Коментари - Chrome ще предупреждава за сайтове без HTTPS | IT.dir.bg
назад

Chrome ще предупреждава за сайтове без HTTPS

От януари следващата година браузърът Chrome ще издава предупреждения към потребителите, когато посещаваните от тях сайтове използват незащитена (HTTP) връзка.

Обратно в новината

Коментари - Chrome ще предупреждава за сайтове без HTTPS | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще предупреждават?! Що за тъпотия е това? Още по-голяма тъпотия е сегашното състояние на Хром, което когато се отваря https сайт без валиден сертификат излиза бланка с която може да потвърдиш съгласието си сайта да бъде отворен, както и опция повече да не те пита... Колко потребители имат представа за какво става въпрос, че да се предостави тази функционалност и какъв е смисъла от това?! Що за смешна сигурност си говорим изобщо?! IE изобщо не отваря https сайт без валиден сертификат например.

Тези сертификати са един обикновен рекет и като цяло въздух под налягане за много пари. Има и безплатни самоподписани сертификати, но браузърите като този ги спират или плашат потребителите с огромни заплашителни екрани. Като цяло световните мошеници, си намериха нова ниша за правене на много пари с почти нулева инвестиция и никаква добавена стойност. Тези "сигурни " връзки трябва да ги правят самите браузъри без да изискват рекет от потребителите и разработчиците.

Айде, намериха начин да раздвижат продажбите на сървърни сертификати

Lets Encrypt