Коментари - Китай построи най-големия радиотелескоп | IT.dir.bg
назад

Китай построи най-големия радиотелескоп

Китай завърши строежът на най-големия радиотелескоп в света.

Обратно в новината

Коментари - Китай построи най-големия радиотелескоп | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДРАГИ МИ ПИСАЧИ И ДРАСКАЧИ, ТОВА Е ЕДИН ПЛЮС ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО ! Каквото и да се направи някъде все има недоволни хора . . .

С този телескоп ню йеджърите вече окончателно ще открият извънземни сигнали с изкусвен произход. Вече се усеща как медиите подготвят почвата за това събитие. има бум на спекулациите в мрежата послените години. Продуцентите на бъдещшата измама сън ги хваща. Предстои най-голяма измама в човеката история, защото сам сатана трябва да се препарави на светъл ангел, да имитира завръщанет на Божият Син за да измами ако е възможно и избраните в случай че отслабне тяхната вярата в Божието слово и предупреждения. След толкова много търсене на извънземни, спекулиране около тази тема, такъв бум на спиритизма последните години, вече не се съмнява, че най-накрая ще ги открият;) Като виртуалният бозон на Хигс. Вавилон има отчаяна нужда от тях. Дори и виртуални.

През това време Ганчо сглоби най-голямата свинска кочина в селото, измаза нужника и порина на говедата. След усилната работа избърса морно чело, пи една евтина бира, уригна се на чесън и каза: - Телескопи-мелескопи. Бачкат за купичка ориз и нямат една ракия да пият.

Радиотелескопите са отживелица. Вече никой не слуша. Изтрелват се телескопи в космоса с идеята да се ВИДИ все по-далеко и назад във времето. Китайците доста късно се сетиха да слушат звуци от Вселената.

а сигурен ли си че това е радио телескоп ;) а не някоя харп система :)

Когато говорим за телескопи думичките "види", и " Чува " се използват доста относително. Телескоп който работи в областта на рентгеновите лъчи и по-нагоре " Вижда", или " Чува" сигналите? Това че с помощта на компютри образа се визуализира за да удобен за хората не означава че телескопа " вижда". По същия начин могат да бъдат визуализирани и сигналите за радиотелескопите.

хората няма кво да ядът, те телекопи мелекопи нам'коси ми праят...

Бабо Гано, те хората нямат какво да пият, ти за ядене, мадене, н'ам к'о си ми са оплакваш!

от 3 години минималната работна заплата в китай е 60 долара по-висока от тази в българия! китай отдавна не е това което си представяте в неинформираните ви мозъци.

Баба Гинка се шегувка, бе мен :) Баба Гинка пише това под 80% от статиите в дира.

Китай скоро ще имат всичко най- . и тяхното второкачествено ще е по-добро от произведеното "уж качествено" от западняците с техни материали. сиреч каквото и да произведат западняците , то ще е в до голяма степен произведено в Китай и лепнато лого на западна фирма. няма какво да се лъжем и заблуждаваме.

Ха, ако работи като моя таблет марка Energy sistem - Made un China, гаранция че нищо няма да видят с телескопа. Таблета имаше 1 г. гаранция а издържа 3 месеца.

Кой ти е виновен, че: 1. Искаш да минеш тънко. 2. Не знаеш как да минеш тънко. Моят таблет също е китайски (Lenovo), но работи като пушка.

Толкова парички не се наливат само за да си приказват с извънземни. Това е за шпионаж и военни цели.

Може да те снимат за "Златното око 2" и да го избият от наема...

Ура! Само няколко десетилетия след САЩ и няколко века преди Русия!

По тая странна логика ще видим тогава колко десетилетия по-късно САЩ ще направят най-големия радиотелескоп в света. Като хейтваш поне малко мисли.... Аман от тъпаци!

Тук логика няма - само голи факти - американците са десетилетия напред! Китайците просто си копират или си крадат. А виж им най-новите разработки на американците за сравнение!

Konstantin

Ами на китайците само над 50 години им коства за да го направят...

Ти май за РАТАН не си чувал? Нормално слушате само каквото ви изнася.

От това плетат кошове. Горе долу за толкова ти стига акъла!

Konstantin

Ратан е една джанта с голем размер...Нищо общо с това по горе или с онoва от 64 година...

Има ли грешка в заглавието? Гледам, че пише Китай, не САЩ.

Напоследък Китай все най-голем го вади. Уж китайците... им били малки. Да видим кой ще го отнесе, накрая.

Хората с малки си вземат големи неща, за да компенсират!

Това нещо освен шумове от космоса може да слуша всякакви радиосигнали. Ако телескопът е вързан към новия китайски суперкомпютър, това ще означава, че товарищ Си има най-голямото ухо в света. Съществуват алгоритми, които да диференцират отразени сигнали от цялата планета, включително и на спътници, които са на противоположна страна на огледалото. Но подобно ухо може да се противодейства лесно, като над него се позиционира спътник, който да го забива с т.н. бял шум.

Е нема ли алгоритми за игнориране на белио шум?

Колко ли би струвал тук? Обзалагам се, че Бойко ще обяснява за милиарди.

За китайската комунистическа партия няма невъзможни неща. Какво са някакви си 9000 души да им отнемеш домовете и да ги преместиш като добитък някъде настрани в иемто на един по-понай гръндомански проект с който принципно нищо няма да се промени.

То за тебе ще се промени нещо само ако те плякне по тиквата някоя пачка пари. Ама надали.

Пак комунистите виновни! Много промит мозък си. Ами да унищожиш цяла държава само размахвайки фалшиво бяло прахче е нормално нали? Жертвите в Ирак сред мирното население само за първите 5 години отидоха към милион, да не говорим за жертвите от ИДИЛ, който възникна в Ирак впоследствие. Тъй че само да четеш научнопопулярни статии не помага, иска и мислене.

Браво на китайците! Каквото щеш си говори за комунизма, но нашата реалност е милион пъти по зле. Улица трябва да бъде разширена (за Плавдив става въпрос) в булевард. Какъв е проблема? Останали са 2 имота и собствениците им искат по милион всеки за по около 300 м2 + съборетина дето само не е паднала. Но кой му пука за общото благо, нали живеем в демокрация! В демокрацията няма "общо благо" има само "аз какво намазвам от въпроса". Ако се чудиш що Китай строи в такива немислими мащаби, а никой друг не може, точно комунизма е отговора. Ако Китай не беше комунистически тоя телескоп никога нямаше да се случи.

От Китай, бате, много снимки - булевард и на средата дърта къща :D Ама ай да плюем демокрацията, бате! :D Българското комуне - уникално просто комуне!!! :D

Болшинството китайци живеят в ужасни коптори. Това което гледам, че прави Партията - бута копторите и ги настанява в нови многоетажни блокове. От многоетажните блокове в България знам, че от тях става още по-ужасни коптори след време. Та не знам, кое е по-добре за китайците.

Se taia

Баце, не зависи от партията дали след време ще станат коптори, ама това е една друга и много по-обширна тема...

най-големия радио- телескоп, най-бързия супер компютър, най-бързия влак, най-... и американците ще им дишат прахта на китайците, всъщност САЩ са най-големия длъжник на Китай в стоков кредит...

краварите са дед отсекъде, само да им падне една бомба в йелоустоун, путлериски подводници вече обикалят около ню йорк, а танкове армата са забелязани в калифорния, освен това тексас се отделя, детройт фалира, ес се разпадна, путлер направи мускетарка гвардия, китай ще размаже краварите, те като видят зелени и жълти човечета тичат за памперси, колхзните рокери най най на света, приключи се свършено е с гадовете, край край край, ... радиоактивно стъкло, джигильони заем, пее.аси много, тъмнокожи, а знаеш ли за химикалката в космоса, а???

Малко си преувеличил, но не си далеч от истината.

Пак аз ли трябва да ви отварям ве! Добре ще ви подскажа малко. 4-то поколение HAARP.

китайския извънземен е най-големия извънземен в света

Kой,Mао?

са неефективни, тоя в аресибо го доказа, откога е построен и улови дедовия, ама китайците нали искат да са най-най-най ... е да де, ама аресибо е от 60те години на миналия век ... и как па ще е съизмерим с хъбъл (впрочем от 90те на мин век)???

FuckTheEU

Това, че не са обявили публично какво са хванали, не означава, че не са хванали нищо. Щом продължават да ги строят явно има защо.

Е къде продължават да ги строят???? Дай пример. Освен в Китай никой не продължава да ги строи, напротив, строят се друг тип телескопи като Джеймс Уеб например.

Цитат от статията: "Цената на проекта варира според различните източници - някои я определят около 107 милиона долара, а други съобщават сумата от 120 милиона паунда." Значението на този телескоп е огромно и приносът му към науката ще е измерим с този на телескопа Хъбъл!!! Но като видях цената се запитах риторично - колко струва един съвременен военен самолет?!

а колко струва километър от ужната дъга на околовръстното но софия

Нъл тряа са папка...