Коментари - Китай създава първия квантов компютър | IT.dir.bg
назад

Китай създава първия квантов компютър

Китай е близо до създаването на първия истински квантов компютър.

Обратно в новината

Коментари - Китай създава първия квантов компютър | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те ЩЕ го създадат в близките неколко години... (5, 10 или повече), НО, вие вече може да си го купите !!! Ашколсун да дирника, невероятна статия

Ама за к'во говорите, ба? Те тъпите чайнета и рашняги ЕДИН собствен процесор още не са измислили.

Те китайците вече 10 пъти го откриват. Те още вилицата и лъжицата не са открили, пък ще изпреварят САЩ в научно отношение, голям майтап. Нещастници, ха ха.

Бе ако може да копа биткойни - взимам го! Дори и да е китайски...

Тези, както и руснаците, все в бъдеще време говорят...ще, ще, ще. IBM вече го комерсиализира, бе примитиви...

Смени дилара!

..., тъй е! На 90 процента от нещата пише Сглобено в Чайна! Ама едно е сглобено, а друго измислено!

Те таково животно "квантов компутур" НЕМА!

Ай стига, бе... за десети път чета как някой го открива тоя квантов компютър. Да се разберат малко тея разрaботчици кой какво точно ще лъже, та да изглежда поне достоверно, хах.

Може и да си правят квантов компютър но още няколко компании са обявили това, та кое им е първото - не се се ам?!

Това как ще копа биткойни не е истина :)

Бре не знам ама днеска като се поразгледах около себе си на 90% на нещата около мене пишеше произведено в Китай! Предполагам, че при различните хора тоя процент варира, ама едва ли с много! От тая гледна точка мисля, че в най-скоро време Китай ще предвожда света по какъв да е начин!

ами и аз се огледах па ги докарах до 20% :) ... та си мисля че малко се поизхвърляш :)))

Ако някой още се съмнява, че Китай ще е технологичния лидер на 21 век, е време да прогледне. Това не ме прави никак щастлив, но такива са реалностите.

Те щели да направят първия квантов компютър, а в САЩ от години се продава от Google моделът D-Wave. Та как при това положение стигна до гениалната си мисъл?

Къде пък го види тоя "ди-уейв"? Освен гръмки статийки, друго май няма на хоризонта.

Сегашните компютри работят с 0 и 1. Всичко се свежда до двоична бройна система. При квантовите трябва да са три - напр. 0,1,2. т.е. троична бройна система. Това означава - нов софтуер, нови компилатори и т.н. А за това нищо не се казва из нет-а.

Баба ти ползва троична бройна система. Пиши в google cubit и се образовай преди да пишеш.

Трябва, да. Ама преди това трябва да се постигне трето устойчиво състояние.

Напълно съм съгласен. Всичко се върти около двоично състояние. Не че не могат да имат повече примерно с цветове светлина, но това прави и самата логика и конструиране коренно различни. А всичко тръгва от тока и двете състояния - има/няма ток. От там после представяне в битове 0/1. Различни видове записи, право и обратно намагнитяване, вдлъбнатини за СД/ДВД, перфокарти. Всичко се върти до някакво запомняне и предаване на 2 състояния. Как ще вържат квантов процесор и какви програми ще може да изпълнява. Ще има ли преобразуване от двоичен код към троичен и после обратно в двоичен. Няма ли да е загуба на ефективност заради безмислени преобразувания. Логиката при компютрите си е двуична - AND (и), OR (или), XOR (изключващо или), NOT. Транзисторите са такива (изпълняващи логическите операции AND, OR, XOR). Прекалено генерална промяна е.

Да, впрочем, ако се използват цветове светлина възниква проблемът с обменянето на данни между компютрите. Тоест, и да има такъв комп, трябва да е без нет, хах.

Токът при нас е 86 волта при стандарт 230. Та има ли го или го няма?!

Баси,не бях виждал менте на квантов компютър,но доживях. Вече ментетата ги правят преди оригиналите. Напредъкът е впечатляващ.

Коментарът ти е от 1992 година. Огледай се, май не знаеш в кой свят живееш.

Май нямаш чувство за хумор? :-)

Искаш да кажеш, че D-Wave 2000Q, който отдавна се продава в САЩ е "менте", щото е преди китайския "оригинал", който вероятно някога ще бъде направен?