нелеп и глупав, явно си го закъсал за центове...

С гаранция по-малко,отколкото на милионите разбрицани трошки в България, които НОНСТОП замърсяват българския въздух. Само се запитай коя е най-мизерната…пардон…замърсената столица в Европата . Ама то това не се брои де…

С меки кресла... А бе американска работа

Истинския мужик гордо сяда на шишето с боярищник - братската любофф го калила за такива изпитания.

Безос, не се Връщай!

Космос друг път:)... Ще ги метнат с прашка на горе и после падат, като гюле... 5 пъти по-висока скорост им трябва за орбитална височина...

Чист хазарт. Господ си знае работата.

Да ги попита какъв въглероден отпечатък оставят ракетите им и безсмислените им разходки. При положение че има толкова хора в нужда на планетата да се харчат милиарди за безмислени проекти е доста не най малкото.

"Вижте всичко за полета", но не сега, а след полета.

ненормалници!

А космонавта Слави няма ли да е с тях

да взимат и Гешев

Някои си въобразяват, че парите ей така започват да текат в сметките на въпросните предприемачи, а това че дават работа на хиляди високоплатени специалисти, дали ви хрумва? Дали ви хрумва, че има така наречена верига на доставики и покрай тези хиляда са ангажирани поне още три пъти по толкова. След като си осигурил работа, чак тогава започват да текат парите...ма какво ви се обяснявам на дебили...айде...

а дали ти хрумва, че за да почне басейна да прелива, трябва отточната тръба да е по малка от тая, през която се влива водата

Накрая поне се усети, ходи на луната смотльо

Да натовари повече ненормалници та планетата Земя да си отдъхне!

Не мога да си обясня тази липса на критична мисъл у журналистите. Това, че американските ВВС тълкуват всичко над 80 км за "космос", не значи, че това наистина е така. Безос ще стигне 100 км. височина, което е значително по-малко от полета на Юрий Гагарин, който е успял да застане в орбита, и е обикалял Земята на разстояние между 180 км и 327 км. Не всичко е маркетинг, пичове, наричайте нещата с истинските им имена. А именно - Безос е построил една гражданска балистична ракета, с която ще стигне до някъде и веднага след това ще падне обратно на Земята :)

Защо тогава Русия не може да построи нещо подобно? Когато не си направил нищо, обаче се стреми да омаловажиш чуждите успехи-какво говори това за теб??

Русия е направила много, а тия екскурзии са абсолютна безмислица. Никакъв принос към човечеството, замърсяване на природата и разбира се парите , които ще вземат от туристите...

80км се счита за минималната височина, на която сателит може да обикаля земята без да изгори. В САЩ хората, летели над тази височина, са астронавти. По някои други международни стандарти границата е 100км, което ракетата на Blue Origin може да постигне. Няма ясно дефинирана граница между космос и атмосфера. Космическата станция лети в термосферата, а не в космическия вакуум. Дори гравитационното поле на борда й е 90% от това на повъхността на Земята, но понеже станцията е в постоянно свободно падане около Земята, на борда хората са в безтегловност.

''построил една гражданска балистична ракета'' Рогозя пък е патентовал асансьор дето фъфлел 'Поехали' :))))

Къф гагарин( с малка буква) , какви 5 лева??? Дай поне едно доказателство,че е летял !

Каквото са обещали, са го изпълнили. Безос е от български произход. Ето, пращаме мъж и жена в космоса, а 18 годишното момче е от северномакедонски произход. Първата точка от програмата на ИТН е изпълнена успешно.

дори с името New Shepard - Нов Пастир/Овчар се подиграва на балъците. тая баба на 82 години дори в един басейн ако далдиса и ще и се напукат кръвоносните съдове, камоли в "космоса".Важното е да се вдигната акциите на пазара, бунаците да си купят нови че на Мензос кеша му е кът

Алън Шепърд е първият американец летял суборбитално, каквото е предназначението на тази ракета. Как изобщо ти хрумна, че някой ще си кръсти ракетата "Нов Оврчар"?!??

Може би... заради овците

просотията е неразделна от путлерастията.

абе, това че си един от 80-те процента дебили за тебе гордост ли е? Простак!

SU-152

Мда думнаха 30 човека на пазар в Багдад,всичко се замита под килима в западната преса? Демотакова!

Думнати чалми са само статистика. Те така си живеят открай време.

'Опитите на Безос и Мъск са нов начин за печелене на пари от богати, но наивни американци.' - Чарлз Дюк; американски астронавт, Аполо 16

Да беше го направил ти. Или тоя. Ама не можете, но критикувате.

Безос, Гейтс, Мъск и техните подобия са дразнещи поради левите си възгледи и финансирането на крайно левите в САЩ. Едно не може да им се отрече - толкова болести докараха на нашия чугунитет, колкото фашистите не успяха!

Безос и Мъск са десни, а Гейтс е ляв. Ич не си в час.

Безос е собственик на болшевишкия официоз Вашингтон Поуст, а Мъск се изживява като хуманоидно хипи и подкрепя американската ДП. Те са десни колкото бойкикин...

Безос е най-мразеният човек от червените човечета в САЩ. За тях това е демон-капиталист. Мъск избяга от Калифорния в Тексас заради социализма там. Определи всички КОВИД мерки за олигофрения. Определи и Гейтс като олигофрен. Безос и Гейтс предпочитат да харчат парите си за амбициозни проекти, а не да хранят африканчета с тях Гейтс, като Бъфет, иска богатите да се облагат с данъци до дупка и е един от най-големите филантропи в света. Обаче с Безос имат общи интереси в ядрена енергетика и борба с климатичните промени.

поправка: "Безос и МЪСК харчат парите си за амбициозни проекти"

каква само тежка присъда -' болшевишкия официоз Вашингтон Поуст' Ти , Цуполке не се обаче надясно, а НАДОЛУ - чаааак там долу където е 3тия Райх..

Полетът ще продължи 11 минути - на фона на 90 минути полет на Брансън, това ще е сериозно подобрение....

Абе какъв космос ги гони, като не могат да стигнат до орбита! Тягата им стига само да ги метне нагоре и после падат надолу като балистичен снаряд (един вид като хвърлен нагоре камък)!

Кои титани на мисълта са сложили минуси :))) Минималната орбиталната скорост при която обекта няма да падне отново на земята и може да се счита, че е вече в космоса е 7 км/s или малко над 25000 км/h Според техническите характеристики на ракетата им ще достигнат скорост от 3700 км/h Ето и малко инфо от популярен сайт ако не ми вярвате на мен: https://money.bg/travel/kolko-riskovo-e-patuvaneto-na-bezos-do-kosmosa.html

Soglasen sum, ova ne e vistinski kozmos.

Да си кажат молитвата че може и да не се върнат

Няма как да не се върнат, защото не могат да достигнат орбитална скорост. Друг е въпроса в какъв вид и агрегатно състояние ще се върнат!

Аз залагам на газообразно!

Като личности е чудесно да гледаме към небето и звездите и да мечтаем. Като нация и държава обаче сме на толкова примитивно ниво на развитие, че не можем да разрешим елементарни инфраструктурни проблеми - пътища и канализация. Какъв Космос, каква наука?

Прав сте, но човек тряба да има мечти, иначе потъва в сивотата на битовизма. Аз като дете мечтаех да стана космонавт, да откривам нови планети и звезди, а днешните деца какви мечти имат? Време е да си оправим държавата, за да може децата ни един ден да мислят за наука и култура.

Дано гигантския пенис не гръмне на път за почти-космоса, към където се е запътил тоя грозник :) Щото това е почти-космоса, отново да кажа :)

Слави е прав, че трябва да гледаме към космоса, но преди това има мнооого работа, за да си оправим държавата....

И ще използвам повода , за да си го преместя в другия крачол

на шишето от боярищник да не забравиш да седнеш - с 'Уря'..

Покажи, че Ганя е над всичко.

За Безос незнам - но за нашата чиния на Бузлуджа..... Комундетата да си я ремонтират с техни пари, да се качат на нея всичките, да отлитат към Марс - и най-важното: Хич даже да не се завръщат!

Големият фуй да не ги изстреля на утка си райна.

Те ще бъдат ли ваксинирани? А ще носят ли маски? Ще им правят ли PCR -и? Питам за един прЕател.

Ти да не мислиш, че тези които произвеждат Кока-Колата пият от същата ? Подобно е и ваксата - тези, които я правят не са тези , които консумират. Понимаеш ?