Коментари - Китай ще прави телескоп, по-мощен от ”Хъбъл” | IT.dir.bg
назад

Китай ще прави телескоп, по-мощен от ”Хъбъл”

Китай планира да построи космически телескоп, който да е по-мощен от "Хъбъл" и да може да се скачва с космическата станция "Тянгун".

Обратно в новината

Коментари - Китай ще прави телескоп, по-мощен от ”Хъбъл” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМАН от тежко престъпна техника увредила вече трайно огромни региони

КИТАЙ щел ДА ПРАВИ, РУСИЯ щела ДА ПРАВИ !!!! ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ !!! А АЗ ПЪК ЩЕ ПРАВЯ НОВО ЗЕМНО КЪЛБО, ПО ГОЛЯМО ОТ ТОВА, НАААААААА !!!!

в космоса....Ма нейсе:) Те НАСА до Марс пътуват, ама само вфилмчетата на Уолт Дисни, или в Марсианеца..А иначе, дори на орбита не могат да се качат САМИ ! Добре че беше НАЦИТО Фон Браун, че иначе лудите крави щяха да видят космоса през крив макарон:) Баси жалката работа:)

Но показаха проститутката путин на Марс

Ще се прекарат. На Хавайте вече има телескоп който дава по детайлна картина от Хабъл. Бори трептенето на атмосферата с лазарен лъч. До 2022г смятат да пуснат 30метров.

Не би следвало да им е трудно! Хъбъл е проект на 15 години, а в тази област развитието е в дни.

Хъбъл е на 25 години с диаметър на огледалото 2,4 м, а НАСА вече е изработила заместникът му - Джеймс Уеб с огледало 6,5 м диаметър, който по план трябва да се качи в точката на Лагранж през 2018 г. Същевременно с това вече се работи по High Definition Space Telescope, с диаметър на огледалото 13 метра, та китайците твърде малък го вадят и то за неопределено бъдеще.

не видиш ли че е путлерасин, всичко китайско им е връх на технологиите

И аз това мислех да кажа, че е толкова древна технология, че не е хвалба че ще направиш нещо подобно. Те са същите като руснаците, строят безаналогови неща, които са нямали аналози преди 20 години ...

За какво им е да го планират и да го строят - не могат ли просто да си го поръчат от Алиекспрес с безплатна доставка в Китай?

Китайците ако продължат да се развиват толкова добре в скоро време може да задминат България.

"..300 пъти по-голям обхват.." - дефакто едни отиват в бъдещето в буквалният смисъл, други остават в пещрата да си решават битовите проблеми.. Може и в Китай да има маймуни но там хората със сигурност не са по-тъпи от тях.

Браво на китайците, скоро те ще са лидерите в развитието на околоземната орбита.