17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно е, че Венесуела се произнася така на испански, но все пак сме в България и е прието да се пише ВЕНЕЦУЕЛА .

На ЧЕХИТЕ ЧЕ СЛЕД ФАЛИТА НА СССР, НЕ ДОПУСНАХА РАЗНИ ПРИВАТИЗАТОРИ КАТО ВАНЬО-КРАДЛИВОТО И СЪХРАНИХА ИНДУСТРИЯТА СИ И Я РАЗВИВАТ УСПЕШНО ДО ДЕН ДНЕШЕН.

24 часа след като стана президент конвой от американски войски подкрепени с хеликоптери и дронове премина границата на Сирия и Ирак и нахлу в източна Сирия, като зае позиции около петролните полета там Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2021/01/23/baidyn-s-pyrvi-telefonni-razgovori-s-chujdi-lideri.477517 Това вярно ли е?

Точно тук му е мястото да питаш, дааа. Не се наврещя ей.

Путко стига си си врял гагата навсякъде!

Много лесно можеш да се отървеш от мене глупако. Просто спри да врякаш, намери си почтена работа.

На български е Венецуела, цялата статия е неграмотно преведена...

статия.

Пълни глупости. Чехите могат но това което показвате става само за учебен!

Не съм сигурен ,че прилича на Су-22 М4 ,защото Су е свръхзвуков .Според мен по-скоро се доближава до Су-25 ,в олекотен вариант

В мноооого олекотен вариант ...

Нанайси оня ракета у вашето село, къв и е двигателя анадолски ли, а чалматия ходжа и имама четат ли инструкции от контролният мюфтийския център р-тийп туркспейс сарай индъстрис за експлоатацията на "летящите" молитвени киилимчета а??? Синхронизирани ли са радиочестотите с Мека рададълбока-радарсоросрадикал технолоджис??? По високо в света от минарето на село нема и от Босфоро по дълбоко нема.

В Холандияя съм,в Холандияя съм, на паркинга, на паркинга, у белио тир, у белио тир! Страдам от славянофобия, ибрикчийка на султана и вярна възпитаничка на ходжите и имамите.

Тия чехите са голяма работа всичко сами си произвеждат управляващите и кадърни хора а не лумпени.

Не се наврещя ей.

Чехите са невероятни. Уникални в светата на авиониката.На скоро чоплих един Валтер 601 уникално разработен двигател. . Няма да говоря самолетите Злин . Уникални .

Прекрасно учебно самолетче, но това че може да носи оръжие не ги прави щурмовик и това ще стане ясно при първия опит да се атакува с него някоя авганска или чирпанска сватба.

Струва 10 милиона, за 2 милиарда можехме да си купиме 200 броя :)

А пък колко банички можеха да се купят с тия пари, дааа. Отде ви изравят бе.

имаше петдесетина такива самолети и то от старите AL29 или AL39 , незнам колко стотин ф16 трябваше да има за да се изравни ситуацията.

Е, който не може да го купи трябва да почерпи! Ще си купи Як-130. По-добър е!

Яка наистина е чудесен учебен самолет за напреднали летци, който може да се ползва и като боен, НО е много по скъп и експлоатацията му също е по скъпа... а иначе си прав че яка е по добър. Когато бедните купуват оръжие ОБАЧЕ те мислят не кои самолети са по добри, а за съотношението цена. - Качество, а там чехите печелят без съмнение!

Абе не е баш така. В търговията с оръжие води политиката, а не цената. И ние сме живият пример за това!

Е така правят краварите бизнес. Като им изнася са първи радетели на свободната търговия и конкуренцията, като не им изнася - санкции, ембарго, демократизация, цветни революцийки, арабски пролети, ....

И защо тяма такива руски мотори....че Путин да може да налага санкции? Ааааа....за това се иска акъл и научен потенциал плюс технологична база. Когато Русия започне да произвежда в собствени заводи конкурент на Panerai Luminor(цените на часовник започват от $26000.00....тогава ще почне да произвежда и цялата гама мотори за реактивни самолети.

Ами направете си сами двигател бе друзя. Как би постъпил Путин в тази ситуация ако двигателя беше руски? Предполага се че по същия начин само дето Руски свестен двигател няма. Какво искаш Америка да ви подарява технологии и знание ли? Защо? Ако можете направете си ако не му мислете. Който плаща той поръчва музиката. А като се репчеше Рогоз8н за РД180 и как щял да го спре и да му мислят Американците? Какво стана - теглиха му майната и си разработиха собствен двигател а Рогозин остана да поскръцва със зъби, да прави водка и да говори във бъдеще време.

Военните технологии никога не да били свободна търговия това да не са домати. Така се прави бизнес инвестираш в наука и технологии и продаваш най доброто. Оставяш тези дето не са инвестирали и не го могат да обясняват колко несправедливо било всичко. Глупак си майка. Защо не опиташ да купиш нещо от Русия с военно предназначение по силата на свободния пазар.

Абе вземете и сравнете характеристиките на това перце с доказаните в бой дядки Су-24 и 25... примерно боен товар и брониране . Дир, статии за оръжие е добре да се пишат от хора,дето барем автомат "Калашников" са държали,а не преписват рекламни статийки от братския ЕС!

Чешския самолет е по-евтин от дрон и на цената на луксозна лека кола от гаража на петролен шейх. Плюс малки размери, леко тегло и оттам изключително лесно управление, дори от араби. Къде ще засилиш този съветски стар танк СУ-22 в градски условия ве, Вато дебилна? Колко гориво и пространство са нужни на СУ-22 за да направи 5 облитания над Мосул? От къде ще излита СУ-22 и няма ли нужда от изтребители да го пазят....за да не се случи турския вариант в Сирия? Колко струва 1 СУ-22, мать твою? Иракчани са били пред избор: чешки леки собствени самолети или скъпи дронове под контрола и управлението на чужда държава. Думай....сукин ты сын.

19.10.2015 Руските изтребители Су-30 вече нанасят адиоудари по позициите на Ислямска държава в Ирак, – съобщават иракские медии, позовавайки се на пресцентъра на иракската армия Media War Cell. “Изтребител “Сухой” с преки попадения разруши 3 укрепени укрития на терористите в провинция Салахедин, удари също и по автоколоната, която се насочваше към град Мосул”, – заявяват от MWC. Съобщението е придружено със снимка на руски Су—30 с иракски разпознавателни знаци.

Беж в крематориума по-желание, или залят с бензин на улицата. Изборът е твой и последен.

Понеже козацките подлоги слагат минуси, защото аз говоря истината и оперирам с факти, затова и давам линкове към мойте думи по долу. Как лудите говеда подкрепяха ИДИЛ и Ал Кайда и нарочно не помагаха на Ирак да се бори с тях! И добре че бяха руснаците да помогнат на иркачаните и да да смажат ИДИЛ в Сирия, че досега в Близкия изток да беше се образувал един ислямски халифат! И европедитата от Гейсъюза дори в Брюксел вече щяха да ги колят тълпи ислямисти джихадисти въоръжение с танкове, самолети и оръдия! факти! https://www.csmonitor.com/World/Europe/2014/0630/Russia-to-the-rescue-in-Iraq-Moscow-delivers-jet-fighters-to-Baghdad https://www.nytimes.com/2014/06/30/world/middleeast/iraq.html https://www.ainonline.com/aviation-news/defense/2014-06-27/frustrated-iraqi-pm-buys-russian-fighters

Ако47. Нито един от източниците ти не е меродавен. Някой си писал нещо си. Толкова ли си тъп че да вярваш на всичко написано в интернет? Леле мале то бива скодоумие ама твоето надминава всичко.

анее «Рамблер» сообщал, что россияне стали меньше экономить на еде. При этом 38% россиян могут позволить себе только продукты и одежду, а покупка крупной бытовой техники для них является проблемой. Для 28% затруднительна даже покупка одежды. Об этом сообщает "Рамблер". Далее: https://finance.rambler.ru/money/45665898/?utmcontent=financemedia&utmmedium=readmore&utm_source=copylink

Льотчика какво казва по въпроса.Сигурно ще вдигне юмрук,или ще пита жена си.

Смях...самолет без двигател

Е как без двигател ...ако ти резнат лудите говеда кранчето за двигатели...КАКТО МНОГО ЧЕСТО СТАВА! ТОГАВА! Иначе ако си говердарска подлога и стелка кат нашите козацки пачаври...Ще летиш на краварски 80 годишни бракми Ф-16 които още не са произведени и то само за некви си никви си 3 милиарда долара! Факт!

Aero L-159 Alca не е лоша машинката, създаена на базата на по стария модел Л-39 Албатрос..Но проблема на тези учебно бойни самолети не е един...Малкия бомбен товар който могат да носят от два до три пъти по-малък от бойните самолети.. това първо, ниската скорост ДВОЙНО-ТРОЙНО по ниската на фона на другите ударни самолети..... и трето липсата на някакво приемливо брониране. Четри еднодвигателен е, а това значи че ако улучат двигател пада като крушва.. Всеки нормален пилот би предпочел да е в руския Су-25 Грач пред това чешко хвърчило...Защото и един единствен куршум в резервоара или двигателя..или недай си боже в кабината и пилота е напълно достатъчен да го свали.... Имало е случаи в Афганистан когато в Су-25 са попадали с ПЗРК Стингър, и Су-25 се е връщал в базата на един двигател., да не гворим че кабината и резервоарите са бронирани, а бомбения товар е двойно по голям....Но срещу краварските Джихади Джота които нямат модерно ПВО върши що годе работа...Спомням си когато ИДИЛ превзем Мосул и тръгна към Багдад, как краварските говеда отказаха да предоставят на иракчаните Ф-16 които иракчаните вече бяха платили! Та се наложи спешно Иран и Русия да им предоставят на иракчаните Су-25 за да успеят да спрат настъплението на ИДИЛ! Нещо което лудите говедари от кочината Америка подкрепящи ИДИЛ и Ал Нусра не искаха! Факти!

Това, че ти или твоите шефове наричате твърдение - факт, не го прави факт. Сори ще трябва да те разочаровам. Има достатъчно ИСТИНСКИ факти, които казват съвсем други неща.

Аз нямам шефове, за разлика от теб..твойте къде бяха в офисите на Америка за България..Или направо на Козак а?:) А фактите ги видя и ги знае целия свят! САМИТЕ ХОРА СИ ГО КАЗВАТ ЧЕРНО НА БЯЛО! Факт!

Ти участваше ли в атаката и превземането на Мосул от ИДИЛ? Пишеш, че си спомняш за това? хахахаха ...

Ами мойто момче, като не гледаш телевизия и не четеш новини..И както изглежда ти си пределно плосък, тогава и проблема си е изцяло твой....

Тезата за двата двигателя дето като уцелят единия с втория ще продължиш на хвъркаш важи ако самолета е ВИТЛОВ. При пълен отказ на единия двигател никой съвременен изтребител не може да продължи бойната задача. Не знам такъв който е способен да се приземи. Ако си чувал термина изключен двигател това е НЕ означава спрян. Прочети още във "социалните медии" за да може Мата Хари те осветли.

За 2 милиарда щяхме да купим 1000 самолета по 2 милиона. При такова съотношение само от реактивната струя ще издухаме онези 8 броя F-16 блок от преди 70 година : ) И дори ракети да свалят 7 от 10, щяха да останат още 300-та атакуващи. Нищо лично, просто не трябва да се пълнят чекмеджета със злато.

Бе, друго си е да летиш на Ф-ка за половин милиард лева, вместо на някаква Шкода за 4 млн. само. Българинът е ценител и затова в София има повече нови S класи, отколкото в Берлин. А сега сериозно - корупцията е най-голямата заплаха за националната сигурност, а извършващите я са национални предатели.

Преди комунизма и българия е произвеждала самолети.

А по време на комунизма..ВСИЧКО ОСТАНАЛО!

Глупости на търкалета.

доказателство - празните магазини

първа световна, втора световна, комунизъм , социализъм - някои държави си запазиха производствата и продължават да ги развиват независимо от политическите промени. В други всичко се изкраде, но пък се построиха молове - все пак трябва да се отчита някакво развитие и да се хвърля прах в очите на хората.

Те са с друг манталитет; опитаха се да премахнат комунизма още през 1968. Унгарците през 1956.

В това отношение ние сме били първите - т.нар. Горянско движение си е жива партизанска война, с до 300 000 участници против колективизациите и комунизма. С помощта на "съветските другари" бунтът е потушен, а голяма част от горяните бягат от страната.

Производствата пт предсъветско време са се запазили. Всичкият скрап наричащ се индустрия от съветски вид си отиде за .... скрап веднага щом се отвориха пазарите. Индустрия не се прави отгоре надолу, успешна е само там, където тоя направил нещо днес, оня друго утре и в крайна сметка се натрупало.

Пълни шитни! Точно произвоидствата от съветско време запазиха...А останалото беше производство на канчета и дамаджани и нищо повече.

в миналото и нашите пилоти тренираха на чешки самолети.

По мое време - 90-те години...

Че те и сега тренират на тях