17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧНГ на тия които я посрещнаха вече, а другите ще почакаме още 6:30 мин

А ся китайците да кажат плоска ли е или не земята, че Дадката обърка формулата последния път и не се разбра

Тук са написани редчайши глупости. Като се почне с това, че Айткен чието има носи кратера е астронавт ( а всъщност е астроном, ама то компоти и копютри -все тая, нали така!), премине се през това колко успешни мисии с кацане на луната има по програмата Аполо (6 а не 4!) и се свърши с това къде се намират кратерите! Вярно е само че са на обратната страна, но нито Айткен нито фон Кармен са в южните полярни области на Луната: единият (фон Кармен) е на около 45 градуса южна ширина, другия (Айткен) е на около 20 градуса южна ширина, т.е. Айткен дори е по близо до лунния екватор отколкото до полюса.

И... Робърт Грант Айткен не е астронавт ами е астроном....

12 американци бяха на Луната, но не по 3-ма от 4 кацания , както е написано, а по 2-ма от 6 кацания (Аполо -11, 12, 14, 15, 16 и 17). Третия от екипажа оставаше на орбита около Луната.

Ха дано бай китаец успее да кацне, щото американеца кацна само в студиото на Холивуд

Дааа, всеки ден каца под режисурата ти, нали си Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър какво друго да прави. Сега марш в леглото.

разтуриха СССР, забраниха "великата партия на Ленин, вдъхновител на всички успехи" ....Китай запази комунистическото управление и от изостанала страна се превърна в световен колос - в икономическата, технологичната и научната област...Защо ли се пита във въпроса? Брутният вътрешен продукт на Китай е 14-15 пъти по-висок от този на Русия. А Русия е най-богатата на природни ресурси страна...Как трябва да управляваш тези ресурси, за да си 12-ти по БВП и 49-ти по индекс на човешко развитие по данни на ООН? Китай заля света със стоки от всички възможни видове, Русия една пералня, един телефон не произвежда. Ракети, бомби, самолети...

Щото някой ги спира руснаците да замаршируват пак пред мавзолея с мумията и да върнат комунизма дето фалира та им се наложи да разпуснат СССР, даааа. Ако ставаше с контрол отгоре отдавна да е станало. Навсякъде и винаги прогрес е имало когато контролът отгоре е намалявал, в Китай включително. Докато караха по рубашки при Мао голяааам прогрес правеха, напъни се в тая посока. А сега са сериозен играч, никой не може да им го отрече. Не защото останаха с комунизма а защото махнаха голяма част от него. Основната му част - според евангвелието по Ленин "дребната частна собственост ежечасно, ежеминутно ражда капитализъм". А откажеш ли се от това евангелие - както в Китай се отказаха - за какъв комунизъм може да става дума вече.

Верни слова, обаче кой цъка минуси на това без да даде смислено обяснение??? Все на черното бяло... А добре че беше Корейската война света да чуе за Самсунг, Елджи, Киа и т. н., а и да види Репата де.

народ, като викингите, унищожили първото бг царство, монголите от техните земи второто бг царство, следва сегашното... Защо и те - монголоваряги и ние некви средиземноморско-и-т.н. тип хора шпрехаме славянски (и защо румънците латински) ходи разбери. Последните 2000г. имаме 1000г.под гръкоримско, 500-турско, 350-българско и последните 150 е някакво руско-съветско-мангалско робство, все претаковани демек, и много често с тяхно участие.

пита се защо, нали - китайците е трябвало да се превиват и козируват на ссср и да приемат комунизма като измислен от москва, лондон и берлин, но в действителност те вярват че народовластието е измислено при тях, и сега са достатъчно силни за да отхвърлят влиянието на московци ( и индиректното влияние на берлин и лондон) и да осъществяват народовластие такова каквото те поискат, не казвам че са прави, просто вече са достатъчно силни да имат своя политика и своя вид комунистическа религия различна от съветската

кое му е комунистическото на Китай вече, освен КПП, че са вечни фараони, окопани завинаги, 100те и кусур милиардери ли, прилича ми на див капитализъм, с милиард роби, поне.

комунистическо, или социалистическо, или власт на народа или както те си го разбират, не е това което ние разбираме, не е дошло от маркс и ленин, нито вече не е и това от мао, те си водят собствена политика която няма да я разберем освен ако не станем китайци, света вече има три политически полюса, не два, и като нищо в бъдеще да се появят и още, индия която е 1млрд и 300 при положение че китай е 1,4млрд - за индийските представи дори не смеем да си помислим какви са... Но света може да стане дори още по-многоизмерен в политическо отношение, огромни държави като индонезия, малайзия, филипините, нигерия, южна африка и бразилия си ги представяме като страни в които живеят стотици милиони индианци и цигани, докато не се окаже че въобще не ги разбираме - не гледай само външния израз, цвета на кожата и това че се кланят на силните сащ и китай, света се развива към все по-голямо многообразие в политиката, за ЕС ще е добре да си намери и припомни това което го прави европейски и цивилизован и да се консолидира, защото останалия свят не спи и само се прави на заспал защото военната сила не е била в тях, но това много бавно се променя, капка по капка

Бълнуванията ти какво било комунистическо ама не както всички освен тебе го разбират е евтин агит напън да облечеш думата "комунизъм" в някакви по-приемливи за публиката дрехи. Но за да ти го купи публиката тя трябва да не е над акъла на евтин партиен агитатор, а това е практически непостижимо в днешно време извън групата на сенилните и умствено изостаналите.

Преди малко гледах един клип за китайските влакове.Хората наистина работят здраво и има ефект.Може повечето да живеят бедно но имат бъдеще и то на световна нация не само по брой а ние се делим на фили и фоби,плюем се и дори един масов протест не можем да организираме ако не стоят определени задкулисни сили зад него.Мачкат малкия бизнес а ние се кефим ,че са съборили барачката на съседа дето с нищо пари се опитва да е независим.Хайде стига толкова ,че пак няма да ми пуснат коментара.

Що бе? Искаш да протестираш като китайците против властта ли? Или твърдиш че те могат да организират масов протест?

Бъзикате се вие с китайците, но те си напредват и нищо чудно след време дори да изпреварят САЩ и Русия в усвояването на космоса . А ние си знаем само да злорадстваме и да плюем. Народопсихология...

И понеже много разбирачи са се навъдили,задавам въпрос с повишена трудност -как се движат Земята и останалите от системата планети около Слънцето ? Отговорът е само един,а жокер че няма общо с Николай Коперник.Капацитети...Отговаряйте...

Противно на средата с която видимо си свикнал тук мнозинството са ходили на училище и знаят за Кеплер.

ЯнБибиян

Кеплер е живял век след Коперник и е систематизирал неговите трудове.Почети малко за Задачата за три тела ,не за две на Кеплер....

Продължавай с ракията, не са задълбавай в дебрите

Интересно е какво ли мислят извънземните по въпроса?

Че какво да мислят? Повечето от тях са тъпи като задници и дори вярват в плоската земя, като Стив Къри примерно. Но поне си печелят солидно от баскетбола.

ЯнБибиян

Опиши движението на Земята и останалите планети от системата около Слънцето и ще разбереш колко си умен...Опитай...

Всъщност за разлика от тебе мога да изведа закона на Нютон за всемирното привличане от законите на Кеплер.

Бибияне, да беше попрочел нещо , поне маалко де, преди да се ,,изхождаш " по въпроса. Тези ,които още вярват ,че Земята е ПЛОСКА и отричат полетите на пилотирани и непилотирани ракети до Луната ОТДАВНА се броят на пръстите на едната ти ръка.

....е тъй де,госпожата се чуди как изглеждала обратната страна на Луната.Казвам и че с камера може да снима и своята обратна страна.Нещо недоразбрал си...или отрано си запразнил...ма лошо няма,жив и здрав....да съм мислел че Земята била плоска....верно ли мислиш че има такива идиоти ?

То голяма разлика няма между плоскоземците и янбибияните не приемащи факта за кацанията на хора на Луната и отричащи очевадни доказателства.

И никви полети не отричам,самия съм запален по астрономия от малък.Въпроса е за Първия полет и Първото кацане на Луната.При връщането си(виж в УouTube) Никсън ги посреща на кораба,пичовете след седмица без гравитация(безтегловност) трябва и е нормално за човешко същество да е като торба с лайна,но те се разхождат горди като пауни,пък следобед на парад...аре мола ти са...виж клипове и снимки на космонавти,дори и от следващите Аполо мисии,които наистина са били в Космоса и на Луната,в какво безпомощно състояние са...Разбери че не отричат стъпването на Луната от Аполо мисиите,отрича се първото,което е жива гавра с мислещите хора....но целта оправдава средствата...

Марш обратнпо в леглото преди санитарите пак да са те вързали бе. За седмица без гравитация на човек нищо особено му няма, отнема месеци за да има нужда от специални мерки след това.

Ако наистина си се интересувал от астрономия щеше да знаеш, че на Луната има гравитация и там хората не са в безтегловност. Скот Кели прекара една година на МКС и минути след кацането ходи макар и несигурно. Предполагам че и тъпак като тебе прави разлика между година в безтегловност и една седмица в частична безтегловност. Бих ти дал линк с ходенето на Кели минути след кацането, но вероятно ще изтрият отговора заради линка, мо можеш исам да потърсиш в нета има го видеото с: Watch astronaut Scott Kelly struggle to walk on Earth after...

Задавам ти въпрос,върху който,доколкото мога да преценя,ще мислиш цял живот,щото малко повече съм попрочел от тебе-Опиши движението на Земята и останалите планети от Системата спрямо Слънцето.

баба си знае, едно си бае...Би ли обяснил какво има въпросът ти с успеха на китайците? Представата за Галактически център и движението около него си е хипотеза, както и много други неща, свързани с безбрежния Космос. И един въпрос за теб, умнико: От къде се е взела материата за гигантския взрив? И още един, по лек въпрос: Има ли край Вселената? Ти си на ход...

Сещам се за "Заека" дето има кацна с 400 км (четиристотин) отклонение и се превивам от смях .... Ментето си остава менте.

Мдаааа, това е притеснително, защото може да доведе до кацне на неподходящо място и повреда на апарата.

Кой видя обратната страна на Луната,че кръстили кратерите.Най-комично беше когато един астронавт запушва дупка в МКС с единия си пръст.Няколко астронавти щяха да се удавят,докато бяха в космоса.Реално бяха в басейн . Мехурчета въздух отвсякъде.Човечеството разбира за измамата,че Земята не е сфера и в космоса никой никога не може да излезе .Няма технология .

Ако си тънка и красива колкото си и умна ... ще си ходиш стара мома вовеки веков ... ха ха ха

Вие кога ходихте на Луната, че сте убедени в нещо си? А кога видяхте Земята от космоса, че сте убедени, че е кръгла? м. ааа, кръгла е, защото така са ви казали и са ви показали Фотошопкартинки и вие вече сте уверени в този "факт". Така едно време всички бяха уверени в ръководната роля на партията. :-)

Кой ти даде интернет бе, я обратно на лозето

....На ,,обратната,, страна на телефона Ви има едно кръгло ,малко отворче,в него има камера.С нея може дори да си снимате и Вашата ,,обратна,, страна,както и някои отворчета там,където и слънце не огрява....

Така е-- няма космос, няма планета Земя, ВСИЧКО е или ХОЛОГРАМА ,или плод на ВЪОБРАЖЕНИЕТО.А може би ИЗМАМА на Мозъка.........

Кой им е разрешил на тия некадърници да пращат апаратура на луната? Каква работа имат те там? Тръм като разбере какви ги вършат тия жълтури на луната ще ги изтрие завинаги от лицето на земята.

иди и купи нещо което не е made in China ,и тогава ще разберш ( ако можеш) колко си смотан ... ха ха ха

Препоръчвам гледането на китайските ,,астронавти,, излизащи в открития космос.Такъв цирк и фиаско няма никъде.На заден план проекция на Земята(!),незнайно защо покрита около 80% от бясно движещи се облаци(!)( Някъде бяха сметнали че скоростта им би била 50 000 км/ч),и за капак мехурчетата въздух,излизащи от скафандрите и стрелкащи се нагоре(снимали във чист дълбок басейн,служещ за тестове и тренировки) Кво да се прави,не мож пребори гравитацията и физичните закони...Ма се ,,върнаха,, на Земята национални герои(което ме подсеща за едни други,дето навремето се ,,върнаха,, първи от Луната,след една седмица в безтегловност,и следобяд бяха на парад)Много здрави янки ше да са били,щото след тях всички астронавти карат няколко дена по барокамери и карантини,и са на носилки като безпомощни умирающи.А как ги вадят от модулите за приземяване се описва с две думи-дроб сърма....

Алооо,минуса-и що така,с лошо....

+++ сложих минус погрешно

Китайците се учат бързо, крадат технологии както сварят и работят много! Закономерно постигат успехи... В това време руснаците мързелуват, правят заклинания за “супероръжия” и я кретат на износа на газ, петрол и дървесина. Ще си изненадат когато Китай прилапа Сибир!

Излез от Средновековието.

на захранка няма спирка щото трябва да ядът