Коментари - Чадър пази от дъжда с въздушна струя (видео) | IT.dir.bg
назад

Чадър пази от дъжда с въздушна струя (видео)

Китайски изобретател търси финансиране за производството на чадър, който предпазва от дъжда с въздушна струя, вместо с непромокаем плат.

Обратно в новината

Коментари - Чадър пази от дъжда с въздушна струя (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой от драскачите тук може да се похвали със собствено измислено устройство с практическа насоченост? Кой е учствал в създаване на такова? Аз съм! Но само няколко десети от процента! Т.е. считам, че участието ми е пренебрежимо малко, но създателя сметна, че по достойнство, като член на групата и него укоражител, заслужавам повече. Писаме в групата и получих патентна грамота. Т.е. съм сътворец на нещото. Да е жив и здрав този човек! Той натвори много и добри неща! Вие какво ще кажете, освен да се подигравате и плюете?

Когато нещо не става, тогава се обръщат нещата на 180 градуса и хоп, получава се! Та моята идея е: Да се направи нещо, което да обединява предимствата на чадъра с това предложение. Полето, над главата, да има фуниевидна форма, да събира капките дъжд и по една тръбичка да ги води до земята. Така и човека сух и околните неомокрени.

къде изчезна полето?!

Те с тая въртяща се перка да се врежеш в тълпата -> филм на ужасите

ДИРНИЦИТЕ, като турите силово поле в кавички, от това значението и смисълът мъ не се променят на въздушна струя... пак сте запълвали стенвесника с квото ви падне щот не знаете друго, а и ви мързи да потърсите

Доста непрактично и енергопрахосващо. Но освен това някои журналисти не знаят какво е "силово поле". Наричат така обикновен вятър!

много смислена "новина", браво!

Самсунг отдавна са го измислили. Смартфон с подходящи размери и IP44, подходяща стойка за глава и готово. Така се решава и проблема с носенето по джобовете. Лошото е, че Епъл ще почнат да ги съдят за патентна кражба...

Няма... При градушка техните се огъват и тогава по-скоро ще съдят дюрекс, че произвеждат кондоми с формата на телефон ;)

Ако Нане мине с таков чадър покрай мене и ми напълни врато с вода, ке му го счупим у чутурата или ке му го заврем у ........:)

Очевидни са недостатъците на разработката, но не може да се отрече, че има потенциал! Като чета всички тези негативни коментари и си мисля ако всяко изобретение в зародиш бе отхвърляно заради критиката която го посреща, колко примитивен живот щяхме да водим днес. Огледайте се около себе си, да не мислите, че всичко което виждате е било прието радушно и е било във вида в който го ползвате днес. Всяко нещо с времето си!!!

Това изобретение има потенциал да останеш сух за сметка на другите около теб. Какво му на добрият стар чадър без батерии? При вятър е толкова неефективен колкото и посочената джаджа. Качествените идеи винаги се оценяват подобаващо.

Никой дотук не споменава и ужасния шум на некохерентни перки в тълпата. Поредната китайска тъпня.

Какъв е енергийният отпечатък на това "чудо" пред един обикновен чадър?

Това е 2 в 1,вибратор + чадър.Зарежда се,докато го използвате като вибратор,а като го обърнете и от долу не ви пръска,а акъл де...

Хората минават към пасивни къщи и домове и гледам да намалят консумацията на енергия използващи пестящи технологии. Не виждам този сешоар как се вписва в тази концепция.

Като запраска дъжд си взимам сушоара на батерии и тръгвам безгрижно по мокрите улици.

Оригинално, скъпо, тежко, суетно, непрактично. Влага плюс течение, сигурна хрема. Много напредничаво, куул отвсякъде. Не го показвайте на еврочиновниците, да не ни задължат да го носим по някоя програма до 2020 г.

А тестван ли е колко е ефективен при вятър?

Или градушка. Иначе може да се сложи и на шапка. И дали ще пръска на околните хора.

Те да измислят да пъдят облаците над градовете, но не с разпръскване на разни химии, другото е бошлаф...

От какъв зор? В градовете освен бетон, тухли и желязо има и флора и фауна, която се нуждае от вода.

Измислено е през 50-те.

Айде нема нужда от такива изобретения.

Чадър с вертикално излитане!

земя-въздух

Уникална глупост ! Помислете... ако всички имаме такива "чадъри", ще сме като в автомивка, когато се разминаваме. При нормалните чадъри водата се оттича по краищата и не пръска околните, а това "изобретение" изхвърля водата настрани и когато минете покрай някой с такъв чадър ще напръска вас. Да не говорим, че ще тежи и батерията ще стига за 5 минути работа. ТЪПО !

:) Не е чадъра на бъдещето, но така се движи прогреса, проба - грешка докато стане.

чадъра на бъдещето, ще е сигурно някакво смарт приложение.

Специалисти и мрънкачи, измислете нещо по-добро!

Нямаш проблем - я да се замисля, аха, една дървена дръжка, плат, и малко тел - ето готово, стана чадър!

Бях взел за вкъщи китайски душ, който свети докато се къпеш. Счупи се на втората седмица. Сигурно и това ще е такова, на всичкото отгоре ще пръска хората около теб.. И да - трябва да се зарежда, заедно с всичко останало - телефони, таблети, лаптопи... Уджаз!

това с пръскане на хората около теб не е от първостепенна важност за много хората в бг на които не им пука за другите, не случаино има българска приказака 'на мен ми е добре, когато на вуте му е зле'

По-добре първо да го тестват на град че като го гледам ако го запука като големия град в София няма да му останат и батериите даже

Абе и в три размера щял да се произвежда....Ехаааааа

Абе, я да му сложат още една, две перки и да те вдига над облаците бе!

ся, путлеристите могат да си кажат любимия виц за 100000....те милиарда от наса, дадени за химикалка в космоса и мужиките с техното моливче. Ама няма да се обадят, че великото откритие е от брацка чина, да ги е..

Много си зле. Лекувай се. Мисленето ти не е на нормален човек.

Всъщност са 100000 долара..което днес се равнява на към 36/7 милиона :)

Идеята не е нова - предизвикателствата са автономността (съответно проблеми с теглото и размерите) и шума на уреда. И пак опираме до тези пусти батерии - който направи пробив там, той ще яде баница ;-)

За човека под чадъра добре, но какво ще кажат тези около него - няма ли да го "понаводни"?

Хайде сега и чадъра да следя дали е зареден. Единственият недостатък спрямо тази играчка на сгъваем автоматичен чадър за 5-10 евра е, че трябва да се суши. С това най-много да си изкара човек боя, като почне да пръска по околните.

Ами да сложат батерия и вентилатор на сгъваемия чадър и да го изсушава набързо. Ама след прибирането в къщи !

Айде успех, а на представянето на чадъра ще извикаме Rihanna да ни изпее песньовката за Умбрела, ела, ела ...